Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Courtyard social houses in Es Mercadal, Menorca, Spain by Jaime J. Ferrer Forés

Saturday, July 13th, 2013

Article source: Jaime J. Ferrer Forés

Patio houses and environment: mat building

As an extension of the urban tissue of Es Mercadal, characterized by a network of narrow streets and small courtyards, the project was conceived as a mat building, where houses open to an ordered series of patios and connected through two access galleries. The building volume is excavated with various operations to be filled with light and air.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Jaime J. Ferrer Forés
  • Project: Courtyard social houses
  • Location: Es Mercadal, Menorca, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Collaborators: Yolanda Ortega Sanz, architect; Vicenç Jordi Manent, co-site supervisor; Joan Reynés, quantity surveyor
  • Contractor: Llabrés Feliu. Juan Alfonso Rivero, Yolanda Homar and Antonio Rodríguez, site supervisors
  • Consultants: Roca Ingenieros, Mechanical engineering; Bernal Nadal, structure
  • Client: IBAVI, Institut Balear de l’Habitatge
  • Cost: 2.814.178 Euros   Floor area: 4.460 m2
  • Intervention Chronology: 2006 – 2010
  • Prizes: Selected work Bauwelt Prize 2013 “First house”, Highly commended AVS Awards 2010 Social housing

Caterpillar House (Casa Oruga) in Lo Barnechea, Santiago de Chile by SEBASTIAN IRARRAZAVAL ARQUITECTO

Saturday, July 13th, 2013

Article source: Sebastián Irarrázaval Delpiano

This prefabricated house for an art collector and his family was built in the outskirts of Santiago in a new suburban residential area. In order to reduce construction time and costs, second hand shipping containers were used as follow: Five 40 “standard containers, Six 20“ standard containers and one 40“ open top container for the swimming pool.

Image Courtesy © Sergio Pirrone

  • Architects: SEBASTIAN IRARRAZAVAL  ARQUITECTO
  • Project: Caterpillar House (Casa Oruga)
  • Location: Lo Barnechea, Santiago de Chile
  • Photography: Sergio Pirrone
  • Associated Architect: Erick Caro.
  • Client: Ricardo Bezanilla
  • Structural Engineer: Pedro Bartolomé
  • Construction: Sebastián Irarrázaval Arquitectos
  • Site Supervision: Ricardo Carril
  • Materials: 5 X 40 “standard shiping containers, 6 X 20 “standard shiping containers and 1 X 40 “ open top shiping container ,  steel plates , concrete retaining walls, and gypsum board , tymber wood
  • Site area: 900 mt2
  • Gross Built area: 350 m2
  • Year of completion: 2012

family house in Mikulovice, Czech Republic by ZETTE atelier s.r.o.

Saturday, July 13th, 2013

Article source: ZETTE atelier s.r.o.

The house is located in Mikulovice, a quiet village near Pardubice, in a flat region surrounding the river of Elbe. Despite having only 1000 inhabitants, this village is currently going through a housing boom. The house site is situated between a baroque church and a forest. Just like the neighbouring ones, this housing lot was also made by restoring a former waste disposal site.

Image Courtesy © zette atelier

  • Architects: ZETTE atelier s.r.o.
  • Project: family house
  • Location: Mikulovice, Czech Republic
  • Photography: Courtesy of zette.cz
  • Area: 380 sqm
  • Year: 2011

SUMMER HOUSE V AT K in Koksijde, Belgium by BURO II & ARCHI+I

Friday, July 12th, 2013

Article source: BURO II & ARCHI+I

Design that facilitates moments of relaxation with the family.
Honorary mention Architectural Prize Koksijde – category Familiy houses.
The plot is located in a characteristic coastal neighbourhood in the dunes. The main typology here consists of detached houses. There are still a few typical fishermen’s cottages from the beginning of the last century left.

Image Courtesy © Siska Vandecasteele

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Project: SUMMER HOUSE V AT K
  • Location: Koksijde, Belgium
  • Photography: Siska Vandecasteele

Water Patio by Drozdov&Partners

Friday, July 12th, 2013

Article source: Drozdov&Partners

The plot is situated on the edge of a steep plateau and occupies the borderline position in the row of houses. This position invited a plentiful of interpretations of open and closed spaces.
One of the aims of this project was to create a harmonious interrelation between the house, the garden and the sea view. These three environments are placed each along its own line and they interact in a variety of ways, depending on the position of the observer.

Image Courtesy © Drozdov&Partners

Lifted-garden House in Yokohama, Japan by Kazuhiko Kishimoto/acaa

Thursday, July 11th, 2013

Article source: Kazuhiko Kishimoto/acaa

This is the complex building with clinic on the first floor and the doctor’s dwelling place on the second floor. With the tree planting that bring better feeling to patients in the inner courtyard, they can be viewed from the lobby and entrance of the clinic. Furthermore, as the trees can also be seen from outside of the building through the deck, people walking by should also be able to feel the season’s change.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Kazuhiko Kishimoto/acaa
  • Project: Lifted-garden House
  • Location: Yokohama, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda

Pit House in Okayama, Japan by UID Architects

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: UID Architects

The house positions itself in Okayama Prefecture near Seto Inland Sea. The site is located on a terraced mountain hill that was developed as a residential land. The family is consisted of a married couple and a child. We considered a new way of architecture on the site condition, where views are open towards the north and the ground level is one meter higher than the road level.

Image Courtesy © Koji Fujii

  • Architects: UID Architects
  • Project: Pit House
  • Location: Tamano-City, Okayama, Japan
  • Photography: Koji Fujii, Nacasa & Partners Inc.
  • Consultants: Konishi Structural Engineers, Yasutaka Konishi , Takeshi Kaneko, structural, Toshiya Ogino Environment Design Office, Toshiya Ogino
  • Generalcontractor: Nakamura Construction Co.Ltd., Hiromi Nakamura,YasunobuHida,Keizou Yoshioka, Kazuhiko Kiminami
  • Structural system: steel structure
  • Used materials: cherry flooring(flooring)ceder plate, wood protection paint(wall), structual plywood(ceiling)
  • Site area: 232.12㎡
  • Built area: 115.32㎡
  • Total floor area: 116.66㎡
  • Date of completion: Octorber, 2011

NHABEO House PJ in Hochiminh City, Vietnam by TRINHVIETA Architects

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: TRINHVIETA Architects

The house is 4m wide by 20m long including 1 semi-basement, 1 mezzanine floor and 3 stories above constructed by RC frame and brick walls with a total of 238sqm floor area. The concept is to create an “intermediate space” connecting all other functional spaces, this open space is either courtyard, internal void or common space semi-opened to the outside while semi-closed in other to protect the necessary privacy of the residence.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: TRINHVIETA Architects
  • Project: NHABEO House PJ
  • Location: Hochiminh City, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Site Area: (4m x 20m) 80sqm, Floor Area: 238sqm (1semi-basement, 1 mezzanine + 3 stories)
  • Structural Engineer: Nguyen Chi Tam
  • Interior Designer: Quach The Vinh
  • Year: 2009

house in brescia, Italy by federico tinti, labzona

Tuesday, July 9th, 2013

Article source: labzona 

single house for a private client by the border of the city of brescia, just in front of the agricolture landscape. the building is full open to the garden and the space inside in continuos and fluid. every room/space is open to the other and only divided by screen/wall that close and open views

Image Courtesy © labzona

  • Architects: federico tinti, labzona
  • Project: house
  • Description: single house
  • Costumer: private
  • Site: quinzanello, brescia
  • Year: 2009
  • Software used: Autocad, Vectorworks and Rhinoceros

Strickland-Ferris Residence in Raleigh, North Carolina by Frank Harmon Architect PA

Tuesday, July 9th, 2013

Article source: Frank Harmon Architect PA

The house was designed primarily for one person who had three specific requirements: (1) she wanted “something dramatic;” (2) She wanted to feel “as if I’m living in the trees;” and (3) she wanted the house to be utterly devoid of unnecessary ornamentation to the point that she could see the marks of construction, from exposed bolts to the “unfinished” ceiling structure.

Image Courtesy © Timothy Hursley

  • Architects: Frank Harmon Architect PA
  • Project: Strickland-Ferris Residence
  • Location: Raleigh, North Carolina, USA
  • Photography: Exteriors by Timothy Hursley and Jeffrey Jacobs; Interiors by Jim Schmid
  • Project Team: Frank Harmon, FAIA, Sarah Queen, project manager
  • Interior Design: Lynda Strickland (home owner)
  • Completion Date: 2005
  • Awards 
    2005 AIA NC Merit Award
    2006 AIA Triangle Honor Award
    2009 Custom Home Magazine Design Award, Gold Award
  • Software used: Powercadd for Mac
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy