Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

The Left-Over-Space House in Brisbane, Queensland, Australia by Cox Rayner Architects

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Cox Rayner Architects

This narrow private house demonstrates what can be achieved on the myriad of ‘left-over’ spaces in inner cities, such as disused easements or parking lots.  In this case, a 3 metre wide tiny caretaker’s cottage, adjoining a Heritage Hall has been recycled and linearly extended into a family house for parents and two children.
The designers and owners Casey and Rebekah Vallance, two young talented architecture graduates who had topped their year at the University of Queensland, fell in love and married, bought the cheap, redundant lot in 2003.

Image Courtesy © Cox Rayner Architects

  • Architects: Cox Rayner Architects
  • Project: The Left-Over-Space House
  • Location: Brisbane, Queensland, Australia

Baan Moom in Bangkok, Thailand by Integrated Field

Saturday, July 27th, 2013

Article source: Integrated Field

This house for a family of five is located on Sukhumvit Rd., Soi 101/1, next to their old house where they had been living since long time ago. According to the scale of the site and owner’s love of nature, open space, and gardening give an initial idea for this house design. All functions are packed and stacked into 3-storeys to provide the most open space possible on the ground level.

Image Courtesy © Integrated Field

  • Architects: Integrated Field
  • Project: Baan Moom
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Owner: K. BoonyaritKitcharoenroj
  • Interior designer: PorntidaKruapat& IF
  • Landscape architect: Kirin Tanglertpanya& IF
  • Structural engineer: PiyapongSuwanmaneechot
  • System engineer: MongkolPichayakittisin
  • Main contractor: SPC TechnoconsCo.,Ltd.
  • Area: 400sq.m. (Indoor) + 150 sq.m. (Outdoor)
  • Cost: 12,000,000 Baht
  • Design: 2007
  • Completed: 22 Dec 2012

The Courtyard House in Singapore by AR43 Architects

Saturday, July 27th, 2013

Article source: AR43 Architects

Though situated within an exclusive Good Class residential area, the land is surrounded by densely built neighbourhood without much exciting views.  The owner, a ‘Hakka’ descendent, envisions to have a large communal home built for his growing family, multiple guests and frequent gathering among the siblings. Inspired by the Courtyard House, a symbolic design feature for the Hakka ethnic similar to the Hakka Walled Village in China, the house is designed to be inward looking for three generations to live under one roof.

Image Courtesy © Albert KS Lim

  • Architects: AR43 Architects
  • Project: The Courtyard House
  • Location: Singapore
  • Photography: Albert KS Lim
  • Completion: January 2013
  • Site Area: 646.3 Sq Meter
  • Built – In Area: 645.0 Sq Meter
  • Construction Cost: S$ 2,800,000.00
  • Clients: Mr & Mrs Chim YF
  • Structural Engineer: Ronnie & Koh Consultants Pte Ltd – Low Chee Kong, Ponmani
  • Mechanical & Electrical Engineer: Wistec Engineers & Associates – Lee Leong Ying, Goh Kah Chin
  • Quantity Surveyor: RJ Consultants Pte Ltd – Joyce Yeo, Pow Yih Wen
  • Builder: Bestec Construction Pte Ltd – Teo Chee Kiong

Shining Deep Well in Fukuoka, Japan by MOVEDESIGN

Saturday, July 27th, 2013

Article source: MOVEDESIGN

This small tall house is located in a civic center section, small stores stand in a line around it. This is a dwelling with shop. The black tube lead to the soba noodle restaurant behind the pilotis on the first floor. This site has a narrow frontage and long shape in the back.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: MOVEDESIGN
  • Project: Shining Deep Well
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Project partner: Yuji Ota   (Connect), Takeshi Shinagawa  (Shinagawa Design Studio)
  • Function: dwelling with shop (private house + restaurant)
  • Structure: steel construction
  • Site area: 81.94㎡
  • Architectural area: 65.31㎡
  • 1F floor area: 46.96㎡
  • 2F floor area: 65.31㎡
  • 3F floor area: 47.67㎡
  • Total floor area: 159.94㎡
  • Year: 2013
  • Software used: Vectorworks and SHADE for 3D simulation


Saturday, July 27th, 2013

Article source: WOHA

This house is part of a family compound, and expresses the owner’s close relationship with her grandfather who has his own house within the compound.

The design reflects the close bond between the grandfather and granddaughter by orientating the main spaces towards his house and gardens. The living spaces on the ground floor open up to the sprawling gardens, while the elevated private rooms of the owner and her children are sheltered by a gentle curved screen. The shared gardens are akin to a forest with the rooms like bird nests perched amongst the trees.

Image Courtesy © Patrick Bingham – Hall

  • Architects: WOHA
  • Project: NEST HOUSE
  • Location: SINGAPORE
  • Photography: Patrick Bingham – Hall
  • Project Cost: S$7,000,000
  • Project Size: Site Area: 1125 sqm
  • Gross Floor Area: 945 sqm
  • Constructed Area: 2080 sqm
  • Mechanical & Electrical: AE&T Consultants
  • Engineer: LBW Consultants LLP
  • Civil & Structural: KPK Quantity Surveyors Pte Ltd
  • Main Contractor: Daiya Engineering & Construction Pte Ltd
  • Suppliers: Koi Pond, Max Koi Farm

Kloof151 in Cape Town, South Africa by SAOTA

Friday, July 26th, 2013

Article source: SAOTA

The client’s brief was for a family home with a guest and a ‘work-from-home’ wing spread over two levels. The home was not only to enjoy the dramatic views of the Clifton beaches, but also to engage with the natural fynbos on the slopes of Lion’s Head to the North.

Image Courtesy © SAOTA

  • Architects: SAOTA
  • Project: Kloof151
  • Location: Cape Town, South Africa
  • Photography: SAOTA
  • Project Team: Philip Olmesdahl, Stefan Antoni & Johann van der Vyver
  • Interior Design: Mark Rielly & Ashleigh Gilmour
  • Completion Date: 2010

ATZ Living in Atizapán de Zaragoza, Mexico by CRAFT Arquitectos

Thursday, July 25th, 2013

Article source: CRAFT Arquitectos

The proposed concept is based on the intention of generating modules 15 m² where they develop each of the areas of architectural and which are generated by open and continuous spaces. These modules provide the ability to adapt to each family home as needed, with the ability to extend in a clean, orderly and low operating cost.

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

  • Architects: CRAFT Arquitectos
  • Project: ATZ Living
  • Location: Atizapán de Zaragoza, Mexico
  • Contributors: Arq. Alan Rahmane Azar, Arq. Michelle Cadena Chenge, Arq. Gerardo Gutiérrez, Arq. Mario Godínez, Lic. Jonathan Askenazi
  • Land: 140 m²
  • Built: 200 m²
  • Year: 2009

Passive House in Hradec Králové, Czech Republic by Echorost architekti

Wednesday, July 24th, 2013

Article source: Echorost architekti

The house was designed for the old couple, whose main demands were low maintenance/operation costs and distribution of main rooms to the ground floor.
It was the specific shape of the plot which set a boundary of the house and together with structural constraints also defined a resulting geometry of the house. The geometry was based on a consistent extrusion of the house boundary. The proposal took into account also an option that clients could buy up the neighbouring plots. This came true during the construction of the house. The design of the house was optimized for the lowest energy demand while keeping other design demands (e.g. possibility to use the first floor as a second flat). Therefore the house met the passive house criteria and among else qualified for the appropriate government subsidy.

Image Courtesy © Echorost architekti

  • Architects: Echorost architekti
  • Project: Passive House
  • Location: Hradec Králové, Czech Republic
  • Investor: private investor
  • General contractor: Asting cz
  • Start date: June 2010
  • Completion date: September 2011
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper

Frame in Hiroshima, Japan by UID architects

Wednesday, July 24th, 2013

Article source: UID architects

The house aim the space such as one integral room which is 7m×7m+X.There are Bedroom and guest room, wash room and bath room in the ground floor , also LDK and study room on second floor because of referencing around site environment surrounded 3ways.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: UID architects
  • Project: Frame
  • Location: Hiroshima, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • General contractor: Hotta Construction Co.Ltd, Shinya Fujisawa, Yuji Morimitsu, Ryohei Maki
  • Structural system: wood structure
  • Used materials: wooden flooring (flooring)spandrel(wall) plaster board(ceiling)
  • Site area: 132.23㎡
  • Built area: 57.85㎡
  • Total floor area: 111.43㎡
  • Date of completion: January, 2012
  • Software used: Jw-cad, Illustrator, Photoshop

City Council House in Quimper, France by Guinée – Potin Architectes

Wednesday, July 24th, 2013

Architectural project

The city council house construction is located in Quimper, in an urban re-newing area called Kermoysan. On the north, the site faces a car park and residential housing from the sixties, on south the main street and a roundabout. On the western boundary stand lots of oak tress and sweet chestnut trees, and a little footpath leading to individual houses.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

  • Architects: Guinée – Potin Architectes
  • Project: City Council House
  • Location: Quimper, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • Software used: Autocad
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy