Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Marly House in France by Karawitz

Sunday, March 5th, 2017

Article source: Karawitz 

To live happily, live openly

On a tree-lined street in Marly-le-Roi a small community very close to Paris where high fences traditionally isolate each house and its garden, there is a house which reaches out to its neighbors creating a feeling of urbanity previously lacking on these parts. Because urban policy does not allow one house to open up to another to achieve the openness effect, this house is moved forward its parcel to open widely onto the street. A perforated galvanized-steel fence allows the passers-by to look in at the garden, which actually runs under the house that seems to levitate on its plot.  It is also an invitation to enter: the access is made from this underground level beneath the actual house, where the firewood is stored and the car parked. The layout of the ground floor is characterized by the fluidity of its three spaces, which are organized around the central fireplace, which alone endures the entire heating of this passive house. The kitchen and an intimate living room are located on either side of the carved staircase of a single piece of prefabricated steel, while two steps higher a living room crossing opens onto a vast terrace with a cantilever onto the street. This house blurs the boundaries between private and public to the benefit of user-friendly rooms that also open onto the outside.

Image Courtesy © Schnepp Renou

  • Architects: Karawitz
  • Project: Marly House
  • Location: Marly-le-Roi, France
  • Photography: Schnepp Renou
  • BET: Engineering Woodworking (Structural), Solares Bauen (Thermie)
  • Mission: Complete project management
  • Heating requirements: 20 kWh / m2a
  • Area: 145 m² shab
  • Delivery: September 2015

(more…)

Elathur House in Kerala, India by Playgroup Studio

Sunday, March 5th, 2017

Article source: Playgroup Studio

The primary challenge was to retain an existing house on the site and build a complete new structure over it while retaining the basic functionality of the original structure. The new building was designed on a completely distinct set of circular columns which were placed strategically to avoid the existing walls and foundations. The new structure, aligned at an angle, floats over the lower structure. Roof of the existing structure was demolished and the space between the new and old structure was sealed with continuous frameless glass panes, maintaining the individuality of the two structures. The old structure was stripped off its plaster and the original large laterite stones revealed.

Image Courtesy © Esha Daftari

  • Architects: Playgroup Studio
  • Project: Elathur House
  • Location: Calicut, Kerala, India
  • Lead Architects: Harsh Patel
  • Photography: Esha Daftari
  • Other participants (eg. collaborators, clients, consultants, etc): Basil Thomas (Structural Engineer), Rajeev (Project Manager), Karan Gajjar, Aman Amin, Albert Rajkumar, Abhirami Murali, Dennis Peter
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 4,000 sqft
  • Completion Year: 2016

(more…)

Markhouse in Kharkiv, Ukraine by DROZDOV & PARTNERS Ltd.

Sunday, March 5th, 2017

Article source: DROZDOV & PARTNERS Ltd. 

Markhouse is located in the area which has recently become home for a peculiar sort of micro-community made of people united by friendly or family relationships. what is more, they have organized a number of places for common use here, such as a lounge-club, a parking lot and paths between the plots.

Image Courtesy © Andrey Avdeenko

  • Architects: DROZDOV & PARTNERS Ltd. (Oleg Drozdov, Katerina Yolkina, Sergey Kostyanoy, Aleksandr Kuznetsov, Vitaliy Pravik)
  • Project: Markhouse
  • Location: Kharkiv, Ukraine
  • Photography: Andrey Avdeenko
  • Area: 350 m2
  • Status: Built (2016)

(more…)

Urban Repurposing of a Former Dairy in Paris, France by NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

Sunday, March 5th, 2017

Article source: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

The project involves the conversion of an industrial building dating from the 19th century into 85 units of social housing, and a nursery with space for 40 cribs, as well as a commercial space and a parking garage. The existing building, which has served a series of varied activities – first as a dairy, then for food processing industries, followed by maintenance workshops and a printing business – was built on a trapezius plan around a courtyard covered with an industrial glass roof sheltering delivery docks.

Image Courtesy © Daniel Moulinet

  • Architects: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES (Eddy Vahanian)
  • Project: Urban Repurposing of a former dairy
  • Location: 13-19 boulevard Ornano, 75018 Paris, France
  • Photography: Daniel Moulinet Photographe
  • Project owner: Linkcity pour Paris habitat
  • BET TCE: Groupe Nox (feasibility study, design and supervision of the engineering trades, contract management for the site)
  • General contractor: Brezillon
  • Surface area: 9 300 m²
  • Cost: 13.5 M€ excluding VAT
    Calendar: Delivered in December 2016

(more…)

Wind House in Jeju-do, Korea by Moon Hoon

Sunday, March 5th, 2017

Article source: Moon Hoon 

Jeju island is a popular vacation island situated in the south of korean penninsular.

It can get very windy, and generally the weather is very whimsical.

The island is full of volcanic rocks in various sizes, comprising landscapes wonders to common walls demarcating ownerships. Many artists and commoners have been inspired by the beauty and versatility of the island. Recently flocks of koreans and foreign tourists are visiting the island by the thousands. The winter days are often cloudy with strong winds. And the landscape turns to gold and black by dying foliages and volcanic rocks.

Image Courtesy © NamGoong sun

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Wind House
  • Location: 3265-4, Hangyeongmyeon Jeojiri, Jeju-si, Jeju-do, Korea
  • Photography: NamGoong sun
  • Project team: Kim Sookhee, Jo Jeongho, Park Jeonguk
  • Structure: RC, S
  • Exterior finish: exposed concrete, steel plate
  • Interior finish: Paint
  • Structure engineering: Hanwoori, Dream Structure
  • Mechanical/Electric engineer: Chunghyo High Tech
  • Budget: 350 million KRW
  • Height: 8.3m
  • Site area: 644.6m²
  • Building area: 162.83m²
  • Gross floor area: 154.39m²
  • Design period: Mar . 2014 ~ Jun . 2014
  • Construction period: Jul . 2014 ~ Aug . 2015

(more…)

Wadi penthouse in Beirut, Lebanon by platau | platform for architecture and urbanism

Sunday, March 5th, 2017

Article source: platau | platform for architecture and urbanism

The project is an interior refurbishment of a two floors penthouse for a family of four, located in Wadi Abu Jamil in Beirut Central District. The original arrangement of the penthouse presented a fragmented circulation between its two floors with poor spatial interaction, and a narrow main foyer.

The most significant spatial intervention was the introduction of a double height space at the center of the house, reorganizing around it the once fragmented realms of living areas, work areas, storage and bedrooms.

Image Courtesy © Wissam Chaaya

(more…)

“ao no ie” in Saikai, Japan by TETO Architects

Sunday, March 5th, 2017

Article source: TETO Architects

“ao no ie” means “the blue house” in Japanese. This one-story residence stands on a hill overlooking the blue sea located in Saikai, Japan. We designed the plan for enjoying beautiful marine scenery from every rooms. The blue scenery will provide household with beautifull sunlight and comfortable wind every seasons.

Image Courtesy © TETO Architects

  • Architects: TETO Architects
  • Project: “ao no ie”
  • Location: Saikai, Japan

(more…)

La Finca House in Madrid, Spain by Ramón Esteve Estudio

Friday, March 3rd, 2017

Article source: Ramón Esteve Estudio 

This house is located in a residential area of the mountains of Madrid, where the vegetation is so lush that it becomes very important. The plot borders a lake that the house opens to. The presence of some ancient holm oaks spread over the plot generates the location and shape of the dwelling. Tus the design process is thoroughly bound to the place. The building sets back to respect the largest trees, thus giving them a leading role. The access to the house is dominated by the largest holm oak. It arranges the entrance, welcomes the visitor and gives the house a stately presence. Two other oaks generate a roundabout that organises the access by car.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio (Ramon Esteve)
  • Project: La Finca House
  • Location: Madrid, Spain
  • Project Team: Anna Boscà, Estefanía Pérez, Jacobo Mompó
  • Collaborators: Violeta Lekutanoy, Tudi Soriano
  • Technical Architect: Emilio Pérez, Carolina Tarazona
  • Constructor: Moguerza Construcciones
  • Project Manager: Victoria Pérez, Juanjo Herranz
  • Sup: 1360 m2
  • Year: 2016

(more…)

Industrial Loft II in São Paulo, Brazil by Diego Revollo Arquitetura

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: Diego Revollo Arquitetura

This 100 m2 Loft with structure and apparent installations is located in the noble neighborhood of Morumbi, in São Paulo.

Although the aesthetic appeal of New York sheds converted into housing in the 1970s is the main justification for the male audience in explaining their desire for this style of property, Diego Revollo, who is knowledgeable about this repertoire and with some other lofts in his portfolio, knows that this profile prioritizes good materials and functionality.

Image Courtesy © Alain Brugier

  • Architects: Diego Revollo Arquitetura
  • Project: Industrial Loft II
  • Location: Morumbi, São Paulo, Brazil
  • Photography: Alain Brugier
  • Software used: Autocad

(more…)

House QM in Gistel, Belgium by OOA | Office O architects

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: OOA | Office O architects

House QM answers the building regulations in a different and “twisted” way.

House QM is situated in a new allotment that exists out of square plots of the same size, with the same building regulations; houses must recoil 5m of every side of the terrain, have 2 levels and must have a flat or sloped roof.

Image Courtesy © Tim Van de Velde

  • Architects: OOA | Office O architects
  • Project: House QM
  • Location: Gistel, Belgium
  • Photography: Tim Van de Velde
  • Head designer: Magalie Munters
  • Project period: 2013-2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy