Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Gokturk 118 in Eyup Istanbul by CM Mimarlik

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: CM Mimarlik

This Project was designed as two separated blocks located on adjacent plots with different regulations, merging to a corner. The two blocks with different heights 12.5 m and 15.50 m, has been unified regarding their facade clearances. Within the evolving facade of the Çamlık Street in the last 10 year, these blocks were injected with a cynic eccentricity to the existing pattern. The form emerges from the meeting of the two separately perceived prisms. The entrance of the blocks is from the Sedef Street perpendicular to the Çamlık Street and both blocks are connected from this entrance.

Image Courtesy © CM Mimarlik

  • Architects: CM Mimarlik
  • Project: Gokturk 118
  • Location: Gokturk, Eyup / Istanbul
  • Client: Akro Yapi-Ucar Gayrimenkul
  • Project Team: Sezin Ergene, Yildiz Arican, Amina Rezoug, Tolga Yagli
  • Design Team: Cem Sorguç (Founder, Head Architect)
  • Land Area: 824,65 m²
  • Construction Area: 6.641,5 m²
  • Project Date: 2012
  • Construction Date: 2014

(more…)

HOUSE B in Zagreb, Croatia by SODAarhitekti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: SODAarhitekti 

Parcela The plot for the construction of a family house is situated on the slopes of Medvednica, in the northwestern part of the city. The terrain is an ideal south-facing slope. The house is located in the longitudinal west-east direction, in order to maximize the benefits od of the south orientation and to allow a view of the city from the entire house. It is designed with a simple gesture of pulling the upper floor volume in a relation to the ground floor volume. This formed two valuable outer spaces as a functional extension of interior of the house – the entrance to the parking lots, which covers the console to the west, and a terrace with a roof garden for parents in the east. Cantelevered space can be used as a covered dining terrace. The ground floor has a living room, dining room and kitchen, the upper floor consists of sleeping spaces, and the basement is the utilitarian floor. The organization of the house is done around the centrally placed two-storey living room, which is vertically connected with the upper floor gallery, with dining area and the kitchen on the same level and with the exterior through the large glass walls. Gallery serves as a horizontal connection between parental bedroom and children’s rooms and as a playroom. Large windows oriented to the south allow the decline of winter sun rays deep into the house and make passive heating possible. Duplex living room accumulates heat and distributes it to other areas of the house. In the summer, the house is protected from the sun with a pergola and movable blinds.

Image Courtesy © Ivan Dorotić

  • Architects: SODAarhitekti
  • Project: HOUSE B
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Ivan Dorotić
  • Software used: AutoCADRevit, Autodesk, Photoshop
  • Author: Vedran Jukić
  • Collborators: Nikica Kronja, Maša Medoš, Maja Šnajdar
  • Budget: 250 000 €
  • Location area: 1630 m2
  • Gross area: 320 m2
  • Realized: 2015: 2016
  • Project year: 2012-2014

(more…)

015_Detached house on the Riviera Del Brenta in Venice, Italy by MIDE architetti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: MIDE architetti

The project takes place within a large parcel in Fiesso d’Artico, a little village along the bankside area of the Brenta River, also called ‘Riviera del Brenta’, in the mainland territory of the province of Venice.

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: 015_Detached house on the Riviera Del Brenta
  • Location: Venice,  Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Committee: PRIVATO
  • Construction Company: COSTUZIONI EDILI ANDREA ROSSI
  • Infixes: SEA Serramenti
  • Surface: 190 m2
  • Timing: 03/2015 Job assignmen
    • 02/2016 Start of construction work
    • 07/2017 End of construction work

(more…)

Casa SFA in Torreón, Mexico by Arqmov Workshop

Monday, September 11th, 2017

Article source: Arqmov Workshop

The SFA house is a refurbishment project that is faithful to the client’s specific requirements. Arqmov Workshop initially suggested a brand new project, given the previous (quite unfortunate) refurbishment work on the property. However, the nostalgia of its owner led the firm to reconsider adapting his childhood home to suit his new family – with a wife and three children. Given more than 30 years since the construction of the house, the decision was made to strip its original structure bare, to use the house’s spatial potential and to take advantage of its location opposite to a golf course. The dividing floor of the residence was demolished to create a large double height volume with large windows to the rear and interior facade to the garden and the swimming pool. Due to the importance placed on light intake in this project, a void was opened on the wall supporting the stairs towards the bar area through which a shaft of light pierces the space.

Lateral Facade, Image Courtesy © Rafael Gamo

  • Architects: Arqmov Workshop
  • Project: Casa SFA
  • Location: Torreón, Mexico
  • Photography: Rafael Gamo
  • Architectural Design: Arquitectura en movimiento Workshop
  • Built Area: 950 sqm
  • Date: 2015

(more…)

Lofthuset in Vallsta, Sweden by Hanna Michelson

Monday, September 11th, 2017

Article source: Hanna Michelson

Bergaliv Landscape hotel has completed the Loft house (Lofthuset), the first out of four planned getaways on the hillside of Åsberget mountain in the north of Sweden.

The 33 foot tall house is constructed in two stories, 14 sqm each. The lower, a sheltered room in close relation to the surrounding forrest. The upper: a roofed outdoor space stripped from walls allowing an uninterrupted view over the valley below. The dualism of the site with its closeness to nature combined with the expansive view has set the rules for the small house and is expressed in the two contrasting spaces sharing the purpose of providing a sanctuary and a peaceful vantage point for the visitors.

Image Courtesy © Hanna Michelson

  • Architects: Hanna Michelson
  • Project: Lofthuset
  • Location: Vallsta, Sweden
  • Software used:  ArchiCAD, Photoshop
  • Contractor: AJ Hälsinge renovering & bygg
  • Client: Bergaliv AB

(more…)

The Professor’s House in Chapel Hill, North Carolina by Arielle Condoret Schechter

Friday, September 8th, 2017

Article source: Arielle Condoret Schechter

This small, modern house was designed for an eminent author and professor of Native American studies. A widow now, she wanted to downsize from her 3200-square-foot house and live in a new, age-in-place home in a quiet, wooded neighborhood in Chapel Hill, NC, with her dog, Calamity Jane.

Image Courtesy © Keith Isaacs, Raleigh, NC

  • Architects: Arielle Condoret Schechter
  • Project: The Professor’s House
  • Location: Chapel Hill, North Carolina USA
  • Photography: Keith Isaacs, Raleigh, NC
  • Structural Engineer: Brian Moskow, Red Engineering and Design, Apex, NC
  • Contractor: Ted Sanford, Immaculate Construction, Graham, NC
  • Construction cost: $250/square foot
  • Completed: 2017

(more…)

Housing at St. Sebastian Church in Münster, Germany by BOLLES+WILSON

Friday, September 8th, 2017

Article source: BOLLES+WILSON

In 2009 BOLLES+WILSON won the 1st prize for housing and a kindergarten on the site of the 1960ies St Sebastian Church. It was expected that the emblematic oval form of the church be demolished. Instead the kindergarten colonized the nave. It was opened in 2013 – a much published reuse with interior green weather protected play decks.

Image Courtesy © Roman Mensing

  • Architects: BOLLES+WILSON (Prof. Julia Bolles-Wilson, Peter Wilson)
  • Project: Housing at St. Sebastian Church
  • Location: Hammer Straße 131-135, 48153 Münster, Deutschland, Germany
  • Photography: Peter Wilson, Roman Mensing
  • Client: Wohn+Stadtbau GmbH
  • Construction Supervision: Klaus Kuchenbuch
  • Project Leader: Christoph Lammers
  • Building Costs: 7.7 Mio Euro

(more…)

2LH House in Buenos Aires, Argentina by Arch. Luciano Kruk

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: Arch. Luciano Kruk 

After carrying out some market research on the middle classes’ housing needs in the Northern Greater Buenos Aires area, our client, a medium sized building company, learnt how scarce commercial offer of high constructive and architectural quality houses is as opposed to how greater the demand for it. In view of these results, they decided to have a replicable housing prototype designed for them by our Studio: 2HL House.

Image Courtesy © Daniela Mac Adden

  • Architects: Arch. Luciano Kruk
  • Project: 2LH House
  • Location: Tigre, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Daniela Mac Adden
  • Collaborators: Arch. Belén Ferrand – Arch. Andrés Conde Blanco
  • Developer: 2Lhomes
  • Text editing: Arch. Mariana Piqué
  • Built area: 169 m²
  • Construction year: 2016

(more…)

Piso Parlament19 in Barcelona, Spain by MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Two windows facing a party wall, our point of reference, the beginning of the project… Where serendipity arose and focused our purpose.

Parlament19 is our experiment with reflective ergonomics. A creative distribution of mirrors enticing the glimmer of light, which cautiously entered this third floor Sant Antoni apartment. Inviting the trees and the nature of the barrio into the space.

We extended this design strategy to the internal distribution of space. Positioning a cube of mirrors, acting as a kaleidoscope of light at the geometric hinge of the apartment.

Image Courtesy © JOSE HEVIA & ASIER RUA

  • Architects: MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10
  • Project: Piso Parlament19
  • Location: BARCELONA, Spain
  • Photography: JOSE HEVIA & ASIER RUA
  • Constructor: GRUP BCN
  • Size: 65 m2
  • Time: 2016-2017

(more…)

The Glasshouse in Wales by Glen Thomas Architecture Ltd

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: Glen Thomas Architecture Ltd

Glen Thomas Architecture’s latest project, ‘The Glasshouse’, is a radically contemporary development of a stunning 3 storey Victorian house in a Welsh conservation area, for a couple and their two children.

Although the clients brief was to preserve much of the original elements of the property, their main desire was LIGHT. In a dark, damp old Victorian structure, this was a big task to undertake.

Image Courtesy © Glen Thomas Architecture Ltd

  • Architects: Glen Thomas Architecture Ltd
  • Project: The Glasshouse
  • Location: Wales, U.K
  • Project Manager: Alex French Associates
  • Contractor: Brickflair

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise