Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Eucaliptos House in JAL, Mexico by MO+G taller de arquitectura

Wednesday, January 14th, 2015

Article source: MO+G taller de arquitectura

The project is comprised of two stages, the first of 195m2, the second of 25m2 for a total of 220m2 on a plot of 390m2, which is located within a subdivision located in to the south of the metropolitan area of the city of Guadalajara.

Image Courtesy © Fabrica de Arquitectura

Image Courtesy © Fabrica de Arquitectura

  • Architects: MO+G taller de arquitectura
  • Project: Eucaliptos House
  • Location: Tlajomulco de Zúñiga, JAL, Mexico
  • Photography: Fabrica de Arquitectura (Miguel Valverde Hernández y Helmer Murayama Caro)
  • Software used: hand drawing, AutoCad, Sketchup Pro, and Photoshop CS5.
  • Design Team: Arq. Andrés MayorgaGarcíaRulfo, Arq. Diego González Díaz Ochoa y Arq.LeopoldoOrendain Ruiz Escoto.
  • Project Area: 195.0 m2
  • Project Year: 2014

(more…)

SOMMARHUS AKENINE in Trelleborg, Sweden by Johan Sundberg

Wednesday, January 14th, 2015

Article source: Johan Sundberg

Johan Sundberg Arkitektur’s latest work is an ample, yet succinct summerhouse on Sweden’s southernmost coast. Positioned with care in the forest by the popular Beddinge Strand, the plot is situated on an embankment that formerly demarcated the coast, but has since been engulfed by the surrounding woods. The area’s languid and balmy summers are counterbalanced in winter by brisk sea winds and salty air. The building opens to the Baltic Sea in the south, while the northern side faces the forest.

Image Courtesy © Peo Olsson

Image Courtesy © Peo Olsson

  • Architects: Johan Sundberg
  • Project: SOMMARHUS AKENINE
  • Location: Beddinge strand, Trelleborg, Sweden
  • Photography: Peo Olsson
  • Building year: 2014
  • Project architects: Daniel Gerse, Max Germundsson
  • Structural engineer: Anders Sandgren, Ramböll
  • Construction: SAWI Byggnads AB in Trelleborg, Bengt Hansson
  • Interior carpenters: Malmö kök & inredning, Andreas
  • Manufacturers:
    • Wood: PIF Specialsnickeri
    • Concrete: Finja
    • Fixed interior furniture: Malmö kök & inredning
    • Lighting fixtures: Deltalight
    • Windows and doors: Schüco

(more…)

Box House in Nuevo Leon, Mexico by S-AR stación-ARquitectura & Comunidad Vivex

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: S-AR stación-ARquitectura & Comunidad Vivex

Box House is a dwelling developed under the methodology of the social project Vivex Community, an initiative of S-AR (a collaborative architecture workshop based in Monterrey, Mexico), whose purpose is to bring architecture and its design processes, planning and social work to poor families, marginalized communities, or to provide basic infrastructure to institutions that provide social support.

Image Courtesy © Alejandro Cartagena

Image Courtesy © Alejandro Cartagena

  • Architects: S-AR stación-ARquitectura & Comunidad Vivex
  • Project: Box House
  • Location: Monterrey, Nuevo Leon, Mexico
  • Photography: Alejandro Cartagena
  • Team: César Guerrero, Ana Cecilia Garza, Carlos Flores, María Sevilla
  • Collaborators: Alejandra Rivero, Silvia Rodríguez, Berenice Reyna
  • Area: 110.0 m2
  • Year: 2013

(more…)

TY in Tokyo, Japan by Yo Yamagata Architects

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: Yo Yamagata Architects

The site is located in residental area of south part of Tokyo. We designed this house into simple three steps of planning process. 1. Dig the trench in the ground, and bury bedrooms. 2. Float a maximum volume according to the scenic zone regulation on the trench. 3. Cut off the corner of the volume to be open to the sly. Cut off volume supply sunlight to living space and permeate through the plastic grating to the lower floor.

Image Courtesy © Yo Yamagata Architects

Image Courtesy © Yo Yamagata Architects

  • Architects: Yo Yamagata Architects
  • Project: TY
  • Location: Tokyo, Japan
  • Software used: AutoCad, Vectorworks and SketchUp

(more…)

W+ house in Gyeonggi-do, South Korea by 100 A

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: 100 A

At Yangpyeong Moonhori, opposite north river at edge of mountain foot.

It doesn’t place at all yet, so I can imagine many things.

When I saw the landscape, I couldn’t say anything. It was amazing. I felt like part of landscape…. I thought that the place would create grate harmony with architecture.

Image Courtesy © CHOI

Image Courtesy © CHOI

  • Architects: 100 A
  • Project: W+ house
  • Location: Yangpyeong, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: CHOI, BK in 100 A
  • Area: total floor(165sqm), site(430sqm)
  • Year: 2014

(more…)

Wood Structure Inside Stone Walls in Sernancelhe, Portugal by Corpo Atelier

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: Corpo Atelier

“The vertical pillar extends to the far heavens.
The horizontal beam extends to somewhere unknown.
People dwell where the vertical and the horizontal intersect,
awed by trees, fearing beasts and groping for their coordinates.”

Shuntaro Tanikawa

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

  • Architects: Corpo Atelier
  • Project: Wood Structure Inside Stone Walls
  • Location: Sernancelhe, Portugal
  • Photography: Ricardo Oliveira Alves
  • Date: 2014
  • Design Team: Filipe Paixão
  • Construction: Window to the Future and Opus Nobel Energia

(more…)

Cut Paw Paw in Victoria, Australia by ANDREW MAYNARD ARCHITECTS

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: ANDREW MAYNARD ARCHITECTS 

What?
Cut Paw Paw is a renovation and extension to a double fronted weatherboard home in Seddon, Victoria, Australia. Name?
Cut Paw Paw is the name of the parish in which the house presides, and a name that the owners liked very much. It’s a weird name, hence we like it too.

Image Courtesy © Peter Bennetts

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: ANDREW MAYNARD ARCHITECTS 
  • Project: Cut Paw Paw
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Directors: Mark Austin and Andrew Maynard
  • Project Architect: Mark Austin
  • Builder: Marcus Hamilton
  • Completion date: March 2014

(more…)

CP House in Barcelona, Spain by Alventosa Morell Arquitectes

Friday, January 9th, 2015

Article source: Alventosa Morell Arquitectes

This building and warehouse have been designed and located on a plot of land  between two blocks of flats, which represent difficulties to get natural light, and also, a comfortable relationship with the surroundings. At first thought, the site was not suitably located. It is to say, the outdoor settings aren’t a welcoming zone, for a family house. Another negative outstanding point is the fact that this place is extremely noisy. It gets the maximum of decibels according to regulations.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes
  • Project: CP House
  • Location: Nou Barris, Barcelona, Catalunya, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Technical Architect: GOPSE, Elíes Sanz Espada
  • Team: Josep Ma. Alventosa, Marc Alventosa y Xavier Morell
  • Year Project: 2011-2013.
  • Year Construction: 2013-2014.

(more…)

Trübel in Zürich, Switzerland by L3P Architekten ETH FH SIA AG

Friday, January 9th, 2015

Article source: L3P Architekten ETH FH SIA AG

After the removal of border limit clearances only 5m x 9m are left overin this small steep lot at the vineyard at Dielsdorf. With a maximum of 83 m2above-ground level living, this lot has long been considered unbuildable. A classical residential house with solid outer walls, conventional access staircase and traffic area has no space on this site.

Image Courtesy © Vito Stallone

Image Courtesy © Vito Stallone

  • Architects: L3P Architekten ETH FH SIA AG
  • Project: Trübel
  • Location: Rebberg, CH- 8157 Dielsdorf, Zürich, Switzerland
  • Photography: Vito Stallone
  • Software used: Nemetschek – AllPlan
  • Building Constructor: Private Owner
  • Building Engineer: Bona + Fischer Ingenieurbüro AG
  • Landscape Gardeners: vetschpartner Landschaftsarchitekten AG
  • Light Planner: Lichtblick, Neufeldweg 6
  • Building Physics: WichserAkustik&Bauphysik AG
  • Project and Realisation: 2006 - 2014
  • Lot Size: 291m2

(more…)

Alexandria House by Pivot Studio

Friday, January 9th, 2015

Article source: Pivot Studio

The development replaces the existing rear wing of the house with a new structure which simulates the form and mass of the previous construction. Whilst the pre-existing form and mass are retained and taken as cues for the new structure, the materiality is reinterpreted as a skin which wraps and contains the new space. The skin rejects the use of a ‘corner’ which defines the demarcation between wall and ceiling, here, both become the one treatment, the one surface, the one space. The familiar material of corrugated iron is chosen as the appropriate treatment for the skin, responding to the industrial context the house shares and as a reference to the previous structure on the site.

Image Courtesy © Pivot Studio

Image Courtesy © Pivot Studio

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise