Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House Camps Bay in Cape Town, South Africa by Babett Frehrking Architect

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: Babett Frehrking Architect

The brief was to give an existing residential complex consisting of two units a new contemporary look and feel, create some additional quality space, improve the flow and convert a double garage into a new bachelor apartment.

Apartment 1: Four bedroom unit over three storeys + additional study

By replacing an old timber deck with a deep concrete balcony stretching from one side of the building to the other.covered by a concrete roof of the same size the open outdoor space is now usable in any weather condition and incorporates it visually and spatially into the living area with any easy flow between in and outside.

Image Courtesy © 4otomo

Image Courtesy © 4otomo

 

(more…)

Wirawan House in Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: RAW Architecture

Located in Puri Indah, West Jakarta region, the tropical open house creates intimate space from entrance through void in the garden, in living room, library, and the roof top garden.

Berlokasi di Puri Indah, Jakarta barat, rumah tinggal tropis terbuka didesain dengan ruang – ruang yang terbuka tertutup dari pintu masuk, dengan pengalam ruang void di taman dan ruang- ruang yang lebih kecil.

Image Courtesy © Eric Dinardi Bacteria Photography

Image Courtesy © Eric Dinardi Bacteria Photography

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Wirawan House
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Photography: Eric Dinardi Bacteria Photography
  • Client: Mr. Wirawan and Family
  • Architect in charge: Realrich Sjarief
  • Interior Designer: Mondrich Syarif, and Karina Tjandra from STUDIO PIU
  • Architecture Project Team: Bambang Priyono, Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat, Rio Triwardhana, Suryanaga, Anton Suryanto, Andhang Trihamdhani, Emmy Ulfah, Randy Abimanyu.
  • General Contractor: > O + Workshop
  • Supervisor in charge: Sudjatmiko and Singgih Suryanto
  • Construction Manager: Endhang Syamsuddin, Bonari Ari Dzaki
  • Structure Engineer: John Djuhaedi
  • Mechanical and Electrical Engineer: Bambang Priyono, Andi, Karim, and Hamim
  • Landscape: Mr. Wirawan and Family
  • Project year: 2016

(more…)

CH house in Nuevo León, México by GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

In a privileged site occupied by an old and obsolete house, we face a dilemma: renovate or demolish such house in order to make way for a new residential project. In conjunction with the client we decide to go for the latter alternative and go ahead with the demolition, adjusting the topography according to the new scheme, which will seek to benefit from the wonderful city views.

Image Courtesy © Jorge Taboada

Image Courtesy © Jorge Taboada

  • Architects: GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez
  • Project: CH house
  • Location: Monterrey, Nuevo León, México
  • Photography: Jorge Taboada
  • Project Team: Emmanuel Soto, Pamela Díaz de León, Rafael Návar, Oscar O´Farril, Priscila López, Tonatiuh Aguilar
  • Extension: 850 m2
  • Year: 2011-2013

(more…)

Gutter House in Guaíba, Brazil by Núcleo de Arquitetura Experimental

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Núcleo de Arquitetura Experimental

The house has a naturalistic character, with its structure and covering being molded “in loco”, through the use of   traditional construction techniques. The openings, exterior walls and other similar elements were designed and executed by local professionals, with no predominant suppliers.

Image Courtesy © Alexandre Prass

Image Courtesy © Alexandre Prass

  • Architects: Núcleo de Arquitetura Experimental
  • Project: Gutter House
  • Location: Guaíba, RS-Brazil
  • Photography: Alexandre Prass
  • Project team: Arq. Alexandre Rögelin Prass
  • Area: 74,91 m²
  • Project Year: 2010
  • Construction Year: 2011

(more…)

House Daasdonklaan in Roosendaal, Netherlands by zone zuid architecten

Sunday, July 10th, 2016

Article source: zone zuid architecten

Dutch design office zone zuid architecten recently completed a new home in one of the suburbs of Roosendaal. The 225 sq m house is designed as a deconstruction of a traditional Dutch house silhouette, several floors for living with a gable roof.

The main goal was to create a strong relation between the interior and the exterior of the plot. For example the house is placed on a raised terrace. This terrace becomes part of the living space but also the other way around. The volumes are then shifted relative to each other and are abstracting the silhouette.

Image Courtesy © Ruimtes in beeld

Image Courtesy © Ruimtes in beeld

  • Architects: zone zuid architecten
  • Project: House Daasdonklaan
  • Location: Roosendaal, Netherlands
  • Photography: Ruimtes in beeld, gido van zon
  • Main contracter: Bouwgroep middenbrabant

(more…)

Siglap Plain – RAW n REFINE in Singapore by AAMER ARCHITECTS

Sunday, July 10th, 2016

Article source: AAMER ARCHITECTS

Located in front of a bus-stop at a junction of a minor road and a busy main road, this reconstruction of a small bungalow house is attracting attention from the community for its dynamic form and interesting use of materials.

The unique combination of raw off-form concrete and finely crafted solid teak screens from Bali veils and protects the house from its harsh urban environment without compromising on views, natural light and ventilation.

Image Courtesy © Sanjay Kewlani

Image Courtesy © Sanjay Kewlani

  • Architects: AAMER ARCHITECTS
  • Project: Siglap Plain – RAW n REFINE
  • Location: Singapore
  • Photography: Sanjay Kewlani
  • Project Team Members: Albert Yeo, Ryan Kim
  • Civil & Structural Engineer: S B Ng Pte Ltd
  • Quantity Surveyor: BKG Consultants Pte Ltd
  • Main Contractor: Heng Chiang Pte Ltd
  • Land / Built-up Area: 349 m2 / 448 m2
  • Completed: 2016

(more…)

THROUGH HOUSE in Ontario, Canada by DUBBELDAM inc. architecture + design

Sunday, July 10th, 2016

Article source: DUBBELDAM inc. architecture + design

A busy doctor commissioned the renewal of this 128 year-old house to fulfil his desire for a modern and light-filled home with a connection to the outdoors. Situated on a narrow lot in a dense downtown neighbourhood, the renovation of this 135 s.m. residence also aimed to provide increased living space on the interior. However, in order to preserve the intimate rear garden, the design challenge was to ‘expand’ the interior space without increasing the footprint of the house. This was accomplished by a rethinking of traditional programme, utilizing built-in place elements and changes in ceiling heights to define spaces rather than walls, and by creating a powerful visual connection with the small backyard to extend the living space. The dark, cramped interior was carved out to create bright, airy spaces connected by an open plan. Materials and built-ins are designed to emphasize linearity – horizontal lines of rift cut white oak millwork, linear divisions of cabinets and display units, stacked strips of industrial felt on the fireplace, and long porcelain tiling with a linear pattern; they create the perception of expanding and stretching the space and direct the eye through the house towards the rear garden.

Image Courtesy © Bob Gundu

Image Courtesy © Bob Gundu

  • Architects: DUBBELDAM inc. architecture + design
  • Project: THROUGH HOUSE
  • Location: Toronto ,Ontario, Canada
  • Photography: Bob Gundu
  • Project Team: Heather Dubbeldam, Jason LeBlanc, Bindya Lad, Oliver Dang, Jacob JeBailey,
    Johanna Bollozos, Lynden Giles, Suzanna MacDonald
  • Contractor: DDF European Design
  • Size: 1,450 s.f.

(more…)

The Pilot’s House in Winchester, England by AR Design Studio

Sunday, July 10th, 2016

Article source: AR Design Studio

Built in the mid-19th century, The Pilot’s House was one of the original ‘Winchester Villas’; a collection of family homes built for the wealthy and located close to England’s oldest school, Winchester College. Built using fine brick-work and flint masonry, the houses were an exquisite example of a grand family home.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Pilot’s House
  • Location: Winchester, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Contractor: Blue Fish Construction Ltd
  • Size:
    • Existing: GIA 375 sqm
    • Extension: GIA 170 sqm
    • Total: GIA 545 sqm

(more…)

House E in Linz, Austria by caramel architekten zt gmbh

Friday, July 8th, 2016

Article source: caramel architekten zt gmbh

Located on the periphery of the city, the plot of land offers a spectacular view of Linz, as long as one builds high enough to be able to gaze over the neighbouring properties. That is why the ground storey lies about 6m above street level – with the pleasant side-effect of allowing the garden area to adjoin the living area on the same level to the west and north, despite the extreme slope.

Image Courtesy © Martin Pröll and Caramel

Image Courtesy © Martin Pröll and Caramel

  • Architects: caramel architekten zt gmbh
  • Project: House E
  • Location: Linz, Austria
  • Photography: Martin Pröll and Caramel
  • Software used: Archicad

(more…)

Alfred House in Melbourne, Australia by Andrew Maynard Architects

Friday, July 8th, 2016

Article source: Andrew Maynard Architects

In a Nutshell

Alfred House is an addition and reconfiguration of an existing two storey, two bedroom terrace, with a tired lean-to that had little relationship with the exterior space. The client wanted us to replicate one of our previous projects, Vader House, as they liked the idea of a centralised courtyard.  It was an interesting idea for us to revisit and to evolve, as we were able to push the concept further due to the property’s connection with the laneway. The big challenge was that Alfred had less than half of Vader’s budget.

Image Courtesy © Fraser Marsden

Image Courtesy © Fraser Marsden

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Alfred House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tess Kelly, Fraser Marsden
  • Software used: SketchUp and Vectorworks
  • Project team: Andrew Maynard, Mark Austin
  • Builder: TCM Building Group
  • Engineer: Hive Engineering
  • Landscape Architects: Bush Projects
  • Artist (wall mural): Seb Humphreys – Order 55
  • Planning Consultant: Hansen Partnership
  • Building Surveyor: Code Compliance
  • Site / Floor Area: 142 msite / 155 m2 floor area
  • Completion date: December 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy