Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

The Hong Kong House by AR Design Studio

Sunday, July 29th, 2018

Article source: AR Design Studio

The Hong Kong House is a private extension and renovation project, completed in late 2017 by Winchester based architects AR Design Studio. A world away from the client’s former home in Hong Kong, the house provides an opportunity for the family to have a familiar inside-out space to live in and relax.

Set beside an ancient Roman Road, the existing Grade II listed Victorian property is a beautiful townhouse of proud red brick. The clients bought the house for its scale and charm and approached AR Design Studio to help bring it up to modern standards and provide a much needed connection to their stunning walled garden.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio (Laura Locke and Ana Conchan)
  • Project: The Hong Kong House
  • Location: Hong Kong
  • Photography: Martin Gardner
  • Engineer: Eckersley O’Callaghan
  • Contractor: BlueFish Construction
  • Size: 
    • Existing: GIA 645 m2
    • Extension: GIA 98 m2
    • Total: GIA 743m2

(more…)

Villa Kampani in Mykonos, Greece by OMNIVIEW

Sunday, July 29th, 2018

Article source: OMNIVIEW

Villa Kampani is one of the most historic properties of downtown Mykonos. Built in the 1850s, it was the house of the Mayor of Mykonos, after whom Akti Kampani (also known as “Gialos”) was named.

Architecturally unique, and quite rare for Mykonos, the house is a cross breed between standard Cycladic architecture and neoclassical building typology, that one would find in the center of Athens.

Image Courtesy © Dimitris Tsigos and Christos Drazos

  • Architects: OMNIVIEW
  • Project: Villa Kampani
  • Location: Mykonos, Greece
  • Photography: Dimitris Tsigos, Christos Drazos
  • Architects / Designers: Christina Tsakiri, Danai Diou, Marina Karamali

(more…)

Departamento Acueducto in Mexico City, Mexico by ARCO ARquitectura Contemporánea

Sunday, July 29th, 2018

Article source: ARCO ARquitectura Contemporánea

The remodeling project for Acueducto apartment was developed in a 190 sq m area for a 3 people family. Nothing was conserved from the original project in order to remodel completely all the areas to create a whole new home inside a 90s building.

ARCO Arquitectura Contemporánea´s team achieved warm environments in all the apartment areas, even like in the living room and master bedroom, where you may feel the sober and elegant touch. These sensations are encompassed thanks to the ideal combination of materials both in walls and floors as well as in the selection of the materials of the designed or specified furniture. The main chosen material is an oak plank for the floors and to cover the walls that is in harmony with a neutral color gray palette and the American walnut carpentry. In some spaces an accent of color and contrast is given by the color blue.

Image Courtesy © Claudia Hans

  • Architects: ARCO ARquitectura Contemporánea (Arq. José Lew, Arq. Bernardo Lew, Arq. José Memun)
  • Project: Departamento Acueducto
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Claudia Hans 
  • Area: 190 m2
  • Year: 2017

(more…)

Cottage in The vineyard, Spain by Ramón Esteve Estudio

Sunday, July 29th, 2018

Article source: Ramón Esteve Estudio

Cottage in Fontanars is located in the municipality of Fontanars, on the outskirts of the village surrounded by large acreages. The project seeks the maximum environmental and landscape integration because of its border location between a zone of pine forests and the grapevine fields, being diluted practically in the vegetation. To this contributes the decision to develop the entire program in a single plant, in addition to the material chosen, which provides shade consistent with the place.

“This countryside retreat generated from the idea of a standard traditional rural house with its pitched roof, applying a new concept of space afterwards.”

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: Cottage in The vineyard
  • Location: Fontanars dels Aforins, Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Collaborating Architects: Anna Boscà, Víctor Ruiz
  • Collaborators: REE Tudi Soriano, Patricia Campos
  • Technical Architect: Emilio Pérez
  • Constructor: COVISAL FUTUR SL.
  • Project Manager: Gonzalo Llin
  • Production and Audiovisual: Alfonso Calza
  • Surface: 414.74 m2 

(more…)

Forest House in Kuźnica Kiedrzyńska, Poland by grupa VERSO

Friday, July 27th, 2018

Article source: grupa VERSO

The building is located in Kuźnica Kiedrzyńska near Częstochowa. The charming location has become the starting motive for creating a peaceful enclave for a modern and active family, while meeting all its requirements and goals.

Image Courtesy © Kacper Ziółkowski

  • Architects: grupa VERSO
  • Project: Forest House
  • Location: Kuźnica Kiedrzyńska, Poland
  • Photography: Kacper Ziółkowski
  • Lead Architects: Jakub Cieślik, Kamil Cierpioł
  • Other Participants: Piotr Drewniak, Marek Laskowski
  • Gross Built Area: 261,45 m2
  • Completion Year: 2018

(more…)

Room Without Roof in Singapore by HYLA Architects

Friday, July 27th, 2018

Article source: HYLA Architects 

This 2 storey brick structure has the archetypal form of a gable roofed house with an unusual twist – part of this form is actually an external courtyard that contains the swimming pool. This “room without a roof”, becomes the central focus of the house and blurs the distinction between inside and outside. It also gives the house privacy by controlling the views both from and to the house. The house is cladded in a dark grey and textured face brick, which is modulated in a variety of ways – either with brick sized openings or protruding bricks. On the second level is a precast concrete screen which is both for visual as well as sun screening. The last element in the external palette is a timber grid screen which gives a warm contrast to the brick and concrete.

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: HYLA Architects
  • Project: Room Without Roof
  • Location: Siglap Plain, Singapore
  • Photography: Derek Swalwell
  • Principal Architect: Han Loke Kwang
  • Project Team: Kompiya Rattanangkul, Goh Chiou Hwa, Thomas Ong
  • Structural Engineer: GNG Consultants Pte Ltd
  • Main Contractor: V-Tech Construction Pte Ltd
  • Landscape Contractor: Nyee Phoe Flower Garden Pte Ltd
  • Built Area: 720 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

House A in Indonesia by Alexis Dornier

Friday, July 27th, 2018

Article source: Alexis Dornier 

The linear 4 story arrangement counteracts the steep slope of the site by becoming a bridge house.

The central theme of the ensemble is combining two architectural expression:

-The idea of a romantic ruin, strongly connected to the ground, and a light, fading, transparent structure holding a series of roofs-two images working with and against each other.

Image Courtesy © Alexis Dornier

  • Architects: Alexis Dornier
  • Project: House A
  • Location: Mas, Bali, Indonesia
  • Construction: SURYA KEMBAR PROPERTI
  • Interior Design: ALEXIS DORNIER WITH THE CLIENT
  • Size: 750 m2
  • Status: Completed March, 2018

(more…)

Coorparoo House in Australia by Alexandra Buchanan Architecture

Friday, July 27th, 2018

Article source: Alexandra Buchanan Architecture

Coorparoo House carefully negotiates a sloping site and captures views of the city skyline and a swathe of Eucalypts to create a custom dwelling in tune with its surroundings.

Image Courtesy © JESSIE & JONES

(more…)

Cecilia Road in London, England by MW Architects

Friday, July 27th, 2018

Article source: MW Architects

This is a very small but finely tuned garden extension. The client used the existing space as a home of office but wanted a little more space with a stronger connection to their beautiful garden. They also wanted to have a walk-in shower which felt like a shower in the garden.

Image Courtesy © MW Architects

  • Architects: MW Architects
  • Project: Cecilia Road
  • Location: London, England
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Tunnel House in Australia by MODO Architecture

Wednesday, July 25th, 2018

Article source: MODO Architecture

The client approach us with a brief to renovate their double fronted cottage in hawthorn, after a few briefing session with the clients, it became very clear that their lifestyle revolved around their garden and spending their days outdoor as much as possible. Unfortunately, their existing house doesn’t utilise the exterior as well as it could, and being completely south facing, the central body of the house remains quite dark most of the year.

Image Courtesy © MODO Architecture

  • Architects: MODO Architecture
  • Project: Tunnel House
  • Location: Australia
  • Project Size: 143 m2
  • Site Size: 379 m2
  • Building Levels: 1
  • Completion Date: 2015

(more…)

Kenesto: 30 day trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise