Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Park Residential in Tehran, Iran by Behzad Atabaki Studio

Thursday, April 26th, 2018

Article source: Behzad Atabaki Studio

Our conceptual image of a home is a haven far from the madding urban crowd, away from noise, visual pollution, and a place of retreat from everyday worries where we can rest and rewind. However, what comes first to the mind when thinking of the inner space of “home”, is the notion of “protection”- against all above. Standing for such a sense of security would be the “curtain” hanging and dancing, “symbolizing” a home behind. Creating a shared ground between architecture and the city, in this building as a group of “homes”, the curtains swinging with the breeze, which would call up the image of a warm hearth and home, acting both as a representation of a house guard without and the warmth within, have been used as the façade so as to recall the moment when they, swinging in the breeze along the soft rows of “bricks”, have just stepped aside to let the light into the pleasant space of the house they encurtain. For the brick surface to be easily observable, it was decided that the brightest-colored bricks be used; moreover, brick-covered cubes are installed over darker and rough surfaces of stone-covered background.

South Elevation-2 night view, Image Courtesy © Parham Taghioff

  • Architects: Behzad Atabaki Studio
  • Project: Park Residential
  • Location: Sa’adat Abad, Tehran, Iran
  • Photography: Parham Taghioff
  • Client: Reza Farahbakhsh
  • Design Team: MohammadRezaBadeleh, Golshan Narimani, Arezoo Zaredar, Yasaman Lashgari
  • Structure: Mahbansazeh Co.
  • Area: 4195 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Vitória 225 in Portugal by Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda

In the Historic Center of Porto, an opportunity appears to develop a contemporary dwelling capable of being urbanistically integrated into the morphology of the city. Owned by the same owners as the next-door building, the project was thought out in a way that could create new spaces for extending their own dwelling, as well as adding two new studios. The challenge was to create a building that would adapt to the accentuated gap of the vacant lot located in Rua da Vitória, one of the oldest streets in the city, and to take advantage of the privileged view of the urban landscape of this World Heritage Site.

Image Courtesy © Alberto Plácido

  • Architects: Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda
  • Project: Vitória 225
  • Location: Rua da Vitória, 225, Porto, Portugal
  • Photography: Alberto Plácido
  • Lead Architects:  Paulo Freitas + Maria João Marques
  • Collaborators: Andreia Pereira (Architect)
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 196,80 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Union Wharf in London, England by NICHOLAS SZCZEPANIAK ARCHITECTS

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: NICHOLAS SZCZEPANIAK ARCHITECTS

Nicholas Szczepaniak Architects inspired by canal boats in this remodel of London waterside home

Union Wharf is a mid terrace canal side property built within the footprint of a converted factory building. It is located along the Regents Canal in Islington, London. The aspiration of the project was to transform a dated, under-performing and compromised couple’s dwelling into a contemporary, energy efficient and spatially generous family home.

Image Courtesy © Nicholas Worley

House Frances in Sydney, Australia by THOSE ARCHITECTS

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: THOSE ARCHITECTS 

NOT SO SUBURBAN, SUBURBAN. A new dwelling where a generous visual and physical connection to the greater suburban block is the imperative.

Sydney, Australia. Traditionally, regardless of orientation the Australian suburban block is longer than it is wide. Typically, dwellings are built to the side boundary setback in order to maximise the floor plate along its length. The result is often a feeble connection to the rear yard rendering it the bastion of the weekend bbq and resulting in poor solar access, inefficient circulation and suffering from a lack of natural ventilation. Further, in the absence of a panoramic view, as is the case with this house, the result can leave one feeling walled in, constrained and disconnected.

Image Courtesy © Luc Remond

  • Architects: THOSE ARCHITECTS
  • Project: House Frances
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Luc Remond
  • Project Team: Simon Addinall, Ben Mitchell, Emiliano Miranda, Luke Hallaways
  • Structural Engineer: Cantilever Engineers
  • Hydraulic Engineer: ITM Design
  • Landscape: Terry Boyle / Tig Crowley Designs
  • Project Size: 250sqm
  • Design Documentation: 10 months
  • Construction: 12 months

(more…)

Shuang Gang Road Apartment Renovation in Chongqing by XUE JIN ARCHITECTURE NETWORK

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: XUE JIN ARCHITECTURE NETWORK

The apartment, a unit in a residential building sitting at the central section of Chongqing City, China, used to be the residence of a couple with their only child in the past two decades or more. It is now owned by a young couple. Dissatisfied with the original layout, lighting and ventilation, the young couple wishes to have the apartment reconstructed so that it is to become more pleasant, comfortable and functional to meet their needs.

Image Courtesy © BAI Chuan

  • Architects: XUE JIN ARCHITECTURE NETWORK
  • Project: Shuang Gang Road Apartment Renovation
  • Location: Shuang Gang Road, Chongqing, China
  • Software used: ArchiCAD
  • Photography: BAI Chuan
  • Gross Built Area: 71M2
  • Completion Year: Early 2018

(more…)

A sweet gift with taste of scones in Henan province, Taiwan by A’LENTIL Design

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: A’LENTIL Design

People who doesn’t love scones is that they never eat good scones.” Meio said, the house owner also is a sweets baker.

This space is same as scone made by Meio, simple, clean and unadorned. However, under simple appearance, there are many details, each corner is crafted with focus on both refined and exquisite taste. It is a quite easy and adorable space to enjoy life with a cup of tea.

Image Courtesy © A’LENTIL Design

  • Architects: A’LENTIL Design
  • Project: A sweet gift with taste of scones
  • Location: Banqiao, Henan province, Taiwan, China
  • Square Meters: 49.57 square meters

(more…)

Phong House in Da Nang, Vietnam by VHL.Architecture

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: VHL.Architecture

PHONG HOUSE was designed renovated from the furniture factory of VHL Interior Architecture Company

When urban life is expensive, the dream of a home for “prosperity” is that many young couples settle in urban settings.

Image Courtesy © Kingkien

  • Architects: VHL.Architecture
  • Project: Phong House
  • Location: Hoa Xuan Ward, Cam Le Dist. Da Nang, Vietnam
  • Photography: Kingkien
  • Investor: (Ms) Kieu Thi Hong Tham
  • Construction Supervisor: Kieu Duc Nhung and Vo Huu Duc
  • Area: 5m x 20m (East – North direction)
  • Finished: 01/2018

(more…)

Itatiba’s house in Brazil by Rassini Arquitetura

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: Rassini Arquitetura

Itatiba’s house is located in a lot at the beginning of the condominium, near the lake and with a preserved green view in front of it. The project was designed to capture the natural beauty of the place and to serve the family on weekends.

Image Courtesy © Edson Ferreira

  • Architects: Rassini Arquitetura
  • Project: Itatiba’s house
  • Location: Itatiba, São Paulo, Brazil
  • Photography: Edson Ferreira
  • Structural Engineer: Sidney Gagliardi
  • Contractor: Nível perfil – Resp. Jorge Santos
  • Lot Size: 1.150m²
  • Gross Built Area: 250m²

(more…)

Villa IJsselzig in IJsselstein, The Netherlands by EVA architecten

Monday, April 23rd, 2018

Article source: EVA architecten 

The villa is situated overlooking the river Hollandse IJssel. The riverside has been kept transparent to maximise the view, the dyke side has a more modest, closed character to guarantee privacy. The house refers to the neighbouring houses in the original ribbon development in terms of form but has a contemporary character with minimal details and rich colours. The copper roof and bricks have been chosen in the same shade of redbrown color to make the whole appear as one volume.

Image Courtesy © EVA architecten

  • Architects: EVA architecten
  • Project: Villa IJsselzig
  • Location: IJsselstein, The Netherlands
  • Contractor: Bouwbedrijf Bejaco
  • Contractor Installations: Terberg Totaal Installaties
  • Engineer Installations: Total Building Technology
  • Structional Engineer: Geelhoed
  • Interior Architect: NEST
  • Size: 250 m2
  • Year: 2016

(more…)

Show apartment ‘Shades of Grey’ in Shanghai, China by Ippolito Fleitz Group GmbH

Monday, April 23rd, 2018

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH

Recent years have seen the emergence of an exceptional project in Putuo, one of Shanghai’s ten inner-city boroughs. With “CEG Schwarzwald”, the project developers of China Eagle Group (CEG) are sending a positive message for a new consciousness in China. Amidst a forest of 20.000 trees, the “Schwarzwald” apartment towers offer the unique synthesis of living a modern urban life in a quality environment. Many metropolitans are longing for a place of tranquillity and relaxation where their families might adopt a healthy and sustainable lifestyle. To meet these desires, CEG created an innovative and forward-thinking project, satisfying the highest standards with regards to comfort and quality of life.

We’ve developed interior designs and furnishing concepts for two apartments in house 11, demonstrating the wide range of individual life schemes and design worlds to potential buyers.

Image Courtesy © Sui Sicong

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: Show apartment ‘Shades of Grey’
  • Location: CEG Black Forest, Putuo, Shanghai, China
  • Photography: Sui Sicong
  • Client: China Eagle Group, Shanghai
  • Team: Arsen Aliverdiev, Ruth Calimlim, Gunter Fleitz, Julia Heuer, Dina Hool, Peter Ippolito, Kanu Liu, Robert Pruim, Markus Schmidt, Fabian Unger, Mariana Valdés Garcíaw, Sasha Zhang partner, Pfarré lighting design
  • Area: 250 m²
  • Year: August 2017

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise