Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

The Beaumont House in Montreal, Canada by Henri Cleinge, Architecte

Wednesday, February 20th, 2013

Article source: Henri Cleinge, Architecte

Inspired to create a home to be experienced by all five senses, the Beaumont concrete house evolved as an exploration project. The design, understated, is situated in a mixed use neighborhood where residential duplexes coexist with small to midsize industrial buildings. Despite the project’s integration, a number of features distinguish the project from other buildings in the area.

Image Courtesy © Marc Cramer 

  • Architects: Henri Cleinge, Architecte
  • Project: The Beaumont House
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Marc Cramer
  • Client: Henri Cleinge
  • Team: Henri Cleinge, Michel Lefebvre
  • Structural Engineer: César Zelaya
  • General Contractor: Bâtitu
  • Area: 3200 square feet
  • Budget: on request
  • Date of completion: 2011

303 Canyon in Boulder, Colorado by Arch11

Wednesday, February 20th, 2013

Article source: Arch11

In Boulder, Colo., three households recently moved into an Arch11-designed townhouse project built on a small lot in a funky light industrial area near Boulder’s downtown area. The project– a design/build collaboration between Arch11, a commercial and residential architecture firm with offices in Boulder and Denver, and Hammer well, a Boulder construction firm – was recently featured in The New York Times Home  section.

Image Courtesy © Raul Garcia 

  • Architects: Arch11
  • Project: 303 Canyon
  • Location: Boulder, Colorado, USA
  • Photography: Raul Garcia
  • Main construction materials: Steel panels with Galvalume finish., Cedar siding on a rain screen, Stucco
  • Any sustainable features of the design: Well- built/ well insulated, Xeric landscaping, Passive solar design orientation, FSC lumber, Minimixed land use
  • Any key products you specified for the project: Wolf sub-zero appliances, Spark-fire fireplaces, Flooring—polished concrete, Handmade Heath Tiles
  • Software used: Sketchup and Revit

House for the weekends in Rhodopi Mountains, Bulgaria by 2InStudio

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: 2InStudio

The project consists of a small village house in a distinct part of a property located in the village of Momchilovci in the Rhodopi Mountains, Bulgaria. The starting point was that the contractor wanted a very small house right next to his bigger one so that he can use it only for the weekends.

Image Courtesy 2 in Studio 

  • Architects: 2InStudio
  • Project Designer: Ivan Shterev
  • Project: House for the weekends
  • Location: Rhodopi Mountains, Bulgaria
  • Software used: ArchiCad v.14 and ArtLantis Studio v3

The Frill House in Gujarat, India by Hiren Patel Architects

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: Hiren Patel Architects

This house is designed with prime focus with landscape. This is a first climate oriented house plan. It has a summer garden and a winter garden. Here the plan forms “Z”. Thus it creates two garden spaces on south side and north side,the south side garden is designed like a “forest ” to help tree plantations to create shadows on the building. This used of garden gets sun in morning till late evening, thus ideal to use in winter. Where north side garden has more lawn area, which has shadow of building in afternoon and evening.  It gets good morning sun and than later part of a day is shaded. Thus it becomes summer garden to use in hot days.

Image Courtesy Hiremn Patel Architects 

B-House in Tel Aviv, Israel by Architekturbuero Sven Roettger

Monday, February 18th, 2013

Article source: Architekturbuero Roettger

The historic context of the “WHITE CITY” of Tel Aviv with its unique assemblage of “Bauhaus-Architecture” inspired this residential design. The solid geometrical volume joins those of its prominent neighbors, inserting a contemporary interpretation of that style. The body of the building is a concrete structure, a rectangular volume cast in situ with rounded edges.

Image Courtesy Architekturbuero Sven Roettger 

  • Architects: Architekturbuero Sven Roettger
  • Project: B-House
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Measures: 9,5m x 12,5m x 11,25m (height)
  • Footprint: 98 m²
  • Gross floor area: 328 m²
  • Software used: 3d Studio Max Design 2012 – Autodesk

Wairau Valley House in Rapaura, New Zealand by Parsonson Architects

Monday, February 18th, 2013

Article source: Parsonson Architects

The property is located in the Wairau Valley, 10 minutes from Blenheim and close to the Wairau River as it snakes along the edge of the northern hills, a patterned rural landscape of farms, orchards and vineyards. The house has a strong connection to the land spatially and materially. There is a sense of encampment, where different interlinked pavilions offer different areas of occupation and Privacy or openness.  

Image Courtesy © Paul McCredie 

  • Architects: Parsonson Architects
  • Project: Wairau Valley House
  • Location: Rapaura, New Zealand
  • Photography: Paul McCredie

Levin Residence in Arizona by Ibarra Rosano Design Architects

Saturday, February 16th, 2013

Article source: Ibarra Rosano Design Architects

Three simple volumes hover above the desert, responding to the challenges of a sloping site and to an ethic of building with minimal disruption to the natural environment. The available buildable area was bifurcated by a minor drainage-way, which inspired the architects to leave the cars behind and link the parking area to the main house by a bridge that allows rainwater and wildlife to flow beneath it.

Image Courtesy © bill timmerman 

  • Architects: Ibarra Rosano Design Architects 
  • Project: Levin Residence
  • Location: Marana, Arizona, USA
  • Photography: bill timmerman
  • Year Completed: Fall 2011 
  • Square Footage: 3520 sq ft 
  • Contractor: Process Design Build 
  • Structrural Engineer: Harris Engineering Services, LLC 
  • Mechanical / Electrical: Paul Formentini 
  • Cabinets: Stone River Studio 
  • Landscaping: The Garden Gate
  • Software used: PowerCADD, Sketchup

FFAT House in Vila Nova Gaia, Portugal by Arquitectos Anónimos

Friday, February 15th, 2013

Article source: Arquitectos Anónimos

The seaside around the town centre of VN Gaia (the city where we made this project) is undergoing a violent residential occupation with the ensuing conversion of its nature state. The fragments regardless architecture have piled up in disorderly ‘suburbia’, hidden under a shapeless agglomeration of private houses.

Image Courtesy © Abel Andrade 

  • Architects: Arquitectos Anónimos
  • Project: FFAT House
  • Location: Vila Nova Gaia, Portugal
  • Photography: Abel Andrade
  • Date: 2005-2007 
  • Building Type: Single housing – direct commission 
  • Built Area: 270m2 
  • Client: Fernando Afonso + Fátima Cardoso 
  • Engineering Consultant: Manuel Branco Leite, Paulo Lima 
  • Facade: “Wisa Trans” Plywood 
  • Pavements: “SikaFloor” bituminous paint 
  • Windows: “Hydro Systems” aluminium sliding windows 
  • Glass: “Saint-Gobain” double grey glass 
  • Ceramics: “Bisazza”

St Leon 10 in Cape Town, South Africa by SAOTA

Friday, February 15th, 2013

Article source: SAOTA

This home was designed for a family with 2 young sons who wanted a house which simultaneously created spaces for casual intimate family occasions or large get-togethers. The site allows for unprecedented views towards the 12 Apostle Mountains, Clifton Beaches and Robben Island. The building is cut into the slope with approximately 50% of its rear face below the natural ground level. The upper level floats over the essentially glazed South West facing first floor and this exaggerates the height of the building relative to the adjacent ground level.

Image Courtesy SAOTA

  • Architects: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects
  • Project: St Leon 10
  • Location: Bantry Bay, Cape Town, South Africa
  • Project Team: Stefan Antoni & Philip Olmesdahl, Mark Rielly  
  • Interior Decor: ANTONI ASSOCIATES 
  • Completion Date: 2006

The Curving House in Gyeonggi-do, Korea by JOHO Architecture

Thursday, February 14th, 2013

Article source: JOHO Architecture

There is no home for parking

I remember that it was a winter day after snowing when I first visited the site. It was a rare residential lot with an open view to the south at the dead end of a small path beneath Mt. Gwanggyo. What was unique about this lot was that it was very hard to turn the car to come out of the path after more than 2 cars parked, because it was a small path only 4 m in width.  Ironically, the fundamental challenge was not only solving the parking problem but also creating a space for both parking and gardening to coexist.

Image Courtesy © Sun Namgoong 

  • Architects: JOHO Architecture
  • Project: The Curving House
  • Location: 678-2, Sinbong-dong, Suji-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Sun Namgoong
  • Architect: Jeonghoon LEE 
  • Design Team: JOHO Architecture(Il-Sang Yoon, Gae-hee Cho) 
  • Use: Housing 
  • Completion: 2012.10 
  • Construction: Dong-jin Chea(DL donglim construction) 
  • Client: Im-jeong Choi 
  • Material: Exposed Concrete + Ash-colored Brick + STS panel(mirror type) 
  • Site area: 529.00 sqm 
  • Building area: 140.57 sqm 
  • Building to land ratio: 26.57% (<40%) 
  • Floor area ratio: 35.22% (<100%)
  • Building scope: 3F
  • Software used: Rhino & AutoCAD
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy