Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

ATRIUM HOUSE in GODELLA, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

A House in a urban area parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness. Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: ATRIUM HOUSE
  • Location: GODELLA VALENCIA,  Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • CLIENT: Naves y Fábricas, S.L. Guillermo Caballero de Luján
  • CONTRACTOR: COARCO
  • PROJECT TEAM: Fran Silvestre, Principal in charge, María José Sáez, Principal in charge, Jose V. Miguel Collaborator Architect, Ángel Ruíz Collaborator Architect
  • STRUCTURAL ENGINEER: David Gallardo, UPV
  • BUILDING ENGINEER: Carlos García
  • INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora | Architect
  • BUILDING SERVICES: Sanitaryware, Toilet and bidet, Link, Flaminia, Wash-basins
  • Corian: Custom designs, Bath, DAVO, Duravit, Sanitary Fittings, Isy Stick, Zucchetti

HOUSE ON MOUNTAINSIDE OVERLOOKED in AYORA, Spain BY FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Sunday, June 30th, 2013

Article source:  FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

The building is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth. The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces generated fragmented target tissue that adapts to the topography.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
  • Project: HOUSE ON MOUNTAINSIDE OVERLOOKED
  • Location: AYORA, VALENCIA, SPAIN
  • Photography: Fernando Alda
  • PROJECT TEAM: Fran Silvestre Principal in charge, María José Sáez  Principal in charge, Ángel Ruíz  Collaborator Architect
  • BUILDING ENGINEER: Pedro López
  • INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora Architect
  • CONTRACTOR :  Cooperativa Montemayor
  • SITE AREA: 477,06 m2
  • BUILT AREA: 230,00 m2
  • BUILDING SERVICES:  Sanitaryware  Toilet and bidet, C52 Series, Catalano, Wash-basins,  Supercity, Sanico, Sanitary Fittings Bathrooms, Talis S2, Hansgrohe Kitchen, Minta, Grohe Lighting, Custom-sized linear fluorescent light (Studio2)
  • Light Fittings: LS 990 Series, Jung FINISHES Paving Interiors, Capri random paviers (large format) Exteriors | Capri random paviers (large format), Surfaces Walls and ceilings, Plasterwork Bathrooms, Capri stone panelling Exteriors, Thermal insulation + white external render (Sate Vipal, Parex) Paint Matt plastic paint RAL 9010
  • METALWORK AND LOCKSMITHING : Interior Internal and cupboard doors, White lacquered MDF RAL  9010, (Carpintería Sergio)
  • Exterior : Lacquered open pore timber (Carpintería Sergio), Glazing Climalit + Stadip safety glass
  • EQUIPMENTS : Kitchen White lacquered MDF RAL 9010 (Carpintería Pedro Segura Landete)

Soplo House in G Santiago, Chile by Cazú Zegers G

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Cazú Zegers G

This house located atan extraordinary urban space is conceived as a “pavilion opened to landscape”. It´s back coincides with the access. It´s hermetic closed curved walls are inspired in the experience of walking by the Richard Serra sculpture of the Bilbao´s Guggenheim with my daughter, Clara.

Image Courtesy © Soplo Ana Mari Loüpez

  • Architects: Cazú Zegers G
  • Project: Soplo House
  • Location: Santiago, Chile
  • Photography: Isabel FERNANDEZ, Soplo Ana Mari Loüpez

GI Multi-family Housing in Ischia, Italy by Burnazzi Feltrin Architects

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Burnazzi Feltrin Architects

The GI multi-family housing is located in the south-east of the town of Pergine Valsugana, Ischia and on a slope. The building has three apartments, an apartment on each floor, the last of which is a duplex. From the large windows one can enjoy a beautiful view of Caldonazzo lake, the light is excellent all year round, also permitted by both the natural hills and by the surrounding buildings.

Image Courtesy © Carlo Baroni

  • Architects: Burnazzi Feltrin Architects
  • Project: GI Multi-family Housing
  • Location: Ischia, Pergine Valsugana, Trento, Italy
  • Photography: Carlo Baroni
  • CLIENT: corporate
  • TEAM: Burnazzi Feltrin Architects (Burnazzi Elisa arch., Feltrin Davide arch.) and Pegoretti Paolo arch.

FRAME in Obihiro, Japan by Yamauchi Keikichi architects and associates

Saturday, June 29th, 2013

Article source: Yamauchi Keikichi architects and associates

This house is located in front of the lucid stream known as the Nuppuku River in Taisho-cho, Obihiro-shi, Hokkaido.

The north-west side of the house, which is the back of the building, is surrounded by tall trees, and unspoiled nature miraculously remains on the riverside.

Image Courtesy © Osamu Adachi

House in Kuwana in Mie, Japan by shinobu ichihara architects

Saturday, June 29th, 2013

Article source: shinobu ichihara architects

The concept on this project is creating rooms connected visually, but also creating rooms separated physically. For example,

The dining room is connected to the den through a void. The master bedroom is connected to the corridor by the glass door.

Image Courtesy © shinobu ichihara architects

Alpha Units in Lewisham, Sydney by Tony Owen Partners

Saturday, June 29th, 2013

Article source: Tony Owen Partners

Construction will soon commence on the Gosford Quarries project by Tony Owen Partners. This project consists of 23 town houses on the Harbourfront of Sydney’s historic inner west. This area is traditionally a working port and the origin of Sydney’s tough working class neighborhoods. The site is formerly the Gosford Quarries sandstone facility which built much of Sydney’s historic houses and is a remnant of the working port. The linear site adjoins the light rail lines with spectacular harbour views.

Image Courtesy © Tony Owen Partners

Floating Bungalow in Topanga by Bestor Architecture

Friday, June 28th, 2013

Article source: Bestor Architecture

This house in Topanga Canyon rests on an incredible site with a view and rolling hills and meadows all around. With the site’s grade change we could separate the guest house and garage building from the main house by simply shifting the footprint downhill a bit, with the house more nestled in the hill. We created a promenade from the garage down a formal staircase and into the main view before taking a right towards the front door entry pavilion.

Living room, kitchen, stairway to 2nd floor, Image Courtesy © Bestor Architecture

Small Core House in Ochiaigawa, Japan by UNIT-O

Thursday, June 27th, 2013

Article source: UNIT-O

This house is a minimum house for young couples built along the riverside of Ochiaigawa of Higashikurume, Tokyo prefecture, in Japan. It is built in the environment that is full of the green that was adjacent in Ochiaigawa, and it’s white and simple volume like a “TOFU” individualizes surrounding environment.

Image Courtesy © Yasuhiro Nakayama, UNIT-O

  • Architects: UNIT-O
  • Project: Small Core House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Yasuhiro Nakayama , UNIT-O
  • Architect In Charge: Ryutaro Saito , Masahiro Yoneda
  • Area: 66.94 sqm
  • Month/Year: 09/2013

Neut House in Suginami, Tokyo by APOLLO Architects & Associates

Thursday, June 27th, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

The ophthalmologist couple purchased this narrow, but deep, parcel of land in a quiet neighborhood to build a house where they could enjoy their hobby of listening to the music. On the basement level, the courtyard and double-pane glazing provide sound-buffer for this RC-structure studio which is insulated on the exterior. Natural light enters the studio through the courtyard and makes the space exceptionally inhabitable as a basement.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: Neut House
  • Location: Suginami ward Tokyo
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion: December 2012
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 122.26 m2
  • Building Area: 61.12m2
  • Total Floor Area: 153.938m2 (36.94m2/BF, 55.87 m2/1F, 61.12m2/2F)
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy