Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Terre et Eau in Rigaud, Canada By BLOUIN TARDIF Architecture – Environnement

Saturday, May 3rd, 2014

Article source: BLOUIN TARDIF Architecture – Environnement

The design of the residence had to meet three important challenges: architectural reconciliation of a Mexican inspiration in a Quebec context; exploration of a prototype house with predefined materials; and the objectives of LEED® Canada certification. The living spaces traverse, overlook, and gravitate around the patio, a large volume in which the effect of vegetation and a body of water is magnified through optimization of fenestration and the building’s orientation. The volumes have irregular contours to control sunlight and views; solar gain is maximized.

Image Courtesy © Steve Montpetit

Image Courtesy © Steve Montpetit

  • Architects: BLOUIN TARDIF Architecture – Environnement
  • Project: Terre et Eau
  • Location: Rigaud, Canada
  • Photography: Steve Montpetit
  • Project manager: Jean Tardif
  • Design team: Jean Tardif, Isabelle Beauchamp, Mijanou Jodoin, Patrick Côté, Nicola Russo.
  • Structure Engineer: Génivar, Philippe Beaudoin
  • Mecanical Engineer: Innovénergie, Éric Dion
  • Landscape architects: Groupe espace vie, Marie-France Turgeon
  • Lighting consultant: Quartz-light, Christian de Chabannes
  • LEED certification manager: Écohabitation, Emmanuel Cosgrove
  • Site management: J.A. Construction, Jacques Auger
  • Area of project: 6500 pieds carrés
  • FProject end date: Février 2013
  • Certification: LEED habitation

(more…)

House in Goido, Japan by Fujiwarramuro Architects

Saturday, May 3rd, 2014

Article source: Fujiwarramuro Architects

A house modeled after the city, The site for this project is located in a dense residential area on a slightly recessed plot extending away from the street. The client’s requirements were for a house that would ensure a degree of privacy while also remaining well-lit, comfortable and relaxed. In terms of privacy, we decided to create a space that would remain closed to the exterior while drawing attention to its surrounding conditions as design features, reflecting the external urban environment within it.

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

  • Architects: Fujiwarramuro Architects
  • Project: House in Goido
  • Location: Goido, Japan
  • Photography: Toshiyuki Yano
  • Principle use: single family house
  • Site area: 82.22 m2
  • Building area: 46.32 m2
  • Total floor area: 78.74 m2
  • Project architect: shintaro fujiwara,yoshio muro
  • Structure: timber

(more…)

Casa Xonar in Silves, Algarve, Portugal by Studio ARTE

Thursday, May 1st, 2014

Article source: Studio ARTE

There was a time when Silves was the capital of great Andalusia, conquered by the Moors and ruled  for centuries, traces of Islamic architecture can still be found in the city once named Xelb, Gharb Al-Anadalus.

The name given Casa Xonar has the meaning to rest, sleep and dream, it offers a perfect retreat in the centre of the old city of Silves. With echoes of this past, Xonar reflects its historical surroundings in the sharpest way, from its Islamic exterior of white washed design to its rooftop terraces and  hidden rooms, the concept of private lifestyle runs throughout.

Image Courtesy © Kees Hageman

Image Courtesy © Kees Hageman

  • Architects: Studio ARTE
  • Project: Casa Xonar
  • Location: Silves, Algarve, Portugal
  • Photography: Kees Hageman
  • Architecture & layouts: Arnold Aarssen, Meta Roeymans, Pedro Braz, João Carriço and Joana Pinto.
  • Interior design & decoration: Janneke Haane.

(more…)

The house of Kubogaoka in Japan by KICHI ARCHITECTURAL DESIGN

Thursday, May 1st, 2014

Article source: KICHI ARCHITECTURAL DESIGN

This residence is a two-storied residence built in wood, located in a residence area about an hour’s drive from Tokyo.

To achieve a clear contrast, white has been added to the basic color of the mortar of the exterior walls.

As for the interior, when you open the front door, you will see an earth-floored room like that of an old Japanese house, extending all the way to the yard beyond and you will see a tatami mat living room running along the earth-floored room (area). By combining tatami and tiles, Japanese style and western style are harmonized.

Image Courtesy © Mr. Ippei Shinzawa

Image Courtesy © Mr. Ippei Shinzawa

(more…)

Siesta Twin Houses in Ibiza, Spain by Zuccherodesign Architects

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: Zuccherodesign  Architects

Zucchero Architects, in collaboration with the Dutch textile designer Antje Paul-Kessel from iDress, has created a pristine all white scenario for these extremely colorful textiles played out in various shapes and forms. The fundamental color palette is neutral and monochromatic.

Image Courtesy © Zuccherodesign  Architects

Image Courtesy © Zuccherodesign Architects

  • Architects: Zuccherodesign  Architects
  • Project: Siesta Twin Houses
  • Location: Ibiza, Spain
  • Software used:  Autocad, 3D Studio, V Ray and Photoshop

(more…)

Dwelling Veeckman – Gélis by Egide Meertens Architecten

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: Egide Meertens Architecten

Inside the house, the surrounding landscape presents itself as a painting. The integrated covered terrace forms the link between the outside room and the living area. Contrasting sharply with the openness towards the landscape, the house is ‘isolated’ from the street by way of a lockable, pivoting gate.

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

A mirror is held up to the presbytery-style dwelling. From the entrance part, one has a view on the patio garden, which in turn is linked with the consultation room of Acad’Emo. Cupboards connect different rooms with one another: the cloakroom and the dining room and kitchen cupboards have been designed, in combination with the doors towards the storage room and the garage, as a continuous set of wall units.

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

A skylight creates an abundance of light in the transparent bathroom. This skylight also generates another light on the detached kitchen unit. The straightforward staircase separates the spare room on the ground floor from the sitting room. The office space on the first floor looks – over the staircase – onto the magnificent landscape. Accents in wood cut across the aimed at black and white contrast.

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

Image Courtesy © Egide Meertens Architecten

 

 

House in Miramar, Vila Nova de Gaia, Portugal by e|348 arquitectura

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: e|348 arquitectura 

It is a building consisting of two distinct adjacent and interrelated volumes, the housing itself – consisting of two storeys plus a penthouse – and a garage.

Although the volume, apparently, is being treated as a solid monolith, it is fully traversed, with vertical and horizontal voids, with the purpose of creating strong visual relations with its contiguous exterior spaces, and allowing the light to enter through the entire house.

Image Courtesy © e|348 arquitectura

Image Courtesy © e|348 arquitectura

  • Architects: e|348 arquitectura
  • Project: House in Miramar
  • Location: Miramar, Vila Nova de Gaia, Portugal
  • Software used: Autocad, Sketchup and Ecotect

(more…)

Hillside Modern in Seattle, WA by DeForest Architects

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: DeForest Architects

Perched on a hilltop in a suburban neighborhood near Seattle, DeForest Architects designed this ground-up remodel to take full advantage of light and views while maintaining privacy from close-in neighbors. Timeless materials like oak, walnut, glass and steel combine with modern details to frame simple volumes filled with natural light.

Known for its inventiveness and hands-on approach to working with clients, DeForest Architects works throughout the Pacific Northwest, Northern California, and Hawaii.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: DeForest Architects
  • Project: Hillside Modern
  • Location: Seattle, WA, U.S.A
  • Photography: Benjamin Benschneider
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • Contractor: Lockhart Suver Construction
  • Structural Engineers: Evergreen Design Company
  • Interior Design: Robin Chell Design

(more…)

MAR Azul House in Buenos Aires, Argentina by BAK arquitectos

Monday, April 28th, 2014

Article source: BAK arquitectos

The place 
Mar Azul is a seaside resort on the coast of Buenos Aires, located 12 miles south of Villa Gesell, with an extensive beach of dunes and lush virgin pine trees forest. The owners, members of the studio and for years familiar with this location, chose precisely the splendid scenery of the forest to build a small summer house.

Image Courtesy © BAK arquitectos

Image Courtesy © BAK arquitectos

  • Architects: BAK arquitectos
  • Project: MAR Azul House
  • Location: Buenos Aires, Argentina

(more…)

Alcoutins House in Lisboa, Portugal by Guedes Cruz Architects

Friday, April 25th, 2014

Article source: Guedes Cruz Architects 

The site is the plane where our projects become architecture.

It is on this that we build and what we see are the apparent forms, those which appear above this plane.

In the Alcoutins House the real form is that which has as a support a plane which is 3.5 metres below ground level. It is like a lake, where the volumes float or rest on the base, where we see only the part that appears above the waterline.

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

  • Architects: Guedes Cruz Architects
  • Project: Alcoutins House
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: Ricardo Oliveira Alves
  • Area of the Plot: 1172m2

Construction Area

  • Above ground: 374m2
  • Below ground: 282m2
  • Total: 656m2
  • Architects In Charge: José Guedes Cruz, Cesar Marques, Marco Martínez Marinho
  • Architecture Collaborators: Patrícia Maria Matos, Nelson Aranha
  • Construction company: Bonorma
  • Landscaping: Paula Botas
  • Structure: PPE
  • Special installations: Espaço Energia
  • Supervision: Horácio Serras

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy