Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Maria’s House in Mendoza, Argentina by Hugo Mur Architect

Friday, December 9th, 2016

Article source: Hugo Mur Architect

The House is located in a golf club, with privileged views over the course. This allowed to create spaces linked to the enviroment the house is placed in.

The owners, a family of three, requested a functional home, which could adapt to their work and living needs. Therefore, the house was designed with Living-Dining room, bedrooms and maids room at the ground floor. A studio room was designed in the 1st floor, with a secondary entrance through the outside of the building.

Traditional type of construction, reinforced concrete, brick masonry, slab and metalic covers, aluminum carpentry.

Image Courtesy © Hugo Mur Architect

Image Courtesy © Hugo Mur Architect

  • Architects: Hugo Mur Architect
  • Project: Maria’s House
  • Location: Mendoza, Argentina
  • Client: Maria Cantera & Osvaldo Asens
  • Size: 181,4 sqm
  • Status: Complete – 2012

(more…)

Tiny House Of Slow Town in Gangwon-do, Korea by The Plus Partners + DNC Architects

Friday, December 9th, 2016

Article source: The Plus Partners 

‘The Tiny House of Slow Town’, one of the ‘Slow Town’ projects, is the building of small houses  that uses the least modules out of woods to expand the inadequate accomodations in Gangwon city, the host city for the Pyeongchang 2018 Olympic Winter Games, and also to provide an easy access to the geographical beauty of the city.

Image Courtesy © MOOBUM JANG

Image Courtesy © MOOBUM JANG

 

  • Architects: The Plus Partners + DNC Architects
  • Project: Tiny House Of Slow Town
  • Location: 14-364, Hoenggye 5-ri, Daegwanryeong-myeon, Pyeongchang-gun, Gangwon-do, Korea
  • Photography: MOOBUM JANG
  • Gross Built Area: 19.8m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Aroeira III House in Almada, Portugal by ColectivArquitectura

Friday, December 9th, 2016

Article source: ColectivArquitectura

Situated in a dense pine forest, the hexagonal plot had no references to the choice of location for the construction. It was conditioned by ‘occupation zone’ defined by the Master Plan – a circle of 12.50 m radius centered at hexagon that defines the perimeter of the plot.

Image Courtesy © FG+SG - fotografia de arquitectura

Image Courtesy © FG+SG – fotografia de arquitectura

  • Architects: ColectivArquitectura (Vera Martins Alves, Cristóvão Fonseca Ferreira)
  • Project: Aroeira III House
  • Location: Herdade da Aroeira – Almada, Portugal
  • Photography: FG+SG – fotografia de arquitectura
  • Software used: Autocad
  • Landscape arch.: Nélia Martins + João Junqueira  arquitectos paisagistas
  • Engineering: Gonçalves Pereira, engenheiros
  • General Contractor: Empevic, Lda
  • Wood Contractor: Socorte, S.A. | construção de casas em madeira
  • Plot Area: 17.480 sqft
  • Floor Area: 4.380 sqft
  • Project: 2005.01 | 2009.09
  • Construction: 2009.09 | 2011.04

(more…)

The Creek House in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Friday, December 9th, 2016

Article source: Shaun Lockyer Architects  

The Creek House draws its inspiration from the local vernacular of brick and tin houses on a large leafy block in the Kenmore Hills. The design involved a significant re-invigoration and extension to what was a very simple but promising house. The new work opens the primary living spaces out to the north offering views and engagement with the natural creek environs which offers an enviable sanctuary from the city nearby. A rich but simple palette of stone and timber engages with the natural surroundings, whilst the sheer white walls offer a minimal and clean counterpoint to the immediate context. The outcome is a reflection of a wonderful collaboration between trusting clients that have known us for a long time, and their son who expertly executed the build.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

(more…)

Lighthouse Residence in Gyeong-gi Province, South Korea by LEESLIST & Leejae Architects

Thursday, December 8th, 2016

Article source: LEESLIST & Leejae Architects

Korean talented young architect Leejae announced new project called Lighthouse Residence as below.

This house is a detached house, size of 148.76㎡, built in Ilsan, Gyeong-gi Province.

General floor plan for three-member-family consists of the main living room, three bedrooms, two bathrooms, one dress room, kitchen and a workshop; a detached house of 148.76. This house, so called a Light – House, represents the characteristic of owner’s occupation. The land condition for this Light-House was created by land division of about twenty-house-size. Five houses are already completed, and others are currently under construction. Light-House is aims for something higher than a physical housing where you simply eat and sleep; it pursues co-existing of nature and humanity through continuous relationship via interior and exterior of the building. Predicting this region to be crowded with houses in a near future, Light-House is designed to protect owner’s private life from others’ eyes. The three land sides that are touched by other residents’ are equally divided so that they can be entirely surrounded by the exterior wall of the housing. For the last side, an open view of whole window is installed towards the beautiful landscape, created by the thorough design of terraced heights of the housing complexes. Moreover, in accordance with owner’s lifestyle, Light-House is designed for the frequent use of outdoor space in warm seasons. We hope our residents to have a peaceful and protected space where you can enjoy your rest in an outdoor space and courtyard, separated from others’ view.

Image Courtesy © Yang Woosang

Image Courtesy © Yang Woosang

  • Architects: LEESLIST & Leejae Architects (Leejae)
  • Project: Lighthouse Residence
  • Location: Ilsan, Gyeong-gi Province, South Korea
  • Photography: Yang Woosang
  • Project Team: Leejae Architects, Arq.Eunhye Kim
  • Consultant: Eunyoung Kim
  • Constructor: HNH CON.
  • Area: 148.76 m2
  • Project Year: 2016

(more…)

Ultramodern Casa Son Vida in Mallorca, Spain by Marcel Wanders studio

Thursday, December 8th, 2016

Article source: Marcel Wanders studio

Roots are attached to tradition but trees are directions to the future.

The first full residential project of Marcel Wanders, the 850m2 residence embodies Marcels’ vision in each of its curved corners. The conversion and extension of the Mediterranean sixties villa, gave birth to a friendly meeting between old and new. The subtle mix of classical and modern references is visible through the entire villa, from the classic profiled wall lining the curved space to the newly custom designed cupboards in straight yet classic lines. A unique atmosphere emerges as space is turning into a playground for reliefs and surfaces. House of contrasts and love between past and present, Casa Son Vida is “unavoidably exuberant and unabashedly outrageous.”

Image Courtesy © Marcel Wanders studio

Image Courtesy © Marcel Wanders studio

 

(more…)

Wohnhaus in Rechberg, Germany by K_m Architektur

Thursday, December 8th, 2016

Article source: K_m Architektur 

The location alone of this single family home in Rechberg, with a clear view of the surrounding is quiet spectacular.

The property is located on the slope of a green meadow. A floating design and the use of natural materials using concrete, copper, glass and wood as structural material characterize the single family home. Besides the structural members that establish contact with the ground, the rest of the house is constructed out of wood.

Image Courtesy © K_m Architektur

Image Courtesy © K_m Architektur

 

  • Architects: K_m Architektur
  • Project: Wohnhaus
  • Location: Rechberg, Germany

(more…)

EQUINOXE residence in Montréal, Canada by APPAREIL architecture

Thursday, December 8th, 2016

Article source: v2com

APPAREIL architecture modernises a young family’s Montreal town house and gives it a nordic and green signature.

The firm APPAREIL architecture opted for a minimalist, uncluttered and Nordic style for the renovation of a typical Montreal duplex, and ecological materials and natural light have been put forward to meet the needs of its residents.

Image Courtesy © Francis Pelletier

Image Courtesy © Francis Pelletier

  • Architects: APPAREIL architecture
  • Project: EQUINOXE residence
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Francis Pelletier
  • Contractor: Ook construction
  • Consultant in green building: Etienne Ricard, Urbanéco Construction
  • Concrete floor: Atelier B
  • Glazier: Latour Vitrier
  • Carpenter: Steve Tousignant

(more…)

Barton Street in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Thursday, December 8th, 2016

Article source: Shaun Lockyer Architects 

The Barton Street project involved the conversion of a turn-of-the-century character home in Bardon into a twenty-first century contemporary family home. The design of the house focused on maximising the sense of volume, space and connection to the environment in a functional but also poetic way. A rich palette of stone, timber and concrete offers a modern counterpoint to the historic fabric that drew the clients to the house originally.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

(more…)

Yan Lane in Victoria, Australia by Justin Mallia Architecture

Tuesday, December 6th, 2016

Article source: Justin Mallia Architecture

Yan Lane is a new street in Richmond. Undertaken on a small budget, this scheme was conceived as an opportunity to use architectural understanding to drive a development project to meaningfully infill an otherwise ignored space and to achieve financial return. The project involved the subdivision of a narrow sliver of land with no street frontage and hidden between the rear face of shops to the south and the backyard fences and sheds of houses to the north. Yan Lane is primarily the creation of a new building incorporating two houses but reaches beyond the scope of the small site to include the extension of services infrastructure from the main road and the recreation of a right of way to form a new street. The project creates an activated, human place from what was previously disused and neglected.

Image Courtesy © Justin Mallia Architecture

Image Courtesy © Justin Mallia Architecture

 

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy