Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

4 PORCHES AND 4 SKYLIGHTS HOUSE in Menorca, Balearic Islands, Spain by Ferran Vizoso architecture & Jesus Cardona

Thursday, September 5th, 2013

Article source: Ferran Vizoso architecture

The clients asked for a house that had to be close from the outside but open from the inside. Had to have introverted facades, to maintain the privacy of their adjacent plot, but at the same time generous views towards all its carefully landscaped perimeter.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Ferran Vizoso architecture & Jesus Cardona
  • Project:4 PORCHES AND 4 SKYLIGHTS HOUSE
  • Location: Menorca, Balearic Islands, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Clients: Private, a couple of layers from Madrid
  • Collaborators: Xosé Domínguez, Begoña Cazorla and René Guder
  • Technical architect: Juan Cardona

Acoustic Alchemy in 14 Crowhurst Drive by hyla architects

Thursday, September 5th, 2013

Article source: hyla architects

The living, dining and kitchen areas of this 2-storey semi-detached house have been designed as one large AV and entertainment space, efficiently soundproofed by double glazed sliding-folding doors. The two side walls that flank this space were intentionally built to taper towards the rear.
This creates a slightly funnelled space that not only enhances the acoustic qualities of the room but also enables storage niches along the thicker ends of the walls to house hi-fi equipment.

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: hyla architects
  • Project: Acoustic Alchemy
  • Location: 14 Crowhurst Drive
  • Photography: Derek Swalwell
  • Type: New Erection of 2-Storey Semi-Detached Dwelling House with Swimming Pool
  • Status: Completed September 2008
  • Main Contractor: Toh Kum Swee Pte Ltd
  • Structural Engineer: KKC Consultancy Services
  • Land Area: 390.80 m2
  • GFA: 356.096 m2

“green housing” by gruba

Thursday, September 5th, 2013

Article source: gruba

The purpose of the space was to raise awareness of the importance of sustainable construction and dissemination through the design of environmental problems.
The theme is \”sustainable housing\” and through the establishment of a minimum housing space addressed issues relating to the rational use of energy, natural resources, water, materials, etc.

Image Courtesy © gruba

  • Architects: gruba
  • Project: “green housing”

CASA PETRINI VILLANI IN Polignano a Mare, Bari, Italy BY arch. Antonella MARI

Thursday, September 5th, 2013

Article source: arch. Antonella MARI

The house for a psychologist, a nurse and their young daughter is designed as the extension of an existing one-floor building in the historic center of Polignano a Mare, in southern Italy. While the old tufo facade remains almost unmodified, the new volume above is clearly defined through the use of lighter materials: a double skin system – made of  glass/aluminum large windows screened by steel and wood retractable panels – allows natural light in, while preventing heating.

Image Courtesy © arch. Antonella MARI

  • Architects: arch. Antonella MARI
  • Project: CASA PETRINI VILLANI
  • Location: Polignano a Mare, Bari, Italy
  • Owners: Monica VILLANI_Stefano PETRINI
  • Design team: arch. Matteo LORUSSO, arch. Wanessa BRUNO
  • Structures: eng. Antonio LONUZZO
  • Date: 2008/2011
  • Size: 150 sqm
  • Costs: 200.000 Euro
  • Concrete and stone works: Pasquale Teofilo
  • Finishing: Vito Laporta
  • Metal works: Metal srl, Vito Masi, Arte in Ferro
  • Wooden works: Giovanni e Giuseppe Teofilo
  • Software used: FormZ for 3D modeling and Autocad for 2D drawings

Summer House in Gotland, Sweden by Enflo Arkitekter

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: Enflo Arkitekter

A summer house for a young family. The site on the Swedish island Gotland in the Baltic Sea is surrounded by open fields to the north and low forest in the south.Local building traditions are important in this region, as well as for the architect and client. The slim volume invites light into the house and makes nature always present.

Image Courtesy © Joachim Belaieff

  • Architects: Enflo Arkitekter
  • Project: Summer House
  • Location: Gotland, Sweden
  • Photography: Joachim Belaieff
  • Size: 104
  • Building year: 2012
  • Building cost: 2,2milj SEK, 250000 euro
  • Client: NiklasochMalin Samuelsson
  • Engineer: Algeba Byggkonsulter
  • Builder: Fide Bygg&Snickeri
  • Software used: SketchUp

Casa PA in Gorráiz, Navarra by Tabuenca & Leache, Arquitectos

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: Tabuenca & Leache, Arquitectos

Surrounded by various buildings, the only interesting sight offered at the back, sloping meadow crowned by the castle and the ruins of the church (at the time of writing the project). This situation pushes introversion: A south facing L, defined by a concrete volume of copper cover, which protects against northern winds and noises of the street, hugging a main courtyard to pouring the day area, bounded in its two remaining sides by elongated pond, leaning against another wall, and a small guest pavilion.

Image Courtesy © Luis Prieto

  • Architects: Tabuenca & Leache, Arquitectos
  • Project: Casa PA
  • Location: Gorráiz, Navarra
  • Photography: Luis Prieto
  • Construction company: Lantegia
  • Surface area: 486 m2
  • Start date: June 2003
  • Completion date: May 2005
  • Contributors: Pedro Ansa, architect, Beatriz Gastesi, architecture and construction engineer

Glass House in Winchester, England by AR Design Studio

Sunday, September 1st, 2013

Article source: AR Design Studio

It is not every day that a body is found buried on your building site, but on a summer’s morning in 2012 this is exactly what happened while builders were laying foundations for RIBA award-winning architects AR Design Studio’s latest project. By 6pm they had found another 2.

After the initial astonishment, the Police and later a team of Archaeologists were brought in who thankfully identified the remains as being of Roman origin. After a period of intense excavation, it was confirmed as a site of Archaeological importance when further evidence of Roman burials and defensive fortifications were uncovered, including the discovery of a rare Roman burial urn. Once the site was cleared of artefacts and the bodies taken to the local museum for research, work on the building could continue.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: Glass House
  • Location: Winchester, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Architectural Team: Andy Ramus, Mike Ford, Stephen Osborn, AR Design Studio, Winchester, UK www.ardesignstudio.co.uk
  • Completion: October 2012
  • Awards: City of Winchester Trust Design Awards 2013, shortlisted, AJ Retrofit Awards 2013, shortlisted

Elm Court in North London, Greater London by AR Design Studio

Sunday, September 1st, 2013

Article source: AR Design Studio

AR Design Studio transforms dark north London house with light, open modern extension AR Design Studio, an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice based in Winchester, Hampshire, recently completed a highly innovative single-storey modern extension to a 3-bedroom house in North London. The finished property, Elm Court, retains its humble street appearance, yet is completely transformed from its previous gloomy atmosphere, with the new modern extension creating a light, airy and open living environment.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: Elm Court
  • Location: North London, Greater London
  • Photography: Martin Gardner
  • Completion: November 2012

JGC HOUSE by MDBA

Sunday, September 1st, 2013

Article source: MDBA

THE FORM AND THE POSITION OF THE HOUSE IS A REPONSE TO THE SHAPE AND ASPECT OF THE PLOT, CLOSED ON THE STREET SIDE AND OPENTO THE CITY LANDSCAPE. EACH LEVEL HAS ITS OWN RELATIONSHIP WITH THE EXTERNAL SPACE. VERTICAL COMMUNICATION IS A BACKBONE THAT CONNECTS SPACES ON EITHER SIDE, IT IS CLOSED AT THE ENTRANCE AND IT OPENS ITSELF TO THE LANDSCAPEIN THE UPPER FLOOR. WINDOWS ON THE STREET DEFINE THE LANDSCAPEINSIDE WALL MASSIVITY AND TOWARDS INTERIOR GARDEN, THE HOUSE OPENS ITSELF LOOKING TO THE CITY, MASSIVITY DISAPPEARS AND PREVAILS THE VOLUME THAT LOOKS FOR THE LANDSCAPE.

Image Courtesy © ADRIÀ GOULA

  • Architects: MDBA
  • Project: JGC HOUSE
  • Photography: ADRIÀ GOULA

CASA CL in Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina by BAM! arquitectura

Sunday, September 1st, 2013

Article source: BAM! arquitectura

The project arises from the premise of the client to expand and modernize an existing country house, thus allowing him to invite over all of his family and friends.

The starting point was to reinterpret architecture in rural areas, generating a proposal of simple lines and intricate details.

Image Courtesy © PerdoUrruti

  • Architects: BAM! arquitectura
  • Project: CASA CL
  • Location: Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina
  • Photography: PerdoUrruti
  • Project team: Gonzalo Bardach ,MatíasMosquera
  • Area: 160m2
  • Year: 2013
  • Software used: Rhino and AutoCad
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy