Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Skycrown Terraces in Austin, Texas by Bercy Chen Studio

Friday, September 29th, 2017

Article source: Chen Studio

Sky Crown Terraces are two identical and adjacent houses designed and built by Bercy Chen Studio in Austin, Texas. The monolithic form, courtyards, and habitable flat roofs evoke the vernacular of the American Southwest interpreted by Modernism. Inspired by the sculpture of Michael Heizer, Eduardo Chillida, and Jorge Yazpik, the strategy of volumetric subtraction enhances the materiality of the basic conception of the houses as stucco boxes crowned by steel panels. The consequentiality of the vernacular together with the elegance of orthogonal abstraction clad in nakedly simple materials do nothing to distract from the peculiar delights of the understated landscape and raw climate of the Texas Hill Country.

Image Courtesy © Bercy Chen Studio

  • Architects: Bercy Chen Studio
  • Project: Skycrown Terraces
  • Location: Austin, Texas, USA

(more…)

House Komoro in Japan by KASA ARCHITECTS

Friday, September 29th, 2017

Article source: KASA ARCHITECTS

This is a one-storey residential house for a family of four―a couple and two children―and is built in Komoro City, Nagano Prefecture. With views of Mount Asama to the north and the Yatsugatake Mountains far south, I planned a simple one-storey house with a shed roof and an open space in the south side. This property of about 450 ㎡ is in the shape of a flagpole, where the pole part accounts for 80 ㎡. I decided to start with the plan for the environment―the placement and arrangement of the building and the design of the environment for the remaining 370 ㎡. I thought about how to achieve a design for people’s lives to flourish as they interact with the site, carefully identifying each factor individually, such as the flow of movement to the grandparents’ house located next door, handling the cold down wind from Mount Asama, preserving the view on the south side of the Yatsugatake Mountains in the distance, the connection to the outside of the property, the flow of air, etc. Then, by creating a configuration akin to a courtyard by arranging the building in an L-shape and arranging trees on the other side that had a slope to create a lush environment as well as a flow of movement to the grandparents’ house, I aimed to create an environment connected to real nature where families could connect.

Image Courtesy © ikunori yamamoto

  • Architects: KASA ARCHITECTS (shin kasakake)
  • Project: House Komoro
  • Location: Komoro, Nagano, Japan
  • Photography: Ikunori Yamamoto  
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 111.43 sqm

(more…)

Rehabilitation of a Traditional Housing in Moscoso, Spain by LIQE arquitectura

Thursday, September 28th, 2017

Article source:  LIQE arquitectura 

Usually a project involves creating something out of nothing; but sometimes, as in this case, it is about strengthening something that was already there.

A long stone building, with a powerful balcony facing the valley, to the north. An elevated shed leaning on a warped and also excessively long wood beam, with three facades made out of stone and one out of wood, to the south. The Cruceiro Grande, where three religious processions become one, is out on the street, to the east. And an impressive Hórreo supported in stone beams under which one enters the garden, to the west. And then, in the centre: the “eira“, the work yard, sheltered from the wind, the main focus of everything around it.

Image Courtesy © Roi Alonso

  • Architects: LIQE arquitectura
  • Project: Rehabilitation of a Traditional Housing
  • Location: Spain
  • Photography: Roi Alonso

(more…)

Barn in Rajasthan, India by Priyanka Arjun and Associates

Thursday, September 28th, 2017

Article source: Priyanka Arjun and Associates

INNOVATIVE DESIGN FEATURES

1. Traditional Stone with Lime mortar construction- Buildings made of stone and lime gain strength over years and can stand for centuries. Hence conventional methods of preparing lime mortar with local ingredients were employed. Local karigars (craftsmen) worked on the project.

2. Barn Style Architecture- Barn building style is merged with traditional Rajasthani architecture to suit hot and dry climate. This style is chosen as the client is British national.

Image Courtesy © Priyanka Arjun and Associates

(more…)

Renovation of protected houses in Bruges, Belgium by atelier tom vanhee

Thursday, September 28th, 2017

Article source: atelier tom vanhee

Two disused protected 17th-century houses on a brewery site in the centre of Bruges were rebuilt into a family home (with existing retail and storage space).

The different window types and added rear façade are witness of successive conversions over time. The design starts from the changes the building has undergone and adds a new layer. The historical and authentic parts are kept or reconstructed and, where necessary, structurally improved. These elements (doors, fireplaces, beams, stairs) go hand in hand with new elements, and remain legible.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: atelier tom vanhee
  • Project: Renovation of protected houses
  • Location: Bruges, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 304,76m2
  • Study stability: Geert Rotsaert bvba
  • Design: 2012 – 2014
  • Execution: 2015 – 2016

(more…)

Richview Residence in Toronto, Canada by Studio AC

Thursday, September 28th, 2017

Article source: Studio AC 

For the Richview Residence, Studio AC was tasked with creating a concept that maintained an open layout while housing as much storage as possible for this growing family. The Richview project was a full interior renovation to reimagine the function of a home from its 50 year old layout, broken up into small rooms, to its modern day counterpart, an open, functional and intimate layout.

Image Courtesy © Studio AC

 

  • Architects: Studio AC
  • Project: Richview Residence
  • Location: Toronto, Canada
  • Software used: SketchUp, Revit, V-Ray

(more…)

House on Krokholmen in Värmdö, Sweden by Tham & Videgård

Tuesday, September 26th, 2017

Article source: Tham & Videgård

The site is a promontory on the relatively small island of Krokholmen in Stockholm’s outer archipelago: a typical archipelago landscape with windswept dwarf pines and soft mountain outcrops produced by the inland ice. The plot benefits from open views, in the east all the way out to the lighthouse Almagrundet in the open sea, and it is at times exposed to strong winds. The family wanted a maintenance-free vacation home in one level with social space both inside and outside.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Tham & Videgård
  • Project: House on Krokholmen
  • Location: Krokholmen, Värmdö Municipality, Stockholm Archipelago
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Chief architects: Bolle Tham and Martin Videgård
  • Project architects: Måns Tham/Mariano Tellechea
  • Collaborators: Johanna Redell, Mårten Nettelbladt
  • Structural engineer: Måns Ljungberg
  • Built area: 135 m2
  • Year: 2013-2015

(more…)

A Retirement Gift in Surrey, England by Vita Architecture

Tuesday, September 26th, 2017

Article source: Vita Architecture

This was a retirement gift from a loving husband to his wife.
Based in Reigate, Surrey the couple asked for a place for them to enjoy their garden whilst they sip their tea and watch the world go by.

Image Courtesy © Vita Architecture

  • Architects: Vita Architecture
  • Project: A Retirement Gift
  • Location: Manor Road, Reigate, Surrey

(more…)

HLM House in Sul, Brazil by Boa Arquitetura

Tuesday, September 26th, 2017

Article source: Boa Arquitetura

The HLM House emerges from a client’s request to build a retreat on a natural area in the outskirts of the city of Santa Maria, in the southern state of Rio Grande do Sul, Brazil. The idea was to provide a place where one coul find himself in deep contact with the landscape, near enough from the city so working was still possible. From the begining, the challenge found was how to build something that could rise in the landscape as if it had always belonged to the place.

Image Courtesy © Boa Arquitetura

(more…)

The Farmer’s House in Hampshire, England by AR Design Studio

Tuesday, September 26th, 2017

Article source: AR Design Studio 

Description

The Farmer’s House acts as the UK base for AR Design Studio’s clients, who return to the English countryside from their travels to tend to their farmstead. Set on a private estate in the most western part of the South Downs National Park, the house’s rural location is its raison d’etre.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Farmer’s House
  • Location: Hampshire, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Contractor: BlueFish Construction
  • Engineer: Eckersley O’Callaghan
  • Budget: £1.2 million
    Size   
  • Existing: GIA 483m2
  • Extension: GIA 155m2
  • Total: GIA 613m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise