Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

CITY VIEW HOUSE by RUSSIAN FOR FISH

Thursday, October 24th, 2013

Article source: RUSSIAN FOR FISH 

Pereend’Avoine of RUSSIAN FOR FISH and Mathew Witts, also an architect, bought 107 in 2010. Although the plan was flawed, with a limited amount of natural light, the studio had great potential. The space is 84 sq.m, nearly 3.5 metres tall and 11 metres deep.

Image Courtesy © Peter Landers

  • Architects: RUSSIAN FOR FISH
  • Project: CITY VIEW HOUSE
  • Photography: Peter Landers
  • CONTRACTOR: Black Olive Tree
  • CLIENT: Mathew Witts

Walsh Bay in Harbour Bridge, Australia by Minosa

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Minosa

Description of the House, its local & occupants

Situated in the amazing location of Walsh Bay underneath the iconic Harbour Bridge this 80’s apartment block was tired and past it’s used by date. The client was wanting to take this to a very modern tip with the hi end finishes and products.

The family consisted of professional couple & their young child. The clients were searching for a fresh contemporary space that better utilised their small bathing space.

Image Courtesy © Minosa

  • Architects: Minosa
  • Project: Award Winning bathroom
  • Location: Harbour Bridge, Australia
  • Software used: ArchiCAD, Pytha 3D Modeller & RadioLAB for rendering

AR HOUSE in Atizapán de Zaragoza, State of Mexico by LUCIO MUNIAIN et al

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: LUCIO MUNIAIN et al

A composition of frames to paint within them using the sun, the shadows of the trees, with the wet landscape that leaves the rain.

Even when it maintains and architectural proportion in the spaces according their use, the house can be perceived as a sculpture. The dimensions are hard to scale and guessing the program from outside because it’s decontextualized.

Image Courtesy © Arq. Onnis Luque

  • Architects: LUCIO MUNIAIN et al
  • Project: AR HOUSE
  • Location: Atizapán de Zaragoza, State of Mexico
  • Photography: Arq. Onnis Luque
  • Construction built: 2010-2011
  • Built Area: 875 m2
  • Collaborators: Lucio Muniain, Marielle Rivero, Mario Hernández y  Luis Valdez
  • Engineering: Ing. Hugo Miranda
  • Software used: Autodesk AutoCAD and 3D Studio Max

Lautner House in the Hollywood Hills by NEW THEME

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: NEW THEME

The restoration of this mid-century John Lautner home included a reconsideration of living spaces and bedroom areas, which led to the fabrication of unique furniture pieces and installations that brought back the distinctiveness of the home’s original architecture. Interior spaces were reduced to an essential palette of white and wooden tones, emphasizing both light and transparency in a home that looks out upon Studio City and further out to the San Gabriel Mountains. The furniture built by NEW THEME seeks to express a contemporary perspective on classic ‘60s mod design in terms of the pieces built for the bedroom, living room and kitchen, dining areas.

Image Courtesy © Patricia Parinejad

  • Architects: NEW THEME
  • Project: Lautner House
  • Location: San Gabriel Mountains, U.S.A
  • Photography: Patricia Parinejad

Bent and Sliced House in Springfield, Missouri by Hufft Projects

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Hufft Projects

Representing the second take on the originally proposed “Bent House”, the “Bent and Sliced House” incorporates the original concept of bending the home to accommodate the curving slope of the site. Furthermore, the idea of slicing and unfolding the home in a manner similar to Japanese Origami is introduced to create clerestories allowing opportunities for daylighting and natural ventilation.

Image Courtesy © Mike Sinclair

  • Architects: Hufft Projects
  • Project: Bent and Sliced House
  • Location: Springfield, Missouri
  • Photography: Mike Sinclair
  • Completion Date: December 2008
  • Size: 6,245 sf
  • Scope: Private Residence – New Construction, Architecture, Interior Design, Sustainable Consultation
  • Software used: Revit and Sketchup

House rehabilitation in Noutigos by Dom Arquitectura

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Dom Arquitectura

The aim was to act respecting the current volumes of this old house, located close to the river in the village of Noutigos. Maintaining the stone facade, replacing the original windows in chestnut wood, we just only propose two new small and strategic openings in the south wall for their views and the natural light needed for specific locations. The new openings with iron frame and fixed glass contrast with the existing ones and which are treated with a chestnut wood.

Image Courtesy © Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: House rehabilitation
  • Location: Noutigos

K5-house in Kurume, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Architect Show Co.,Ltd

House “Slow Life” is located in the city of Kurume land rich nature. Owner wanted to live healthily in nature.

Those in planning, was the basis of the concept of this house was to create ties with the residents around the house with people who live in the house.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: K5-house
  • Location: Kurume, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: Murozono constructionCo.,Ltd
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area: 518.74
  • Bldg.Area: 135.53
  • Gross Floor Area: 204.91
  • Bldg.RCaotvioe rage: 26.13
  • Gross Floor Ratio: 32.40
  • Bldg.scale: 2 ground floor 1-storey basement
  • Structure: Mixed structure(reinforced concrete construction+Wooden)
  • Max.Height: 8.909 m
  • Parking Lot: Two cars
  • Exterior Finish: Siding board,wood
  • Complete year: May,2012
  • Client: Mr.Kakimoto

FUNES in Funabashi, Chiba, Japan by N MAEDA ATELIER

Tuesday, October 22nd, 2013

Article source: N MAEDA ATELIER

FUNES intentionally overturns the conventional Japanese housing program of “pluming to the rear”. Whoever decided that the living room and bedroom are served space and the bath and kitchen are servant space? FUNES eradicates the warped lifestyle program controlled by this dry functionality, and flattens out the lifestyle air, to create an enriched lifestyle atmosphere full of discoveries from the reverse.

Image Courtesy © N MAEDA ATELIER

  • Architects: N MAEDA ATELIER
  • Project: FUNES
  • Location: Funabashi, Chiba, Japan
  • Design: 1993~1994
  • Construction: 1994
  • Structual system: Reinforced concrete+Steel frame, 3stories
  • Maximum height: 10.400mm
  • Consultants: Gorou Hata , structural
  • Site area: 79.21 m2
  • Built area: 61.46 m2
  • Total floor area: 136.38 m2

Major materials

  • Exterior: exposed concrete
  • Interior: painted concrete

I-house in Sasebo, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Tuesday, October 22nd, 2013

Article source: Architect Show Co.,Ltd

The building site is a long, narrow piece of land between a coastline road and a cliff. The key design concept, besides assuring a sufficient living space, was to harmonize with the surrounding natural environment.

The land sits two meters below the roadside, and the natural slope of the land was daringly used without trying to restructure it. The building has a beautifully aesthetic form that makes it appear to be floating in the air. The north side facing the road is flat and simple. When approaching the house in a car, the white form of the west side of the building gradually gets larger, and reflects the sunlight.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: I-house
  • Location: Sasebo, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: ShiraishiconstructionCo.,Ltd.
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area:  326.92
  • Bldg.Area: 129.18
  • Gross Floor Area: 242.98
  • Bldg.RCaotvioe rage: 39.51
  • Gross Floor Ratio: 66.88
  • Bldg.scale: 3 stories above ground
  • Structure: Mixed structure(reinforced concrete construction+Wooden)
  • Max.Height: 9.451 m
  • Parking Lot: Two cars
  • Exterior Finish: Undressed concrete,stucco
  • Complete year: December,2011
  • Client: Mr.Izawa

Hataitai House in Wellington, New Zealand by John Mills Architects

Saturday, October 19th, 2013

Article source: John Mills Architects 

This is a trueWellington home .Spectacular views, but facing the morning sun, with a slope to challenge any engineer. Situated on the eastern flank of Mt Victoria, near the city, with magnificent views over Evans Bay, Shelly Bay, and the Tararua mountain ranges to the north.

Image Courtesy © Paul McCredie

  • Architects: John Mills Architects
  • Project: Hataitai House
  • Location: Wellington, New Zealand
  • Photography: Paul McCredie
  • Engineer: Clendon, Burns and Park.
  • Area: 244 sm
  • Completed: 2011
  • Software used:  Vectorworks
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy