Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House Nm in Póvoa de Varzim, Portugal by PFS-arquitectura

Friday, January 12th, 2018

Article source: PFS-arquitectura

The housing is located in the town of Povoa de Varzim, in the city center, with strong traits of fishing, considered one of the largest fishing colonies in the country and whose houses reflected for many years this condition: 8 meters wide houses, splited in two when the family increased number.

The client, a native of Povoa de Varzim, grew up in this house and moved to Lisbon for professional reasons. Currently divided between Lisbon – work, and Povoa de Varzim – rest. 

Image Courtesy © Pedro Fernandes Santos

  • Architects: PFS-arquitectura
  • Project: House Nm
  • Location: Rua Elias Garcia 131, Póvoa de Varzim, Portugal
  • Photography: Pedro Fernandes Santos 
  • Builder company: Dionisio Silva Andrade, one-man constructions
  • Ground area: 279 m2
  • Construction area: 174 m2
  • Finish constrution year: 2015
  • Project year: 2011

(more…)

The Beach House in Alicante, Spain by Laura Ortín Architecture

Friday, January 12th, 2018

Article source: Laura Ortín Architecture

New property on first floor.

Located in the Mediterranean coast, this property is the result of the family need to expand the holiday residence.

We are placed in a coastal town, once a fishermen’s village that, with the arrival of tourists, it has become a tourist destination where to spend one’s holidays.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Laura Ortín Architecture
  • Project: The Beach House
  • Location: La Torre de la Horadada, Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Autocad
  • Area: 90m2
  • Project year: 2017

(more…)

Park ‘n’ Play in Copenhagen, Denmark by JAJA architects

Thursday, January 11th, 2018

Article source: JAJA architects

Park ‘n’ Play
+Parking houses should be an integral part of the city. But how can we challenge the monofunctional use of the conventional parking house? How do we create a functional parking structure, which is also an attractive public space? And how do we create a large parking house that respects the scale, history and future urban culture of the new development area Nordhavn in Copenhagen?

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj – COAST

  • Architects: JAJA architects
  • Project: Park ‘n’ Play
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj – COAST
  • Client: Copenhagen City & Port Development
  • Collaboration: 5e byg, Søren Jensen Engineering, RAMA Studio, LOA, DGI
  • Service: Main consultant on architecture and landscape
  • Size: +2,400 m2 (roof) +4,800 m2 (façade), parking for 485 cars + 10 mc
  • Year: 2014 – 2016

(more…)

Cabo de Vila House in Paredes, Portugal by spaceworkers

Thursday, January 11th, 2018

Article source: spaceworkers 

Cabo de vila is a house for a young couple that wanted a house that doesn’t look like a regular house. When we first meet the place for the house, the approach to the location give us the central mote for the project. We wanted a shape that can fill the void left by the valley and at the same time we wanted this new shape to embrace and reflects the surrounding green areas giving its users a special perspective on the landscape.

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: spaceworkers
  • Project: Cabo de Vila House
  • Location: Paredes, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra
  • Software used: Vectorworks, Rhinoceros and Cinema 4D
  • Size: 340m2
  • Project Year: 2010 – 2015

(more…)

Sunis Residence in Antalya, Turkey by Alpugan Architects

Thursday, January 11th, 2018

Article source: Alpugan Architects 

The Sunis Residence in Antalya, designed by Alpugan Architects, offers a futuristic, flexible and sustainable living complex, with an approach based on historical, natural and physical parameters of the city, the relationship established with nature, and settlement decisions integrated with the ‘open green system’.

Image Courtesy © Alpugan Architects

  • Architects: Alpugan Architects
  • Project: Sunis Residence
  • Location: Konyaaltı-Antalya, Turkey
  • Investor: Turaçlar Group
  • Contractor: Turaçlar İnşaat
  • Total Construction Area: 25.368,42 sqm
  • Total Landscape Area: 6.527,20 sqm
  • Number of Houses: 152
  • Total Land: 14.666 sqm
  • Size of Houses: 100-800 sqm
  • Completion Date: September 2018

(more…)

Fluid Mirror in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

Thursday, January 11th, 2018

Article source: Waterfrom Design

Incorporating themselves into the pleasing view of a waterfront residence, the undulate waters with ripples therein pass through the semi-circular surrounding windows and become part of the vicissitudes of your daily life. Inspired by the murmuring waters outside the bright neat windows, the interior design extends swells of the rippling breakers and transforms them into attractive curves in walls, ceilings and traffic flow, symbolizing echoes to exterior waves to resemble endless stream currents, take in soft wavy lines and delicate rhythm, and replace rigid and simple squares.

Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Designer: Waterfrom Design
  • Project: Fluid Mirror
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Software used: Autocad
  • Client: Mr. ZHAO
  • Area: 135 m2 + balcony 15 m2
  • Design Period: 2016.5-2016.9
  • Construction Period: 2016.10-2017.4

(more…)

House in Rapel, Chile by 2DM

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: 2DM 

The commission consists of a summer house to be located in a rural area near Rapel Lake in a region of central Chile. The main characteristic that shapes the condition of the space is the extreme heat in summer times, a time that coincides with the greatest use of the house. In response to this requirement, the house responds with two basic strategies, it’s own shade and ventilation. The house is thought of as a volume based on its own shadow, that is, the volume itself is capable of generating its own shadow through eaves at the ends of the house. A warehouse type volume, which in turn, achieves an appropriate height to move a mass of hot air away and renew it with cross ventilation. It is added to the strategy, to incorporate timber cladding to the roof to shade and microventilate the roof sheet.

Image Courtesy © 2DM

  • Architects: 2DM
  • Project: House in Rapel
  • Location: El Manzano, Comuna de Las Cabras, Chile
  • Surface Built: 127 m2
  • Year: 2016

(more…)

Loftwonen Strijp-S in Eindhoven, The Netherlands by architecten|en|en

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: architecten|en|en

Loftwonen is a special form of urban residence. The idea of Loftwonen is based on high rooms and flexible floor plans. Block 61, which was designed by architecten|en|en, is part of an urban composition of three housing blocks that are constructed in a similar manner. The housing blocks are located along the railway as an extension of the well-known Klokgebouw. The three buildings are separated from the railway by means of an oblong parking garage, which parallels the railway embankment.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: architecten|en|en
  • Project: Loftwonen Strijp-S
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: BASE Photography 
  • Client: SDK Vastgoed 
  • Year of Use: 2017 
  • Design: 2013 

(more…)

Hudson Valley Guest House in New York by Janson Goldstein

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: Janson Goldstein

The master plan for this four-acre hillside site outside of the Upstate New York town of Hudson includes a new guesthouse and pool adjacent to an existing contemporary home. The 20-foot-by-45-foot pool takes advantage of the property’s Hudson Valley views, while the guesthouse, nearly surrounded by a new meadow, forms an entry court with the main structure. A covered breezeway divides the guesthouse into two sides, one a gym for the homeowners and guests, the other a living-and-sleeping area for guests. The opening acts as a bridge between the sides, allowing for privacy as well as connection to the surrounding landscape. Clad in vertical wooden slats, the structure’s simple construction, including exposed rafters and concrete flooring, features an elegant glass wall that maximizes the building’s transparency and view.

Image Courtesy © Scott Frances

  • Architects: Janson Goldstein
  • Project: Hudson Valley Guest House
  • Location: Hudson, New York, USA
  • Photography: Scott Frances, Mikko Kikuyama
  • Lead Architects: Hal Goldstein, Stefan Kusurelis, Mark Janson, Steve Scuro 
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1,000 sq. ft. 
  • Completion Year: 2015 

(more…)

Vivid Color in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: Waterfrom Design

Vivid Color

Inspired with paper patterns created by fashion designers for garment making to interpret their imagination, this interior design, taking silhouettes from such patterns, starts dialogues with the young residence owner, a French educated female fashion designer. Just as dress drawings, folding and twisting in pattern making are transformed to clean-cut presentation of sharply defined copper tubing of pendant lamps hanging down from ceiling and wires braided on the glass bookcase.

Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Designer: Waterfrom Design
  • Project: Vivid Color
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Client: Ms. CHEN
  • Area: 76 m2
  • Design Period: 2015.10-2015.12
  • Construction Period: 2016.02-2016.06

(more…)

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise