Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Country House in Goedereede, Netherlands by Korteknie Stuhlmacher Architecten

Thursday, March 20th, 2014

Article source: Korteknie Stuhlmacher Architecten

Goeree Overflakkee is a peninsula in the South of the Netherlands. Here, small-scale agricultural use meets the dunes. The spacious building site is located on a shallow dyke on the transition between those very different types of landscape. Looking east one sees meadows and fields. Towards the other side there are windswept trees and dunes. One this site family R decided to built a house for themselves and their numerous children and guests to spend weekends and holidays.

Image Courtesy © Korteknie Stuhlmacher Architecten

  • Architects: Korteknie Stuhlmacher Architecten
  • Project: Country House
  • Location: Goedereede, Netherlands
  • Photography:
  • Client: family R
  • Structural engineer: PietersBouwtechniek Utrecht, JaapDijks
  • Advisor installations: AdviesbureauvdWeele
  • Contractor: Christian Dörschug
  • Design: 2010/ 2011
  • Realisation: 2012

The Adaptable House in Nyborg, Denmark by Henning Larsen Architects

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The Adaptable House centres around flexibility and identifies how a flexible design of a single-family house can save time, resources and CO2 in connection with conversions and extensions. It forms part of a large development project financed by Realdania Byg.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: The Adaptable House
  • Location: Nyborg, Denmark
  • Client: Realdania Byg
  • Year of construction: 2012 – 2013
  • Type of assignment: comission
  • Size: 125-150 m2

Mjölk House in Toronto, Canada by studio junction inc.

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: studio junction inc.

Mjölk House (pronounced mi-yelk) is a contemporary version of a traditional shop house.

The renovation of the W.H. Ives Tailor Building (1889) in the Junction includes :

  • a restoration of the Historically Listed façade, one of the last pressed metal commercial facades on a Toronto main street
  •  a renovation of the ground floor commercial into a design store and gallery
  • a renovation of the second and third floor residential units into a single family home

Image Courtesy © Joe Lin / Studio Junction

  • Architects: studio junction inc.
  • Project: Mjölk House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Joe Lin / Studio Junction, Juli Baker / Mjölk
  • Design team: Peter Tan, Christine Ho Ping Kong, Joe Lin, Andrew Waller, MaziarShafiee,Carlos Arce
  • Client: Mjölk (John &Juli Baker
  • Structural: Gulf Engineering Inc.
  • Mechanical: BND Engineering Inc
  • Heritage (Façade):  Roof Tile Management
  • General Contractor:  Studio Junction Inc.
  • Build: Studio Junction Inc. and J. Blasdale Construction
  • Millwork: Studio Junction Inc.
  • Project area: 4300 sf (residential: 2450 sf, retail 1850sf)
  • Project year: 2013

House in Kitakarasuyama, Japan by Mizuishi Architects Atelier

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Mizuishi Architects Atelier  

This is a small house built in the corner plot that is before coming to a dead end. Residents are husband and wife and two young boys. It is the location of the favorable conditions facing the roads in south and east. But because the neighborhood residents come and go , it was a challenge how to take the outside and how to open the inside, even while making living areas calm.

Image Courtesy © Hiroshi Tanigawa

  • Architects: Mizuishi Architects Atelier
  • Project: House
  • Location: Kitakarasuyama, Japan
  • Photography: Hiroshi Tanigawa
  • Type: residential house
  • Structural engineer: Kentaro Nagasaka
  • Lighting designer: Tatsuoki Nakajima
  • Contractor: Show-yo
  • Site area: 78.09m2
  • Building area: 31.14 m2
  • Total floor area: 91.19 m2
  • Structure: RC+wood
  • Story: B1+2F
  • Design period: October , 2012 – June , 2013
  • Construction period: July , 2013 – December , 2013

Quebrada house in Santiago Metropolitan Region, Chile
 by UNarquitectura


Wednesday, March 19th, 2014

Article source: UNarquitectura


The request was to build a tree house…

Located on the creek, elevated by pilotis, it is accessible through a bridge and has views at the level of the foliage of trees.

The house “breaks” adapting to the slope and differentiating the private and public space within a single enclosure. It also captures the views of the forrest and the sky.

Image Courtesy © Natalia Vial

  • Architects: UNarquitectura
 (Alejandro Urrutia, Juan Pablo Nazar)
  • Project: Quebrada house
  • Location: Santiago Metropolitan Region, Chile
  • Photography: Natalia Vial
  • Project Area: 40 sqm
  • Structure and covering material: Pine Wood
  • Project Year: 2013

Oakley House by Benjamin Waechter, Architect

Wednesday, March 19th, 2014

Article source: Benjamin Waechter, Architect

A pre-existing 28’ x 28’ foundation was used as a starting point for the Oakley House. Using this footprint constraint, the house was built anew on top of this existing foundation. To accommodate 4 bedrooms the second story cantilevers out in the front and back of the house, providing the upstairs with adequate room while simultaneously creating covered outdoor space on both ends. From the side elevation, the house profile takes on the form of a “T.”

Image Courtesy © Benjamin Waechter, Architect

Edgeland House in Austin, Texas by Bercy Chen Studio

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Bercy Chen Studio

Edgeland House is located on a rehabilitated brownfield site and is a modern re-interpretation of one of the  oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The Pit House, typically sunken,  takes advantage of the earth’s mass to maintain thermal comfort throughout the year.

Image Courtesy © Paul Bardagjy

  • Architects: Bercy Chen Studio
  • Project: Edgeland House
  • Location: Austin, Texas
  • Photography: Paul Bardagjy
  • Area: 1,400 sq ft
  • Year: 2012

Hinanai Village House in Hiroshima, Japan by dygsa

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: dygsa

This is a house in Hiroshima, Japan.

The house is ideally suited for the client’s family of four – parents and two kids – with the purpose of spending weekends in the natural environment.

It is situated on the top of a hill with the spectacular view over the surrounding area.

The one-story house is in the shape of a square with sides that are 9.5m long.

Image Courtesy © dygsa

  • Architects: dygsa (Dominik Yoshiya Setouchi)
  • Project: Hinanai Village House
  • Location: Hiroshima, Japan
  • Photography: dygsa
  • Construction kind: build
  • Principal use: house
  • Structure: wood
  • Number of stories: 1 above ground
  • Site area: 2001.45㎡
  • Building area: 91.30㎡
  • Total floor area: 91.30㎡
  • Design period: 2012〜2013
  • Collaboration: Koura architects
  • Contractor: FUJI CONSTRUCTION

KVS HOUSE in Buenos Aires, Argentina by Estudio Galera

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Estudio Galera

The lot is situated in Costa Esmeralda, a new private venture in Costa County. A small pine grove at the front of the site, and a steep slope down from the street to the back of the lot. A simple but paramount commission: to focus the program on the smallest portion of the lot as possible, since most of the natural landscape of the lot wants to be preserved. A vacation home thought for a family that wants to use the house for a variety of purposes, such as getting together and enjoying open air activities. The program is centered around two boxes stacked, skewed, balancing each other on top of a half buried stone plinth. As a result, the program takes less than twelve percent of the lot, leaving enough space for a swimming pool and a green dune –part of the landscape.

Image Courtesy © Diego Medina

  • Architects: Estudio Galera
  • Project: KVS HOUSE
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Diego Medina
  • Structural Engineer: Engineer Carlos Bereilh
  • Rendering: Arquitect Dwight Stone Shunk
  • Animation: Ballax
  • Translation and text editing: Soledad Pereyra
  • Start of work: April 2012
  • End of work: December 2013
  • Lot area: 975 m2

House For Seven People in Tokyo, Japan by mnm

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: mnm 

The House for Seven People

The original house was built 37 years ago with a mixed structure; steel on the ground floor and timber on the first floor. Since its original construction in 1977, the site around the house has dramatically changed. The two-story house is now surrounded by 7-9 story buildings in an area known as the “Urban Village“, which lies between Yamate-Dori and Megro River – a three minute walk from Fudomae Metro Station in Tokyo.

Image Courtesy © Sadao Hotta

  • Architects: mnm
  • Project: House For Seven People
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Sadao Hotta and Morinaka Yasuaki
  • Construction: N.F.C Takashi Kitahara
  • Main Use: Dwelling
  • Client: Chie Hayashi
  • Design Period: March 2013 – May 2013
  • Construction Period: July 2013 – August 2013
  • Number of Floors: 2
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy