Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

The Suspended Sauna in Geneva, Switzerland by Bureau A

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: Bureau A

This sauna is a small levitating house, moored on the roof of an old factory to experiment dry heat sessions with a view on the poplars. At reasonable temperature, it also makes a perfect writing room. It was built as a DIY community project for L-sud association in the old Kugler factory in the center of Geneva.

Image Courtesy Dylan Perrenoud

(more…)

House for Gudrun in Vorarlberg, Austria by Sven Matt

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: Sven Matt

Finding peace, freedom and nature. This is what mattered most to Gudrun, and by building her own little house on the countryside she got there one step closer. However, an extremely tight budget remained, focussing on the most necessary in terms of floor space and construction was essential. The result is a “two-room-appartement” made from prefabricated timber elements based on a concrete foundation.

Image Courtesy Björn Matt

  • Architects: Sven Matt
  • Project: House for Gudrun
  • Location: Mellau, Vorarlberg, Austria
  • Site Area: 300 sqm
  • Floor Area: 90 sqm
  • Budget: 170.000€
  • Design Year: 2007-2009
  • Construction Year: 2009-2010
  • Photographs: Björn Matt / www.super-bfg.com

(more…)

E House in Aichi Prefecture, Japan by D.I.G Architects

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: D.I.G Architects

Turning SLIT

This single house is on the narrow site. And the site is long from north to south. It seems that it is difficult to take in the light. So we set up the slit window on the top of level in the 2nd floor. And we thougt that it is necessary to connect the rooms spaciously.
The slit turn the corner and extend to lengthwise and crosswise.So the living space and the other rooms are filled with the light from the slit.

Image Courtesy D.I.G Architects

  • Architects: D.I.G Architects
  • Project: E House
  • Location: Okazaki, Aichi Prefecture, Japan

The Green Cage by Jonathan Gibb – Architect

Sunday, November 18th, 2012

Article source: Jonathan Gibb – Architect

The design intent was to look at an residential and pottery / art studio insertion to a bare inner city lot, surrounded by a motley crew of existing industrial buildings. The concept evolved into designing an oasis, abundant with nature within such a concrete and brick clad environ for the interface of Architecture to the intimacy of a garden. The concept of the Green Cage is a contained ideal of the greening of one’s own backyard.

Image Courtesy Jonathan Gibb - Architect

  • Architects: Jonathan Gibb – Architect
  • Project: The Green Cage
  • Software used: Presentation is from 3D modelling using SketchUp, with the renderings using Artlantis. Post production with Adobe Photoshop.

No.8 Wire Residence in Otago, New Zealand by Jonathan Gibb – Architect

Sunday, November 18th, 2012

Article source: Jonathan Gibb – Architect

The Concept: No.8 Wire is a paper architecture exploratory analysis of what constitutes the form and idea of a home relative to the landscape of Central Otago NZ. Three types of spatial devices create and inform the architecture, that of solid, transparency and void. The two gabled volumes sit mirrored, off-set and self referential, bared to all, lost within the expanse of the landscape. The aesthetic is a bold foray of form placed in conversant to its surroundings. Its use is a signifier of the NZ concept of resourcefulness and creativity; best described as a kiwi’s ingenuity and adaptability.

Image Courtesy Jonathan Gibb - Architect

  • Architects: Jonathan Gibb – Architect
  • Project: No.8 Wire Residence
  • Location: Otago, New Zealand
  • Software used: Presentation is from 3D modelling using SketchUp, with the renderings using Artlantis. Post production with Adobe Photoshop.

(more…)

Black & White in Yarmouk, Kuwait by AGi architects

Saturday, November 17th, 2012

Article source: AGi architects

Located on a main highway in Kuwait, the houses differentiate themselves from their surroundings by their stark façade design.  With two contrasting colors, the façade is designed to define the individual houses, while achieving unity amongst all six.  White stucco material is used as the base for all the houses, while dark grey bands of stone turn corners, go indoors, and climb up and down, creating flow and continuity throughout the project.

Image Courtesy Nelson Garrido

  • Architects: AGi architects
  • Project: Black & White
  • Location: Yarmouk, Kuwait
  • Type: Hosing | 3.415 sm
  • Date: 2006/2009
  • Client: Private
  • Design Team: Dr. Nasser B. Abulhasan, Joaquin Perez-Goicochea, Germana DeDonno, Naseeba Shaji, Lucia Sanchez Salmon, Robert A. Varghese, Georg Thesing, Sharifah Alshalfan, Moyra Montoya Moyano, Bruno Afonso Martins Gomes MI Il Lee
  • Consultants: AMJT
  • Photographer: Nelson Garrido

(more…)

KANGAROO POINT HOUSE in Sydney , South Australia by dmj Design Studio

Friday, November 16th, 2012

Article source: Diego Jaime

Situated in Sydney South (Australia) and enjoying of great western views to the Georges River and eastern views to Oyster Bay this house has been erected to enjoy of the natural surroundings and at the same time to offer a high level of privacy to its occupants from the neighbors.

Image Courtesy IMAGEination & C. Ocampo

  • Architects: DMJ Design Studio
  • Project: KANGAROO POINT HOUSE
  • Location: Oyster Bay, Sydney, Australia
  • Architectural design director: Diego Jaime
  • Landscape Design: Site Design
  • Year of completion: 2010
  • Builder: MIB
  • Built area: 550m2
  • Photography: IMAGEination & C. Ocampo
  • Software used: Autocad and SketchUp
    (more…)

Modern Bulgarian Traditional House in Plovdiv city, Bulgaria by Gemelli Design

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Gemelli Design

The Modern Bulgarian traditional house is located in the Renaissance town of Plovdiv city – the oldest city in Bulgaria (ancient name’s Plovdiv is Philippopolis).

The atmosphere of the interior has to be the connection between the modern looking of the young residents and the spirit of the Bulgarian traditional Plovdiv’s old town. It has to be simultaneously modern and traditional.

Image Courtesy Gemelli Design

  • Architects: Gemelli Design
  • Project: Modern Bulgarian Traditional House
  • Location: Plovdiv city, Bulgaria

(more…)

Casa De Descanso in Leon, Spain by Virginiaarq

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Virginiaarq

Memory:

Constraints: Orientation and Environment

Two are the main starting conditions when designing this space, coupled with the programmatic conditions: first, the analysis and the relationship with the environment and, secondly, the study of the guidelines in relation to the various parts program.

Image Courtesy Virginiaarq

  • Architects: Virginiaarq
  • Project: Casa De Descanso
  • Location: Development The Tomillar, Celada De La Vega, Leon, Spain
  • Title Of Work: Rest House
  • Promoter: Lucio Angel Vallejo Balda
  • Construction: Constructora Cepedana, Sl
  • Constructed Area: 108.49 M2
  • Architect: MS. Virginia Gonzalez Rebollo
  • Architecture Award Vii Of Castile And Leon 2006-2007 Category Houses

Image Courtesy Virginiaarq

The plot is a rectangle oriented north-south, bordering the path rolled eastward and falls in elevation of 5 meters to the west. Treating it seeks to achieve integration in place betting on a wild vegetation herbal aromatic shrubs, …

They raise two volumes that are embedded in the sloping terrain and fly across the top of it (antigravity effect), blind to the path east, except the crack of entry, and that open towards the light and landscape.

Image Courtesy Virginiaarq

Materiales:

  • Muro cortina y carpinterías Aluminio: CORTIZO
  • Panel fachada: LARSON.
  • Cerrajería: CARPINTERIA CEPEDANA.
  • Estructura: PRECESA

Image Courtesy Virginiaarq

Relaxation and meditation.

Two eyes looking at the scenery and catch the light: the volume of colored concrete tectonic opens to the distant landscape of mountains, West captures the light that illuminates the living space and fits like a photographic snapshot sunsets. The metal volume is oriented to the northwest, is a place that captures more light controlled north, which is smoother and works better to give light to the library area. From this space captures the snapshot through the hole is a profile of the city of Astorga and establishing a visual relationship with its highest point: the cathedral.

Image Courtesy Virginiaarq

So are two looks, with different types of light, void ratio, … and are closely related to the activity that takes place in the interior: estar-oeste-paisaje/leer-norte-catedral.

Image Courtesy Virginiaarq

Program

The basic program requested by the client is that of minimum housing, the main space is the living-rest and reading area. Around this server spaces are developed, consisting of a toilet, wardrobe, office and bedroom unit minimum. The entire program takes place in a single field, which turns into a double-height space in the living area.

Image Courtesy Virginiaarq

Structural and constructive approach

Structurally resolved through a reinforced concrete walls that serve as edge beams equivalent to the full height of the wall, which are embedded in the ground and fly four meters getting creating an effect of lightness: body mass of concrete that gives the illusion of light box resting on the hillside in an apparent unstable equilibrium.

Image Courtesy Virginiaarq

The structure, the concrete wall seen finishing material is double-height volume. We have studied carefully the material quality of these concrete walls, which are colored in situ. During the process of the work were done extensive testing with different dosages of dye to get a concrete with a texture and color inspired by the clay of the environment so that it integrates into the landscape and at the same time acquire its own identity.

Image Courtesy Virginiaarq

The volume that houses the library and is also oriented north-wall is structurally a cantilevered concrete beam, but outside is lined with aluminum panel. The inverted roof is not passable gravel finish.

Image Courtesy Virginiaarq

Inside the concrete wall is projected with extruded polystyrene insulation and 50 mm mineral wool as insulation. Finally freestanding trasdosa with plasterboard wall.

Image Courtesy Virginiaarq

It raises the cantilevered staircase, recessed one side in the concrete wall (same structural criteria that the building itself: total absence of pillars). The railing is galvanized and painted steel.

Image Courtesy Virginiaarq

The bedroom on the double-height space is structurally more concrete slab of reinforced concrete overalls cantilevered seen similarly colored than the outer enclosure.

Image Courtesy Virginiaarq

Hannibal Road Gardens in Stepney, London by Peter Barber Architects

Tuesday, November 13th, 2012

Article source: Peter Barber Architects

Hannibal Road Gardens is social housing project set around a community garden in Stepney. The proposal replaces a problematic strip of garages and creates a fourth side to a square within an existing housing estate with 3 slab blocks forming the other sides.

Image Courtesy Peter Barber Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy