Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

The Yard House in Valencia, Spain by Alberto Facundo

Friday, July 6th, 2018

Article source: Alberto Facundo

The yard house born of the place, the reflection and the search of a typological purification. The form is the result of these premises, the creation of two volumes that respond to the simplification of the original home of the village.

Image Courtesy © Germán Cabo

  • Architects: Alberto Facundo
  • Project: The Yard House
  • Location: Loriguilla, Valencia, Spain
  • Photography: Germán Cabo
  • Gross Internal Floor Area: 90 M2
  • Completion: 2018

(more…)

House between houses in Valencia, Spain by Alberto Facundo Arquitectura

Friday, July 6th, 2018

Article source: Alberto Facundo Arquitectura

Control of open space

This home between homes is the result of the needs of a young man with worries for life with family and friends, enjoying an open space focused on the views, his concern for order is translated into a modulation of clean lines, sharp edges and neutral tones.

The distribution integrates in the same space all the daytime needs, reserving the closed space for the night area. A storage system gives meaning to each of the environments, acting as a filter of this sectorization.

Image Courtesy © Germán Cabo

  • Architects: Alberto Facundo Arquitectura
  • Project: House between houses
  • Location: Ribarroja del Túria, Valencia, Spain
  • Photography: Germán Cabo 
  • Gross Internal Floor Area: 140 m2
  • Completion: 2018

(more…)

Renier Chalon in Belgium by MAMOUT architectes + AUXAU – Atelier d’architecture

Friday, July 6th, 2018

Article source: MAMOUT architectes + AUXAU – Atelier d’architecture

The project highlights the heritage of this typical Brussels “Maison de Maître” while radically changing the way of living in the house.

Image Courtesy © Guy-Joël Ollivier

(more…)

Aliveri Summer House in Greece by Natalia Kokosalaki | Architecture

Friday, July 6th, 2018

Article source: Natalia Kokosalaki | Architecture

When the client approached us his initial need was just a swimming pool with a bbq space to implement the existing house of his extended family on the plot next door. The design concept was to erode a monolithic volume that is compact on the external sides, providing protection and corroded internally where niches act as indoor inhabitable areas, protected but preserving vistas of the sea in front.

Image Courtesy © Natalia Kokosalaki | Architecture

  • Architects: Natalia Kokosalaki | Architecture
  • Project: Aliveri Summer House
  • Location: Aliveri, Greece
  • Design Team: Natalia Kokosalaki, Ourania Giavi (3d rendering)
  • Client: Charalambos Rouchotas
  • Area: 110 sq.m.

(more…)

The Attic in Strasbourg, France by F+F ARCHITECTES

Friday, July 6th, 2018

Article source: F+F ARCHITECTES

The project is located in an old jugendstil building from 1901, in the Neustadt area in Strasbourg.

This large duplex apartment occupies the former attic of the building. It has been created through the conversion of  old maid rooms and the above loft that was used for storage.

Throughout the project the material palette is restrained: wood flooring, black MDF that is dyed in the mass for the fixed furniture, large sheets of thin ceramic in the bathrooms and kitchen top.

Image Courtesy © F+F ARCHITECTES

  • Architects: F+F ARCHITECTES
  • Project: The Attic
  • Location: Strasbourg, France

(more…)

Madrigal House in Valencia, Spain by Ramon Esteve Estudio

Friday, July 6th, 2018

Article source: Ramon Esteve Estudio 

“The house is confined within stone walls as an enclosure, thus generating an intimate space where you can build a universe of your own”, Ramón Esteve.

Horizontality

The development of the project was based on a set of program-containing boxes and sunlight-capturing courtyards, sewn together between two horizontal platforms that enclose the space.

In order to highlight these elements, the floor has been risen 30 cm from the ground level. This pavement and the white concrete roof, which hold the boxes where the different rooms are settled, enhance the sensation of horizontality.

“The house is confined within stone walls as an enclosure, thus generating an intimate space where you can build a universe of your own”, Ramón Esteve.

Image Courtesy © Ramon Esteve Estudio

  • Architects: Ramon Esteve Estudio
  • Project: Madrigal House
  • Location: Valencia, Spain
  • Project Team: María Martí, Anna Boscà, María Luna, María Parra
  • Collaboratiors: REE Tudi Soriano, Índigo Ingeniería, Prodein Ingeniería
  • Technical Architect: Emilio Pérez, Carolina Tarazona
  • Constructor: COVOP
  • Area: 905 m2
  • Year | Under Construction: 2017
  • Project: 2017

(more…)

House in Palihue, Argentina by Bernardo Rosello

Thursday, July 5th, 2018

Article source: Bernardo Rosello

Located in a residential quarter of low housing density less than 10 minutes drive from the center of Bahia Blanca, the house was designed according to the needs of customer use, who he requested: a family area, guest area, mainly for their children who do not reside permanently, and an area for private use. To achieve a smooth functioning project organization provides in these 3 areas can be used to each other independently.

Image Courtesy © Ramiro Sosa

  • Architects: Bernardo Rosello
  • Project: House in Palihue
  • Location: Parque Palihue Neighborhood, Bahía Blanca, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Ramiro Sosa
  • Client: Oscar Altamirano
  • Structural Engineering: Enrique Gil
  • Constructor: Anibal Soto
  • Lot Surface: 583 m2
  • Building Surface: 225 m2
  • Project: 2014
  • Construction: 2015 / 2016

(more…)

Irekua Anatani House in Valle de Bravo, Mexico by BROISSIN

Thursday, July 5th, 2018

Article source: BROISSIN 

The name “Avandaro” comes from a Purépecha word (a native language) that means “place of the orchard” or “place in the clouds”. It was a territory originally inhabited by the tarasco indigenous people; who gave it this name, from whose language this house takes its alias, “Irekua”: Family house, and “Anatani”: to be under a tree: Irekua Anatani = Family house under the trees. Inspired by the land, which lies covered by showy trees, principally by oyamel trees, pine trees and encino trees, from the very first visit to the property we thought that the house had to enjoy the splendor of living under this density and be intrinsically a part of it by safeguarding most of the trees and the existing forest. This gave meaning to the architectural concept that took as a foundation platform a tranquil and partly open space in the middle of the mountain. The program was adapted to that topography, adjusting each space according to its use and function within the community of the whole house.

Kitchen Terrace exterior view, Image Courtesy © Alexandre-d-La-Roche

  • Architects: BROISSIN
  • Project: Irekua Anatani House
  • Location: Valle de Bravo, Mexico
  • Photography: Alexandre d’ La Roche

(more…)

Trull Residence in Cary, North Carolina by in situ studio

Thursday, July 5th, 2018

Article source: in situ studio

The Trull Residence is on a small corner lot in the suburbs. The lot is long north to south, with driveway access from the north and southern views of a forest and pond. The main view of the house from the street is from the east. The house is divided into two pieces – a solid sleeping volume and an open living pavilion – connected by a glass entry hall. A walled lawn, patio, screened porch, and south-facing deck surround the living pavilion on three sides, forming a network of private outdoor spaces overlooking the forest and pond.

The east wall, Image Courtesy © Keith Isaacs

  • Architects: in situ studio
  • Project: Trull Residence
  • Location: 6801 Rebecca Circle, Cary, NC 27518, USA
  • Photography: Keith Isaacs
  • Designed For: Michael and Sandy Trull
  • Contractor: Aiello Builders Inc.
  • Structural Engineer: Lysaght & Associates Structural Engineers
  • Area: 3,097 sf
  • Completed: December, 2017

(more…)

The Weekn’der in Madeline Island, Wisconsin by Lazor Office

Thursday, July 5th, 2018

Article source: Lazor Office

Week’nder opens and closes, its façades shifting from dark and opaque to light and transparent as you walk around it. The design and construction of this weekend getaway were driven by its island site: two prefabricated modules fit on trucks to come over by ferry, posts minimized foundation concrete, and bottle jacks eliminated the need for a crane. Containing the kitchen, three bedrooms, two bathrooms, laundry, and all of the infrastructure, these parallel modules set a datum line above which the gabled roof of a shared, site-built “dry space” rises like a tent.

Image Courtesy © Lazor Office

  • Architects: Lazor Office
  • Project: The Weekn’der
  • Location: Madeline Island, Wisconsin, USA

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley:
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise