Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Neut House in Suginami, Tokyo by APOLLO Architects & Associates

Thursday, June 27th, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

The ophthalmologist couple purchased this narrow, but deep, parcel of land in a quiet neighborhood to build a house where they could enjoy their hobby of listening to the music. On the basement level, the courtyard and double-pane glazing provide sound-buffer for this RC-structure studio which is insulated on the exterior. Natural light enters the studio through the courtyard and makes the space exceptionally inhabitable as a basement.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: Neut House
  • Location: Suginami ward Tokyo
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion: December 2012
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 122.26 m2
  • Building Area: 61.12m2
  • Total Floor Area: 153.938m2 (36.94m2/BF, 55.87 m2/1F, 61.12m2/2F)

House O in Wiesbaden, Germany by CHRIST.CHRIST.associated architects

Thursday, June 27th, 2013

Article source: CHRIST.CHRIST.associated architects

House O, built in the sixties, is located in a classical residential area in Wiesbaden, Germany. A Competition was organized in order to find a concept of how to rebuild and renovate the existing building.

Image Courtesy © CHRIST.CHRIST.associated architects

  • Architects: CHRIST.CHRIST.associated architects
  • Project: House O
  • Location: Wiesbaden, Germany
  • Size of the plot: 1470 m²
  • Living space: 420 m²
  • Competition: 03/2013, 2nd prize
  • Client: private
  • Design: CHRIST.CHRIST. associated architects, Wiesbaden, Germany  Roger Christ, Julia Url
  • Visualisation: Michal Nowak, Wroclaw, Poland

House Cal in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Thursday, June 27th, 2013

Article source: Nico van der Meulen Architects

When Nico van der Meulen Architects received the brief, it presented a fairly large house with a separate accommodation for the client’s 3 adult kids. To accommodate that and thanks to its location in a private estate, the house was designed to be open to the street with a glass link across a koi-pond as the entrance which separates the guest wing and son’s suite from the rest of the house.

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects

Restoration of the house“El Bosquet” in La Garrotxa, Spain by Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Thursday, June 20th, 2013

Article source: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

The project consisted of the restoration of the house “El Bosquet”, which is inside the neighbourhood of “Can Gustí”, located in “La Vall de Riu”. The objective was to set the house up as a short-stage refugee. Thus, the restoration entailed the reinforcement of the stony walls, the change in the house layout turning it into a main space which encompassed the dining room and the living room, and the relocation of the services (kitchen and bathroom).

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

  • Architects: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa
  • Project: Restoration of the house“El Bosquet”
  • Location: Montagut, La Garrotxa, Spain
  • Software used: AUTOCAD 2012

The night area was in the lower level, in an enclosed space. Moreover, the facade composition was developed offering new windows as view frames which valued the astonishing landscape of the valley. At the same time, another layer was gained in the walls and the roof with a great deal of isolation and wood plaques, so that they improved the thermal conditions of the interior. On the whole, we were seeking a seclusion atmosphere in order to observe and enjoy this privileged spot.

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Gretel House by Simon Gill Architects

Sunday, June 16th, 2013

Article source: Simon Gill Architects

Gretel (a wire-haired miniature dachshund) found her existing conservatory cold and poorly related to her garden.  This scheme therefore replaces the conservatory with a new extension that fully opens out to her grounds. Her requirement for the possibility of being fed tit-bits of grilled sausages led to the design including a barbeque, which becomes an extension of the side wall to the kitchen/ living area.

Image Courtesy © simon gill architects

There is an adjacent seat where her owners can sit and pamper her in the sun. The main opening to the extension containing the sliding doors has an outside “raincoat” of brick with a smooth inner lining expressing  the cavity wall and creating a sense of interior comfort.  Bespoke cast stone forms a masonry course over the lintel which resolves the weight of the wall above and emphasizes the openings of the weep holes.  The floor is resin with underfloor heating, providing a comfortable lounging surface that pleasantly warms her tummy.

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

Image Courtesy © simon gill architects

102 House in Gliwice, Poland by ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

Saturday, June 15th, 2013

Article source: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

Every house should have some secret. This house has more than one. The originality of this home has grown from dreams of its owners. The owners – a pair of 35-year-olds with a limited (but not modest) budget and a cloud of dreams. They are fans … she is keen on  architecture of glass and a person longing for the sun the south and the peace of the night … he is keen on World War II, raw concrete and metal. Opposites attract. They demanded not only a modern house but also a unique emotional experience – a house that would be “their home” – at first sight. It’s a challenge.

Image Courtesy © ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

  • Architects:  ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP
  • Project: 102 House in Gliwice
  • Location: Międzyrzecz, Lubuskie, Poland
  • Realization date: concept project
  • Usable area: 140 m2
  • Plot area: 750 m2
  • House style: modern, ground floor (more…)

Tred Avon River House in Easton, Maryland by Robert M.Gurney Architect

Friday, June 14th, 2013

Article source: Robert M.Gurney Architect

Easton, Maryland, located in Talbot County on Maryland’s eastern shore, was established in 1710. Easton remains largely agrarian, with numerous farms interspersed among area’s many waterways.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

  • Architects: Robert M. Gurney Architect
  • Project: Tred Avon River House
  • Location: Easton, Maryland
  • Project Architect: Brian Tuskey
  • Contractor: Peterson & Collins
  • Interior Designer: (Therese Baron Gurney) Baron Gurney Interiors
  • Landscape Designer : (Lila Fendrick Landscape Architecture) and Garden Design
  • Engineer: (D. Anthony Beale LLC) 8634 Tuttle Road
  • Year: 2012
  • Photographs: Maxwell MacKenzie
  • Completed: Fall 2012

Diverging from several acres of cornfields, a one-quarter mile road lined with pine trees terminates at a diamond-shaped tract of land with breathtaking views of the Tred Avon River. Arising from the gravel drive and hedge-lined parking court, this new house is unveiled as three solid volumes, linked together with glass bridges, suspended above the landscape. The central, 36-foot high volume is mostly devoid of fenestration, punctuated only by the recessed 10-foot high entry door and narrow sidelights. The contrasting 12-foot high western volume contains a garage and additional service space, while the eastern volume, floating above grade, contains the primary living spaces.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie 

After entering the house and passing through one of the glass bridges, the transformation begins. Initially presented as solid and austere, the house unfolds into a 124-foot long living volume, light-filled and wrapped in glass with panoramic views of the river. A grid of steel columns modulates the space. Covered terraces extend the interior spaces, providing an abundance of outdoor living space with varying exposures and views. A screened porch provides an additional forum to experience views of the river, overlooking a swimming pool, located on axis to the main seating group.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Along with a geothermal mechanical system, solar tubes, hydronic floor heating and a concrete floor slab to provide thermal mass, large overhangs above the terraces prevent heat gain and minimize dependence on fossil fuel. The entire house is elevated four feet above grade to protect against anticipated future flooding.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

The house is crisply detailed and minimally furnished to allow views of the picturesque site to provide the primary sensory experience. The house was designed as a vehicle to experience and enjoy the incredibly beautiful landscape, known as Diamond Point, seamlessly blending the river’s expansive vista with the space.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Robert M.Gurney Architect

Image Courtesy © Robert M.Gurney Architect

Image Courtesy © Robert M.Gurney Architect

Image Courtesy © Robert M.Gurney Architect

Image Courtesy © Robert M.Gurney Architect

9 Jalan Siap in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Thursday, June 13th, 2013

Article source:  ONG&ONG Pte Ltd

Despite being situated on a relatively low-rise site, 9 Jalan Siap manages to overlook the lush greenery of Bukit Timah Nature Reserve.

Image Courtesy © ONG&ONG Pte Ltd

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: 9 Jalan Siap
  • Location: Singapore
  • Team DirectorKurjanto Slamet
  • Team Member: Loh Kah Wai
  • Structural & Civil: E123 Consultants
  • Main Contracto: Littlewoods Design Pte Ltd
  • Completion: 2008

(more…)

TREVOX 223 in Hills of Naucalpan, Edo.Mexico by CRAFT Arquitectos

Thursday, June 13th, 2013

Architects: CRAFT Arquitectos

The project arises from the idea of reusing existing spaces of a house built more than 40 years and generate a housing with these spaces independently for each family member with the constraint of preserving the essence of the building, trying to have the least number of changes and trying to protect original details which in turn must be integrated into the new project.One of the most important factors involved in the design, is the location of the property, which is located in a gazebo with continuous traffic and is the visual culmination of several avenues, this generates: excessive noise, very little privacy and air stream impacts directly on the main facade of the house. Moreover the project is facing south, what makes summer overheat.

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

  • Architects: CRAFT Arquitectos
  • Project: TREVOX 223
  • Location: Hills of Tecamachalco,Naucalpan,Edo.Mexico

This led to our primary need to cover the environmental factor, is create a transitional space between the private area and public areas, without losing connection between these and at the same time will diminish environmental factors. This was achieved with a double façade design to that used bronze glass Reflecta the enormous advantages that this represents, it helps to have a vision outward and in turn limit inward spaces giving privacy to in addition to the use of square-shaped openings that are offsetting the direct effect of the wind, allowing the circulation of the same without directly affecting the internal facade, helps filter over the sun which gives us a comfortable temperature. The outstanding feature of this design is to isolate outside noise and not lose the connection to the same, thanks to this design was created intermediate terraces, binds both contexts and is accessible only from private terraces.

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

With respect to the inside, absorbed existing aspects of the program, however, according to the needs of the project was to create new areas on the existing line along the outer limit and give freedom to every part of space, the only significant change was the demolition of the hall, which resulted in two separate blocks that are linked by bridges, resulting favorably creating an indoor garden, which makes vestibular function and connect the locked rooms and turn generate more light and ventilation inside.

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

The interior reflects ambient rhythm and harmony, with the use of colors chiaroscuro lighting creates light games to low intensity contrast with the exterior lighting, the resulting project provides the opportunity to experience different ways and spaces where you are.

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

House M in Meran (BZ), Italy by monovolume architecture+design

Wednesday, June 12th, 2013

Article source: monovolume architecture+design

The project M, a residential building in the centre of Meran, is embedded in the quit area of Obermais. The concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces what fallows fascinating insights and outlooks. The interior melts together with the outside space. The terrain flows through the building and finds his renewal in the pool- and meadow area. Because of a refined external design and the arrangement of the pool, lawn, garden and house the whole concept seems like a unity with seamless transition. The ground floor follows the slightly sloping ground like a staircase to get a large garden area. Because of engineering technology considerations the building is conceived as a compact volume with one underground and two upper floors. From the construction point of view the house is built as a concrete construction, furnished with upgraded insulation. The glass-facade, door and window elements are executed as 3 layered glazier.

Image Courtesy © monovolume architecture+design 

  • Architects: monovolume architecture+design
  • Project: House M
  • Location: Meran (BZ), Italy
  • Type: Villa
  • Construction: 2011/12
  • Total area: 360 m2
  • Volume: 1.390 m3
  • ClimaHouse: A
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy