Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Sausalito Outlook in California by Feldman Architecture, Inc.

Tuesday, October 16th, 2018

Article source: Feldman Architecture, Inc.

It was on a quick stopover going from Hong Kong to South America that this newly-retired couple decided on a whim to lay roots in Sausalito, California after a decades-long residence in Taiwan. The original space, a 70’s era home with panoramic views of the San Francisco Bay, lacked the unique charm and character desired to match the client’s eclectic tastes. Seeking to infuse a sense of their unique personal style, the homeowners tasked Feldman Architecture with the challenge of transforming the property into a sophisticated library of vinyl records, design books, and vintage Coca-Cola bottles; a place to appreciate their collections while soaking in the ever-changing view. The Feldman team achieved this stunning transformation by bringing down an interior wall and adding 9-foot-high floor-to-ceiling shelving with asymmetrical compartments so every item has a place of significance. The contemporary 1,000-square-foot open-plan media room tops a library sitting three floors down. With walls of glass to enjoy the expansive views of the Bay, the library sits at the core of the residence, taking the place of two spare bedrooms with small bay windows and out-of-date storage spaces. A former third bedroom on the same floor was converted to a gym, effectively refreshing the space in a style reflective of the improved design.

Image Courtesy © Joe Fletcher

  • Architects: Feldman Architecture, Inc.
  • Project: Sausalito Outlook
  • Location: Sausalito, California, USA
  • Photography: Joe Fletcher
  • General Contractor: Forsythe General Contractors
  • Structural Engineer: GFDS Engineers
  • Custom Millwork and Cabinetry: EBY Construction

(more…)

The Infinity House in Khandala, India by GA design

Tuesday, October 16th, 2018

Article source: GA design

Planned with a brief of maximizing views of the valley and enabling a nexus with the environment, the villa for a family of four has been conceived on a plot of land that is deeply contoured with a steep slope towards the valley. With stupendous views, where earth, water and the environment amalgamate to demonstrate nature’s phenomenon, the villa has been planned with most of the rooms optimizing the views.  The natural site contours have been used effectively while exploiting the views of the mountains to create an infinity swimming pool that manifests itself as the core of the villa. The area under the pool serves as a leisure zone of the house, the more semi-public zone where games and an entertainment area are functionally located, while opening out into a lush green garden.

Image Courtesy © GA design

  • Architects: GA design
  • Project: The Infinity House
  • Location: Khandala, India
  • Principal Architect: Rajan Goregaoker

(more…)

Bridle Path Road House in New Zealand by Borrmeister Architects

Tuesday, October 16th, 2018

Article source: Borrmeister Architects

A modest family home nestled amongst the foothills of the Port hills in Heathcote Valley, Christchurch- a rebuild option for clients who were keen to stay within their community after the 2011 earthquakes. The house, like the section, is naturally orientated towards the valley and features a longitudinal stretch of windows offering magnificent views across the valley and an intimacy with the surrounding landscape. The band of sliding doors below opens onto an expansive deck- blurring the boundary between man-made house and the natural surroundings. The northern ‘glass house’ end of the house sits under generous overhanging eaves giving an illusion of the house disappearing into the trees beyond. A double height space is located behind a portion of the ‘glass house’ allowing natural daylight to filter into the first floor common areas. The house is a good example of what can be achieved with a modest budget and well thought-out economical design.

Image Courtesy © Borrmeister Architects

  • Architects: Borrmeister Architects
  • Project: Bridle Path Road House
  • Location: Christchurch, New Zealand
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Stouffville Residence in Toronto, Canada by Trevor McIvor Architect Inc.

Monday, October 15th, 2018

Article source: v2com

Resting on a rolling field, this modern rural country home outside Toronto was inspired by the stone walls that were used to separate farmer’s fields.

Stouffville Residence is grounded in the earth while being cantilevered over a vast landscape. The stone entry wall, low and private, hints program through a series of translucent glass boxes punching through the otherwise monolithic wall. This wall acts as a key organizational element anchoring a series of glass volumes that open up to the south of the building overlooking the property and offering commanding views of the landscape. The orientation of the project intends to minimize the building’s impact on the area while maximizing site lines and access to natural daylight. The roof seemingly floats above the stone entry wall suggesting a more gestural and dynamic roof on the dwelling’s other face.

A look back onto the house from the field. The living room volume is the tallest space, allowing expansive views onto the surroundings, Image Courtesy © Maciek Linowski

  • Architects: Trevor McIvor Architect Inc.
  • Project: Stouffville Residence
  • Location: Stouffville, Toronto GTA, Ontario, Canada
  • Photography: Maciek Linowski
  • Builder: Ortolan Building Design Ltd
  • Structural Engineer: Blackwell Structural Engineers
  • Site Area: 40,454 m2
  • Project Area: 5,000 sf (465 m2)
  • Project Completion Year: 2017

(more…)

Caterpillar House in Carmel-by-the-Sea, California by Feldman Architecture, Inc.

Monday, October 15th, 2018

Article source: Feldman Architecture, Inc.

The design for the Caterpillar House, sited on the softly rolling hills of the Santa Lucia Preserve, sought to accentuate a connection to the land. Having lived in a Cliff May home, the client came to the project with a love of modern ranch houses and looking for an environmentally-conscious response to a beautiful site. The Caterpillar House implements sustainable elements while exploring a contemporary version of the ranch ideals: massing that is low and horizontal, an open plan with a strong connection between indoor and outdoor spaces, and main living areas that center informally on the kitchen.

Image Courtesy © Joe Fletcher

  • Architects: Feldman Architecture, Inc.
  • Project: Caterpillar House
  • Location: Carmel-by-the-Sea, California, USA
  • Photography: Joe Fletcher
  • Contractor: Groza Construction
  • Landscape Design: Joni Janecki + Associates
  • Interior Design: Jeffers Design Group
  • Engineer: Yu Strandberg Engineering
  • Construction Year: 2010

(more…)

Gran de Gracia Mini Apartment in Barcelona, Spain by YLAB Arquitectos

Monday, October 15th, 2018

Article source: YLAB Arquitectos 

The project consists of the interior reform of a former gatekeeper residence, located on the roof of a building in the Barcelona district Gracia. Enjoying a privileged location overlooking the neighboring buildings and surrounded by a large terrace, this apartment showed serious deficiencies such as its small size of 38 m2.

Image Courtesy © YLAB Arquitectos

  • Architects: YLAB Arquitectos
  • Project: Gran de Gracia Mini Apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Contractor: Sesac 14, Interiorismo Indarama
  • Partners: Sesaelec, Gunni & Trentino, Domestico Shop
  • Authors: Tobias Laarmann & Yolanda Yuste López
  • Area: Barcelona 38 m2

(more…)

SIRI House in Bangkok, Thailand by GLA.Design Co., Ltd.

Monday, October 15th, 2018

Article source: GLA.Design Co., Ltd.

The building is more like their ‘Life Gallery’ than the house. Their lifestyle required space that exhibit their memories of traveling and their love of nature.

The first level open plan is for flexible space and matched with modern lifestyle. Although the house embraced by the greenery, there’s still the courtyard – connecting living space in the East Wing to the West Wing service area. The courtyard is capable of supporting both active and passive activities, spacious timber deck with fish pond and water feature for throwing a party at home and lawn with benches for chill out while enjoying the garden under the tree canopy. Affording privacy, a horizontal void at the gallery allows inhabitants to see their neighbors passing or guests who always visit them.

Image Courtesy © Sofography by Chalermwat Wongchopoo

  • Architects: GLA.Design Co., Ltd.
  • Project: SIRI House
  • Location: Beverly Hill, Chaengwattana, Bangkok, Thailand
  • Photography: Sofography by Chalermwat Wongchopoo
  • Lead Architect: Rinrada Nirot
  • Assistant Architect: Apisit Sornthong
  • Landscape Architect: Pitch Nimchinda
  • Main Contractor: SSi DEVELOPMENT
  • Project Status: Completed in 2018

(more…)

Habitation Leba by CRAHAY & JAMAIGNE

Monday, October 15th, 2018

Article source: CRAHAY & JAMAIGNE

The wood frame housing is located on the edge of subdivision.

The interior levels have been studied in order to perfectly record the volume in the slight elevation of the ground.

The environment and sunshine induced two open facades opposed to two very closed facades.

Image Courtesy © CRAHAY & JAMAIGNE

(more…)

Brise Soleil House in Port Moresby, Papua New Guinea by Studio Workshop

Sunday, October 14th, 2018

Article source: Studio Workshop

The Brise Soleil House is a compact 2-bedroom, 173SQM dwelling situated at the top of a steep, west-facing block near Port Moresby Harbour overlooking a former cargo terminal. The house is a cast-in-situ concrete building partially clad in an undulating wave-like timber wrapper which provides shading, privacy, and ventilation to the master suite. The wrapper flattens as it continues around the building to become a full-height operable screen for the upper level gallery to control the western sun and capture views to the Coral Sea beyond.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: Studio Workshop
  • Project: Brise Soleil House
  • Location: Port Moresby, Papua New Guinea (Lat -9.473219199999999, Long 147.1548636)
  • Photography: Peter Bennetts
  • Software used: Revit, Rhino, Grasshopper
  • Lead Architects: Rory Spence, Jonathan Nelson, Chris Knapp, Joel Hutchines
  • Builder: Cyril Duffy
  • Engineer: Stocks And Partners
  • Green Roof: Balance Enviro Solutions
  • Joiner: LNA Joinery + Studio Workshop
  • Concreting: Conform Civil
  • Floor Size: 173SQM
  • Completion Year: 2017

(more…)

Durham Street Townhouses in New Zealand by Borrmeister Architects

Sunday, October 14th, 2018

Article source: Borrmeister Architects

The characterful Durham Street Townhouses sit proudly about a shared courtyard punctuated with private walkways, dramatic pergolas, and bold roof forms.

Around this central space the proportions and arrangement of the buildings work together to create a village-like atmosphere, while oiled cedar walls and slatted screens combine with the careful composition of glazed openings to provide privacy to each unit.

Image Courtesy © Borrmeister Architects

(more…)

Kenesto: 30 day trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise