Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

LATTICE in Tokyo, Japan by Apollo Architects & Associates

Friday, July 19th, 2013

Article source: Apollo Architects & Associates 

The site is located in a highly populated residential area in eastern Tokyo. The facade of the house for single residents is entirely covered with wooden louvers. In order to ensure a piloti style garage to park a large-sized car in the long and narrow lot, an RC thin rigid frame was employed.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Apollo Architects & Associates
  • Project: LATTICE
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion: March 2013
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 44.57m2
  • Building Area: 34.18m2
  • Total Floor Area: 101.44m2 (29.09m2 1F, 34.18m2 2F, 34.18m2 3F,3.99m2 PHF)

HAMEAU DE PLANTOUN in Bayonne, France by Agence Bernard Bühler

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Agence Bernard Bühler

This project answers to the necessity of build cheaply, offering individual housings in wood environmentally. Wood allows thermal and acoustics comfort, and gives an original and contemporary side to the project. It proposes a new image of social housing.

Image Courtesy © VINCENT MONTHIERS

  • Architects: Agence Bernard Bühler
  • Project: HAMEAU DE PLANTOUN
  • Location: Bayonne, France
  • Photography: VINCENT MONTHIERS
  • Program : 39 logements sociaux individuels en accession – construction en bois
  • Client : OPHLM DE BAYONNE
  • Project management team : Agence Bernard Bühler (mandataire) / N°5 Marie Bühler architecte (association)
  • Consulting engineers : EGIS Sud-Ouest
  • Energy performance of building : RT 2005 -20%, demarche HQE

House at Zimmerberg Bottom in Zurich, Switzerland by Rossetti + Wyss Architekten

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Rossetti + Wyss Architekten 

HOUSE AT ZIMMERBERG BOTTOM

The one-story house, which has impressive diagonal views of Lake Zurich and the Alps, issituated on the upperedge of the village, on a longish, slightly sloping site. The constructionisd efined by a guide wall and angular concrete wall establishing the diagonal panorama towards the lake.

Image Courtesy © Jürg Zimmermann

  • Architects: Rossetti + Wyss Architekten
  • Project: House at Zimmerberg Bottom
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Photography: Jürg Zimmermann
  • Project leader: Tobias Lindenmann
  • Collaborators: Claudio Sticca, Caroline Welter
  • Supporting structure: Ingenieurbüro Hansruedi Schlatter, Oberrieden
  • Building physics: Bakus Bauphysik & Akustik GmbH, Zürich
  • Execution: April 2006, February2007
  • Living area: 170 squaremetres
  • Software used: TopCad

EL VIENTO in Madrid, España by Otto Medem de la Torriente

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Otto Medem de la Torriente

After a long search in the surroundings of Madrid I found a plot with special characteristics that excited me from which the project would come up. Large blocks of natural marble emerged from the steep slope. The views over the mountains of Madrid from there were amazing. All these qualities turned into my personal inspiration for the spaces of the housing, both exteriors and interiors.

Image Courtesy © Antonio Terrón, Otto Medem de la Torriente y Luis H Segovia

  • Architects: Otto Medem de la Torriente
  • Project: EL VIENTO 
  • Location: Collado Villalba, Madrid, España.
  • Photography: Antonio Terrón, Otto Medem de la Torriente y Luis H Segovia
  • COLLABORATORS ARCHITECTS: Carlos Bernárdez Agrafojo, Laura Portillo Rodríguez
  • QUANTITY SURVEYOR: Andrés Garea Noguerol
  • STRUCTURAL CALCULATION: JCR
  • CONSTRUCTOR: Jesús Gormaz Amorós
  • EXTENSION CONSTRUCTOR: Peter Jozsa
  • LIGHTING: Años Luz
  • AREA: 839,84 m²
  • YEAR: 2002
  • EXTENSION YEAR: 2012

Lateral House in London, UK by Pitman Tozer Architects

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Pitman Tozer Architects

A terraced house set within a Conservation Area in a quiet West London Street has been refurbished and extended by Manser Medal winning practice Pitman Tozer, creating a family home and garden annex.

Image Courtesy © Nick Kane

  • Architects: Pitman Tozer Architects
  • Project: Lateral House
  • Location: London, UK
  • Photography: Nick Kane
  • Client: Private
  • Design Team: Luke Tozer, Tim Pitman, Jonathan Crossley, Simon Graham, Chris Browne
  • Project Architect: Jonathan Crossley

HOUSE G in Ferrara, Italy by Tomas Ghisellini Architects

Tuesday, July 16th, 2013

Article source: Tomas Ghisellini Architects

Renewal and expansion of a historical residential building in the heart of Ferrara

Just a few meters from one of the most beautiful straights of the Renaissance defensive walls complex, within the compact urban structure of the historic center of Ferrara, an existing building from the early fifties reaches a bold new face through a surgery intervention of recovery and expansion.

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

  • Architects: Tomas Ghisellini Architects
  • Project: HOUSE G
  • Location: Ferrara, Italy
  • Photography: Tomas Ghisellini
  • Functional program: Renewal and expansion of a historical residential building
  • Structures: Beatrice Bergamini
  • Technological systems: Nicola Gallini
  • Work safety: Nicola Gallini
  • Construction management: Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

The consolidated architectural body, growing in height in search of a spectacular view of the horizon and leaving the traditional brick cladding, changes its skin, resulting in a material standing presence, simple and rigorous, with carved openings that meet the original layout geometry.

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Fields of color and tone variations, demarcated by three-dimensional carvings in the wall surfaces, stir the ingredients of the common language of urban housing, and give the elevations a taste of contemporary, while retaining the building, protected by the laws of the Architectural and Environmental Heritage Office, an elegant and austere character. A large covered balcony at the top floor, defined by a transparent wall of glass, frames the view of the walls. From the inside, rooms and spaces seem like floating among the trees.

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini

Image Courtesy © Tomas Ghisellini Architects

Image Courtesy © Tomas Ghisellini Architects

Image Courtesy © Tomas Ghisellini Architects

Shield House in Denver, Colorado by Studio H:T Architecture

Tuesday, July 16th, 2013

Article source: Studio H:T Architecture

This urban infill project juxtaposes a tall, slender curved circulation space against a rectangular living space. The tall curved metal wall was a result of bulk plane restrictions and the need to provide privacy from the public decks of the adjacent three story triplex.

Image Courtesy © Raul Garcia

  • Architects: Studio H:T Architecture
  • Project: Shield House
  • Location: Denver, Colorado, USA
  • Photography: Raul Garcia
  • Project Completion:  2010
  • Building Area: 3,250 sqft

Ballymahon in Dublin, Ireland by ODOS ARCHITECTS

Tuesday, July 16th, 2013

Article source: ODOS ARCHITECTS

This collection of 18th Century farm buildings sit central to woodlands outside Ballymahon, Co. Longford. The existing buildings originally formed three sides of a courtyard. An old crumbling stonewall completed this courtyard. A new single storey wing replaces the old wall and provides open plan living kitchen and dining accommodation. To the rear, en-suite master bedroom accommodation has been provided.

Image Courtesy © ODOS ARCHITECTS

  • Architects: ODOS ARCHITECTS
  • Project: Ballymahon
  • Location: 37 DRURY STREET,  DUBLIN,  IRELAND

Courtyard social houses in Es Mercadal, Menorca, Spain by Jaime J. Ferrer Forés

Saturday, July 13th, 2013

Article source: Jaime J. Ferrer Forés

Patio houses and environment: mat building

As an extension of the urban tissue of Es Mercadal, characterized by a network of narrow streets and small courtyards, the project was conceived as a mat building, where houses open to an ordered series of patios and connected through two access galleries. The building volume is excavated with various operations to be filled with light and air.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Jaime J. Ferrer Forés
  • Project: Courtyard social houses
  • Location: Es Mercadal, Menorca, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Collaborators: Yolanda Ortega Sanz, architect; Vicenç Jordi Manent, co-site supervisor; Joan Reynés, quantity surveyor
  • Contractor: Llabrés Feliu. Juan Alfonso Rivero, Yolanda Homar and Antonio Rodríguez, site supervisors
  • Consultants: Roca Ingenieros, Mechanical engineering; Bernal Nadal, structure
  • Client: IBAVI, Institut Balear de l’Habitatge
  • Cost: 2.814.178 Euros   Floor area: 4.460 m2
  • Intervention Chronology: 2006 – 2010
  • Prizes: Selected work Bauwelt Prize 2013 “First house”, Highly commended AVS Awards 2010 Social housing

Caterpillar House (Casa Oruga) in Lo Barnechea, Santiago de Chile by SEBASTIAN IRARRAZAVAL ARQUITECTO

Saturday, July 13th, 2013

Article source: Sebastián Irarrázaval Delpiano

This prefabricated house for an art collector and his family was built in the outskirts of Santiago in a new suburban residential area. In order to reduce construction time and costs, second hand shipping containers were used as follow: Five 40 “standard containers, Six 20“ standard containers and one 40“ open top container for the swimming pool.

Image Courtesy © Sergio Pirrone

  • Architects: SEBASTIAN IRARRAZAVAL  ARQUITECTO
  • Project: Caterpillar House (Casa Oruga)
  • Location: Lo Barnechea, Santiago de Chile
  • Photography: Sergio Pirrone
  • Associated Architect: Erick Caro.
  • Client: Ricardo Bezanilla
  • Structural Engineer: Pedro Bartolomé
  • Construction: Sebastián Irarrázaval Arquitectos
  • Site Supervision: Ricardo Carril
  • Materials: 5 X 40 “standard shiping containers, 6 X 20 “standard shiping containers and 1 X 40 “ open top shiping container ,  steel plates , concrete retaining walls, and gypsum board , tymber wood
  • Site area: 900 mt2
  • Gross Built area: 350 m2
  • Year of completion: 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy