Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Extend House in Hyogo, Japan by y+M design office

Monday, March 12th, 2018

Article source: y+M design office 

’Extend’’ aims at Secure of sunlight, Secure of ventilation, Protection of privacy and Xpansion of floor space.

Image Courtesy © Yohei Sasakura

  • Architects: y+M design office
  • Project: Extend House
  • Location: Hyogo, Japan
  • Photography: Yohei Sasakura 
  • Site Area: 164.75㎡ 
  • Building Area: 79.82㎡ 
  • Total Floor Area: 143.60㎡ 

(more…)

The Wairarapa Haybarn in Martinborough, New Zealand by First Light Studio Ltd.

Monday, March 12th, 2018

Article source: First Light Studio Ltd.

This barn-inspired home offers a striking reference to rural vernacular. Long and lean, the form is remarkably simple. A monolithic roof plane sweeps up past the large established walnut tree to form a double-height concert hall living space with mezzanine viewing gallery for the two retired musicians to practice, play and entertain friends.

North East corner, Image Courtesy © Jason Mann Photography

(more…)

Black Box House in Vilnius, Lithuania by PAO Architecture

Monday, March 12th, 2018

Article source: PAO Architecture

“Black Box” is contemporary modern family house designed by PAO studio architects and may be considered as one of the impressive examples of Nordic minimalism. This family residence is designed on 0.25 acres of land property which is situated in one of the prestigious living areas in Vilnius (LT). Neighborhood is impressively fulfilled by natural context where pine forests are playing over city panoramas, colorful landscape views and impressive sunsets. Moreover, the land plot is perfectly balanced in terms of world orientation, with river view on the south-west, while the neighborhood with street is situated in north-east.

Image Courtesy © Leonas Garbačiauskas

  • Architects: PAO Architecture
  • Project: Black Box House
  • Location: Vilnius, Lithuania
  • Photography: Leonas Garbačiauskas
  • Lead Architects: Paulius Petkus
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 203 sq.m. (2185 sq.ft)
  • Completion Year: 2017

(more…)

Refurbishment Former Haystack in Toledo, Spain by OOIIO Architecture

Monday, March 12th, 2018

Article source: OOIIO Architecture

When we started to build this project we had no idea how was it going to end up looking. This has been a project designed day after day on site, solving problems, creating an intense teamwork together with the client and the builders.

Image Courtesy © OOIIO Architecture and josefotoinmo

  • Architects: OOIIO Architecture
  • Project: Refurbishment Former Haystack
  • Location: Toledo, Spain
  • Photography: OOIIO Architecture and josefotoinmo
  • Team: Joaquín Millán Villamuelas, Natalia Garmendia Cobo, Milda Dudonyte, Pilar Bolaños Almeida.
  • Area: 235 m2
  • Project Year: 2016-2017

(more…)

Floating-roof House in Hyogo, Japan by y+M design office

Sunday, March 11th, 2018

Article source: y+M design office 

We planned the house for a family with small children in a residential area in Kobe City.

We had to keep both privacy and daylighting for the family because they were concerned about line of sight from other houses which are located in sloping tiers. We designed dual roofs structure, the floating roof and the lower roof. Outer walls cover the house like curtains which are hanged from the floating roof. Alley Terrace connects from the south side into the house inside. This structure makes enough ventilation and daylighting.

Image Courtesy © Yohei Sasakura

  • Architects: y+M design office
  • Project: Floating-roof House
  • Location: Hyogo, Japan
  • Photography: Yohei Sasakura
  • Site Area: 241.27㎡
  • Building Area: 96.19㎡
  • Total Floor Area: 134.70㎡

(more…)

Villa Kget in Ensuès-la-Redonne, France by Bonte & Migozzi

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Bonte & Migozzi

Facing north south, with a triangular form, the land is of a small size (785m2), which is why the house plan is part of the administrative limits of the parcel’s removal. With its endemic plants – a vast majority of pines and agaves – , its low walls made of stones and its extraordinary mediterranean view, this protected place doesn’t have sanitation or possibilities of access for the construction site. Inhabited by mediterranean culture and grecque mythology, Christophe Migozzi revisits the primitive atmosphere of the cottage by reinterpreting a contemporary version of “Ulysse’s vessel that surfs on a slope like a crab trawler.”

Image Courtesy © Bonte & Migozzi

  • Architects: Bonte & Migozzi
  • Project: Villa Kget
  • Location: Ensuès-la-Redonne, France

(more…)

The Screen in Bierbeek, Belgium by DMOA architects

Sunday, March 11th, 2018

Article source: DMOA architects

A beautiful plot with endless views… but unfortunately next to a truckers company. How to make the most of these two contradictory influences? Our concept: we placed a narrow, long and tall house on the far right of the parcel. The property itself acts as a screen to cover up the unsightly, noisy neighbour on the right. The right side of the house has a blind facade, while the other side opens freely towards a large, sunny garden, where there is little evidence left of the fleet and accompanying roar. Or how everything falls into place by an atypical choice of implantation and volume.

Image Courtesy © Luc Roymans

  • Architects: DMOA architects
  • Project: The Screen
  • Location: Bierbeek, Belgium
  • Photography: Luc Roymans
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Lead Architects: Charlotte Gryspeerdt, Marleen Rosier, Benjamin Denef, Matthias Mattelaer
  • Engineering: Marcel Lavreysen
  • Site Area: 2683 m2
  • Floor Area: 440 m2 in 3 floors
  • Finished: In 2015

(more…)

Extension and renovation Amsterdam in Netherlands by derksen|windt architecten

Sunday, March 11th, 2018

Article source: derksen|windt architecten

Our clients in Amsterdam gave us the opportunity to make a design for their home, do the elaboration and guide the project until completion. They live in a beautiful and popular antebellum residential block with a large courtyard garden, which is divided in private backyards. This spacious backyard provided the ideal opportunity to transform the already beautiful dwelling into a contemporary family house. We created a large entrance, many bedrooms, a large bathroom, and a beautiful, light-flooded, kitchen.

Image Courtesy © Studio de Nooyer and derksen|windt architecten

  • Architects: derksen|windt architecten
  • Project: Extension and renovation Amsterdam
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Studio de Nooyer and derksen|windt architecten

(more…)

I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」in Isahaya, Japan by Architect Show Co.,Ltd.

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Architect Show Co.,Ltd. 

I6 House is a design plan for a house that is located in continuously developing rural housing area in Isahaya city Nagasaki Prefecture.

The eaves and wall of each masses that is slanted towards the skies with different directions is covering the mass of the house finished in red cedar material. The building stands as a sculpture in a harmonious peaceful rural environment, aiming for an iconic architecture structure.

Image Courtesy © Architect Show Co.,Ltd

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd.
  • Project: I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」
  • Location: Isahaya, Japan

(more…)

KleinOud in Niederschönhausen, Berlin by brandt+simon architekten

Sunday, March 11th, 2018

Article source: brandt+simon architekten

A semi-detached house in the north of Berlin had become to small for the to date family of four. The house from the 1930s with rooms all smaller than 15 m2 and a ceiling height of 2,70m had been extended with attachments for bathroom, kitchen and vestibule several times through the last century. As result the living room at the ground floor had lost its connection to the garden and the centrally located dining area – the functional center of the house – had become de facto inlying.

Garden View, Image Courtesy © Dirk Dähmlow

  • Architects: brandt+simon architekten
  • Project: KleinOud
  • Location: Niederschönhausen, Berlin
  • Photography: Dirk Dähmlow
  • Structural Engineers: Niehues Winkler Ingenieure
  • Construction Period: 6 month
  • Floor Area Attachment: 60 sqm
  • Completion: 2016

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise