Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Shepherdess Walk in London, England by Inhabit Homes

Thursday, February 9th, 2017

Article source: Inhabit Homes

At Shepherdess Walk you have the character of a period property, coupled with the feeling of space, huge windows to bring in lots of light and an extremely environmentally friendly home with the advantage of low bills.

If you enjoy modern art and modern living, you want a home that reflects your contemporary taste, not another run of the mill Victorian terrace house; if you want design that adapts to your lifestyle, not the other way round; a space that you can live, work, eat and play in; a home that you can grow old in – then Shepherdess Walk is for you.

Image Courtesy © Inhabit Homes

  • Architects: Inhabit Homes
  • Project: Shepherdess Walk
  • Location: London, England

(more…)

“House in Shimokawahara” in Shizuoka, Japan by KOIZUMISEKKEI ltd.

Thursday, February 9th, 2017

Article source: KOIZUMISEKKEI ltd.

The project area had the Abe-kawa river bed and row of cherry blossom trees on the north side with the majestic Mt. Fuji in full view beyond that.

On the other hand, there was a three-story house adjacent to the south side, so it couldn’t expect to get much sunlight.

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

  • Architects: KOIZUMISEKKEI ltd.
  • Project: House in Shimokawahara
  • Location: Shizuoka, Japan
  • Photography: Toshiyuki Yano
  • Other participants (eg. collaborators, clients, consultants, etc): Buildinged by Kuwataka Kensetsu
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 166.08 sqm
  • Completion Year: 2013

(more…)

CG House in Nuevo León, México by GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

Thursday, February 9th, 2017

Article source: GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

The CG House rests on a generous 17,250 square foot site adjacent to the Sierra Madre mountains. While the site’s steep slope presented a number of design challenges, the dramatic views it afforded of the city of Monterrey provided the architect with a number of opportunities.

From the street, two massive oak trees rise to provide privacy and welcome shade to the swimming pool terrace above. Due to the sloping nature of the site, a massive, exposed concrete wall defines and encloses the swimming pool and garden areas, setting the tone for the design of the house itself, which is clad in brown/black volcanic stone, IPE wood, white stucco and steel.

Image Courtesy © Jorge Taboada

  • Architects: GLR Arquitectos
  • Project: CG House
  • Location: Garza García, Nuevo León, México
  • Photography: Jorge Taboada
  • Project Team: Enrique Salas, Tomas Güereña, Felipe González
  • Extension: 992 M2

(more…)

House Cronos in Pinamar, Argentina by Moirë arquitectos

Thursday, February 9th, 2017

Article source: Moirë arquitectos

The House Cronos is located in Pinamar, atlantic coast of the province of Buenos Aires. The project responds to the need to build a holiday home for summer and winter in full contact with nature.

The land is in its natural state, presents a significant amount of typical conifers of the area, a sandy soil and visuals open to the forest. The House Cronos seeks to manifest a way of understanding and living a holiday home, based on contact with light and nature, flexibility and quality of spaces, the nobility of technique and materials and the search for an image that reflect its own contemporaneity.

Image Courtesy © Ramiro Sosa

  • Architects: Moirë arquitectos
  • Project: House Cronos
  • Location: Pinamar, Argentina
  • Photography: Ramiro Sosa
  • Area: 86m2
  • Year: 2016

(more…)

Casa DATRI & DASA in Tepeji del Rio, México by [mavarq]

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: [mavarq] 

The Location: Amanali Golf and Nautical club in the city of Tepeji del Rio, Hidalgo. A 45 minute drive from Mexico City.

The Site: two adjacent plots of 14 mts. length by 36 mts. depth (504 mts.2) each, with the back facing North. The site has a continuous slant of 4 mts. from front to back.

The restrictions: The housing complex establishes restrictions of open space: 6 mts. to the front, which faces the lake; 7 mts. in the back (adjacent to the golf course); and 5 mts. alongside the lateral common border of both plots of land.

Image Courtesy © Jaime Navarro

  • Architects: [mavarq]
  • Project: Casa DATRI & DASA
  • Location: Amanali, Tepeji del Rio, México
  • Photography: Jaime Navarro
  • Associate Architect: Lorenzo Alvarez
  • Collaborators: Rene Vallejo, Jazmin Rivera, Iezid Huizar, Delia Cabrera
  • Construction: Factor Eficiencia – Fermin Espinosa
  • Structural Engineering: Bett Construcciones – Ing. Amadeo Betancourt Castellanos
  • Total construction cost: $10million
  • Gross square footage: 10,800 sqm
  • Completion Date: August 2014

(more…)

House at Neil Road in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: ONG&ONG Pte Ltd

Located within a conservation district, this home celebrates the traditional charm of Peranakan shophouses with the addition of new spaces that are sensitive to the building’s rich heritage.

Akin to traditional shophouses, the spaces are interspersed with courtyards that serve as visual focal points. The original courtyard – with its preserved ornate fish mould centerpiece and accompanying water feature – forms the heart of the common areas while a newer courtyard marks the transition from the old structure into its new extension. A young tree in the centre of this new courtyard adds a touch of nature to the urban ensemble. To the rear of the house are the kitchen and a retro spiral staircase that leads to the second floor master bedroom and rooftop terrace.

Image Courtesy © See Chee Keong

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: House at Neil Road
  • Location: Singapore
  • Photography: See Chee Keong
  • Director: Mark Wee
  • Gross floor area: 520 sqm
  • Completion: Jan 2013

(more…)

NP House (Dinesh Mill Bunglow) in Vadodara, India by Atelier Design N Domain

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Atelier Design N Domain 

To build a minimalist house with simple clean lines, uncluttered geometry, fluid, transparent spaces where the interiors and exteriors blend into each other in an attempt to keep the user constantly in touch with the outdoors.

The site with thriving greenery was located just outside vadodara city. The brief was very clear – to design a contemporary house for this family of three and their support staff meeting their functional requirements. The challenge of the site really lay in preserving the natural vegetation that abounded on the plot. The planning went through several iterations in a bid to preserve as many of the trees on site as possible.

Image Courtesy © Sebastian Zachariah

  • Architects: Atelier Design N Domain
  • Project: NP House (Dinesh Mill Bunglow)
  • Location: Vadodara, India
  • Photography: Sebastian Zachariah
  • Partners: Ar Anand Menon and Ar Shobhan Kothari
  • Area: 6000 sqft
  • Completion year: 2010

(more…)

Quinta do Carregal in Tondela, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: WAATAA_we are all together around architecture

In a seemingly infinite territory and mostly occupied by pines and oaks, the implantation of the house marks a space and an intention. A space of pause, serenity and breathing, surrounded and protected by the green patch that filters the light and the eyesight, purifies the air and the soul and stimulates the corporal senses of who let himself be seduced by the elements of nature. An intention of materializing a perennial refuge that transforms and adapts itself to the site’s conditions and to the family that inhabits it.

Image Courtesy © WAATAA PHOTOGRAPHY

  • Architects: WAATAA_we are all together around architecture
  • Project: Quinta do Carregal
  • Location: Tondela, Portugal
  • Photography: WAATAA PHOTOGRAPHY
  • Software used: ArchiCAD
  • Team: Rita Cantisano Diz, Lucas Cantisano Diz, Miguel de Gouveia André
  • Total built area (m2): 299,90 m2
  • Conclusion date: 2016

(more…)

Healdsburg I in California by Feldman Architecture

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Feldman Architecture

Comprised of perpendicular bars atop a hill overlooking the village of Healdsburg, this home offers both ample social space ideal for entertaining and the privacy of a rural retreat.

The taller section runs along the ridge of the hill and houses the home’s great room under lofty ceilings and a simple shed overhanging roof, filled with light and views let in through tall glass walls.  Four oversized glass panels open dramatically on each side, transforming the space into an outdoor pavilion whose flush concrete floors extend into a poolside patio to the north and into a terrace featuring a fire pit to the south to offer comfortable outdoor areas for both hot and cool weather.   With these doors drawn up, the site offers one sweeping, continuous view from the pool, through the great room, and down into the distant village below.

Image Courtesy © Joe Fletcher

  • Architects: Feldman Architecture (Chris Kurrle)
  • Project: Healdsburg I
  • Location: Healdsburg, California, USA
  • Photography: Joe Fletcher
  • Software used: SketchUp and Revit

(more…)

Courtyard by the West Sea in Beijing, China by META-PROJECT

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: META-PROJECT 

Unlike the introverted quality of the traditional courtyard house, the owner of this site asked for a variety of mix-use program, including tea house, dinning, party space, office, meeting, as well as dwelling and entertainment. Thecontemporary and sometime “public” program opened up the courtyard to become “extraverted”, so as to induce more human interactions. These required us to break the general understanding of the courtyard as an enclosed typology by introducing the experience of “meandering in the hutongs” into the courtyard, and the interventional approach was derived from the unfolding spatial narrative of hutong life.

West Elevation, Image Courtesy © Su Chen and Chun Fang

  • Architects: META-PROJECT
  • Project: Courtyard by the West Sea
  • Location: West Sea, Beijing, China
  • Photography: Su Chen and Chun Fang
  • Design Team: Wang Shuo, Zhang Jing, Yaping Wu, Yin Cheng, Qianqian Chang, Han Wang, Guowei Zhang, Tian Lan
  • Lighting Consultant: Xiaowei Han
  • Area: 800 m2
  • Date: April, 2013 – October, 2013
  • Status: Construction Completed

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy