Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Serengeti House in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Thursday, November 29th, 2012

Article source: Nico van der Meulen Architects

This is a Johannesburg home, located on a suburban golf estate, in Africa. The home’s visual success is due to its perfectly balanced application of earthy textures against high-gloss finishes, and raw material against refined elements.

“The brief”, says Rudolph van der Meulen of Nico van der Meulen Architects, “was to create a stylish family home with ecologically sound design that maximized indoor-outdoor living to take full advantage of Johannesburg’s legendary eight-month summer”.

Image Courtesy Nico van der Meulen Architects

(more…)

Résidence Bromont in Canada By Blouin Tardif Architecture-Environnement

Thursday, November 29th, 2012

Article source: Blouin Tardif Architecture-Environnement

Situated on a hill in the undulating countryside of Bromont, this secondary residence sits, between forest and clearing, at the end of a road burnished by time. The challenge consisted of evoking the vernacular architecture of the Eastern Townships while affirming the project’s contemporary nature and integrating the building into the landscape with minimal impact. The project blends with its surroundings through the simple forms of the rectangular plan and the metal gable roof.

Image Courtesy Steve Montpetit

  • Architects: Blouin Tardif Architecture-Environnement
  • Project: Résidence Bromont
  • Location: Bromont, Canada
  • Architects/designers: Blouin Tardif Architecture-Environnement
  • Partner in charge: Alexandre Blouin
  • Design team: Pascal Mailloux (Project Architect), Frédérique Beaudry
  • Engineer: Calculatec
  • Contractor: Les Constructions Denis Rioux
  • Lighting Design: Blouin Tardif Architecture-Environnement
  • Area: 2700 pi2
  • Completion date: 2012
  • Photographer: Steve Montpetit

(more…)

Inhabitable Sculpture in Montreal, Canada By Jean-Maxime Labrecque

Thursday, November 29th, 2012

Article source: Jean-Maxime Labrecque

The “inhabitable sculpture” project, which received two awards at the Grands prix du design 2011, is the result of four years of work executed by numerous fabrication and installation teams. Two premises were established by the client at the beginning of the project: “a space that people will find cold” and “living in an art gallery.” All designers hope, sooner or later, to obtain such a commission, which enables them to avoid subjecting their work to the obvious sacrosanct “warmth” obtained through wood.

Image Courtesy Frédéric Bouchard

  • Architects: Jean-Maxime Labrecque
  • Project: Inhabitable Sculpture
  • Location: Montreal, Canada
  • Photo Credit: Frédéric Bouchard

(more…)

The Matchbox House in Ann Arbor, Michigan by Bureau for Architecture and Urbanism

Thursday, November 29th, 2012

Article source: Bureau for Architecture and Urbanism

The wooded site location became the beginning point for the concept of this project. The house was meant to read as if it were dropped into the woods and therefore different than the natural landscape but not dominant over it. The design was kept very minimal and simple: in elevation it is the classic 4 sided house with a 45 degree roof. To further illustrate this idea, the house was raised on a concrete plinth that is inset from the footprint of the house, thereby emphasizing the bottom two corners which help articulate the houses edges and the fact that it is this object that is placed within these woods.

Main front entry facades : Image Courtesy Steve Maylone

Secret House in Shuwaikh, Kuwait by AGi architects

Thursday, November 29th, 2012

Article source: AGi architects

The owners of this land located in Shuwaikh, to the northeast Kuwait City , are a young couple and their three children, who have a close relationship with European and American culture.

Aware of the potential of a site located in a prime location overlooking the “skyline” of the city and concerned about the limitations of his former residence, decided to build another house that would improve their life quality, placing it on the same site as the old.

Image Courtesy AGi architects

  • Architects: AGi architects
  • Project: Secret House
  • Location: Shuwaikh, Kuwait
  • Type: Housing | 2.600 m2
  • Date: 2007-2010
  • Client: Private
  • Cost: Confidential
  • DesignTeam: Nasser B. Abulhasan, Joaquin Pérez-Goicoechea
  • Architectural team: Bruno Gomes, Raquel Soeiro, Sharifa Alshalfan, Hanan Alkouh, Daniel Muñoz, José Ángel del Campo
  • Engineering: Babu Ibrahim, Walead Fawzy El Demdash
  • Draftings: Robert Varguese, Naseeba Shaji, Abdul Hafiz Mohammed
  • Interior Design: AGi architects – Supplier: Gunni & Trentino

Head Road 1816 in Fresnaye, Cape Town by SAOTA

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: SAOTA

The clients required a four bedroom home for their young family, the design of which had to encapsulate all the qualities of luxury open-plan living while still providing a homely environment.

The practicalities of the site – steepness and town planning restrictions – were key initial drivers in determining the parameters available. The narrow proportion of the property also necessitated the careful consideration of privacy and bedroom accommodation, which is set back from the street or suitably screened.

Image Courtesy © Adam Letch

  • Architects: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects
  • Project: Head Road 1816
  • Location: Fresnaye, Cape Town, South Africa.
  • Photography: Adam Letch
  • Project Team: Philip Olmesdahl, Stefan Antoni, Tamaryn Hammond & Mark Bullivant
  • Interior Decor: Maxine Olmesdahl
  • Completion Date: 2011

Loft in Noho, New York City by Jendretzki llc.

Wednesday, November 28th, 2012

Article source: Jendretzki llc.

This 4,000 square foot classic loft space tries to maintain the openness, utilitarian and industrial language of its raw brick, wood, and steel elements exposed. We created separations between rooms by placing free standing volumes instead of floor to ceiling partitions creating a landscape of intriguing geography, materials, heights, light and shadow.

Image Courtesy Jendretzki llc.

  • Architects: Jendretzki llc.
  • Project: Loft in Noho
  • Location: Noho, New York City, USA
  • Software used: 3DS Max, Rhinocerous, Autocad

House on Cliffside in Alicante, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

We like the virtue of architecture which makes possible constructing a house on air, walking on water…

An abrupt plot of land overlooking the sea, where what is best is to do nothing. It invites to stay. A piece that respects the land’s natural contour is set in it. Above, a shadow, the house itself, looking calmly at the Mediterranean. Under the sun, the swimming-pool brings us closer to the sea, it becomes a quiet cove.

Image Courtesy Diego Opazo

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: House on Cliffside
  • Location: Calp, Alicante, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • PROJECT TEAM:
    Fran Silvestre | Principal in charge
    María José Sáez | Principal in charge
    Maria Masià | Collaborator Architect
    Adrián Mora | Collaborator Architect
    Jordi Martínez | Collaborator Architect
    José V. Miguel | Collaborator Architect
  • STRUCTURAL ENGINEER: David Gallardo | UPV

House in Moreira, Portugal by Phyd Arquitectura

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Phyd Arquitectura

The house is built around three project themes. The continuous and en-lacing space, which incorporates different inhabiting functions. The time, which incorporates the movement and permanence. The materiality, which incorporates the antithesis weight/lightness.

Image Courtesy © Javier Callejas

  • Architects: Phyd Arquitectura
  • Project: House in Moreira
  • Location: Moreira, Maia, Portugal
  • Photography: Javier Callejas
  • Author: Paulo Henrique Durão, João Ricardo Dias, Daniel Gil Tomé
  • Collaboration: Jennifer Duarte, Miguel Águas
  • Specialty Projects: Structure – Engineer, Pedro Fragoso Viegas

House at Applaro in Applaro, Sweden by Arrhov Frick Arkitektkontor

Friday, November 23rd, 2012

Article source: Arrhov Frick Arkitektkontor

The proposal collects all required programme – main building, guest house and terraces into one single volume, with sea views from all rooms. The volume has been modified to bring out the best from the natural conditions at the site.

The tilted form of the plan provides unique and varied views, light conditions and different types of places for relaxed stay, both indoors and outdoors. The house is entirely built in untreated local pine wood.

Image Courtesy © Åke E.Son Lindman

  • Architects: Arrhov Frick Arkitektkontor
  • Project: House at Applaro
  • Location: Applaro, Sweden
  • Photography: Åke E.Son Lindman
  • Year: 2010 – 2012
  • Program: Private house
  • Area: 150 + 50 + 15 sqm

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy