Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Nelson Road in London by MOCT Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: MOCT Studio

Crouch End sits in a hollow between the sharp ridge of Crouch Hill to the south and Muswell Hill to the north. Between the dialogue of views from Crouch Hill to the iconic Alexandra Palace the topography steeply descends along residential streets of terrace housing. The house forms part of the final group of four early Edwardian terrace properties on this path.

Image Courtesy © Valerie Bennett

  • Architects: MOCT Studio
  • Project: Nelson Road
  • Location: London, England
  • Photography: Valerie Bennett

(more…)

Courtyard house of stone in Sicily, Italy by Studio 4e

Friday, February 9th, 2018

Article source: Studio 4e

Nature and the relationship to the landscape play a fundamental role in this work. The architects have combined a rigorous, rational approach to the project with the expressive freedom typical of organic architecture, enhancing the relationship between inside and outside through a careful dialogue with the pre-existing environmental context.

The pedestrian entrance, Image Courtesy © Studio 4e

  • Architects: Studio 4e
  • Project: Courtyard house of stone
  • Location: Sicily, Italy
  • Lead Architects: Fabio Costanzo and Maria Rosaria Piazza
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 240 mq.
  • Construction: 2014

(more…)

Curtain Cottage in Carlton North, Australia by Apparte Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: Apparte Studio

Passive energy design

The narrow house faces north and the front living area becomes flooded with sunlight, penetrating deep into the hallway.

The raised cathedral ceiling draws up much of the hot air during occasional hot summer periods, leaving the lower areas of the house cooler.

The existing house had good thermal properties to begin with. Most of both party walls are shared with a neighbour and there is good cross-flow ventilation to release heat when the front and rear doors are opened.

The large skylight over the dining area to the south saves hours of artificial lighting each day.

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Apparte Studio
  • Project: Curtain Cottage
  • Location: Carlton North, Australia
  • Photography: Daniel Aulsebrook, Christopher Alexander
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Site Area: 95m2
  • Floor Area: 60m2
  • Construction time: June 2012 – March 2017

(more…)

House C in Valencia, Spain by Estudio Veinteporveinte + Miguel Torres Architect

Thursday, February 8th, 2018

Article source: Veinteporveinte + Miguel Torres Architect 

The house is located in the urban plot characteristic of the Maritime district of the city, the neighborhood of Cabanyal.

Dating from the mid-20s, it shows the traditional typology at the time: oversized day and representation spaces and two resting rooms, one on each side. At the back of the plot, the patio with the kitchen and toilet facing each other.

Image Courtesy © Estudio Veinteporveinte + Miguel Torres Architect

(more…)

Saint Peter House in Puebla, Mexico by Estudio Tecalli

Thursday, February 8th, 2018

Article source: Estudio Tecalli

Designed from a high tech, local handmade perspective. This residence integrates regional materiality elements like the red brick due to the closeness of the local brick producers in San Pedro Cholula. The material is arranged in an artisanal way, allowing expressive geometry due to the modular repetition. This introverted house incorporates natural lighting through the lattice and window openings defined by the interior programme and outside relevant views.

Image Courtesy © Patrick Lopez

  • Architects: Estudio Tecalli
  • Project: Saint Peter House
  • Location: San Pedro Cholula, Puebla. México 
  • Photography: Patrick Lopez, Roberto Martínez
  • Studios: collaboration between Estudio Tecalli and Proyecto cafeína
  • Project Architects: Leonardo Neve, Diego Vilatela, Roberto Martinez, María Menéndez
  • Design Team: Ana Paula Borbolla, Juan Yanuzzo, Javier Flores, Jesús Amezcua, Roberto Tlatela, Otli Campos Carrillo.
  • Area: 118 m2

(more…)

Historic House Renovation in Suzhou, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Monday, February 5th, 2018

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

Located in the core of the historic town of Suzhou, China, the site covers about 2,500 sqm, once was the residence of family Bei. The traditional Chinese garden consists of four ancient wooden structure architectures with courtyards built in the Qing Dynasty, dating back over a hundred year of history, and other four buildings built in the 90s of concrete structure. The renovation project aims to transform the historical house into a modern apartment.

Image Courtesy © Eiichi Kano

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio
  • Project: Historic House Renovation
  • Location: Suzhou, China
  • Photography: Eiichi Kano
  • Site Area: 2500㎡
  • Building Area: 2500㎡
  • Design Period: 01.2017 – 05.2017
  • Construction Period: 05.2017 – 10.2017
    (more…)

Belsize House in London, England by STUDIOCARVER

Friday, February 2nd, 2018

Article source: STUDIOCARVER

A timber extension has been completed by Studio Carver in Belsize Park, North-West London. Designed for a young Anglo-American family, the extension was inspired by traditional timber conservatories of the Mid-West. This addition to the original Edwardian house creates a light and homely space for the family out of sustainable oak, poured concrete and zinc cladding.

Image Courtesy © Richard Chivers

  • Architects: STUDIOCARVER
  • Project: Belsize House
  • Location: Belsize Park, London, England
  • Photography: Richard Chivers
  • Client: Mr & Mrs Gannon
  • Main contractor: PRODUK
  • Price: £75k
  • Size: 10sqm, 215sqm total
  • Completion date: September 2017

(more…)

Ballantrae Court in Florida by KZ Architecture

Friday, February 2nd, 2018

Article source: KZ Architecture

This Residence was developed as a seasonal home in a golf community in South Florida.  The program specified ample guest accommodations for the clients’ extended family and friends.

The project involved a large program that would yield a massive home on a limited and restricted site.  The design strategy involved deconstructing the volume into pavilions that could generate a dialogue between built form and landscape and create intimate connections between the golf course and the living spaces.

View from the rear. Generous overhangs and louvers pervade throughout the structure to protect it from the harsh Florida sun. Spacious and distinct exterior living spaces such as terraces, porches and balconies continuously connect the structure to the outside, seamlessly integrating indoor and outdoor spaces, Image Courtesy © Robin Hill

  • Architects: KZ Architecture
  • Project: Ballantrae Court
  • Location: South Florida, USA
  • Photography: Robin Hill

(more…)

Jungalow in Surat, India by Neogenesis+Studi0261

Friday, February 2nd, 2018

Article source: Neogenesis+Studi0261

The project aims in creating an economically modest built form for an agriculturist and his family. Abstraction of urban farming could be seen in both exterior and interior spaces. The design uses the natural light and the built form to its advantage.

Image Courtesy © The fishy project and Ishita Sitwala

  • Architects: Neogenesis+Studi0261
  • Project: Jungalow
  • Location: Surat, India
  • Photography: The fishy project, Ishita Sitwala
  • Lead Architects: Chinmay Laiwala, Jigar Asarawala, Tarika Asarawala
  • Design Team: Gopal Suthar, Umesh Anghan
  • Completion Year: 25’March’2017
  • Gross Built Area: 6000sq.ft

(more…)

Espigas 41 in Santa Catarina, México by Dear Architects

Friday, February 2nd, 2018

Article source: Dear Architects

The house responds to a three part composition, generated according to the function of the deduced programs and as a response to their location. The crown, in yellow, enclosed and up top, is the element with the strongest presence. It embraces the bedrooms and represents the private areas, symbolizing strength and protection. In dark blue, the pavilion attends to the social activities. Its characteristic form connects to the sierra: from the inside, it frames the mountains, on the outside, it relinquishes the view. The pavilion’s live-in experience is memorable, giving each event the distinction it deserves. The base adapts the terrain to each piece, connecting areas to each other, closing off from the street and opening up to the garden and the city views. The entrance hall unites areas horizontally, while the family room connects vertically with its double-height that coincides with the center of the upper floor.

Image Courtesy © Onnis Luque, Arquitectura Vista

  • Architects: Dear Architects
  • Project: Espigas 41
  • Location: Monterrey, México
  • Photography: Onnis Luque, Arquitectura Vista
  • Team: Rubén Octavio Sepúlveda Chapa, Abel Salazar, Jorge Alberto Jiménez, Marcela Lorena Martínez, Cinthia Cavazos.
  • Site: 496 m2 (5,338.9 ft2)
  • Construction: 548 m2 (5,898.6 ft2)
  • Year: 2013-2016

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise