Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House in Senzoku-Ike / Monolith, Japan by KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

Friday, June 8th, 2018

Article source: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

The creation of a building in which the space is simplified to the utmost limit and the people could have primitive experiences there: the House of Senzokuike, known as Monolith, was created under that proposition.

Image Courtesy © 45gPhotogrpy – Junji Kojima

  • Architects: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: House in Senzoku-Ike / Monolith
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: 45gPhotogrpy – Junji Kojima
  • Software used: Vectorworks
  • Project Team: ITASAKA, Satoshi
  • Structural Engineer(s): Umezawa Structural Engineers
  • Mechanical Engineer(s): Tetens Engineering Co.,ltd
  • General Contractor: Mizusawa Komuten Inc.
  • Site Area: 324.94㎡
  • Building Area: 110.34㎡
  • Total Floor Area: 397.48㎡
  • Design Year(s): from Nov / 2011 to Nov / 2013
  • Construction Year(s): from Nov / 2013 to Sep / 2015

(more…)

Casa Ortega in Sangolquí, Ecuador by Estudio A0 & Ana Maria Durán Calisto

Friday, June 8th, 2018

Article source: Estudio A0 & Ana Maria Durán Calisto

To design a house for someone is to build a portrait: the portrait of one or more human beings in their relationship with others and their surroundings. Casa Ortega was designed for a devout son. The commission was clear: a home with two pavilions, one for Raúl and his latent family, another one for his parents. Two houses in one: independent and interdependent. Two open links that string together in a horizontal 8, symbol of the infinite, of eternal return. One way to unravel bonds without piercing them is to offer each lace a space for autonomy. The social spaces of the house (kitchen, dining room and main living room) are the place for sharing and bonding. The private spaces (bedrooms, independent living rooms and bathrooms) provide the place for intimacy. The house design resulted, therefore, from the assembly of two pieces of equal size but different scale: a C which would scoop a garden for Raúl and his family, and an inverted C which would scoop another garden for his parents. The first one would funnel the afternoon sun and would be oriented towards the cordillera that provides the skyline in the horizon; the second one would receive the morning sun and would fold towards the interior. The double nature of the house decanted in a larger footprint for the private area, located in the upper floor. The difference between ground and upper floor was mediated by two inclined planes which provided the perfect opportunity to lodge an escalated library for Raúl, and a cascading inner garden for his mother.

Image Courtesy © Sebastián Crespo

  • Architects: Estudio A0 & Ana Maria Durán Calisto
  • Project: Casa Ortega
  • Location: Sangolquí, Ecuador
  • Photography: Sebastián Crespo
  • Software used: Autocad
  • Collaborators: Raúl Ortega, Juan Francisco Pérez and Juan José Tohme
  • Contractor: Aldo Echeverría, Raúl Ortega y Jorge Larco
  • Structural: Aldo Echeverría
  • Construction: Carlos Morales
  • Site Area: 1395 m2
  • Project Area: 507 m2
  • Project Design: 2013
  • Project Construction: 2014 – 2017

(more…)

Marian. Single-family house in Ullastrell, Spain by miliunarquitectura

Thursday, June 7th, 2018

Article source: miliunarquitectura

The house sits on the southeast slope of Ullastrell, a tranquil village about 45 minutes from Barcelona.

An old concrete mass wall contains the inclined terrain, which is 4 meters high above the street. We chose to preserve it and reinterpret it as a plinth for the new building.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: miliunarquitectura (Carles Marcos)
  • Project: Marian. Single-family house
  • Location: Ullastrell. (Barcelona), Spain
  • Photography: José Hevia
  • Collaborators: Oriol Serra
  • Surface: 195 m2
  • Finishing Year: January 2017

(more…)

Containers Franceschi in San José, Costa Rica by Re Arquitectura + DAO

Thursday, June 7th, 2018

Article source: Re Arquitectura + DAO

Contenedores Franceschi is a project born from the heart of a family that loves nature and is concerned about the environment, following that natural cycle of growing, they see the need to increase the space in which they live so that everyone has their independence and privacy but still stay together, they decide to build three apartments, in the property where they built their house and live about 20 years ago, a terrain adjacent to the canyon of the Uruca River, in Santa Ana, west of San José, Costa Rica.

The premise was to create 3 independent units, low impact with the environment, which respects the privacy of the existing house, adapting to the available budget.

Image Courtesy © Carolina Bello and Pablo Franceschi

  • Architects: Re Arquitectura + DAO
  • Project: Containers Franceschi
  • Location: San José, Costa Rica
  • Photography: Carolina Bello, Pablo Franceschi
  • Software used: SketchUp, Autocad
  • Architects in Charge: Francisco Vásquez May (Architect), Rebeca Chang Ugarte (Architect)
  • Structural Engineering: CDS Ingeniería, Ing. Andrés Reyes, Ing. Eduardo  González
  • Electric Engineering: Ing. Max Ruiz Arrieta
  • Built Area: 210 m2
  • Year: 2017

(more…)

Abo Residence in Nagoya, Japan by KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

Thursday, June 7th, 2018

Article source: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

The property was on a low hill, and the client wanted the brand new residence in the familiar environment.  The east side was a steep slope with the open front, and his top priority was the “dwelling space with the living room with the extensive view where he can spend the extraordinary life.”  The client was well aware of my design style to details, and was convinced that “the dwelling space of my wish and your style resonate each other.”

Image Courtesy © 45gPhotogrpy – Junji Kojima

  • Architects: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: Abo Residence
  • Location: Nagoya, Japan
  • Photography: 45gPhotogrpy – Junji Kojima
  • Software used: Vectorworks
  • Project Team: SUGIMURA, Kazuki
  • Structural Engineer(s): Hideyuki Hagiuda (KAP)
  • Mechanical Engineer(s): Haruo Nakamura (AIGI DENKO)
  • General Contractor: SOUMIYA Corporation
  • Structural System: RC

(more…)

CR House in São José dos Campos, Brazil by Obra Arquitetos

Thursday, June 7th, 2018

Article source: Obra Arquitetos

The main request of the couple was to make a house with roof and great offer of external area. We proposed a large sloping roof in metal structure and L-shaped installation, where the yard turned into a large lawn fully integrated with the internal space. The large frames allow the total opening of the spaces on the ground floor by diluting the boundaries between the interior and exterior. Still on the ground floor there is a service and kitchen core that does not have access to the central lawn.

Image Courtesy © Nelson Kon

  • Architects: Obra Arquitetos
  • Project: CR House
  • Location: São José dos Campos, São Paulo, Brazil
  • Photography: Nelson Kon
  • Lead Architects: João Paulo Daolio, Thiago Natal Duarte
  • Area: 650 m²
  • Completion Year: 2017

(more…)

Contemporary Country house in Rome, Italy by STRATO | architettura design

Wednesday, June 6th, 2018

Article source: STRATO | architettura design

A refined home, where rustic style meets contemporary spaces.

The renovation carried out by Studio Strato touches a 160 sqm apartment, located in an elegant district of Rome.

Image Courtesy © Francesco Cantone

  • Architects: STRATO | architettura design
  • Project: Contemporary Country house
  • Location: Rome, Italy
  • Photography: Francesco Cantone
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Adobe

(more…)

NAPOLES apartment in Barcelona, Spain by BLOOMINT DESIGN

Wednesday, June 6th, 2018

Article source: BLOOMINT DESIGN

Specification:

The goal was to transform this dark beaten down apartment into a welcoming flat for visitors from around the world.

Our Role: Interior design project, Project management, construction supervision, furniture & textile selection & purchase, selection & renovation of antic furniture, design of made to measure furniture exclusive for the project.

–  In the center of the flat was a long, dark and kind of spooky corridor that would bring us to many closed dark rooms: 4 bedrooms, 2 tinny bathrooms, 1 wardroom, 1 kitchen, 1 living room and 1 dinning room. 2 patios that would give a bit of light, one at the end and one in the center, and 2 large windows in the living area looking on Napoles street. (See pics of before construction). Traditional Catalan architecture of the Eixample neighborhood: Long flats with little natural light.

Image Courtesy © Caroline Savin

  • Architects: BLOOMINT DESIGN
  • Project: NAPOLES apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Caroline Savin
  • Client: Private young Egyptian artist & also mother of 2
  • Interior Surface: 130m2 first floor of a building of 6 floors, traditional Catalan architecture.

(more…)

Wave House in Mikkeli, Finland by Polar Life Haus

Wednesday, June 6th, 2018

Article source: Polar Life Haus

Wave is a new generation log home manufactured by Polar Life Haus, a Finnish wooden house manufacturing company. Designed by Finnish architect Seppo Mäntylä, Wave is combination of solid wooden constructions in Finnish spruce, glass and steel. The unique curving shape of the house was inspired by the design of boats and airplanes. The gross built area of the house is 260 m2.

Image Courtesy © Hans Koistinen

  • Architects: Polar Life Haus
  • Project: Wave House
  • Location: Mikkeli, Finland
  • Photography: Hans Koistinen
  • Software used: Autocad

(more…)

J Apartment in Rome, Italy by Carola Vannini Architecture

Tuesday, June 5th, 2018

Article source: Carola Vannini Architecture 

The essence of the space has been completely transformed by the project of this 120 square meters apartment which was previously charcterized by narrow and dark rooms.

The lighting design emphasises the main architectural elements, while giving depth and continuity to the several functional areas. The big sliding walls that separate the different rooms allow a flexible use of space, depending on the clients’ changing needs.

Image Courtesy © Stefano Pedretti

  • Architects: Carola Vannini Architecture
  • Project: J Apartment
  • Location: Rome, Italy
  • Photography: Stefano Pedretti
  • Square Meters: 120
  • Year: 2016

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise