Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Siglap Plain – RAW n REFINE in Singapore by AAMER ARCHITECTS

Sunday, July 10th, 2016

Article source: AAMER ARCHITECTS

Located in front of a bus-stop at a junction of a minor road and a busy main road, this reconstruction of a small bungalow house is attracting attention from the community for its dynamic form and interesting use of materials.

The unique combination of raw off-form concrete and finely crafted solid teak screens from Bali veils and protects the house from its harsh urban environment without compromising on views, natural light and ventilation.

Image Courtesy © Sanjay Kewlani

Image Courtesy © Sanjay Kewlani

  • Architects: AAMER ARCHITECTS
  • Project: Siglap Plain – RAW n REFINE
  • Location: Singapore
  • Photography: Sanjay Kewlani
  • Project Team Members: Albert Yeo, Ryan Kim
  • Civil & Structural Engineer: S B Ng Pte Ltd
  • Quantity Surveyor: BKG Consultants Pte Ltd
  • Main Contractor: Heng Chiang Pte Ltd
  • Land / Built-up Area: 349 m2 / 448 m2
  • Completed: 2016

(more…)

THROUGH HOUSE in Ontario, Canada by DUBBELDAM inc. architecture + design

Sunday, July 10th, 2016

Article source: DUBBELDAM inc. architecture + design

A busy doctor commissioned the renewal of this 128 year-old house to fulfil his desire for a modern and light-filled home with a connection to the outdoors. Situated on a narrow lot in a dense downtown neighbourhood, the renovation of this 135 s.m. residence also aimed to provide increased living space on the interior. However, in order to preserve the intimate rear garden, the design challenge was to ‘expand’ the interior space without increasing the footprint of the house. This was accomplished by a rethinking of traditional programme, utilizing built-in place elements and changes in ceiling heights to define spaces rather than walls, and by creating a powerful visual connection with the small backyard to extend the living space. The dark, cramped interior was carved out to create bright, airy spaces connected by an open plan. Materials and built-ins are designed to emphasize linearity – horizontal lines of rift cut white oak millwork, linear divisions of cabinets and display units, stacked strips of industrial felt on the fireplace, and long porcelain tiling with a linear pattern; they create the perception of expanding and stretching the space and direct the eye through the house towards the rear garden.

Image Courtesy © Bob Gundu

Image Courtesy © Bob Gundu

  • Architects: DUBBELDAM inc. architecture + design
  • Project: THROUGH HOUSE
  • Location: Toronto ,Ontario, Canada
  • Photography: Bob Gundu
  • Project Team: Heather Dubbeldam, Jason LeBlanc, Bindya Lad, Oliver Dang, Jacob JeBailey,
    Johanna Bollozos, Lynden Giles, Suzanna MacDonald
  • Contractor: DDF European Design
  • Size: 1,450 s.f.

(more…)

The Pilot’s House in Winchester, England by AR Design Studio

Sunday, July 10th, 2016

Article source: AR Design Studio

Built in the mid-19th century, The Pilot’s House was one of the original ‘Winchester Villas’; a collection of family homes built for the wealthy and located close to England’s oldest school, Winchester College. Built using fine brick-work and flint masonry, the houses were an exquisite example of a grand family home.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Pilot’s House
  • Location: Winchester, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Contractor: Blue Fish Construction Ltd
  • Size:
    • Existing: GIA 375 sqm
    • Extension: GIA 170 sqm
    • Total: GIA 545 sqm

(more…)

House E in Linz, Austria by caramel architekten zt gmbh

Friday, July 8th, 2016

Article source: caramel architekten zt gmbh

Located on the periphery of the city, the plot of land offers a spectacular view of Linz, as long as one builds high enough to be able to gaze over the neighbouring properties. That is why the ground storey lies about 6m above street level – with the pleasant side-effect of allowing the garden area to adjoin the living area on the same level to the west and north, despite the extreme slope.

Image Courtesy © Martin Pröll and Caramel

Image Courtesy © Martin Pröll and Caramel

  • Architects: caramel architekten zt gmbh
  • Project: House E
  • Location: Linz, Austria
  • Photography: Martin Pröll and Caramel
  • Software used: Archicad

(more…)

Alfred House in Melbourne, Australia by Andrew Maynard Architects

Friday, July 8th, 2016

Article source: Andrew Maynard Architects

In a Nutshell

Alfred House is an addition and reconfiguration of an existing two storey, two bedroom terrace, with a tired lean-to that had little relationship with the exterior space. The client wanted us to replicate one of our previous projects, Vader House, as they liked the idea of a centralised courtyard.  It was an interesting idea for us to revisit and to evolve, as we were able to push the concept further due to the property’s connection with the laneway. The big challenge was that Alfred had less than half of Vader’s budget.

Image Courtesy © Fraser Marsden

Image Courtesy © Fraser Marsden

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Alfred House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tess Kelly, Fraser Marsden
  • Software used: SketchUp and Vectorworks
  • Project team: Andrew Maynard, Mark Austin
  • Builder: TCM Building Group
  • Engineer: Hive Engineering
  • Landscape Architects: Bush Projects
  • Artist (wall mural): Seb Humphreys – Order 55
  • Planning Consultant: Hansen Partnership
  • Building Surveyor: Code Compliance
  • Site / Floor Area: 142 msite / 155 m2 floor area
  • Completion date: December 2015

(more…)

Chameleon Shotgun in Texas by Zui Ng with ZDES

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Zui Ng with ZDES

Situated at Historical Fourth ward Houston, Texas, Shotgun Chameleon (designed and build by Zui Ng with ZDES) is Inspired by Gulf Coast raised shotgun houses and versatility of chameleon skin. The design emphasizes programmatic flexibility and response to climate. The chameleon-like front screen element provides a myriad of facade possibilities to adapt this design to different urban contexts and to a variety of solar/ wind orientations. Possibilities include wood siding painted to blend with the street-scape, billboards where commercial uses are feasible on the ground floor, louvered wood (vertical or horizontal depending on orientation) to allow for breezes while blocking direct sun and providing privacy, solar panel screen to harvest solar energy, or vine covered screens reminiscent of French quarter balconies. As for the alternating wood slats screen on the sides, they provides privacy for both residents and the neighbors while allowing sunlight and wind to move through the house. A double height glass windows frame an ever evolving urban view at the South and a floor to ceiling opening frame the four seasons views of nature at the north.

Image Courtesy © Zui Ng with ZDES

Image Courtesy © Zui Ng with ZDES

  • Architects: Zui Ng with ZDES
  • Project: Chameleon Shotgun
  • Location: Fourth ward, Houston, Texas, U.S.A
  • Software used: Photoshop

(more…)

Cerrado House in Moeda, Brazil by Vazio S/A Arquitetura

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Vazio S/A Arquitetura

The Cerrado House was built at the foothills of the Sierra da Moeda, a mountain range in the state of Minas Gerais. The three-bedroom house has a rooftop pool and a wide staircase that leads to the rooftop terrace. The rooms are right under the swimming pool and have views of the sierra, the Cerrado and its twisted trees. Louvers on the northern and western faces protect against the inclement sun.

Image Courtesy © Gabriel Castro

Image Courtesy © Gabriel Castro

  • Architects: Vazio S/A Arquitetura
  • Project: Cerrado House
  • Location: Moeda, Brazil
  • Photography: Gabriel Castro, Silvio Todeschi, Carlos Teixeira
  • Authors: Carlos M Teixeira, Leonardo Rodrigues (collab. arch.), Daila Araújo (collab. arch.), Frederico Almeida (collab. arch.)
  • Structural design: RAD
  • Electrical design / Plumbing: Matheus Elias
  • Construction: Nova Engenharia
  • Total area: 320 m²
  • Closed area: 142 m²
  • Site: 3 ha.
  • Project: 2013
  • Construction: 2014 – 2015

(more…)

Cinema House in Gyeonggi-do, South Korea by UTAA

Thursday, July 7th, 2016

Article source: UTAA

This ‘Cinema house’ is not only life space for client’s family but also work place for client who works on film PR. The site has level difference and it is facing a small park on the south. So client wants to capture this natural view and sunshine. Additionally, he needs simple and efficient circulation with modern concept.

Image Courtesy © Park sehwon

Image Courtesy © Park sehwon

  • Architects: UTAA
  • Project: Cinema House
  • Location: Jungni-dong, Icheon-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Park sehwon
  • Architect in Charge: Kim Chang Gyun
  • Design Team: Bae Young Sik, Jo Myung Sun, Kim Hye Jin
  • Structure: Light –weight wood frame
  • Area:
    • Site area: 447.90 m2
    • Bldg. area: 80.01 m2
    • Total floor area: 129.00 m2
  • Year : 2016

(more…)

Concrete House in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Nico van der Meulen Architects

From the inception of this project; the client brief, existing house and contextual setting were all factors to consider carefully before pursuing the extensive alteration and additions to a modest hillside house. From concept to documentation and ultimately implementation, the project was guided by this clear understanding.

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects

(more…)

Growing House in Ukraine, Russia by Berezanskyy architects

Wednesday, July 6th, 2016

Article source: Berezanskyy architects

The project allows to alternately expand the functional space of the house depending on the changing needs and growth of the family. The house consists of main base unit and several additional ones. The base unit (128.5 m²) is the principal. It consists of living room, bedroom, kitchen-dining room, boiler room, bathroom, toilet facilities. It is a fully independent living unit. The additional units which are the children’s rooms, bedroom, cabinet, garage and terrace join to the base unit in the designated areas. The additional units can be added to the main unit at the same time or alternately depending on the real needs and opportunities of the residents. Thus, the house can “grow” with your family building up the necessary functional areas.

Image Courtesy © Berezanskyy architects

Image Courtesy © Berezanskyy architects

  • Architects: Berezanskyy architects
  • Project: Growing House
  • Location: Ukraine, Russia
  • Authors: Aleksandr Berezanskyy , Ekaterina Zakharova
  • Area: 238 m²

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy