Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Elm Court in North London, Greater London by AR Design Studio

Sunday, September 1st, 2013

Article source: AR Design Studio

AR Design Studio transforms dark north London house with light, open modern extension AR Design Studio, an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice based in Winchester, Hampshire, recently completed a highly innovative single-storey modern extension to a 3-bedroom house in North London. The finished property, Elm Court, retains its humble street appearance, yet is completely transformed from its previous gloomy atmosphere, with the new modern extension creating a light, airy and open living environment.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: Elm Court
  • Location: North London, Greater London
  • Photography: Martin Gardner
  • Completion: November 2012

JGC HOUSE by MDBA

Sunday, September 1st, 2013

Article source: MDBA

THE FORM AND THE POSITION OF THE HOUSE IS A REPONSE TO THE SHAPE AND ASPECT OF THE PLOT, CLOSED ON THE STREET SIDE AND OPENTO THE CITY LANDSCAPE. EACH LEVEL HAS ITS OWN RELATIONSHIP WITH THE EXTERNAL SPACE. VERTICAL COMMUNICATION IS A BACKBONE THAT CONNECTS SPACES ON EITHER SIDE, IT IS CLOSED AT THE ENTRANCE AND IT OPENS ITSELF TO THE LANDSCAPEIN THE UPPER FLOOR. WINDOWS ON THE STREET DEFINE THE LANDSCAPEINSIDE WALL MASSIVITY AND TOWARDS INTERIOR GARDEN, THE HOUSE OPENS ITSELF LOOKING TO THE CITY, MASSIVITY DISAPPEARS AND PREVAILS THE VOLUME THAT LOOKS FOR THE LANDSCAPE.

Image Courtesy © ADRIÀ GOULA

  • Architects: MDBA
  • Project: JGC HOUSE
  • Photography: ADRIÀ GOULA

CASA CL in Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina by BAM! arquitectura

Sunday, September 1st, 2013

Article source: BAM! arquitectura

The project arises from the premise of the client to expand and modernize an existing country house, thus allowing him to invite over all of his family and friends.

The starting point was to reinterpret architecture in rural areas, generating a proposal of simple lines and intricate details.

Image Courtesy © PerdoUrruti

  • Architects: BAM! arquitectura
  • Project: CASA CL
  • Location: Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina
  • Photography: PerdoUrruti
  • Project team: Gonzalo Bardach ,MatíasMosquera
  • Area: 160m2
  • Year: 2013
  • Software used: Rhino and AutoCad

Claro-Grossetete House in Colina, Santiago by Juan Carlos Sabbagh Arquitectos

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Juan Carlos Sabbagh Arquitectos

The project consists of a single family house located in Chicureo, a very hot zone in summer, which is why the starting point of the project was to take over the climate issue.

Because of this, the house was designed in only one level and is based in courtyards to protect it with the shadows of the trees and being close to the soil moisture.

View from north, Image Courtesy © Francisca Polanco

  • Architects: Juan Carlos Sabbagh Arquitectos
  • Project: Claro-Grossetete House
  • Location: Hacienda Chicureo, Colina, Santiago
  • Photography: Francisca Polanco
  • Structural Engineer: INGEVSA (Eduardo Valenzuela)
  • Builder: Constructora Alcoy
  • Heating Engineer: Nat Clima
  • Electrical Engineer: Concha & Gana
  • Lighting Design: Oriana Ponzini
  • Domotics: Home Control S.A.
  • Landscape Design: Piera Sartori
  • Soil mechanics: GEOFUN

Sunny Side House in Serangoon, Singapore by Wallflower Architecture + Design

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Wallflower Architecture + Design 

The site would not appeal to most local homebuyer as it immediately ticks several negative boxes for what are deemed liabilities in a residential semi-detached plot. It is long and narrow, with both the long side and front facing the western afternoon sun. The plot lies a metre below a public road that bounds the front and the ‘sunny’ side. In the local context, there would be environmental, layout and cultural issues to overcome.

Image Courtesy © Marc Tey

  • Architects: Wallflower Architecture + Design
  • Project: Sunny Side House
  • Location: Serangoon, Singapore
  • Photography: Marc Tey
  • Design Team: Robin Tan, Cecil Chee, Sean Zheng, Shirley Tan & Eileen Kok
  • Project Completion: Early 2013
  • Site Area: 367 m2
  • GFA: 436 m2

Melkbos in Melkbosstrand, Cape Town, South Africa by SAOTA

Saturday, August 31st, 2013

Article source: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

This family home, created by SAOTA -Stefan AntoniOlmesdahl Truen Architects is located approximately 30km from Cape Town along the idyllic but also extremely harsh West Coast.

The form and siting of the house is strongly orientated around views. On entering the house, the focus turns completely to the sea facing side of the home, which opens up and embraces the landscape of the West Coast.

Image Courtesy © SAOTA

  • Architects: SAOTA
  • Project: Melkbos
  • Location: Melkbosstrand, Cape Town, South Africa
  • Photography: SAOTA
  • Project Team: Stefan Antoni, Philip Olmesdahl & Francois Geldenhuys
  • Interior Design: Client
  • Completion Date: 2001

Manor in Doorn, Netherlands by Maxim Winkelaar Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Maxim Winkelaar Architects

The house with the two faces

In the middle of the forests in the heart of The Netherlands is an extraordinary residence. The residence was recently renovated with the focus on sustainability done by the architects Bob Ronday and Maxim Winkelaar. The residence is built in the early 20th century and the house is characterized in an English cottage style with white painted walls and a thatched roof.

Image Courtesy © Chiel de Nooyer

  • Architects: Maxim Winkelaar Architects & Bob Ronday
  • Project: Manor Doorn
  • Location: Doorn, Netherlands
  • Photography: Chiel de Nooyer
  • Client: Private
  • Surface: 360 m2
  • Plot: 6500 m2
  • Project Team: Maxim Winkelaar, Bob Ronday and  Jurgen van Denderen
  • Engineer: Quintin Tonnard, Espacio Constructies
  • Contractor: Bouwbedrijf Aalbers
  • Year of renovation and new construction: 2008 – 2009
  • Software used: Autocad, SketchUp, Kerkythea & Photoshop

El Ray in Dungeness Beach, Kent by Simon Conder Associates

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Simon Conder Associates

Dungeness beach is a classic example of ‘Non-Plan’ and the houses that populate the beach have developed through improvisation and bodge. This scheme develops this tradition in a way that responds to the drama and harshness of the landscape.

Image Courtesy © Paul Smoothy

  • Architects: Simon Conder Associates
  • Project: El Ray
  • Location: Dungeness Beach, Kent
  • Photography: Paul Smoothy, Chris Gascoigne
  • Design Team:  Simon Conder, Pippa Smith
  • Structural Engineer:  Fluid Structures
  • Environmental Engineer:  ZEF
  • Contractor:  Ecolibrium Solutions
  • Construction cost per m2:  £1,780.00
  • Completed: July 2008

Van Buchem House in Rotterdam by Siebold Nijenhuis Architect and Broekbakema

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Siebold Nijenhuis Architect 

The Van Buchem House is originally designed by JaapBakema in 1962. Today it is a municipal monument. The villa is built in a U-shape with the south side left open. On the street side the facadeshave a closed character whereas the backside of the building has a more open and green character. Because of the minimal amount of doors, the internal structure is very open.

Image Courtesy © Menno Emmink

  • Architects: Siebold Nijenhuis Architect and Broekbakema
  • Project: Van Buchem House
  • Location: Rotterdam
  • Photography: Menno Emmink
  • Garden design: Gudrun Bosch
  • Area: 110 sqm.
  • Year: 2011

CUMBRES DOCE in Downtown Cancun, Mexico by SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

Cumbres Doce is an investment Project located on a great boom-zone in downtown Cancun. It consists of five separate houses, surveillance booth and access control to the housing develoment. The biggest challenge of the project was the location of the houses on a long strip of land which has a very narrow front and an extened deep with neighbourings on its three sides.

Image Courtesy © Daniela Rangel

  • Architects: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects
  • Project: CUMBRES DOCE
  • Location: Downtown Cancun, Mexico
  • Photography: Daniela Rangel
  • Company: SOSTUDIO, Sergio Orduña Architects
  • Designer: Sergio Orduña Chapoy
  • Floor: ceramic
  • Wall: concrete block white paint finish
  • Ceiling: reticular concrete
  • Area: 1,835 M2 n
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy