Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Butterfly House in California by David Hertz FAIA Studio of Environmental Architecture

Friday, May 26th, 2017

Article source: David Hertz FAIA Studio of Environmental Architecture

The Butterfly House is a project in Venice Beach California that resides on a 40′ x 90′ end lot. The name of the house is derived from the butterfly roof which is formed to collect rainwater for irrigation and creates a dramatic elevation especially when the wooded ceiling is illuminated. The main concept of the house, was based upon maximization of the long south facing elevation to create a dark solar absorbent surface and to provide exposed solar thermal heating with evacuated tubes used as an architectural accent. The glass tubes provide hot water for both domestic uses and hydronic radiant as well heat for the the narrow lap pool along the edge of the property. On the outer edge of the property is a 90 foot long 8 foot tall double-sided living vegetative wall with durable drought tolerant succulents on the southern face at the street, as an offering to the community, while the inside surface facing the house is a living wall of edible landscape so that the occupant needs only to go a few steps to pick his wall to make a salad, pick herbs or vegetables. The entrance to the house is from the side yard, between a courtyard that separates the garage from the main house and connects the buildings at the second floor through a glass bridge. A warm palette of sustainable materials are used throughout the house to create an environment that is at once private yet opens from the interior to the exterior. The house takes advantage of natural ventilation and prevailing breezes through a high solar chimney and stair tower that leads to the roof deck as well as thermostatically controlled operable windows that cool the interior. The house also has solar photovoltaic panels which along with advanced lighting controls the state-of-the-art information systems throughout the house creates a zero net energy building.

Image Courtesy © David Hertz FAIA Studio of Environmental Architecture

(more…)

House Y in Iisalmi, Finland by Arkkitehtitoimisto Teemu Pirinen

Friday, May 26th, 2017

Article source: Arkkitehtitoimisto Teemu Pirinen

Backstory

The client inherited an unattractive “McMansion” with poor spatial. The house was designed to meet the tastes of the former generation. The site also featured a large pompous garden with extensive manicured lawns. The house was too big and expensive to maintain. The client wanted to restore the plot to a natural pine forest, and built a small home that fully engages with the surrounding landscape. An added bonus to the restored pine forest is that the client doesn’t need to mow any lawns! The new house and garden have been designed to meet contemporary tastes. Hence, this project represents both a generational shift and a change in design ideology / ecology.

Image Courtesy © Marc Goodwin, Archmospheres

(more…)

Dome of Visions 3.0 in Aarhus, Denmark by Atelier Kristoffer Tejlgaard

Friday, May 26th, 2017

Article source: Atelier Kristoffer Tejlgaard 

The architect behind Dome of Visions, Kristoffer Tejlgaard, sees sustainability in construction as an absolutely necessary and worthwhile entrance to his subject.

To his students, the former Pritzker award winner, Glenn Murcutt, formulated a very elegant approach to architecture: “Touch the Earth Lightly with your housing footprint”, and with that he did not only consider a building built on a few pillars. He asks the question: Where does the building materials come from? What damage has been done, for example, in the land area where the materials are extracted? How will the construction be returned to the ground again, or can it be recycled, recycled or assembled in a way so that it can be separated, changed and used in new contexts?

Image Courtesy © Atelier Kristoffer Tejlgaard

  • Architects: Atelier Kristoffer Tejlgaard
  • Project: Dome of Visions 3.0
  • Location: Aarhus, Denmark
  • The dome:
    • Dimensions: 24m diameter, 10,5m height
    • Footprint: 450m2
    • Garden: 130m2
    • Volume: 2.950m3
    • Surface area: 794m2
    • Beams: 588
    • Nodes: 282
    • Facade: 283 6mm sheets of polycarbonate
    • Top opening: 25m2
    • Bolts: 8.600
  • The house:
    • Area groundfloor: 120m2
    • Area first floor: 140m2
    • CLT: 100m3

(more…)

Around the Corner Grain in Saitama, Japan by Eureka + MARU。architecture

Friday, May 26th, 2017

Article source: Eureka

A landscape of livings woven together

A project of a 7 unit apartment on a corner of a suburban residential district.The project aims to create a landscape of diverse livings appearing from each external space placed randomly throughout the apartment.

Image Courtesy © Ookura Hideki

  • Architects: Eureka + MARU。architecture (Yohei Takano, Sachiko Morita)
  • Project: Around the Corner Grain
  • Location: Urawa-ward Saitama city Saitama prefecture, Japan
  • Photography: Ookura Hideki
  • Lead Architects: Inagaki Junya, Sano Satoshi, Hori Eisuke
  • Project architects: Emi Sano(ex-staff), Hikaru Takei(ex-staff), Kazunori Yamaguchi(ex-staff), Tomonori Kajita(ex-staff), Naoki Inomata, Kyohei Takahashi(ex-staff)
  • Client: Katsuhiro Honda

(more…)

Nhà Thân Thiện #003 in HaNoi, VietNam by Global Architects & Asociates

Thursday, May 25th, 2017

Article source: Global Architects & Asociates  

Located in a quiet area near West Lake, Hanoi, “Nhà Thân Thiện # 003” is designed for the weekend getaway purpose of a young family.

The idea is based on three factors: the way of organizing space for a weekend house in the city, size 6x10m; The use of friendly materials, creating a rustic atmosphere, relaxation; Last but not least, the energy saving issue for a home that is influenced by the West Sunlight.

Image Courtesy © Nguyễn Quốc Anh, Nguyễn Trung Kiên

  • Architects: Global Architects & Asociates
  • Project: Nhà Thân Thiện #003
  • Location: Tay Ho street, HaNoi, VietNam
  • Photography: Nguyễn Quôc Anh, Nguyễn Trung Kiên
  • Project team: Nguyễn Quôc Anh, Nguyễn Hoàng Hiệp, Nguyễn Trung Kiên, Nguyễn Công Thành
  • Construction management: Nguyễn Danh Hoan, Nguyễn Xuân Quân
  • Materials: Concrete, Stone, Steel, Glass, Clay tile, Bamboo, Wood
  • Built Area (m2 or sqft): 60m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Dragon Court Village in Aichi, Japan by Eureka

Thursday, May 25th, 2017

Article source: Eureka 

Within our fieldwork in Asian cities and villages, conducted against a backdrop of increased threats from severe weather and global warming, we sometimes encounter with adaptable housing cultures that border against natural disasters; ecological and customary architectural behaviors that have likened to elements of the natural environment; and methods to help maintain and continue such things. Today, with the rapid urbanization of Southeast Asia, especially from China to the Indochina, the act of observing native and traditional architectures and villages is synonymous with observing their very own destruction and acceptance. The life of barely scraping by, sometimes becoming subject to unlawfully dense surroundings, is very much reliant on the ability to tolerate ambiguity, semitransparent and gradational special qualities, and the architecture`s redundant and updating nature. In this scheme, such qualities were pulled into a tangible plan.

Image Courtesy © Ookura Hideki

  • Architects: Eureka
  • Project: Dragon Court Village
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Ookura Hideki
  • Lead Architects: Inagaki Junya, Sano Satoshi, Nagai Takuo, Hori Eisuke
  • Project architects: Kazutoshi Sugimoto(ex-staff), Yuki Nagasawa(ex-staff), Hiroyuki Tsukada(ex-staff), Kazunori Yamaguchi(ex-staff)
  • Client: Yutaka real estate
  • Consultants: The University of Siga Prefecture-Nagai Takuo

(more…)

House among the olive grove in Kidron, Israel by Henkin Irit & Shavit Zohar

Thursday, May 25th, 2017

Article source: Henkin Irit & Shavit Zohar

Kidron village consists of large agricultural estates, is situated on a plain turf in which the size of the plots dictates large distances between the various residential houses.

Olive vineyards are the main component on the land on which the Aloni family house was designed and built. The idea was to design a “connector” between the front and the back vineyards. In order to do so, the house was placed in morphological correspondence to the olive trees, with the olive rows parallel and perpendicular to the front of the house together.

Image Courtesy © Asaf pinchuk

  • Architects: Henkin Irit & Shavit Zohar
  • Project: House among the olive grove
  • Location: Kidron, Israel
  • Photography: Asaf pinchuk
  • Video Editor: Shir Ma’ayan
  • Graphic Designer: Danielle Vertman
  • Visual Designer: Studio 2181 by Dror Niv
  • Lighting: Yair Doram

(more…)

San Carlos Midcentury Modern Remodel in California by Klopf Architecture

Wednesday, May 24th, 2017

Article source: Klopf Architecture

The previous owner of this 1960s modern home covered over the walls of glass with plywood and installed a massive awning at the rear of the house, blocking out most light and connection with the outdoors. The original interior had a maze-like layout starting with a small entry area and moving into too many hallways. In short, the house felt dark and closed-in. Nevertheless the new owners saw the potential in the home, purchased it, and hired Klopf Architecture to help them realize the potential. Today it is an open, light and bright, indoor-outdoor, clean and simple, modernist home for two professionals and their young son.

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: San Carlos Midcentury Modern Remodel
  • Location: California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Klopf Architecture team: John Klopf, Chuang-Ming Liu and Ethan Taylor
  • Landscape Design: Growsgreen
  • Structural Engineer: Sezen and Moon
  • Contractor: Starburst Construction
  • Landscape Contractor: Inside Out SF
  • Year completed: 2016

(more…)

Event House in Gyeonggi, South Korea by UAARL_Urban Alternative Architecture Research Lab

Wednesday, May 24th, 2017

Article source: UAARL_Urban Alternative Architecture Research Lab

The house was designed for a couple. The husband is a college professor at art department. The site is placed on a hillside with a sweeping view and a broad slope to the northwest, and faces a mountain to the south. It poses a particular challenge that the orientation of the house and of the main view cannot be the same.

Image Courtesy © Kim, Jae Youn

  • Architects: UAARL_Urban Alternative Architecture Research Lab (Lee, Woo Hyoung, AIA, LEED AP)
  • Project: Event House
  • Location: Yangpyeong-gun, Gyeonggi, South Korea
  • Photography: Kim, Jae Youn
  • Design Team: Suh, Jin Hyun
  • General Contractor: Muyu Design
  • Built Area: 278.34 m²
  • Completion Year: 2017

(more…)

CBR House in Bío Bío Region, Chile by Cristian Berrios Architects

Wednesday, May 24th, 2017

Article source: Cristian Berrios Architects

The restriction of a square plant (9 x 9 meters) is the context in which the project is developed. A central aisle with a dimension between enclosure and corridor defines the spatial structure that organizes this house. In its geometric center a skylight floods of light both levels crossing the floor of the second level. For this soil, flat steel bars were used, reminiscent of the urban gratings that conceal the installations and an unknown surface of the cities. On this structure, in the center of the dwelling, the experience can be of weightlessness or vertigo, the sensation is tensioned with the skylight that accompanies in concordance.

Image Courtesy © Ignacio Bisbal

  • Architects: Cristian Berrios Architects
  • Project: CBR House
  • Location: San Pedro De La Paz, Bio Bio, Chile
  • Photography: Ignacio Bisbal
  • Author: Cristián Berríos
  • Architects Collaborators: Pamela Cordero, Ignacio Rojas, Simón Guzmán
  • Materials: Concrete, Wood
  • Surface: 172 m

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise