Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Greco House in Civita di Bagnoregio, Italy by DWA Design Studio

Sunday, May 14th, 2017

Article source: DWA Design Studio

In a place which seems to be out of time, connected to reality by a long bridge like an antique tuff stone island, the project researches a dialogue between traces of history and contemporaneity, with its necessity to regain the bonds with its past.

Thanks to objects which represent the history of Italian design the interiors become a stage for connecting with shapes and materials of the tradition of this region. Discreet presences able to give new meanings to ancient places.

Image Courtesy © DWA Design Studio

  • Architects: DWA Design Studio
  • Project: Greco House
  • Location: Civita di Bagnoregio, Italy

(more…)

House in Paracas, Peru by Artadi Architects

Sunday, May 14th, 2017

Article source: Artadi Architects 

The house is built in a condominium located on the edge of the Paracas Natural Reserve.

This singular fact defines a double relationship between the house and the place it is located: on the one hand, with the condominium itself, is a man-made oasis, with shade, water, greenery; while on the other with the vast desert to which it opens across the borders of the property.

Image Courtesy © Artadi Architects

(more…)

Vale Dos Cristais Residence in Nova Lima, Brazil by Anastasia Arquitetos

Sunday, May 14th, 2017

Article source: Anastasia Arquitetos

Built in the city of Nova Lima, Brazil, the Vale dos Cristais Residence is located in an uphill terrain and due to its linear proportions; the construction harmonizes with the landscape without interfering with its original topography.

Image Courtesy © Anastasia Arquitetos

(more…)

Chalet Blanche in Québec, Canada by ACDF Architecture

Sunday, May 14th, 2017

Article source: ACDF Architecture

The “Blanche” Chalet, whose name evokes the spirit of the vernacular houses of the region, is situated in La Malbaie’s area of the “Terrasses Cap à l’Aigle”. Its simple and pure architecture gently complements the landscape of Charlevoix in a modern fashion.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ACDF Architecture
  • Project: Chalet Blanche
  • Location: Cap à lAigle, (La Malbaie), Québec, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: DAVNIC (David Lafrance et Nicolas Barette)
  • Architectural team: Maxime-Alexis Frappier, Martin Champagne, Joan Renaud, Mathieu Tremblay, Olivia Daigneault
  • Structural ingineers: NCK
  • Entreprenor: Demonfort
  • Budget: ±900 000$
  • Area: 4275 pi2
  • Opening date: 2016

(more…)

Private Country House in Treviso, Italy by zaa zanon architetti associati

Thursday, May 11th, 2017

Article source: zaa zanon architetti associati

Born from the expertise and experience of architect Mariano Zanon (1965) and grown with partner architects Alessio Bolgan (1976) and Bruno Ferretti (1974), the architectural practice zanonarchitettiassociati, has witnessed a continuous growth of professional activities, from projects and interior works for commercial areas, restaurants and private homes to activities of architectural planning for residential, commercial and above all for the tourism-hospitality sector.

Image Courtesy © paolo belvedere

  • Architects: zaa zanon architetti associati
  • Project: Private Country House
  • Location: Treviso, Italy
  • Photography: Paolo Belvedere
  • Area: 450 m²

(more…)

Plus-Energy Houses in Linköping, Sweden by Kjellgren Kaminsky Architecture AB

Thursday, May 11th, 2017

Article source: Kjellgren Kaminsky Architecture AB 

In Linköping’s new district Vallastaden, Kjellgren Kaminsky Architecture has built plus-energy houses with solar cells on the roof. The solution means that the houses produce more energy than needed and it is possible to sell the surplus to electricity companies.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Kjellgren Kaminsky Architecture AB
  • Project: Plus-Energy Houses
  • Location: Vallastaden, Linköping, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Client: Stångåstaden
  • Partners: NCC, Hanelko AB, Caverion, VML-Konsult
  • Sustainable: Plus energy houses
  • Team: Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Jenny Nyström, Mikael Rehnmark
  • Status: Completed 2017

(more…)

095 Letto in Madrid, Spain by elii [oficina de arquitectura]

Tuesday, May 9th, 2017

Article source: elii [oficina de arquitectura]

Project for the refurbishment of an old flat in downtown Madrid, for ‘anonymous’ residents that will be sharing their domestic space in the future.

The proposal is arranged around six strips with alternating living areas and service areas. This arrangement optimises the floor space while also guaranteeing the utmost functional flexibility and the incorporation of other possible programmes, such as co-working spaces, a study, offices, etc. A wooden box is installed on the entry axis to divide the space into a public area and a private area, although the system employs a number of swivelling and sliding doors to improve the choice of circulations within the house so that it is possible to lead independent lives while sharing the common elements.

Image Courtesy © Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

(more…)

Argumosa House in Madrid, Spain by BEDV – Baroja Estévez Del Valle Arquitectos

Friday, May 5th, 2017

Article source: BEDV – Baroja Estévez Del Valle Arquitectos

The project of CASA ARGUMOSA consists of the integral reform of an old flat in the area of ​​Lavapiés.

The original housing consisted of four bedrooms, two bathrooms, a kitchen and a living room, all of tiny dimensions. The structure was complex: it consisted of three facades on three different streets, and the angles between them generated three different axes, which left their mark on the partition and structure. The reform has as an idea to take advantage of the three facades of the house, which flood the house with light during all hours of the day, while adapting the housing program to the needs of the new client, a young man living alone: ​​a bedroom, A living room, a work area and a kitchen connected in an open concept. The solution provided consists of the design of a large piece of lacquered wood that contains a working area and that articulates and nourishes the other spaces. This piece of wood can be closed, containing a guest bedroom with bathroom and storage area, or open, converted into work, to the living area. The piece is exempt, so that the spaces are connected and, most importantly, allow the light to pour into the living area from morning to night.

Image Courtesy © Imagen Subliminal

(more…)

Bazillion Apartment in Vilnius, Lithuania by YCL Studio

Friday, May 5th, 2017

Article source: v2com

In the Bazillion apartment, YCL Studio has drawn a clear line between the day and the night program of this pied-à-terre for two, while simultaneously blurring the conventional division between the ‘wet’ and the ‘dry’ part of a dwelling. The compact apartment, which comprises 45 square meters, is essentially one open space divided into two by a single, ceramic-clad wall. The dwelling is located in a new residential building in the Old Town of Vilnius and has been commissioned by a frequent traveller, who uses it for short stays in the capital of Lithuania.

Image Courtesy © Leonas Garbačauskas / AGROB BUCHTAL

  • Architects: YCL Studio
  • Project: Bazillion Apartment
  • Location: Bazilijonų str., Vilnius, Lithuania
  • Photography: Leonas Garbačauskas / AGROB BUCHTAL
  • Design Team:Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis, Rokas Kontvainis, Justė Surplytė
  • Ceramic Tiles: AGROB BUCHTAL, Schwarzenfeld, Germany
  • Size: 45 sq.m.
  • Completion: 2016
    (more…)

Bookcafe House in South Korea by KDDH

Thursday, May 4th, 2017

Article source: MasilWIDE

The client has drawn a life where children can run, family communicates each other and communicates with their neighbors, but there are clear limits of the apartments. The most characteristic feature of a book house resembling a book is the bookcase where all books on the bench can be stacked. It had always been the client’s dream to have a house full of books on the one side of the wall. The living room have turned into a study room, and the bookshelves was made on the entire wall with a high floor. The window between the bookshelves was created to relieve the tightness of the walls and the front of the bookshelves became a center of communication where the whole family can gather and spend time. The kitchen is placed facing the bookshelf so that it can communicate with the family in the living room at any time. After closing the sliding door installed in the kitchen, the living room becomes a space like a cafe and becomes a guest room for the neighbors as well as the family. The book house has lots of spaces to read like a book, as ‘The bookcase of the wisdom’, built by using the 9m ceiling height that can be seen at the entrance, ‘Balcony of Romeo and Juliet’, connects between the brother and sister’s rooms on the second floor and ‘Bridge of the never ending story’, which is the nickname of the stiarcase that looks like leading to the sky. These spaces gathered to make the house that open inside and outside, top and bottom unimpededly and coexist.

Image Courtesy © Song,Jung-keun

  • Architects: KDDH
  • Project: Bookcafe House
  • Location: South Korea
  • Photography: Song,Jung-keun

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy