Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Black Cube House in Lower Silesia, Poland by KameleonLab

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: KameleonLab 

The project demonstrates a total makeover of a typical polish family house from 70s of XX century.

Clients have bought a site with existing 2 storey small building  and their main  objective was to make this house almost twice as big, whilst incorporating the old structure of a building and to completely change the elevations.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski

  • Architects: KameleonLab (Kuba Wozniczka, Rafal Specylak)
  • Project: Black Cube House
  • Location: Wroclaw, Lower Silesia, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski
  • Collaborator: Marek Wozniczka
  • Interior design: Rif Raf Studio, Daria Kiezun
  • Area: 235 m2
  • Year: 2009 – 2012

(more…)

Double Roof House in Yamaguchi Prefecture, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Create a cool space controlling sunlight like in a huge “SUDARE”  (a reed screen).

A one-story house is built on a large site in the middle of the residential area, surrounded by low hills. As the neighboring buildings are mostly low-rise houses, almost none of the shadows fall on the site, and in the result the site is always exposed to the sunlight during daytime. Therefore we thought to suspend a huge “SUDARE” on the site to create cool energy in its shadow and then locate four boxes that forming house at its bottom. The upper roof is made out of 75 mm by 75 mm thinned wood arranged in a checkerboard pattern.  The span between its ends is approx. 40 m. To allow such as extension we used a PC steel rod system such as in suspended bridge construction, hanged on the steel beam located on concrete pilaster. This “SUDARE” has a role to cut off sunlight that falls on the roof surface. In the gap between the four buildings under the huge “SUDARE” was created a comfortable, half outdoor space. With overlapping of the conical landscape made out of remaining soil and the scenery of slightly elevated hills,  the huge SUDARE formed into curved by its gravity creates  a beautiful appearance.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

 

(more…)

Lightwell House in London, United Kingdom by Emergent Design Studios

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: Emergent Design Studios

This unusually long Victorian Lion House is situated at the bend of a long terrace in Fulham. Given the limited depth of the rear garden and narrow proportion, the main body of the building and its rear wing were carefully extended towards the side and into a large basement, in accordance with the historical constraints imposed by its heritage context. Extensive light wells topping the extensions are utilised to expose newly open, contempviews. An ample basement space is connected to the upper levels both visually and physically through light wells, glass floors and cantilevered staircases, thus opening spaces across levels and creating a flexible and welcoming family home environment.

Image Courtesy © Emergent Design Studios

Image Courtesy © Emergent Design Studios

 

  • Architects: Emergent Design Studios
  • Project: Lightwell House
  • Location: London, United Kingdom
  • Private Residence: 300sqm
  • Completed: April 2016

(more…)

House BB in Buenos Aires, Argentina by LUCIANOKRUK

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: LUCIANOKRUK

The place

The ground of 20m x 30m located in the forest of Mar Azul has the particularity of a very important unevenness respect of the two streets it faces. While this complicates the resolution of access to the site provides the advantage that, if the house is located high, it is very little exposed to the gaze from the street, and also from the inside you can get views of the landscape above the neighboring buildings. This difference in level is more or less smooth to the back of the lot, but it is very sharp towards the opposite front and in this area the forest is also thinned.

Image Courtesy © Gustavo Sosa Pinilla

Image Courtesy © Gustavo Sosa Pinilla

  • Architects: LUCIANOKRUK (Maria Victoria Besonias , Luciano Kruk)
  • Project: House BB
  • Location: Blue Sea of Villa Gesell, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Gustavo Sosa Pinilla
  • Collaborating: Arq Diorella Fortunati
  • Land area: 595.5 m2
  • Built area: 114.81 m2
  • Year Built: 2011

(more…)

A Bower House in Ontario, Canada by Kariouk Associates

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: Kariouk Associates

Bowerbirds /ˈbaʊərbɜrd/ make up the bird family Ptilonorhynchidae. They are renowned for their unique courtship behavior, where males build an elaborate structure in an attempt to attract a mate.

Design Challenge:

The challenge was to design a new home with a view of Lake Erie for a client who did not want to pay the cost of a lakeside property.  Hence, the site he acquired was a very long and narrow lot across the road from other homes and 2,000 feet away from the shore of the lake.  Despite the client’s selection of a less desirable lot, the project was required to serve as a lure for a mate (a love nest as it were, perched in the treetop) complete with two bedrooms for two yet non-existent/future hatchlings.  As such, this love nest aimed to both woo and wow a mate while also demonstrating proper family planning and money-management skills.  The remaining challenge involved the limits set by municipal zoning bylaws that restricted the home’s height to a maximum of “two storeys”.

Image Courtesy © Photolux Studio/Christian Lalonde

Image Courtesy © Photolux Studio/Christian Lalonde

  • Architects: Kariouk Associates
  • Project: A Bower House
  • Location: Niagara Peninsula,  Ontario, Canada
  • Photography: Photolux Studio/Christian Lalonde
  • Software used: Auto CAD and Photoshop
  • Designer: 
Paul duBellet Kariouk (Principal), 
Chris Davis (Senior Design Associate), Sarah McMurtry, Adam Paquette, David King, Dimitar Mehandjiev (Design Associates)
  • Dates: 2012 – 2015

(more…)

House B2 in Lima, Peru by Jaime Otiz de Zevallos

Saturday, August 27th, 2016

Article source: Jaime Otiz de Zevallos

Located at 46 kilometers from Lima on the valley of Pachacmac in the outskirt of the Andes, the house sits in a lightly incline 7500 square meter plot of land overlooking a Eucalyptus forest and the desert mountains behind.

Image Courtesy © Jaime ortiz de zevallos

Image Courtesy © Jaime ortiz de zevallos

  • Architects: Jaime Otiz de Zevallos
  • Project: House B2
  • Location: Pachacamac, Lima, Peru
  • Site: 7500 sqm
  • Construction Area: 460 sqm
  • Project year: 2012-14

(more…)

TH House in Chicureo, Chile by SUN arquitectos

Saturday, August 27th, 2016

Article source: SUN arquitectos

TH house is located at a 5000 sqm plot in Chicureo, close to Santiago de Chile. The house is designed by requires of use of laminated wood as the main structural material.

Image Courtesy © Nico Saieh

Image Courtesy © Nico Saieh

  • Architects: SUN arquitectos (Juan Eduardo Salinas)
  • Project: TH House
  • Location: Chicureo, Chile
  • Photography: Nico Saieh
  • Colaborator: Balazs Rose
  • Construction: Constructor ETK, Lamitec
  • Manufacturers: Lamitec Laminated wood structure, Alumad Tecma windows
  • Area: 356 sqm
  • Project year: 2014
  • Construction year: 2015

(more…)

Casa IV in Matola, Spain by MESURA

Saturday, August 27th, 2016

Article source: MESURA

Dwell in a new shade 

A new space, sheltered under a vaulted mantle, gives new life to this house located in the Elche countryside around -in the city of Matola (Elche) – warm and humid climate and dry and sunny landscape.

Image Courtesy © MESURA

Image Courtesy © MESURA

  • Architects: MESURA
  • Project: Casa IV
  • Location: Matola, Spain
  • Software used: ARCHICAD
  • Project date: July 2012
  • Construction date: October 2015

(more…)

V’ House in Maastricht
, The Netherlands by Wiel Arets Architects

Saturday, August 27th, 2016

Article source: Wiel Arets Architects 

V’ House was constructed for a couple that collects vintage cars, and is stitched within the medieval tapestry of Maastricht. The city dictates all new structures remain within the envelope of pre-existing buildings, and so a cut was created in the house’s front façade to generate a triangulated surface, which leads from one neighbor’s sloped roof to the opposite neighbor’s vertical bearing wall. As the house’s site is long and narrow, voids were cut into the maximum permitted volume to ensure that natural light spills throughout the interior. The ground floor is both open to the exterior elements and sunken to the rear of the site, which makes possible the maximum two-story height allowance. A covered portion of this exterior space serves as an outdoor parking garage for the owners’ collection of Aston Martins.

Image Courtesy © Jan Bitter

Image Courtesy © Jan Bitter

  • Architects: Wiel Arets Architects 
  • Project: V’ House
  • Location: Batterijstraat, 42
6211 SG Maastricht,
 The Netherlands
  • Photography: Jan Bitter
  • Project team:
 Wiel Arets, Alex Kunnen, Joris Lens, Breg Horemans, Felix Thies, Daniel Meier
  • 

Collaborators:
 Francois Steul
  • Consultants: 
Palte BV, Wetering Raadgevende Ingenieurs BV, Permasteelisa BV
  • Size: 
530 m2
  • Date of design
: 2006-2010
  • Date of completion: 
2013

(more…)

Two Family House in Savyon, Israel by Israelevitz Architects

Friday, August 26th, 2016

Article source: Israelevitz Architects

The connections system, between the exterior and the interior as well as the different areas of the house, was at the core of the plan designed by architects Hila and Danny Israelevitz for a house in Savyon, Israel. The result: a house to be discovered, which is not read at once but in stages, while creating a discovery experience, changing interests and sensations.

The owners of the house, which is located in Savyon, came to architects Hila and Dan Israelevitz with a reasonably standard program, with no wild whimsies – all they wanted was a modern house which is open to the outside, functional and convenient for everyday conduct, and suitable for their lifestyle as a family with three children. The chemistry was immediate, and so was the first sketch by architects Israelevitz, which was, actually, the only sketch. “The house owners’ wishes were in line with our concept that the house needs to first and foremost be used suitably for those living in it, and that was the purpose. To create a house which fills the needs of its inhabitants, and at the same time creates and highlights feelings beyond any aspect of time, fashion, or architecture alone”.

Image Courtesy © Elad Sarig

Image Courtesy © Elad Sarig

  • Architects: Israelevitz Architects (Danny Israelevitz and Hila Dinai Israelevitz)
  • Project: Two Family House
  • Location: Savyon, Israel
  • Photography: Elad Sarig
  • Plans and design: Architects Hila and Danny Israelevitz, Israelevitz Architects
  • Firm: Dan and Hila Israelevitz Architects
  • Project Team: Danny Israelevitz, Hila Dinai Israelevitz, Debbie Ruhman
  • House area: 310 m2
  • Plot area: 500 m2
  • Planned and built: 2010 – 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy