Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Los Bosques House in Chicureo, Santiago de Chile, Chile by MasFernandez Arquitectos

Friday, January 10th, 2014

Article source: MasFernandez Arquitectos

Located on the outskirts of the city of Santiago de Chile, in the Valley of Chicureo, “Los Bosques house” belongs to a young family who previously lived in an apartment in a high density area of the district of Las Condes, Downtown Santiago.
For them the expression of contemporary house played a key role in the project. Simple lines, flexible spaces, outside-inside connection and a central courtyard were part of their duties.

Image Courtesy © Marcos Mendizabal

  • Architects: MasFernandez Arquitectos (Cristóbal Fernández)
  • Project: Los Bosques House
  • Location: Chicureo, Santiago de Chile, Chile
  • Photography: Marcos Mendizabal
  • Structural Engineer: Eduardo Valenzuela
  • Area: 368 m2
  • Year: 2010

CASA VEINTIUNO in GUADALAJARA, MEXICO by HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

Thursday, January 9th, 2014

Article source: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

The house is located in a conventional land inside a gated community, west of Guadalajara’s metropolitan area. Is has a north orientation towards the street and south on the back, leaving a free area on the side facing west.

The project begins at the idea of making a house with the minimum ofwalls to feel it completely transparent and openfrom the entry. We decided to make a big hole inside that takes back the old spanish patio, being the protagonist of the residence.

Image Courtesy © CARLOS DÍAZ CORONA

  • Architects: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS
  • Project: CASA VEINTIUNO
  • Location: GUADALAJARA, MEXICO
  • Photography: CARLOS DÍAZ CORONA
  • PROJECT YEAR: 2009
  • CONSTRUCTION YEAR: 2010-2012
  • TEAM: ARQ. ALEJANDRO APONTE GÓMEZ, ARQ. ROBERTO PEÑA RODRÍGUEZ
  • AREA: 541 M2
  • Software used: Sketchup, Autocad and 3DS max.

Gazebo House in Guayllabamba, Quito Canton, Ecuador by AR+C

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: AR+C 

This is a 140 m2 single-family residential Project located in Guayllabamba, Ecuador. The house was conceptualized as a continuation of nature which is why it is embedded in the mountain. This green platform allowed the preservation of a pre-construction view point an dispart of the house features. A perimeterretention wall surrounds the primary structure. Anairchambergivesthermalcomfortinsideandprotectsthehousefromhumidity.

Image Courtesy © Lorena Darquea

  • Architects: AR+C
  • Project: Gazebo House
  • Location: Guayllabamba, Quito Canton
  • Photography: Lorena Darquea
  • Architect In Charge: Francisco Almeida, Tatiana Bohorquez
  • Area: 160 sqm
  • Year: 2013
  • Software used: Autocad, Archicad and Maxwel Studio Renders.

Flood House by F9 Productions

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: F9 Productions

This project started as a response to the repeated flood challenges of where the two principles (Alex Gore and Lance Cayko) went to college.  The Fargo, North Dakota area floods almost every year and Alex has fought floods as a civilian and in the National Guard. During one of these outings Alex began to think about the ramifications of the dikes bursting and what would happen to all of the houses they were trying to save. These phenomena became increasingly threatening with the advent of hurricane Katrina, and the ongoing floods across the United States today.  As a result Alex and Lance dove into designing a house that could withstand these forces.

Image Courtesy © F9 Productions

  • Architects: F9 Productions (Alex Gore)
  • Project: Flood House
  • PROJECT: F9 – Flood House
  • DATE: 110602

TAVONATTI HOUSE in Valparaíso Region, Chile by PAR Arquitectos

Saturday, January 4th, 2014

Article source: PAR Arquitectos

The commission was to develop a house under the standards of the real estate business, a basic and optimized program complemented by a strategy of exterior terraces and main rooms open to the panoramic view.

In response to a sunken site with a gentle slope, with glimpses of ocean views, the program aims to raise the programmatic piano nobile of the house, from the perpendicular overlap of 2 volumes of simple lines that make up a new dimension. The first, in elevation, in the direction of the views of the bay, which makes up the access and contains the public spaces.

Image Courtesy © Diego Elgueta

  • Architects: PAR Arquitectos (Pablo Lopez, Alvaro Cortés, Rafael Grez)
  • Project: TAVONATTI HOUSE
  • Location: Valparaíso Region, Chile
  • Photography: Diego Elgueta
  • Project Area: 1,683 sqm
  • Project Year: 2011
  • Construction: Constructora Casa Viva Ltda
  • Structures: Ingevsa, José Manuel Morales
  • Landscape: Paisaje MPB – Francisca Pérez, Beatriz Majluf

BUSTAMENTE HOUSE in Valparaíso Region, Chile by PAR Arquitectos

Saturday, January 4th, 2014

Article source: PAR Arquitectos

The commission was to develop a house under the standards of the real estate business, a basic and optimized program complemented to a strategy of exterior terraces and main rooms open to panoramic views.

Considering the terraced, square site with an average slope, with “moments” with an ocean view, we decided to set back the house to the back of the site, constituting a broad and long facade, taking the highest point of the site and a more panoramic view of the environment.

Image Courtesy © Diego Elgueta

  • Architects: PAR Arquitectos (Pablo Lopez, Alvaro Cortés, Rafael Grez)
  • Project: BUSTAMENTE HOUSE
  • Location: Valparaíso Region, Chile
  • Photography: Diego Elgueta
  • Project Area: 1,510 sqm
  • Project Year: 2013
  • Construction: PAR Arquitectos
  • Structures: Ingevsa, José Manuel Morales
  • Landscape: María José Rojas
  • Software used: Autocad 2010 and Sketchup last version

Santa María House in V Región, Chile by emA Arquitectos

Saturday, January 4th, 2014

Article source: emA Arquitectos

The house is located on land used for farming in the original house, with fruit trees planted in an area of 900 m2, where many of the existing trees are maintained, the construction does not alter the natural condition of the land, we work on a platform with a new level + -0.00, which, together with easing the construction, raises the view to the trees of the place.

Image Courtesy © Marcelo Cáceres

vali homes by Phoenix in Arizona by Colab Studio, llc

Saturday, January 4th, 2014

Article source: coLAB studio 

Creating affordable ultra-sustainable housing for infill lots across Metropolitan Phoenix.

Working with Vali Homes, a Developer, Sustainable-Consultant and 180 degrees, a quality General Contractor, our Team has engaged in studying various structures, methods and materials for building on empty lots in well-established Phoenix neighborhoods.

Image Courtesy © Matt Winquist

Eichler Front Expansion in Palo Alto by Klopf Architecture

Saturday, January 4th, 2014

Article source: Klopf Architecture

How do you expand an L shaped Eichler with the challenge of extending a long dark entry? Klopf Architecture’s solution, to design a light filled atrium in the hallway to open up the bedroom expansion with green plants, sky lights and a glass wall.

Image Courtesy © Klopf Architecture

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: Eichler Front Expansion
  • Location: Palo Alto, U.S.A

House in Minamikarasuyama, Japan by atelier HAKO architects

Thursday, January 2nd, 2014

Article source: atelier HAKO architects

The house sit on a narrow and long site, while facing a vacant lot too tiny to build the building beyond the road on the front east side, and facing a pedestrian path on the back west side.

On the south long side, buildings like apartments might be built and might cause the lack of the privacy and the natural light of the house in the future, in spite of the good condition the metered parking offers now.

Front road side façade; a certain distance for a buffer to the passer and neighbors by providing the open space that has full width of the site under the cantilever building, Image Courtesy © Shinsuke Kera/Urban Arts

  • Architects: atelier HAKO architects (Yukinobu Nanashima + Tomomi Sano)
  • Project: House
  • Location: Minamikarasuyama, Japan
  • Photography: Shinsuke Kera/Urban Arts
  • Structural engineer: Shin’itsu Hiraoka / Hiraoka structural engineers
  • Completion: March 2013
  • Primary usage: private residence for two generations
  • Structure: reinforced concrete, three stories above ground
  • Clients: couple and two children and their parents
  • Site area: 131.08 m2
  • Building area: 77.63 m2
  • Total floor space: 186.15 m2
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy