Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

PA House in Khandala, India by atelier dnD

Thursday, September 26th, 2013

Article source: atelier dnD

Living in the tropics is all about enjoying the nature and the climatic conditions. The unforgiving sun, the extreme humidity, the scent of earth just after the first showers and the relentless downpour that follows; the clear skies and the natural picture postcard landscapes often are the settings for the tropics.

Image Courtesy © Sebastian Zachariach

  • Architects: atelier dnD
  • Project: PA House
  • Location: Khandala, India
  • Photography: Sebastian Zachariach
  • Area: 20000 sqft
  • Year: 2008-2012

Robinson House in Whitford, Auckland, New Zealand by Dorrington Architects & Associates

Thursday, September 26th, 2013

Article source: Dorrington Architects & Associates

A much-loved family home with sweeping views warranted a sensitive renovation that acknowledged the original placement and layout.

Front façade of the house at dusk, Image Courtesy © Emma-Jane Hetherington

  • Architects: Dorrington Architects & Associates
  • Project: Robinson House
  • Location: Whitford, Auckland, New Zealand
  • Photography: Emma-Jane Hetherington
  • Completed: 2009
  • Area: 621m2
  • Software used: Sketch Up

Godden Cres in Mission Bay, Auckland, New Zealand by Dorrington Architects & Associates

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Dorrington Architects & Associates

This classic modern house is designed around a number of mature trees, in a park-like setting. The house is designed as a collection of blocks linked by a flat-roofed element, housing the entry and gallery. The gallery space leads you past an interior courtyard and pool and on to the main living area, where a strong connection to the garden is maintained via large glass sliders on both sides.

Park-like setting of the house, Image Courtesy © Emma-Jane Hetherington

  • Architects: Dorrington Architects & Associates
  • Project: Godden Cres
  • Location: Mission Bay, Auckland, New Zealand
  • Photography: Emma-Jane Hetherington
  • Completed: 2012
  • Software used: Sketch Up

Lakeside Studio in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

The owner wished to create a tranquil and sheltered environment from which to enjoy a rich natural landscape and spectacular river views. The single interior space has a complex program, it is a combination of office, art studio, flexible living space and gallery in which to show a rotating display of pieces from the owner’s extensive sculpture and painting collection.

Image Courtesy © Keith Cronin

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: Lakeside Studio
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Keith Cronin
  • Program: Garden pavilion to be used as a painting studio, office, display space for art and for entertainment. 1,200 square feet.
  • Objective: To create a harmonious environment for painting, entertaining and enjoying the exterior landscape and river views.
  • Context: Natural landscape with spectacular views over a man made lake and the American River

 Awards:  

  • American Institute of Architects Design Award
  • Pacific Coast Builders Award

Summary:

  • Sculptural piece set in harmony with lake and landscape.
  • Creates tranquil environment to live/work surrounded by nature.

River House in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

SITE

The owners wanted to take full advantage of a spectacular site on the banks of theAmericanRiver.  Heavily wooded and facing a state park across the river, the site provides a natural setting, rich in wildlife that would allow for bird watching year round.  The house is located to maintain as many mature trees as possible, which provide sun-screening and further enhance the concept of living in nature.

Image Courtesy © Keith Cronin

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: River House
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Keith Cronin
  • Private House: 4,000 sq.ft. ( 370 m2)

KOYA no SUMIKA in Yaizu, Japan by mA-style architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: mA-style architects

This is an extension plan for a young couple’s house next to the main house. The main house is a one story Japanese style house with about 200m2, which is commonly seen in rural areas. It is a big house with many rooms and mainly consists of large spaces for people to gather and to provide hospitality.

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: mA-style architects
  • Project: KOYA no SUMIKA
  • Location: Yaizu, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Date of Completion: June 2013
  • Principal Use: Residence
  • Structure:  Built of wood
  • Site Area: 778.38m2
  • Total Floor Area: 82.55m2 (65.99m2/1F, 16.56m2/2F)
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa

Material Information

  • Exterior Finish: Resin mortar
  • Floor: Trowel concrete , Japanese cedar flooring
  • Wall: Plasterboard t=12.5 Acrylic emulsion paint
  • Ceiling: Plasterboard t=9.5 Acrylic emulsion paint

Shoreditch Church Penthouse in London, England by Space Group Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Space Group Architects

Shoreditch is no longer up and coming; it is already here, it is alive and it is buzzing. This part of London has been gradually transformed from an arty but gritty neighbourhood into one of the capital’s most desirable areas without having lost its charm.It was our aim to capture this special moment in time. Theexisting building sits in a conservation area and used to contain dysfunctional offices throughout. Part of the brief was to achieve a Change of Use for a duplex penthouse at the top.

Image Courtesy © Space Group Architects

Light Walls House in Toyokawa, Japan by mA-style architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: mA-style architects

The site is in a shady location where a two-story neighboring house closely stands on the south side, and even the shade and shadow on the path intensify the impression of darkness. Therefore, the design intended to create a space with uniformly distributed light by adjusting the way of letting daylight in, and the way of directing the light. By taking into consideration the space for the residents, the functions for living, and the relationship with the surrounding environment, creation of a diversity and richness in the house was intended by controlling the concept of light.

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: mA-style architects
  • Project: Light Walls House
  • Location: Toyokawa, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Date of Completion: March 2013
  • Principal Use: Residence
  • Structure: Built of wood
  • Site Area: 266.24m2
  • Total Floor Area: 82.81m2 (82.81m2/1F, 6.90m2/Loft F)
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa

Material Information

  • Exterior Finish: Siding
  • Floor: Trowel concrete , Maple flooring
  • Wall: Japanese linden plywood
  • Ceiling:  Structural plywood , Skylight

CH house in Tel Aviv, ISRAEL by Domb architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Domb architects

A house in the periphery of Tel Aviv, ISRAEL.

The design is clean and very limited in architectural elements. Basic finish materials: white plaster, iron and glass.

The old house served the family while raising children. Now, when the children left home, it is home for the couple and serves for hosting the family and the grandchildren.

Image Courtesy © Amit Geron

  • Architects: Domb architects
  • Project: CH house
  • Location: Tel Aviv, ISRAEL
  • Photography: Amit Geron, ISRAEL

80 Housings units in Bordeaux, France by Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

This project, located in the new Berge du Lac area in Bordeaux, includes four collective buildings and ten individual houses which form a block.

The dark shades and unbalanced silhouettes of the three tallest structures echo the tramway. On the other side, the individual houses and a building, covered in wood, are erected along the side of a linear park. Each of these architectural choices responds to the particular circumstances of these buildings.

Image Courtesy © Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

  • Architects: Nicolas Laisné Architecte Urbaniste &  Christophe Rousselle
  • Project: 80 housings units
  • Location: Bordeaux, France
  • Client: Bouygues lmmobilier
  • Surface: 8100m shon
  • Cost: 10 500 000 euros
  • Landscape Designer: Signe Ouest
  • Engineering: Betri, Morillon
  • Status: Under construction
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy