Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

Private House in Sassuolo, Italy by Enrico Iascone Architetti

Wednesday, June 13th, 2012

Article source: Enrico Iascone Architetti

This family house is located in Sassuolo – Modena’s ceramic manufacturing heartland – in an area of ​​extensive expansion of the Sixties between other detached houses surrounded by small gardens on a plot once occupied by a detached house, now demolished. Enrico Iascone and Carlotta Menarini plan conditions of habitability of notable level, using elements prefabricated out in wood for the plans earth: the residences enjoy of thermal isolation and control of the damp that the wooden material assures.

Private House

  • Architects: Enrico Iascone Architetti
  • Project: Private House
  • Location: Sassuolo, Modena, Italy
  • Year: 2008-2011
  • Surface: 1600sqm


Folded house in Cas Capità, Marratxí by juana canet rossello

Tuesday, June 12th, 2012

Article source: juana canet rossello

The site is located in a row housing development , close to the aerodrome and the village of Marratxi and not far from Palma. The area has a mainly residential character with very few premises on ground floor, from time to time a restaurant or a bar. The plot is a rectangular corner, that cannot be entirely occupied, on the contrary the construction needs to set back from the main street and pull forward from the other limit.

Image Courtesy jose hevia

  • Architects: juana canet rossello
  • Project: Folded house
  • Location: Cas Capità, Marratxí
  • Type: Single house, premise and parking spaces
  • Team: Juana Canet arquitectos in collaboration with Mª Pilar Riera Vicens.
  • Software used: Autocad,3d max, Photoshop, Rhino

Image Courtesy jose hevia

  • Photography:  
  • Developer: Private client 
  • Constractor: Construcciones Hidalgo Campoy s.l. 
  • Surface: 228,45 m2  
  • Contract value: 261.757,48 €  
  • Data: Completed in January 2007

Image Courtesy jose hevia

The main goal of the Project is to get the maximum space for parking, premises and dwelling as the main demand of the client and we achieved that also providing natural light to all the spaces and cross ventilation to the main ones and creating living and singular spaces in all the construction at different levels.

Image Courtesy jose hevia

The strategies we followed are:

1_ The construction is lifted up from the road level.

By doing that, the ramp descending towards the garage ended up beeing shorter so we could get the maximum number of parking spaces and beeing able to provide natural light and ventilation to the garage.

2_ The construction is set back from the street and pull out from the back of the plot.

So the front of the plot remains open which becomes a public space and people can gain access to the premises which could be seen from the street. This difference in height makes the front court to be an in-between space.

The lateral limit of the plot is made by a single wall which also forms part of the enclosure of the premises, with a top part of “fenêtres en longueur” that separates conceptually the dwelling. Where this wall is passing by the courtyards it becomes more permeable.

The back of plot becomes a private courtyard that also incorporates skylights at the ground level to light the garage.

Image Courtesy jose hevia

3_.The roofing of the house is folded up.

The program organization follows the logical use’s order in terms of public and private, so the higher you go the more private the space becomes.
The staircase which leeds to the upper level is placed by the party wall and is lighted from a skylight placed at the terrace level. We arrive at the center of the house.

At the interior of the house, the private spaces of the dwelling (bathrooms and bedrooms) are packed by the party wall, there are no corridors.

The roofing is folded up in order to achieve, at the one side a double height unique space to allocate the kitchen, living and dining area, and at the other one, enough height to acommodate a mezzanine which will allow to exit towards the terrace that has views to the Sierra de Tramuntana. The continuity of the roof is given by a window which becomes skylight.

In the main level of the housing a canopy area is created at the front area which will allow to have an external space designed to be protecting the big window with an external skin.

Image Courtesy jose hevia

4_The scale of is worked out with the materials.

The external wall is cladded in slate stones as an independent element. Then the folded roofing is cladded in limestone mares. The front and the back of the dwelling is rendered at first level and at ground level has a glass and aluminium facade.






SC PTV House in Nayarit, México by Luis Aldrete Arquitectos

Saturday, June 9th, 2012

Article source: Luis Aldrete Arquitectos

The proposal is the result of a process that is based on three variables which together articulate and give the narrative to ideas. The first responses how to adapt the piece to the land being consistent with their morphology to achieve better orientation, privacy and views in greater depth of field.

The second has to do with the idea orientations to analyze the context that we find in the background, it means, the distant views of the mountains where we find the similar lines between the mountains and rooftops.

Image Courtesy Paco Pérez Arriaga

  • Architects: Luis Aldrete Arquitectos
  • Project: SC PTV House
  • Location: Nuevo Vallarta, Nayarit, México
  • Project manager: Cynthia Mojica
  • Design team: Luis Aldrete, Cynthia Mojica, Arturo Galindo.
  • Collaborators: Cynthia Mojica, Arturo Galindo.
  • Engineers: VAO
  • Landscape architects: Arte Verde
  • Contractor: BLU Constructores
  • Lighting design: IXAYA
  • Surface: 714 m2
  • Project end date: April 2012
  • Photographer: Paco Pérez Arriaga
  • Software used: Autocad and sketchup


Maison E3 in Montreal, Canada by Natalie Dionne Architecte

Saturday, June 9th, 2012

Article source: Natalie Dionne Architecte

The E3 House offers an interior environment that is almost monastic in its uncluttered serenity. The delineation of the volume through the multi-level concept accentuates the luxuriousness of light and space. This urban house is at once a living, creative, and gathering place designed for an inspiring family.

Image Courtesy Marc Cramer

  • Architects: Natalie Dionne Architecte
  • Project: Maison E3
  • Location: Montreal, Canada
  • Client name: unavailable
  • Architect/designer: Natalie Dionne Architecte
  • Project manager: Natalie Dionne
  • Design team: Natalie Dionne and Martin Laneuville
  • Contributor: Claude Lafrance


G House in Buenos Aires, Argentina by G2 estudio

Saturday, June 9th, 2012

Article source: G2 estudio

Taking control of the entry of the natural light was the starting point of the the interiors of the building not only from vertical openings but also of inner balconies and skylights. It is for this reason that the public space and circulations of the house is organized around a large skylight, and then the spatial form of continuous pieces is unleashing outdoors.

Image Courtesy laila sartoni

  • Architects: G2 estudio
  • Project: G House
  • Location: ing. maschwitz – buenos aires – argentina
  • Built aera: 260 m2
  • Designers: g2 estudio
  • Structural engineer: ing. pedro gea
  • Photographer: laila sartoni
  • All rights reserved: g2 estudio.


Lomas del Mirador in Argentina by Estudio de Arquitectura y Diseño

Wednesday, June 6th, 2012

Article source: Estudio de Arquitectura y Diseño

In a field between party developed a house for a family type, which looked good visuals, though controlled, by being immersed in a consolidated block, and above all the spaces have good natural lighting

Lomas del Mirador


Hilltop House in Broomfield, Colorado by Studio H:T

Wednesday, June 6th, 2012

Article source: Studio H:T

This hilltop house is located at the highest elevation in Broomfield county. Inverted roof trusses are used to lessen the impact of scale from the east while opening up to the west to invite the endless views of the entire front range. The house is an L-shaped ranch with a bridge to the master suite pod and stone water feature entry. The L is divided into two zones of public and private space and has an observation / lounge room sits above the entry. A lap pool outbuilding helps to define the private courtyard created by the house and opens onto it with two large aluminum and glass garage doors.

Image Courtesy Nathan Jenkins

  • Architects: Studio H:T
  • Project: Hilltop House
  • Location: Broomfield, Colorado
  • Project Completion: 2009
  • Building Area: 4,250 sqft
  • Photographer: Nathan Jenkins


Fold House in Chilmark, Massachusetts by The Galante Architecture Studio

Wednesday, June 6th, 2012

Article source: The Galante Architecture Studio

The fold house is a study in concrete panel construction. One of the full scale prototypes created for the Boston Architecture College exhibition was a concrete panel wall with a tessellated surface. Vertical concrete panels were hinged one to the other establishing the folded geometric pattern. The underlying idea for this prototype is the driving force behind the Fold House. Here, concrete panels hinge upon one another to form a compressed surface.

North model


House am Oberen Berg in Stuttgart, Germany by Alexander Brenner Architekten

Tuesday, June 5th, 2012

Article source: Alexander Brenner Architekten

When approaching the building via the access road an in-depth layered picture is discernible. The northeast side of the house is an addition/a combination of white cubes. Each of them is recognizable as an individual structure when viewed from close up, but seen from a distance, they merge to form a unified whole.

Image Courtesy Zooey Braun

  • Architects: Alexander Brenner Architekten
  • Project: House am Oberen Berg
  • Location: Stuttgart, Germany
  • Plot size: 4.876 m²
  • Living space: 1.089 m²
  • Utility space: 325 m²
  • Completion: July 2007
  • Photographer: Zooey Braun


HANS-house by MODO Architecture

Tuesday, June 5th, 2012

Article source: MODO Architecture

The client’s brief was to design a home which played an active role in their everyday life, rather than a static shell. Our aim was to develop a design which engages with the rituals and the growth of this young family; blending the external and internal spaces to create movement and life in the environment.

Hans House


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy