Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Manor in Doorn, Netherlands by Maxim Winkelaar Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Maxim Winkelaar Architects

The house with the two faces

In the middle of the forests in the heart of The Netherlands is an extraordinary residence. The residence was recently renovated with the focus on sustainability done by the architects Bob Ronday and Maxim Winkelaar. The residence is built in the early 20th century and the house is characterized in an English cottage style with white painted walls and a thatched roof.

Image Courtesy © Chiel de Nooyer

  • Architects: Maxim Winkelaar Architects & Bob Ronday
  • Project: Manor Doorn
  • Location: Doorn, Netherlands
  • Photography: Chiel de Nooyer
  • Client: Private
  • Surface: 360 m2
  • Plot: 6500 m2
  • Project Team: Maxim Winkelaar, Bob Ronday and  Jurgen van Denderen
  • Engineer: Quintin Tonnard, Espacio Constructies
  • Contractor: Bouwbedrijf Aalbers
  • Year of renovation and new construction: 2008 – 2009
  • Software used: Autocad, SketchUp, Kerkythea & Photoshop

El Ray in Dungeness Beach, Kent by Simon Conder Associates

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Simon Conder Associates

Dungeness beach is a classic example of ‘Non-Plan’ and the houses that populate the beach have developed through improvisation and bodge. This scheme develops this tradition in a way that responds to the drama and harshness of the landscape.

Image Courtesy © Paul Smoothy

  • Architects: Simon Conder Associates
  • Project: El Ray
  • Location: Dungeness Beach, Kent
  • Photography: Paul Smoothy, Chris Gascoigne
  • Design Team:  Simon Conder, Pippa Smith
  • Structural Engineer:  Fluid Structures
  • Environmental Engineer:  ZEF
  • Contractor:  Ecolibrium Solutions
  • Construction cost per m2:  £1,780.00
  • Completed: July 2008

Van Buchem House in Rotterdam by Siebold Nijenhuis Architect and Broekbakema

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Siebold Nijenhuis Architect 

The Van Buchem House is originally designed by JaapBakema in 1962. Today it is a municipal monument. The villa is built in a U-shape with the south side left open. On the street side the facadeshave a closed character whereas the backside of the building has a more open and green character. Because of the minimal amount of doors, the internal structure is very open.

Image Courtesy © Menno Emmink

  • Architects: Siebold Nijenhuis Architect and Broekbakema
  • Project: Van Buchem House
  • Location: Rotterdam
  • Photography: Menno Emmink
  • Garden design: Gudrun Bosch
  • Area: 110 sqm.
  • Year: 2011

CUMBRES DOCE in Downtown Cancun, Mexico by SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

Cumbres Doce is an investment Project located on a great boom-zone in downtown Cancun. It consists of five separate houses, surveillance booth and access control to the housing develoment. The biggest challenge of the project was the location of the houses on a long strip of land which has a very narrow front and an extened deep with neighbourings on its three sides.

Image Courtesy © Daniela Rangel

  • Architects: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects
  • Project: CUMBRES DOCE
  • Location: Downtown Cancun, Mexico
  • Photography: Daniela Rangel
  • Company: SOSTUDIO, Sergio Orduña Architects
  • Designer: Sergio Orduña Chapoy
  • Floor: ceramic
  • Wall: concrete block white paint finish
  • Ceiling: reticular concrete
  • Area: 1,835 M2 n

Passion House M1 by Architect 11

Friday, August 30th, 2013

Article source: Architect 11

Passion Group and Architect 11 have in cooperation finished their first prototype for prefab modular housing series. The first house model is smallest of the series.

Built house is about 40 sqm in net area, built in one piece, fully equipped, with concrete foundation attached. Total setup time on site depending from location and local utility network requirements – one or two days.12 hours in case of this house. It will be delivered with completely finished interior design and finish, attached furniture, technical equipment and home appliances – on site works are just preparing the gravel pad, attaching utility grids and some final adjustments in furniture fittings.

Image Courtesy © Architect 11

Casa 103 – “LIVING BEHIND THE WALL” in Ferragudo, Algarve, Portugal by ultramarino | marlene uldschmidt arquitects

Friday, August 30th, 2013

Article source: ultramarino | marlene uldschmidt arquitects

Our studio were excited to take on such an interesting project in the Fishing Village of Ferragudo, Portugal.  The historic center of Ferragudo is an extremely sensitive area to work in and we believed that our intervention should be balanced harmonious and above all integrate with the surrounding architecture and history.

The studio decided to explore the concept of “LIVING BEHIND THE WALL” !

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: ultramarino | marlene uldschmidt arquitects
  • Project: Casa 103 – “LIVING BEHIND THE WALL”
  • Location: Ferragudo, Algarve, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Collaborating: Maurícia Bento, Arq.ª
  • Area: 230 m2
  • Year: 2010-2013
  • Structure: Protecna Engineering Team
  • Carpentry: equipa quatro comercia e construções lda.
  • Software used: AutoCad LT 2011

HOUSE ON THE CLIFF in Alicante, Spain by FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Friday, August 30th, 2013

Article source: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

We like the virtue of architecture which makes possible constructing a house on air, walking on water…

An abrupt plot of land overlooking the sea, where what is best is to do nothing. It invites to stay.

A piece that respects the land’s natural contour is set in it.

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
  • Project: HOUSE ON THE CLIFF
  • Location: Toix Mascarat, Calpe, Alicante, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • STRUCTURAL ENGINEER: David Gallardo, UPV
  • BUILDING ENGINEER: Vicente Ramos, Esperanza Corrales, Javier Delgado
  • INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
  • VIDEO: Alfonso Calza
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora, Architect
  • COLLABORATORS: Fran Ayala Arquitecto, Ángel Fito  Arquitecto
  • CONTRACTOR: Construcciones Alabort

holiday home in Vitznau, Switzerland by Lischer Partner Architekten Planer

Friday, August 30th, 2013

Article source: Lischer Partner Architekten Planer

The clients’ desire was to live in a timber house. However, the challenging geology, the exceptional hillside location and the existing environment prompted us to design a solid construction in which the hard shell of the concrete facade encases and protects the soft core of the timber house. The prefabricated timber frame cassettes were erected, sealed and insulated on site and clad with single skin concrete. The timber construction stands as ‘a house in a house’. In combination with the concrete shell, it was possible to optimise its load bearing dimensions as it does not have to resist any shear forces.

Image Courtesy © Lischer Partner Architekten Planer

AA HOUSE in Almería, Spain by MVN Arquitectos

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: MVN Arquitectos

Up in the light, abandoned the heart, is delivered. Collected. Finally lulled and without penalty. Hosts In the light where no one suffers violence, because it has gotten there, in that light, without and even force any door without opening it, without going through lintels of light and shadow, without effort and without protection. “ María Zambrano, Notes of a method.

The AA Home project arose from the need to build a site able to create a meaningful place. “So the house does not destroy this sense of peace that I had the first time I looked at the horizon from this hill, and to protect it” they asked us.

Image Courtesy © MVN Arquitectos

  • Architects: MVN Arquitectos
  • Project: AA HOUSE
  • Location: Almería, Spain
  • Photography: MVN Arquitectos
  • Client: Private
  • Co-author: Daniel H. Nadal
  • Technical architect: Maria Isabel García Mellado
  • Consultants: 3D3, Structural and Service engineers, Ana García Masó, landscape architect
  • Contractor: AJCC Construcciones
  • Final completion date: 2007
  • Construction period: 14 meses
  • Gross Floor Area: 285,00 m2

AP House by MVN Arquitectos

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: MVN Arquitectos

A terrace was created which allowed us to open up the views overlooking the sea on one side and mountains on the other. We located the building at the edge of the northern boundary at the highest viewpoint as the southern part was very steep. From this position we designed a floor layout that allowed us to enjoy the double prospect of the building and at the same time taking maximum advantage of what the site has to offer.

Image Courtesy © MVN Arquitectos

  • Architects: MVN Arquitectos
  • Project: AP House
  • Photography: MVN Arquitectos
  • Client: Private
  • Collaborators: María Pascual, architect
  • Tecnical Architect: Federico Alonso Cayuela
  • Consultants: 3D3, structure & service engineers, Ana García Masó, landscape architect
  • Contractor: Progall Obras
  • Final completion date: 2012
  • Construction period: 14 months
  • Gross floor area: 408,15 m2
  • Software used: Revit from Autodesk
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy