Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

Hansha Reflection House in Nagoya, Japan by Studio Sklim

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Studio Sklim

Situated at the entrance of Misakimizube Koen, one of the picturesque parks fronting a lake and flanked by Sakura trees, the house was conceived to be an object with the environment.The programmatic zones of Public, Service and Private spatially organised the house into 3 distinct zones with further punctuation of the main massing with the Landscape element; providing spaces for the courtyard and roof deck. This base form was further chiseled with structure, daylight/ventilation and viewpoint concerns.

Image Courtesy Jeremy San

  • Architects: Studio Sklim
  • Project: Hansha Reflection House
  • Location: Nagoya, Japan
  • Client: Confidential
  • Program: 2 Storey Detached House With Courtyard And Roof Deck
  • Area: 124m²
  • Status : Completed
  • Design Architect: Studio SKLIM
  • Key Personnel: Kevin Lim
  • Collaborators: Machiko Nakamura, Federico Mira (3D Visualization)
  • Builder: Sakae Advanced Housing Technology
  • Structure: KES System Headquarters Shelter
  • Photography Credits: Jeremy San / Studio SKLIM
  • Time Period: 2010 – 2011


Casa Cuartel in Oropesa Del Mar, Spain by Espegel Fisac Arquitectos

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Espegel Fisac Arquitectos

The building is organized in two pieces, shaping an L that defines the access square opened to Plana Avenue, being the natural way to the roads that are approaching from the urban center. The access from the square is common to the official buildings and housing, setting up one only entry point. The square is paved and gardened with palm trees.

Image Courtesy David Frutos

  • Architects: Espegel Fisac Arquitectos
  • Project: Casa Cuartel
  • Location: Oropesa Del Mar, Spain
  • Project Architects: Carmen Espegel Alonso & Concha Fisac de Ron
  • Project Team: Cristina Hernández Vicario, Laia Lafuente García-Valdecasas, Syra Abella Bule, Daniel Merro Jonhston, Federico Colella
  • Project Area: 4,146.29 sqm
  • Project Year: 2009-2011
  • Photographs: David Frutos


Les Amandiers in Nantes, France by Agence Bohuon Bertic Architectes

Wednesday, June 20th, 2012

Article source: Agence Bohuon Bertic Architectes

The rhythm led by the double alignment of trees contributes to the extent of the site. Housings located along the street are inspired by this initial step. It is a kind of respect towards the scenery which reminds massive urban boulevards.
The project begins by building the main limits of the site. The both sides of the central place are connected to the parc and the environment.

Les Amandiers


Atelier de Jardim AS in Vale do Ave, Portugal by J. M. Carvalho Araújo, Arquitectura e Design S.A.

Wednesday, June 20th, 2012

Article source: J. M. Carvalho Araújo, Arquitectura e Design S.A.

A couple of doctors gather friends and colleagues to meetings and thematic workshops. Without adequate space in the current house, they requested a small multifunctional building for an adjacent parcel.

On the edge of town, in the slope of the valley, lie the two terrains at different heights. In one terrain, overlooking the other, there is a detached house in the center. The other has a beautiful informal garden, with large trees and a lake that anticipates the feeling of the river lower down. It was essential to maintain this view over the garden.

Image Courtesy Hugo Carvalho Araújo

  • Architects: J. M. Carvalho Araújo, Arquitectura e Design S.A.
  • Project: Atelier de Jardim AS
  • Location: Vale do Ave, Portugal
  • Date: 2008 – 2010
  • Team: José Manuel Carvalho Araújo, Joel Moniz, Filipe Russell, Hugo Melo
  • Landscape Design: Daniel Monteiro
  • Structures: Pedro Alves
  • Hydraulic: Pedro Alves
  • Constructor: Construção Civil Gouveia Lda
  • Photography: Hugo Carvalho Araújo


Gia Lai House in Vietnam by Vo Trong Nghia Architects

Wednesday, June 20th, 2012

Article source: Vo Trong Nghia Architects

This is an individual residence located in Gia Lai city, Middle Vietnam. The site is 7 m wide and 40 m deep, which is the typical conditions for ”Tube House” in Vietnam. As is often the case with “Tube House”, Housing Planning is strongly influenced only by the layout of “Rooms” and “Corridor” since too many bedrooms are required in a narrow site.

Image Courtesy Hiroyuki Oki

  • Architects: Vo Trong Nghia Architects
  • Project: Gia Lai House
  • Location: Gia Lai, Vietnam
  • Program: Private housing
  • Principal Architects: Vo Trong Nghia + Daisuke Sanuki + Shunri Nishizawa
  • Construction company: Wind and Water house JSC.
  • Total Floor Area: 510sqm
  • Building Height: 11.5m (3stories)
  • Completion date: Oct. 2011
  • Photograph: Hiroyuki Oki


Cross House in Koganei, Japan by Love Architecture Inc.

Tuesday, June 19th, 2012

Article source: Love Architecture Inc.

The site for this project was located on a riverbank in a suburban residential area outside Tokyo. Surrounded by landscaped paths lined with cherry trees and small red bridges, the site features a community bus stop at one corner that makes an appearance in Hayao Miyazaki’s animated film “The Secret World of Arrietty”.

Cross House

  • Architects: Love Architecture Inc.
  • Project: Cross House
  • Location: Koganei, Japan
  • Client: Private
  • Structural design: LOW FAT structure Inc.
  • Gross usable floor: 126.24㎡
  • Lot size: 162,22㎡
  • Start of work: April 2010
  • Completion of work: December 2011
  • Structure in : Timber


Cold Hawaii in Klitmøller, Denmark by Force4 Architects

Friday, June 15th, 2012

Article source: Force4 Architects

A rural area with potential

The new surf-culture house situated on the tip of Klitmøller’s magnificent coastline has been named “The Lobster House”.

The name was given due to the building’s former function as a repository for live lobsters before they were sold at auction. Today, there are no lobsters! Instead, there is space for the surf club, NASA. The clubhouse was designed by Force4 Architects, as an extension of the terrain, creating one fluid landscape. With this vision in mind, the roof not only functions as an important element in relation to the building’s users but also as an attractive transition between landscape and building, culminating in a public viewing point for all visitors.

Image Courtesy Mette Johnsen

  • Architects: Force4 Architects
  • Project: Cold Hawaii – New surf club
  • Location: Klitmøller, Denmark
  • Completed: March 2012
  • Engineer: Jelcon A/S
  • Landscape: Preben Skaarup Landskabsarkitekter
  • Client: The Municipality of Thisted in collaboration with The Real Dania Foundation
  • Foundations: Real Dania, Bevica, Lokale og Anlægsfonden, Friluftsrådet
  • Photos: Mette Johnsen


Le Mon House in Kuala Lumpur, Malaysia by Fabian Tan Architect

Friday, June 15th, 2012

Article source: Fabian Tan Architect

The renovation for this 1.5-storey terrace home was meant to be quite simple, but it became a more extensive project. The owners, a mother and her daughter, were very receptive to new ideas.The principle idea of the design is inspired by the Japanese culture ideal on detail and restraint. This intention was expressed through light and material to form the pureness of space. Almost all the details were construed through reasoning more than mere aesthetic play.

Front view (Image Courtesy Eiffel Chong)

  • Architects: Fabian Tan Architect
  • Project: Le Mon House
  • Location: Taman Tun, Kuala Lumpur, Malaysia
  • Built up Area: 1900 sqft
  • Photographer: Eiffel Chong


BA House in Buenos Aires, Argentina by BAKarquitectos

Friday, June 15th, 2012

Article source: BAKarquitectos

The Place 

This is a field in a small condominium of 16 lots located in an area of the Buenos Aires Province, traditionally of farms, that with the trace of the Western Highway has been gradually transforming into a permanent housing place. Located in front of the grounds of the National Institute of Agricultural Technology (INTA), this location has long-term guarantee to continue maintaining a privileged position in their quality of life and landscape value.

Image Courtesy Gustavo Sosa Pinilla

  • Architects: BAKarquitectos
  • Project: BA House
  • Location: Villa Udaondo, Ituzaingó, Buenos Aires, Argentina
  • Architects Team: Maria Victoria Besonias, Guillermo de Almeida, Luciano Kruk
  • Land Area: 419m2
  • Built Area: 167 m2
  • Built Year: 2010
  • Photographs: Gustavo Sosa Pinilla


HP Tree House in Cairns QLD, Australia by MMP Architects

Thursday, June 14th, 2012

Article source: MMP Architects

Set on a secluded and private lot on the flanks of Mt Whitfield in Cairns, the principle aims of this low budget home included simple, elegant and unpretentious form, easy access, minimum impact on site, sustainability and low maintenance. Three pavilions separated by breezeways form the single level of the home suspended above the natural slope. The central living pavilion opens to the forest outlook and through a full glass wall, and also connects seamlessly to the outdoor living breezeway. Outdoor dining overlooks the slightly lower lounge ‘tree house’ which rests under a large canopy roof and is open on all sides.

HP Tree House

  • Architects: MMP Architects
  • Project: HP Tree House
  • Location: Cairns QLD, Australia


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy