Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

PH Lavalleja in Buenos Aires, Argentina by CCPM Arquitectos

Thursday, April 19th, 2018

Article source: CCPM Arquitectos

PH is the name given to a traditional housing typology in Buenos Aires, characterised by its high density and low rise. Set in the last unit of a long plot, PH Lavalleja coexists with the neighbouring free plan, high rise residential buildings that surround it. The views from them frame the scenario in which architecture emerges, opening possibilities for public space in the interior of the block.

Image Courtesy © Javier Agustín Rojas

  • Architects: CCPM Arquitectos
  • Project: PH Lavalleja
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Javier Agustín Rojas
  • Software used: Rhino
  • Project Team: Constanza Chiozza & Pedro Magnasco
  • Area: 89m2
  • Project: 10.14 – 05.16
  • Construction: 06.16 – 03.17

(more…)

Lopera House in Córdoba, Spain by DRM ESTUDIO

Thursday, April 19th, 2018

Article source: DRM ESTUDIO

The Lopera House is a single-family home in a neighborhood with single- and multi-family housing in northern Pozoblanco, located in Cordoba, Spain.

Three fundamental ideas are at the core of the design: natural light, entrance through a garden, and openness while retaining privacy. On a north-east-oriented plot, the H-shaped house, articulated by two courtyards, allows natural light to penetrate into every interior and exterior space. A pure and clean geometry enhances the massive nature and privacy of the proposal. The entry opens into a light-filled central courtyard, where a vertical garden has been designed as a new interpretation of the traditional patio of Andalucia.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: DRM ESTUDIO
  • Project: Lopera House
  • Location: Calle Rosa Chacel 9, Pozoblanco, Córdoba (Spain)
  • Photography: David Frutos
  • Constructed Area: 256
  • Year: 2017

(more…)

ChangGe Village Farm House Remodel Project in China by Evolution Design

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Evolution Design 

Background Information

The project is situated in ChangGe Village, Daxing County, in Beijing’s southwestern suburb. Subject of rebuild is a worn-out farm house built in the early 1970’s, with its original wood-brick structure commonly seen in north China’s country side. Before the remodel, inside the dim and shabby house (or a shack to be more exact), walls were coking dark, covered by more than 40 years of hard cooking smokes & ashes. The place had no water supply nor a restroom – its residents, a senior farm couple, needed to walk out 100m around the house to get to the closest loo in the neighborhood. The house’s long but narrow courtyard facing south functioned as a pathway for the family’s only transport vehicle, a three-wheeler, which was inconveniently parked in a dead end. Even worse, interior floor elevation of the house was almost 20 cm lower than the courtyard, turning the house into a flooding pond whenever it rained, a safety threat to the entire building structure. Ironically, the area was troubled by water shortage – water gets cut off almost daily, sometimes during peak evening hours.

Image Courtesy © Xiazhi

  • Architects: Evolution Design
  • Project: ChangGe Village Farm House Remodel Project
  • Location: Changge, Beijing, China
  • Photography: Xiazhi
  • Designer: Ray Jin, Teng Guo
  • Site Area: 210 m2
  • Total Floor Area: 130 m2
  • Design Phase: May, 2015
  • Complete: July, 2015

(more…)

Plearnwan in Huahin, Thailand by Openbox Architects co.,ltd

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Openbox Architects co.,ltd

It all started with the owner’s dream to create a “place” for lively and colorful activities on an old family land.  The development should reflect memorable unique style. Also, the development should be able to handle broad variety of activities. With no other preconceived ideas about the appearance, the owner came to OPENBOX with the first concept keyword, “Ngan Wat” (Temple festival). Then, we began by studying the site and develop “Ngan Wat” into tangible images and forms.

Image Courtesy © Openbox Architects

  • Architects: Openbox Architects co.,ltd
  • Project: Plearnwan
  • Location: Petchkasem Road, Huahin, Thailand
  • Client: Khun Phattra Sahawat
  • Build up Area: 3,770 Square meter
  • Complete Year: 2009

(more…)

Marble House in Bangkok, Thailand by Openbox Architects co.,ltd

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: Openbox Architects co.,ltd

openbox intertwines architecture and landscape with marble house in thailand

OPENBOX Architects’ recent residential design intertwines architecture, interior and landscape in the form of marble sculpture.The initial idea is to allow habitants behavior to carve a dwelling space into a monolithic piece of marble sculpture. The main piece appears so solid, yet so light it floats to defy the gravity, while external landscape space flows underneath through the center courtyard. Residual marble pieces fell onto the ground to become part of the landscape features, isolated, yet visually related so boldly, as they use to be part of the marble boulder.

Image Courtesy © Wison Tungthunya

  • Architects: Openbox Architects co.,ltd
  • Project: Marble House
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Photography: Wison Tungthunya
  • Lead Architects: Ratiwat Suwannatrai
  • Architects Team: Ratiwat Suwannatrai, Nattawan Supanan, Sudatip Pipatthakorn, Nonglak Boonsaeng
  • Lead Landscape Architects: Wannaporn Suwannatrai
  • Landscape Architects Team: Chawannuch Jirasukprasert
  • Lead Interior Architects: Wannapat Jenpanichkarn
  • Interior Architects Team: Pichaya Sampanvejsobha, Chitchaya Klinkhum
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1,000 SQ.M.
  • Completion Year: 2017

(more…)

The Wooden house in Kanji Dol, Slovenia by studio Pikaplus

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: studio Pikaplus 

Awarded 1st place nationally in 2016 for the best wooden construction in Slovenia. The Wooden House is a residential building embodying the elusive architectural quality of blurring the line between external and internal spaces. The Wooden House was designed with the intent to provide a resilient shelter from adverse weather, whilst creating the internal environment replicating the sensation of being outdoors. Soft wooden interiors are shielded by a durable outer shell. Special consideration was given to the positioning of the house: situated in a natural environment at the verge of a large forest clearing, without disturbing the exceptional beauty of the landscape. With little room to maneuver, given the compact nature of the building plot, the focus was to utilize available space to serve the occupants’ wellbeing. The project used wood as the dominant material in order for the house to blend with the wooded background. Simplicity in the design of The Wooden House is complemented by the oblique lateral facade, adding captivating nuances. All rooms with the exception of the bathroom face the sizable glass facade, letting in vivid colors and shapes of the natural surroundings. The living room, dining room, kitchen and bathroom with sauna are on the ground floor while two bedrooms are upstairs, overlooking the rooms in the ground floor. The landscaping design around the house respects the natural environment.

Image Courtesy © Miha Bratina

  • Architects: studio Pikaplus
  • Project: The Wooden house
  • Location: Kanji Dol, Slovenia
  • Photography: Miha Bratina
  • Lead Architects: mag. Jana Hladnik Tratnik u.d.i.a., Tina Lipovž u.d.i.k.a.
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 82 m2
  • Completion Year: 2015

(more…)

Beam House in Tokyo, Japan by HUGO KOHNO ARCHITECT ASSOCIATES

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: HUGO KOHNO ARCHITECT ASSOCIATES

Located on a lot with a narrow frontage, this building houses a gallery on the first floor and a residence on the second and third floors. The client requested that the gallery have a glass facade to allow good visibility from the street and be a single open space to ensure flexibility and allow for future changes in use. They also requested a separate entrance to the second-floor residential area, and a design that required no structural walls on the first floor, such as a Rahmen structure.

Image Courtesy © Seiichi Osawa

  • Architects: HUGO KOHNO ARCHITECT ASSOCIATES
  • Project: Beam House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Seiichi Osawa
  • Structural Engineer: Kentaro Nagasaka Engineering Network Co.Ltd.
  • Mechanical Engineer: Limited company Comodo
  • Site Area: 64.24 m2
  • Building Area: 48.95 m2
  • Total Floor Area: 121.09 m2 (47.20 m2/1F, 48.95 m2/2F, 24.94 m2/3F)

(more…)

Window on the Lake in Quebec, Canada by yiacouvakis hamelin, architectes

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: v2com

A window on the lake: the very essence of the cottage. A warm, simple wood dwelling open to nature and a peaceful lake.

The house stands on the site of an old family cottage, just steps away from the shores of Lac Plaisant in the Mauricie region. Thanks to its simplicity, restraint and refinement, the project embodies the architect’s attempt to capture the essence of cottage life – a wooden home designed for vacations and enabling true communion with nature.

Image Courtesy © Francis Pelletier

  • Architects: yiacouvakis hamelin, architectes
  • Project: Window on the Lake
  • Location: Saint-Elie de Caxton, Quebec, Canada
  • Photography: Francis Pelletier
  • Yh2 Design Team: Karl Choquette, Marie-Claude Hamelin, Étienne Sédillot, Loukas Yiacouvakis
  • Construction: Construction Daniel Matteau
  • Area: 140 m²
  • Project End Date: 2017

(more…)

Home in High Latitude, China by hypersity office

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: hypersity office

The project is nominated to the nonprofit program “Dream of Decoration”, which is located at 5th Liaoyang Street in Harbin, the heart of the entire city. As a small bungalow at the entrance of the courtyard, the renovated bungalow is located in a large Russian style compound, which is composed of national protected buildings of eclecticism. The bungalow was originally a room for security-guard with a floor area of 28.77 square meters only. For some historical reasons, it was changed to ordinary residence, with property rights, and being continuously expanded exteriorly for a family of three. The biggest challenge of the entire project is to resolve the current problem to satisfy the family’s needs, while still maintains a dialogue with surrounding historic neighborhood. It is neither a simple way to replicate traditional Russian style eclectic architecture, nor to escape the environmental constraints, and it is to be sure to strike a balance between the two.

Image Courtesy © Ma Hao

  • Architects: hypersity office
  • Project: Home in High Latitude
  • Location: No. 5, Liaoyang Street, Harbin, China
  • Photography: Ma Hao
  • Design team: Li Shiyao, Li Dijin, Wang Yinuo,Kang Jiaqi
  • Chief Architect: Shi Yang, Li Shaojun
  • Area: 28.77 Square Meters
  • Completion Date: 2017.11

(more…)

Superlofts in Amsterdam, Netherlands by MARC KOEHLER ARCHITECTS

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: v2com

Tapping into the open building movement, Superlofts offers its residents the freedom to design and/or self-build their homes from scratch incorporating any hybrid function, and co-create the shared spaces as a community.

Resilient buildings can adapt and evolve to a city’s ever-changing programmes and the lifestyles of its inhabitants. Unfortunately as older building stock becomes obsolete this results in wasted empty or under-utilised space. In the Netherlands, the estimated total building vacancy is five times the number of new buildings constructed annually.

De Hoofden back facade, Image Courtesy © Marcel van der Burg

  • Architects: MARC KOEHLER ARCHITECTS
  • Project: Superlofts
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Marcel van der Burg, Isabel Nabuurs

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise