Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

River House in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

SITE

The owners wanted to take full advantage of a spectacular site on the banks of theAmericanRiver.  Heavily wooded and facing a state park across the river, the site provides a natural setting, rich in wildlife that would allow for bird watching year round.  The house is located to maintain as many mature trees as possible, which provide sun-screening and further enhance the concept of living in nature.

Image Courtesy © Keith Cronin

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: River House
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Keith Cronin
  • Private House: 4,000 sq.ft. ( 370 m2)

KOYA no SUMIKA in Yaizu, Japan by mA-style architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: mA-style architects

This is an extension plan for a young couple’s house next to the main house. The main house is a one story Japanese style house with about 200m2, which is commonly seen in rural areas. It is a big house with many rooms and mainly consists of large spaces for people to gather and to provide hospitality.

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: mA-style architects
  • Project: KOYA no SUMIKA
  • Location: Yaizu, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Date of Completion: June 2013
  • Principal Use: Residence
  • Structure:  Built of wood
  • Site Area: 778.38m2
  • Total Floor Area: 82.55m2 (65.99m2/1F, 16.56m2/2F)
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa

Material Information

  • Exterior Finish: Resin mortar
  • Floor: Trowel concrete , Japanese cedar flooring
  • Wall: Plasterboard t=12.5 Acrylic emulsion paint
  • Ceiling: Plasterboard t=9.5 Acrylic emulsion paint

Shoreditch Church Penthouse in London, England by Space Group Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Space Group Architects

Shoreditch is no longer up and coming; it is already here, it is alive and it is buzzing. This part of London has been gradually transformed from an arty but gritty neighbourhood into one of the capital’s most desirable areas without having lost its charm.It was our aim to capture this special moment in time. Theexisting building sits in a conservation area and used to contain dysfunctional offices throughout. Part of the brief was to achieve a Change of Use for a duplex penthouse at the top.

Image Courtesy © Space Group Architects

Light Walls House in Toyokawa, Japan by mA-style architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: mA-style architects

The site is in a shady location where a two-story neighboring house closely stands on the south side, and even the shade and shadow on the path intensify the impression of darkness. Therefore, the design intended to create a space with uniformly distributed light by adjusting the way of letting daylight in, and the way of directing the light. By taking into consideration the space for the residents, the functions for living, and the relationship with the surrounding environment, creation of a diversity and richness in the house was intended by controlling the concept of light.

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: mA-style architects
  • Project: Light Walls House
  • Location: Toyokawa, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Date of Completion: March 2013
  • Principal Use: Residence
  • Structure: Built of wood
  • Site Area: 266.24m2
  • Total Floor Area: 82.81m2 (82.81m2/1F, 6.90m2/Loft F)
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa

Material Information

  • Exterior Finish: Siding
  • Floor: Trowel concrete , Maple flooring
  • Wall: Japanese linden plywood
  • Ceiling:  Structural plywood , Skylight

CH house in Tel Aviv, ISRAEL by Domb architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Domb architects

A house in the periphery of Tel Aviv, ISRAEL.

The design is clean and very limited in architectural elements. Basic finish materials: white plaster, iron and glass.

The old house served the family while raising children. Now, when the children left home, it is home for the couple and serves for hosting the family and the grandchildren.

Image Courtesy © Amit Geron

  • Architects: Domb architects
  • Project: CH house
  • Location: Tel Aviv, ISRAEL
  • Photography: Amit Geron, ISRAEL

80 Housings units in Bordeaux, France by Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

This project, located in the new Berge du Lac area in Bordeaux, includes four collective buildings and ten individual houses which form a block.

The dark shades and unbalanced silhouettes of the three tallest structures echo the tramway. On the other side, the individual houses and a building, covered in wood, are erected along the side of a linear park. Each of these architectural choices responds to the particular circumstances of these buildings.

Image Courtesy © Nicolas Laisné Architecte Urbaniste

  • Architects: Nicolas Laisné Architecte Urbaniste &  Christophe Rousselle
  • Project: 80 housings units
  • Location: Bordeaux, France
  • Client: Bouygues lmmobilier
  • Surface: 8100m shon
  • Cost: 10 500 000 euros
  • Landscape Designer: Signe Ouest
  • Engineering: Betri, Morillon
  • Status: Under construction

SLASH in Chiba, Japan by APOLLO Architects & Associates

Saturday, September 21st, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

This house stands in a nature park with an ocean view, and a mountain behind it. It was designed as a weekend house for the owner to relax while enjoying sunset views. The site is along a busy road. Therefore, the problems of noise and privacy were solved by making enough distance between the road and the building, and by using a reinforced concrete structure facade with minimal openings.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: SLASH
  • Location: Futtsu city, Chiba, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion: December 2006
  • Principal Use: Villa
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 383.00 m2
  • Building Area: 121.29m2
  • Total Floor Area: 97.60m2 (1F, 97.60m2)
  • Structure Engineers: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Facility Engineers: Wa Architects
  • Construction: JP Home

Material Information

  • Exterior Finish: Exposed Concrete
  • Floor: Wood Flooring
  • Wall: Exposed Concrete
  • Ceiling: Acrylic Emulsion Paint

Equinox house by Ignatov Architects

Friday, September 20th, 2013

Article source: Ignatov Architects

The Equinox House is a small passive building made for discreet enjoyment of life in balance with nature. It aims to create a modest but sophisticated architectural object that delicately interacts with natural phenomena on all levels from embracing local views to tracing universal solar motion.

Image Courtesy © Ignatov Architects

Equinox passive house specifications:
  • Annual heating demand: 15 kWh/m2
  • Building envelope insulation values: 
  • Walls: 0.15 W, m2K, r
  • Roof: 0.10 W, m2K,
  • Glazing: 0.8 W, m2K
  • Site area: 1000m2
  • House footprint: 250m2
  • Total building area: 515m2

House in Pedrogão, Torres Novas, Portugal by Paulo Henrique Durão

Friday, September 20th, 2013

Article source: Paulo Henrique Durão

BELOW GROUND, ABOVE AIR

I take Saramago once again: “My relation with time is, above all, very specific….when trying to express it graphically; I understand time as a large screen, a huge screen, where every single event is projected, including the oldest and the most recent. On that screen, everything is side by side in a kind of chaos as if time was compressed and flattened on that surface; as if events, facts and people were shown and assembled chaotically instead of being diachronically assembled, and we were meant to find a meaning.” (1)

Image Courtesy © Montserrat Zamorano Gañán

  • Architects: Paulo Henrique Durão
  • Project: House in Pedrogão
  • Location: Pedrogão, Torres Novas, Portugal
  • Photography: Montserrat Zamorano Gañán
  • CLIENTS: Private
  • STATUS: Built
  • PROJECT: 2003
  • CONSTRUCTION: 2006 . 2008
  • COST: Confidential
  • COLLABORATION: Daniel Gil Tomé, Nelson Mercê
  • AREA: 285m2

SPECIALISTS

  • Model: AlexandreCalado
  • Structure: Eng Pedro Viegas
  • Constructor: António José Santos Cons.
  • Mechanics: Rui Regnaud
  • Software used: AutoCAD

Ghose House in Thallagapura, Bangalore by Gaurav Roy Choudhury Architects

Thursday, September 19th, 2013

Article source: Gaurav Roy Choudhury Architects

The Ghose Residence sits on the outskirts of a burgeoning Bangalore. It looks over a valley which once was a lake, and will soon become embroiled in construction activity.

The Ghose Residence sits pretty on a rocky hill, with ‘private’ greenery all reveling in the ‘new urban home’; one which opens up to recoil, welcomes to fend off, and builds to sustain. The dichotomy of our escapist urban premise is not lost on it.

Image Courtesy © Sindhur Reddy

  • Architects: Gaurav Roy Choudhury Architects
  • Project: Ghose House
  • Location: Mantri Lakeview, Off Kanakpura Road, Thallagapura, Bangalore
  • Photography: Sindhur Reddy
  • Area: 4100 sqft
  • Duration of Construction: August ’11 to January ’13
  • Cost of Project: Rs. 48,00,000 (Forty-eight Lakhs)
Contractors:
  • Civil: LISA
  • Interiors: Interiors Espania
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy