Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

St Leon 10 in Cape Town, South Africa by SAOTA

Friday, February 15th, 2013

Article source: SAOTA

This home was designed for a family with 2 young sons who wanted a house which simultaneously created spaces for casual intimate family occasions or large get-togethers. The site allows for unprecedented views towards the 12 Apostle Mountains, Clifton Beaches and Robben Island. The building is cut into the slope with approximately 50% of its rear face below the natural ground level. The upper level floats over the essentially glazed South West facing first floor and this exaggerates the height of the building relative to the adjacent ground level.

Image Courtesy SAOTA

  • Architects: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects
  • Project: St Leon 10
  • Location: Bantry Bay, Cape Town, South Africa
  • Project Team: Stefan Antoni & Philip Olmesdahl, Mark Rielly  
  • Interior Decor: ANTONI ASSOCIATES 
  • Completion Date: 2006

The Curving House in Gyeonggi-do, Korea by JOHO Architecture

Thursday, February 14th, 2013

Article source: JOHO Architecture

There is no home for parking

I remember that it was a winter day after snowing when I first visited the site. It was a rare residential lot with an open view to the south at the dead end of a small path beneath Mt. Gwanggyo. What was unique about this lot was that it was very hard to turn the car to come out of the path after more than 2 cars parked, because it was a small path only 4 m in width.  Ironically, the fundamental challenge was not only solving the parking problem but also creating a space for both parking and gardening to coexist.

Image Courtesy © Sun Namgoong 

  • Architects: JOHO Architecture
  • Project: The Curving House
  • Location: 678-2, Sinbong-dong, Suji-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Sun Namgoong
  • Architect: Jeonghoon LEE 
  • Design Team: JOHO Architecture(Il-Sang Yoon, Gae-hee Cho) 
  • Use: Housing 
  • Completion: 2012.10 
  • Construction: Dong-jin Chea(DL donglim construction) 
  • Client: Im-jeong Choi 
  • Material: Exposed Concrete + Ash-colored Brick + STS panel(mirror type) 
  • Site area: 529.00 sqm 
  • Building area: 140.57 sqm 
  • Building to land ratio: 26.57% (<40%) 
  • Floor area ratio: 35.22% (<100%)
  • Building scope: 3F
  • Software used: Rhino & AutoCAD

Esmeriz House in Vila Nova, Portugal by Projecto Cosimo

Thursday, February 14th, 2013

Article source: Projecto Cosimo

The concept of a house is usually related to the function of shelter/home but it also includes a socio/cultural exercise of a specific community. This house is definitely that place where we act as urban individuals protected from time. It is a polyvalent space that articulates an administrative area with another one that promotes culture and civilization as if through a path where the main program/scheme is spread (secretary, offices, WC, auditorium), just like a beast with thousand feet snug to the slope.

Image Courtesy Projecto Cosimo 

  • Architects: Projecto Cosimo
  • Project: Esmeriz House
  • Location: Vila Nova, Portugal
  • Project Team: Architecture PROJECTO COSIMO – João Pestana | Luís Caldeira Arquitectos Exterior Arrangements- Jorge Maia Arq. paisagista (Landscaper Archicture) Special Projects – Pedro Alves Exterior Lighting – Porfírio Lima Construction- Ribeiro da Silva Supervision – Paula Pereira|CM de VN de Famalicão Promotion– CM de VN de Famalicão Junta de Freguesia de Esmeriz

Villa Lóla in Akureyri, Iceland by ARKÍS arkitektar

Thursday, February 14th, 2013

Article source: ARKÍS arkitektar

The design of villa Lóla was an especially enjoyable dialogueprocess between client and architect. Various ideas of materials, concepts and techniques where discussed in the process. Inspirations range from Swiss mountains cabins, a sea ranch in Sonoma County in California, and Japanese solutions in spatial efficiency.  Furthermore, the framing of views was an important topic of discussion. The natural surroundings of the site and the fjord of Eyjarfjördurwere key factors to address.

Image Courtesy ARKÍS arkitektar

  • Architects: ARKÍS arkitektar
  • Project: Villa Lóla
  • Location: Vaðalaheiði, Akureyri – Iceland 
  • Finished: Jan 2010 
  • Size: 128 m2 
  • Function: Villa 
  • Owner : Privat

Ranger cabin in Blágil by ARKÍS arkitektar

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: ARKÍS arkitektar

Ranger cabins in Vatnajökull National Park both serve as the ranger’s workplace and home, during the period of duty. The cabins are designed in three different sizes as they have the capacity to be inhabited by 1 – 4 employees.  Each cabin has its own workshop.  In the Vatnajökull National Park (VNP) there will be a total of 10 cabins.  The cabins will be placed in the diverse landscape of VNP.  The main objectives of the design was to get simple and robust buildings, that would endure the harsh and ever changing weather conditions.

Image Courtesy ARKÍS Arkitektar 

  • Architects: ARKÍS arkitektar
  • Project: Ranger cabin in Blágil
  • Location: East Skaftafelssýsla (N 63° 58,018´ og W 18°19,328´) 
  • Finised: January 2009 
  • Size: 45 m2 
  • Status: Ranger Cabins 
  • Architects: ARKÍS arkitektar, Brigir Teitsson arkitektfaí 
  • Owner: National Park,  Vatnajökull

La Maison de la Batellerie in Paris, France by Jean-Baptiste Lacoudre Architectures

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Jean-Baptiste Lacoudre Architectures


Image Courtesy Jean-Baptiste Lacoudre Architectures 

  • Architects: Jean-Baptiste Lacoudre Architectures
  • Project: La Maison de la Batellerie
  • Location: Paris, France
  • Surface: 2500 M²
  • Client: PORT OF PARIS
  • Performance: CREF – 20%

Interstice in Regensburg, Germany by Fabi Architekten BDA

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Fabi Architekten BDA

The “Ganghofersiedlung” was built under the National Socialists as “Siedlung Göring-Heim” for the members of the “Messerschmidtwerke” into the 1930 years. The strongly rehabilitation needy settlement houses are under ensemble and protection of historical monuments. To leave the existing house still free, the architect built an transparent and structural supporting glasstransit. Just like a bridge between existing house and new bulidling.

Image Courtesy © Herbert Stolz

  • Architects: Fabi Architekten BDA
  • Project: Interstice
  • Location: Regensburg, Germany
  • Photography: Herbert Stolz
  • Year of construction: 2012

Scope in Shizuoka, Japan by mA-style architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: mA-style architects

A big pipe sticks out from the valley. It totally focuses like a telescope while looking around the opening scenery. Makinohara plateau that lined with a tea plantation and houses along a gentle slope spreads out here. Here is nice and full of nature. I felt that it is necessary for client who has lived long there to find the way of building which could realize charm of this land again.

Image Courtesy © Kai Nakamura 

  • Architects: mA-style architects
  • Project: Scope
  • Location: Shizuoka, Shimada-City, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Program: family house 
  • Site Area: 337.15 m2
  • Building Area: 72.95 m2
  • Gross Floor Area: 94.06 m2
  • Year: Completion: August 2012
  • Principal Designers: Atsushi Kawamoto, Mayumi Kawamoto

The Constantia Kloof in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Nico van der Meulen Architects

Following the trend of making alterations to and revamping existing houses, the owners of this home enlisted the expertise of Nico van der Meulen Architects for a modern upgrade. “They liked the current trend in our work towards a mix of steel construction and concrete framing,” explains Nico van der Meulen of Nico van der Meulen Architects.

Image Courtesy © Barend Roberts and Victoria Pilcher 

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: The Constantia Kloof
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Photography: Barend Roberts and Victoria Pilcher
  • Software used: Revit

Cottages in Brekkuskógur, Iceland by Arkibúllan Architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Arkibúllan Architects

Brekkuskógur Cottages are designed by Arkibullan Architects, for the BHM Icelandic Academic Association. The entrance is under a porch towards the north, whereas towards the south lies the veranda with a hot tub and outside dining area. Kitchen, dining area and living room merge together to provide the houseguests with simutaneous views of the scenic landscape in all directions. A corridor covered in bookshelves from floor to ceiling leads to the bedrooms and the bathroom.

Image Courtesy © Auja

  • Architects: Arkibúllan Architects 
  • Project: Cottages in Brekkuskógur
  • Location: Brekkuskógur, Iceland
  • Photography: Auja 
  • Client: BHM, Icelandic Academic Association. 
  • Completion Date: 2012
  • Software used: Vectorworks
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy