Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

108 VPO Dwellings in Borinbizkara, Spain by Patxi Cortazar Arquitecto

Saturday, April 13th, 2013

Article source: Patxi Cortazar Arquitecto

The project is the winning entry of a Victoria-Gasteiz town hall competition. The volume proposed by the competition is modified in order to obtain a better orientation of the project in a more prismatic, rectangular form. A north-south orientation allows for the buildings to be more separated, increasing the amount of sunlight that reaches the interior facades. The buildings are designed as differentiated, black and white volumes joined by small boxes that contain the vertical cores. These are also shaped as black prisms.

Image Courtesy © César San Millán 

  • Architects: Patxi Cortazar Arquitecto
  • Project: 108 VPO Borinbizkara
  • Location: Borinbizkara, Vitoria-Gasteiz, Spain
  • Photography: César San Millán
  • Technical Architects: Juan Manuel Galera Carrillo, Vicente Luis Mozo, Mikel Valderrama Ibáñez
  • Client And Construction: NASIPA S.L.
  • Area: 21,345 sqm

Tire Apt. student housing project in Istanbul, Turkey by Esin Yürekli

Friday, April 12th, 2013

Article source: Esin Yürekli

This project is designed and built as a housing project for students attending the two nearby universities. The apartment building contains app. 37 sq.mt. one-bedroom units that can comfortably accommodate up to two people. The plot faces a small state owned forest. Circulation areas inside apartment buildings are generally closed, dark spaces and therefore utilized at a minimal level. However, these areas play a critical role in the building’s relationship with its environment, in the formation of the social structure within the building, and in the life cycle of the inhabitants.

Image Courtesy Esin Yürekli

  • Architects: Esin Yürekli
  • Project: Tire Apt. student housing project
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

A House Renovation in Tokyo, Japan by Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata

Friday, April 12th, 2013

Article source: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata

This project is the renovation of one room in the apartment that is older than thirty years old at Kasai, Tokyo. We aim to plan that can wrap around a feeling of life miscellaneous. The multi layered furniture is comprised of two elements: the shelf of diagonal grid in the back and the shelf of different widths in the front. Such as books and DVD are displayed on shelf of the diagonal grid in the back.

Image Courtesy Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata

  • Architects: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata / htmn
  • Project: A House Renovation
  • Location: Edogawa-ku, Tokyo, Japan
  • Client: private
  • Completion: 2012.11
  • Contractor: Tanaka Works
  • Total floor area: 75.60 m2

(more…)

New Canaan Residence in Connecticut by Specht Harpman Architects

Thursday, April 11th, 2013

Article source: Specht Harpman Architects

The New Canaan Residence is nestled into a lush hilltop site in this forested part of Connecticut. The house was designed to engage the landscape and immerse the occupants in the full range of environments that the site offers. What the completed house doesn’t show is its modest beginnings: this is a renovation of a 1950’s house which had a series of unsympathetic additions from the 60’s and 70’s, and whose owners originally wanted only a kitchen upgrade.

Image Courtesy © Elizabeth Felicella 

  • Architects: Specht Harpman Architects
  • Project: New Canaan Residence
  • Location: New Canaan, Connecticut, USA
  • Photography: Elizabeth Felicella
  • Project Size: 6000 sq. ft.
  • Completion Date: 2011
  • Interior Decoration: Carrier & Co.
  • Software used: AutoCAD

Résidence Nguyen in Montreal, Canada by Atelier Moderno

Thursday, April 11th, 2013

Article source: Atelier Moderno

Under the guidance of director and president Jean-Guy Chabauty (APDIQ, ADIQ), Atelier Moderno is a full-service design firm, delivering a finished product that incarnates a synthesis of architecture, interior design, and industrial design. The mandate of this project was simple and honest – to create a residence for a young couple who were ready to grow their family. The response led to the development of a reticent and spacious environment, refined at every scale of planning, architecture, and detail. A topography of volumes and materials affirms itself throughout, changing its presence and effect as one circulates within the home.

Image Courtesy © Stéphane Groleau 

  • Architects: Atelier Moderno
  • Project: Résidence Nguyen
  • Location: Nouveau Saint-Laurent, Montréal, QC
  • Photography: Stéphane Groleau
  • Project end date: February 2013

Godinho’s House in Porto, Portugal by Ressano Garcia Arquitectos

Thursday, April 11th, 2013

Article source: Ressano Garcia Arquitectos

The house is located in a long and narrow plot. There was an existing house which was six meters large and twenty long, the new building had to use the same footprint and expanded to three floors. The south elevation faces the street and at the back of the house, the garden. The living and dining rooms overlook the garden through a large window, so the house can be flooded with natural light all day long. Both social areas bring the garden inside, an intimate atmosphere surrounded by stone walls and boulders, previously located underground.

Image courtesy Ressano Garcia Arquitectos 

House on the Edge of a Field in Akershus, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Thursday, April 11th, 2013

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

This single-family residence is located in Asker outside Oslo. Secluded and facing a field, the house is situated on a slope with the entrance from the back side. One enters the house on the second floor where the children’s bedrooms and the garage are located. The double-volume living area on the ground floor is specially designed to accommodate the owner’s grand piano and a master bedroom with en-suite bathroom. The house is clad in larch, which will acquire a grey patina over time.

Image courtesy Reiulf Ramstad Arkitekter 

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Project: House on the Edge of a Field
  • Location: Hestehagen, Akershus, Norway
  • Photography: Roberto Di Trani, Reiulf Ramstad Arkitekter
  • Type: Residential
  • Program: New private house for a family of six
  • Client: Private
  • Size / value: 350 m2
  • Commission type: Direct commission (2007)
  • Status: Completed (2008)

House N in Noordwijk, Netherlands by Maxwan Architects + Urbanists

Tuesday, April 9th, 2013

Article source: Maxwan Architects + Urbanists

Built in 1938, this Noordwijk seaside villa was originally the holiday home of a concrete factory owner. Battered and blustered by the salty sea weather over the decades, the house was in need of renovation. Besides roof replacement and basement repairs, the bedrooms, bathrooms and windows were outdated and some spaces had grown too small for the clients’ requirements. Maxwan’s additions bring new distinctive features to the house, while respecting its original character.

Image Courtesy © Filip Dujardin 

  • Architects: Maxwan Architects + Urbanists
  • Project: House N
  • Location: Noordwijk, Netherlands
  • Photography: Filip Dujardin
  • Client: Private
  • Scale: S
  • Team leader: Rene Sangers
  • Partner in charge: Hiroki Matsuura
  • Team: Anna Borzyszkowska, Larraine Henning, Jason Hilgefort, Claudia Strahl
  • Collaborators: F. Wiggers – Varsseveld (structural engineer)
  • Software used: Autocad, 3dmax, Photoshop, Illustrator

The Upper Room in Washington, DC by Studio Twenty Seven Architecture

Tuesday, April 9th, 2013

Article source: Studio Twenty Seven Architecture

Located in the upper room of an ambiguous row house along a typical street within the anonymous grid of a Washington DC neighborhood, the aspiration is a micro-expression of modern space and life as spectacle. The program takes a 650 square foot floor space and designs a master bedroom suite including bed area, closet, reading nook, and bathroom. To do this, all interior walls were removed to free this turn-of-the-century home’s compartmentalized space.

Bedroom looking towards the bathroom : Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography 

House S in Wiggensbach, Germany by becker architekten

Saturday, April 6th, 2013

Article source: becker architekten

Energy Efficiency

A geothermal heat pump feeds a radiant heating system, producing large heat exchange surfaces in all rooms A central oven block provides heat to the upper level

Conservation

Natural and traditional woods from the region were thoughtfully used for external walls, staircase and timbering as well as for internal walls, roof construction, insulation, windows, flooring and furnishings. The building utilized local craftspeople and builders only, minimizing transportation distances and resources.

Image courtesy becker architekten 

  • Architects: becker architekten
  • Project: House S
  • Location: Wiggensbach, Germany
  • Year of Completion: 2007
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy