Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

Loftwonen Strijp-S in Eindhoven, The Netherlands by architecten|en|en

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: architecten|en|en

Loftwonen is a special form of urban residence. The idea of Loftwonen is based on high rooms and flexible floor plans. Block 61, which was designed by architecten|en|en, is part of an urban composition of three housing blocks that are constructed in a similar manner. The housing blocks are located along the railway as an extension of the well-known Klokgebouw. The three buildings are separated from the railway by means of an oblong parking garage, which parallels the railway embankment.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: architecten|en|en
  • Project: Loftwonen Strijp-S
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: BASE Photography 
  • Client: SDK Vastgoed 
  • Year of Use: 2017 
  • Design: 2013 


Hudson Valley Guest House in New York by Janson Goldstein

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: Janson Goldstein

The master plan for this four-acre hillside site outside of the Upstate New York town of Hudson includes a new guesthouse and pool adjacent to an existing contemporary home. The 20-foot-by-45-foot pool takes advantage of the property’s Hudson Valley views, while the guesthouse, nearly surrounded by a new meadow, forms an entry court with the main structure. A covered breezeway divides the guesthouse into two sides, one a gym for the homeowners and guests, the other a living-and-sleeping area for guests. The opening acts as a bridge between the sides, allowing for privacy as well as connection to the surrounding landscape. Clad in vertical wooden slats, the structure’s simple construction, including exposed rafters and concrete flooring, features an elegant glass wall that maximizes the building’s transparency and view.

Image Courtesy © Scott Frances

  • Architects: Janson Goldstein
  • Project: Hudson Valley Guest House
  • Location: Hudson, New York, USA
  • Photography: Scott Frances, Mikko Kikuyama
  • Lead Architects: Hal Goldstein, Stefan Kusurelis, Mark Janson, Steve Scuro 
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1,000 sq. ft. 
  • Completion Year: 2015 


Vivid Color in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: Waterfrom Design

Vivid Color

Inspired with paper patterns created by fashion designers for garment making to interpret their imagination, this interior design, taking silhouettes from such patterns, starts dialogues with the young residence owner, a French educated female fashion designer. Just as dress drawings, folding and twisting in pattern making are transformed to clean-cut presentation of sharply defined copper tubing of pendant lamps hanging down from ceiling and wires braided on the glass bookcase.

Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Designer: Waterfrom Design
  • Project: Vivid Color
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Client: Ms. CHEN
  • Area: 76 m2
  • Design Period: 2015.10-2015.12
  • Construction Period: 2016.02-2016.06


HLBH – house level home office in Reggio Emilia, Italy by NAT Office – christian gasparini architect

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: NAT Office – christian gasparini architect


An ancient and listed building, heritage of the past, becomes a new home/office, intertwining a dialog between indoor and outdoor, place and space, voids and levels, walls and glasses. The roof with terrace, skylight and pv panels becomes a fifth \”facade\”. Like in a Piranesi’s work you can move in many directions through the space.

Image Courtesy © filippo poli

  • Architects: NAT Office – christian gasparini architect
  • Project: HLBH – house level home office
  • Location: Reggio Emilia, Italy
  • Photography: filippo poli
  • Engineering: paolo delmonte. ingeos
  • Amount: 800.000 euro
  • Dimensional data:

    • Building surface: 400 mq
    • Area surface: 60000 mq
    • Volume: 2200 mc.
  • Timing: project. march 2011- may 2012
  • Construction: july 2012 – september 2015


ECO-CITE LA GARENNE in FOURCHAMBAULT, France by Guillaume Ramillien Architecture

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: Guillaume Ramillien Architecture

In a city split by rail lines, neighborhood transformation through an appreciated “eco-city” must take into account its unique scales and existing qualities :

– the smooth downtown connexion via a footbridge

– the proximity of “La Garenne” woods with their rich arboreal heritage

– an ancient and deeply-rooted gardening culture in urban areas ; and vast open spaces.

Image Courtesy © Pascal Amoyel

  • Architects: Guillaume Ramillien Architecture
  • Location: Fourchambault (58), PRU La Garenne,  France
  • Photography: Pascal Amoyel
  • Engineering: La Motrice (paysage/ landscaping architect), bet VRD-Ingénierie (vrd/ roadworks), bet Louis Choulet (fluides et HQE/ environnemental engineering), bet Altaïs (structures/ structure), bet CS2N (économie/ building cost)
  • Client: Nièvre Habitat
  • Commande: Concours restreint, lauréat
  • Cost: 3 650 k€HT + 650 k€HT
  • Area: 2 500 m2 sp/ 2 ha
  • Year: 2012 – 2017


Screen House in Singapore by POIESIS ARCHITECTS

Tuesday, January 9th, 2018


The Screen House is located on a triangulated plot of land somewhere in the western part of Singapore.  Prior to the rebuilding, the carparking for the house was located on a steep incline leading up to the 1st storey of the house which is approximately 2.5m higher than the adjacent road level.  In order to take advantage of the topography of the site, the decision was made to “carve” out a basement storey. With this strategy, the carparking area is hidden away.  An entire new basement storey could then be tucked neatly into the site. The new house from road level looks like a 2.5 storey house when in fact it is a 3.5 storey volume.


  • Project: Screen House
  • Location: Singapore
  • Photography: ROLAND TAN YEOW TECK 
  • Lead Architect: Tan Sok Tuan
  • Team: Ho Shok Wan, Eunice Wung Shuk Pui, Lim Huiling, Varit Charoenveingvechkit, Ong Sheng Hua, Wang Mei Yee
  • Structural Engineer: JS Tan Consultants Pte Ltd
  • M&E Engineer: B S Ong


The Tides Brentwood in Los Angeles, California by Valerie Schweitzer Architects

Monday, January 8th, 2018

Article source: v2com

Completed in spring 2017, this 33 unit LEED Gold apartment building, sits on an interstitial street in Brentwood, one block from Wilshire Boulevard. With its sculptural and colorful dimension, it celebrates the iconoclastic spirit of Los Angeles.

An assembly ogf fiber cement, stucco, and blue and white glass, Image Courtesy © Dan Arnold

  • Architects: Valerie Schweitzer Architects
  • Project: The Tides Brentwood
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Dan Arnold, Inc. and Josh White Productions
  • Client: Pluto Partners, Inc.
  • Architect of Record: Plus Architects
  • Design Architect: Valerie Schweitzer Architects
  • Landscape Architect: S.Q.L.A.
  • Structural: Masoud Dejban and Associates
  • Mechanical Consultant: Air plus Consulting Engineers
  • Budget: Approximately 20 million dollars for total costs, hard and soft.
  • Project end date: May 1, 2017


Deep Point Road House in Montross, Virginia by BFDO Architects

Monday, January 8th, 2018

Article source: v2com

A 1950s ranch house failed to make the most of its 17-acre site overlooking two converging creeks. The owners wanted to enlarge the house and take advantage of the sweeping vistas and light reflected off the water. The house was torn down to its foundation, which had to be kept in part due to the building’s proximity to the water. (The Chesapeake Bay Act would have required that a new structure shift significantly away from the shore.)

Image Courtesy © JFrancis Dzikowski/OTTO

  • Architects: BFDO Architects
  • Project: Deep Point Road House
  • Location: Montross, Virginia, USA
  • Photography: Francis Dzikowski/OTTO
  • Engineers: Leslie E. Robertson Associates, Structural Engineer
  • Project End Date: June 2017


GOM House in Castelnau-le-Lez, France by (ma!ca) architecture

Friday, January 5th, 2018

Article source: v2com

The villa was built in the ’90s. Its floor plan presents very particular proportions: a 15 metres long entrance hall which leads inside the house and a linear perspective view opening up to the garden.

The parcel shape is a narrow rectangle and one facade, which is built straight on the very limits of the plot, is blind.

kitchen terrace, Image Courtesy © Julien Kerdraon

  • Architects: (ma!ca) architecture
  • Project: GOM House
  • Location: Castelnau-le-Lez, South of France
  • Photography: Julien Kerdraon
  • Surface area: 1800 sq.ft.
  • Completion date: April 2016


M Grund – Social Housing In Vienna, Austria By Nerma Linsberger Ztgmbh

Friday, January 5th, 2018

Article source: v2com

The building’s introverted structure is a response to its heterogeneous surroundings: the complex has clearly defined edges on the north, east and west sides, and opens up to the south, where it faces wide open spaces. Two courtyard blocks build an urban space sequence, creating a south-facing relationship. Cuts, openings and large windows structure the west, north and east sides, entering a dialogue with the surrounding urban space.

Image Courtesy © Daniel Hawelka

  • Architects: Nerma Linsberger Ztgmbh
  • Project: M Grund – Social Housing
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Daniel Hawelka, Thomas Hennerbichler
  • Floor space: 11,000 m²
  • Year: 2011–2016


Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise