Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Beyond The Hill in Yokohama, Japan by Kazuhiko Kishimoto/acaa

Thursday, December 19th, 2013

Article source: Kazuhiko Kishimoto/acaa

A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community

The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Kazuhiko Kishimoto/acaa
  • Project: Beyond The Hill
  • Location: Yokohama, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda, Ryogo Utatsu
  • Date of Completion: January 2013
  • Principal Use: Residence, Office, Small gallery
  • Site Area: 132.47m2
  • Total Floor Area: 158.39m2 (66.32m2/1F, 79.00m2/2F, 13.07m2/garage,)
  • Structural Engineer: Takahiro Suwabe

SUMMER HOUSE in Moscow, Russia by Khachaturian Architects

Thursday, December 19th, 2013

Article source: Khachaturian Architects

The project is located within the industrial area of Moscow.  The client requested a multi-functional recreational area for the warm summer season, where he can bring his family, invite business partners, gather a large company or work alone in silence and meditation.

Image Courtesy © Artur Khachaturian

  • Architects: Khachaturian Architects
  • Project: SUMMER HOUSE
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Artur Khachaturian
  • Structural engineering: Viktor Grigoryan
  • Area: 136 sqm
  • Year: 2013

JOHNNIE WALKER HOUSE™ in Seoul, South Korea by Asylum

Thursday, December 19th, 2013

Article source: Asylum

Singapore, November 27, 2013 – For the third consecutive year, JOHNNIE WALKER HOUSE™ continues to impress. Residing in the trendy upscale neighbourhood of Cheongdam, home to the world’s most luxurious brands. Award-winning firm, Asylum, was once more commissioned to design and create the luxurious JOHNNIE WALKER HOUSE™. Launched on September 27, 2013 by Diageo, the House in South Korea has raced ahead of its two previous Houses located in China, to be the boldest, grandest, JOHNNIE WALKER HOUSE™ yet. With 6 levels of rich Scottish Whisky heritage to boast, the House is an art of architectural excellence to behold.

Image Courtesy © Asylum

  • Architects: Asylum
  • Project: JOHNNIE WALKER HOUSE™
  • Location: Seoul, South Korea

Vertical Urban Quarter in Stockholm, Sweden by C.F. MØlLLER Architects

Thursday, December 19th, 2013

Article source: C.F. MØlLLER Architects 

The multi-storey housing complex, designed for Stockholm’s new Hagastaden quarter, is intended to be a landmark in the new quarter, as well as an attractive destination for Stockholm’s residents. Together with four other planned buildings, the multi-storey complex will be part of Norrtull, an attractive new public area of the city.

Image Courtesy © C.F. MØlLLER Architects

  • Architects: C.F. MØlLLER Architects
  • Project: Vertical Urban Quarter
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Size: 18550 m²
  • Client: HSB Stockholm
  • Competition year: 2013
  • Prizes: 1st Prize in competition
  • Collaborators: Tyréns, Transsolar, AKT II, DeBrand

TERRACED HOUSE in Casavells, Baix Empordà, ( Girona ), Spain by 05 AM arquitectura

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: 05 AM arquitectura

This terraced house is located in a long and narrow plot situated on the edge of a small village.

The house has a contrast with both open sides, to the north the old village with narrow streets of stone. And to the south the garden, the pool, the sun and the landscape.

Access is possible through the two facades at different levels, but is usually done with the car through the south facade.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: 05 AM arquitectura
  • Project: TERRACED HOUSE
  • Location: Casavells, Baix Empordà, ( Girona ), Spain
  • Photography: José Hevia
  • Surface: 303m²

T HOUSE in Sutton, Quebec, Canada by Natalie Dionne Architecture

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Natalie Dionne Architecture

T HOUSE, a country retreat in Quebec’s Eastern Townships was designed by NDA for a busy urban Montreal family. It is inspired from the writings of Pliny the Younger, whose sensual descriptions of two large Italian villas dating back to antiquity stimulate the imagination and compels us to contemplate one’s place in the surrounding landscape.

Image Courtesy © Marc Cramer

  • Architects: Natalie Dionne Architecture
  • Project: T HOUSE
  • Location: Sutton, Quebec, Canada
  • Photography: Marc Cramer
  • Clients Name: Not available – Owners encourage the use of Quebec made products, furniture and art.
  • Design team: Natalie Dionne and Martin Laneuville
  • Contributors: Claude Lafrance and Marie -Andrée Larivière
  • Structural Engineering: Alain Mousseau -Calculatec consulting engineers Inc.
  • Landscape Horticulturist: Jocelyn Lussier Topia Garden Solutions
  • Green Building Consultant: Jean -Philippe Beaulieu, engineer synAIRgis
  • General Contractor: Roger Elijah
  • Cabinetmaker: Stéphane Bilodeau

Post-Aircon House in Notting Hill, London by Paul McAneary Architects Ltd

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Architects are delighted to announce that Planning Permission has been granted by the Royal Borough of Kensington and Chelsea for their new build, understated, warm minimalist, eco project, entitled “Post-Aircon House.”

PMA are currently designing this new build building for construction, including bespoke frameless glazing facade details and a material palette that relates to its immediate context.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Post-Aircon House
  • Location: Notting Hill, London
  • Client: Private developer
  • Design Team: Paul McAneary, Tommaso Cuni, Fabio Ferrian
  • Software used: Vectorworks architect 2013.

Strijp R Housing by Diederendirrix Architects

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

Along with the urban development plan made in collaboration with Buro Lubbers, diederendirrix also developed the housing for a section phase of Strijp R. The ground-access dwellings vary in typology, size, layout and price but clearly form a whole. Our sources of inspiration are clearly visible. The characteristic appearance of the new housing with its jutting concrete roof edges and canopies, alternating roof shapes, storey-high windows and exceptional angles and bay windows is a charming echo of the industrial past of Strijp R.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

CALM House in Bunkyo ward, Tokyo by APOLLO Architects & Associates

Sunday, December 15th, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

This three-story residence is designed to function not only as a house but as a guesthouse that occasionally accommodates foreign guests and exchange students. It is made of concrete using wood formworks composed of 40mm-wide cedar. The authentic and solid materiality of concrete is contrasted by sharp stainless steel louvers covering the second floor window, and this facade gives a touch of elegance to the streetscape of the neighborhood. Louvers effectively provide security and privacy at the same time.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: CALM House
  • Location: Bunkyo ward, Tokyo
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Architect: Satoshi Kurosaki
  • Date of Completion: April 2013
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 125.81m2
  • Building Area: 88.05m2
  • Total Floor Area: 225.67m2(70.55m2/1F, 74.53m2/2F,73.67m2/3F,6.92m2/PHF)
  • Structure Engineers: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Facility Engineers: Shimada Architects (Zenei Shimada)
  • Construction: MaekawaConstruction

Blur in Bagnolet, France by CoudamyDesign

Sunday, December 15th, 2013

Article source: CoudamyDesign

Paul Coudamy has transformed a butcher shop in Bagnolet (France) into a private home. Renovating professional premises to change them into living accommodation is now a frequent occurrence in Paris and its surrounding suburbs, an exercise in architecture that requires thinking of new concepts of living, interchanging private life and public life. Blur is therefore a transparent environment made up of spaces that never totally discloses its fragile privacy. It is formed of a continuous succession of concrete and glass symbolizing a period that combines work and pleasure in a single movement.

Image Courtesy © Benjamin Boccas

  • Architects: CoudamyDesign
  • Project: Blur
  • Location: Bagnolet, France
  • Photography: Benjamin Boccas
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy