Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Pond Street in Hampstead, England by Belsize Architects

Thursday, June 23rd, 2016

Article source: Goodfellow Communications

This extension and remodeling of a Grade II listed Georgian town house by Belsize Architects rejects a traditional brick extension in favour of a more contemporary design, thereby providing greater interest and allowing the extension to read clearly as a separate yet sympathetic addition.

Image Courtesy © Belsize Architects

Image Courtesy © Belsize Architects

(more…)

Bare minimalist in Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: RAW Architecture

“I want a house. A house to live in, not a scene to look at,” writes homeowner Charles Wiriawan in one of his blog posts. Situated in the increasingly crowded West Jakarta are, the 159 sqm house occupies a 196 sqm plot of land. Size-wise it is inconspicuous, but its exposed concrete facade gives it a distinctive look. The architecture of Bare Minimalist blocked the heat by completely walling off the west side of the house while opening the rest to let air and light in. The house has no receiving area, no wall, and no living room. In their stead is a spacious lounge. ” After the lounge, the kitchen also takes some importance its final layout is the result of few adjustments based on the owner’s domestic habits. The only enclosed space in the first story is Wiriawan’s study, which doubles as a home theater. A simple foyer and a light well with generous footwear storage- guests are to take off and store theirs there before entering-precede the lounging area. The second story houses private spaces. At the end of the corridor is a 5 x 6 sqm master bedroom equipped with en suite bathroom and a walk-in closet. An outdoor showering area is attached to the bathroom, while the door connecting its indoor and out door area is made of clear glass.An additional bedroom, bathroom and a multi function room linked by a corridor leading to an open space beside the void leading o the stairwell and stair case, a pretty bow to knot the horizontal and vertical circulations together. The project installed a drinkable water tap in this open space. While pure, safe to drink tap water is increasingly common in some countries, it is still a rare, exceptional facility in Indonesia, one that this project was determined to have in this home.

Image Courtesy © Andhang Trihamdhani

Image Courtesy © Andhang Trihamdhani

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Bare minimalist
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Photography: Eric Dinardi, Andhang Trihamdhani, Donald Aditya Epiphanius
  • Architects in Charge: Realrich Sjarief.
  • Project Team: Bismo Prakoso, Anastasia Widyaningsih, Silvanus Prima Widya Prayektianto,
  • Plan Illustration: Miftahuddin Nurdayat
  • Interior: Charles Wiriawan
  • Structural Design: Anwar Susanto
  • HVAC Design: John Budi
  • Constructor: Singgih Suryanto
  • Total construction costs: $80.000
  • Area: 192 sqm
  • Project Year: 2013

(more…)

Casa DDC in Buenos Aires, Argentina by Zaccanti & Monti Architects

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: Zaccanti & Monti Architects 

The project develops on an area of irregular contour. The layout seeks to alternate between the interior and exterior spaces. On the main entrance, a courtyard is located proposing the transition between the public street and private interior.

Image Courtesy © Zaccanti & Monti Architects

Image Courtesy © Zaccanti & Monti Architects

  • Architects: Zaccanti & Monti Architects
  • Project: Casa DDC
  • Location: Barrio Privado Rumencó, Mar del Plata, Pcia. Buenos Aires, Argentina
  • Construction Date: 2015

(more…)

The Crossing in Auckland, New Zealand by Studio2 Architects

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: Studio2 Architects

The Crossing is a private home built on the original cattle tablelands overlooking Pakiri Beach.

The house fuses together a limited material palette of concrete, blue steel, and oiled cedar into a bold and incredibly dynamic space, allowing the owner (a professional writer) genuine flexibility to entertain, while acknowledging the need for the relative solitude of a working studio space.

Image Courtesy © Simon Devitt

Image Courtesy © Simon Devitt

  • Architects: Studio2 Architects
  • Project: The Crossing
  • Location: Pakiri, Auckland, New Zealand
  • Photography: Simon Devitt
  • Project team: Paul Clarke, Brett Gerrard
  • Floor Area:

    • Ground: 130.40 m2
    • Mezzanine: 17.30 m2
  • Completion date: 2014

(more…)

Grand Trunk Revival in Montréal, Canada by Mark+Vivi

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: v2com

The Grand Trunk is MARK + VIVI`s latest project located in the transitioning neighbourhood of Pointe-Saint-Charles, Quebec. Nestled steps from Montreal’s Lachine Canal, the newly renovated 1,100 square foot row house currently serves as residence and design studio for designers Mark Fekete and Viviana de Loera. Originally built in 1880, the building’s exposed structure supports a whimsical integration of traditional industrial materials with clever and efficient design.

Front façade, Image Courtesy © Adrien Williams

Front façade, Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Mark+Vivi
  • Project: Grand Trunk Revival
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams

(more…)

Dezanove House in A Pobra do Caramiñal, Spain by iñaki leite

Saturday, June 18th, 2016

Article source: iñaki leite

The architect’s inspiration came from the reclaimed eucalyptus wood of the “bateas”. These are the mussel production platforms that you see in the estuary and that constitute one of the most important local industry in “Ria da Arousa”, Spain. Eucalyptus wood is used in these platforms, and there are great extensions of this tree in the region.

Image Courtesy © iñaki leite

Image Courtesy © iñaki leite

  • Architects: iñaki leite
  • Project: Dezanove House
  • Location: A Pobra do Caramiñal, Spain

(more…)

Ca’ Balzi in Zambla Bassa (BG), Italy by Manuel Benedikter Architekt

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Manuel Benedikter Architekt

The customer need was to build a house with low energy consumption, Arch. Manuel Benedikter has decided to build a house that follow the CasaClima standard to achieve a very high performance.

To realize the project, it started from the analysis of climate data of the site.

Image Courtesy © Manuel Benedikter Architekt

Image Courtesy © Manuel Benedikter Architekt

  • Architects: Manuel Benedikter Architekt
  • Project: Ca’ Balzi
  • Location: Zambla Bassa (BG), Italy
  • Collaborator: Arch. Federico Compagnino, Arch. Simone Cordara
  • Year: 2012

(more…)

House D10 in Ulm, Germany by Werner Sobek Group GmbH

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Werner Sobek Group GmbH

D10 is a single-storey one-family home built in an established residential area. A private driveway provides access to the house. Two parallel shear walls are a distinguishing feature of the building. Generously designed glazing serves to provide a spatial enclosure. Protected by an extensively projecting flat roof a generously sized patio encircling the house serves to unite the indoor space with the outdoor space. Access to the building is also gained via this patio.

Image Courtesy © Werner Sobek Group GmbH

Image Courtesy © Werner Sobek Group GmbH

  • Architects: Werner Sobek Group GmbH
  • Project: House D10
  • Location: Near Ulm, Germany
  • Services Rendered: Design, object planning, structural engineering, building service equipment, optimising energy efficiency (work phases 1-8)
  • Planning phase: 2008 – 2009
  • Execution time: 2009 – 2010

(more…)

New Kyoto Town House 2 in Japan by ALPHAVILLE architects

Saturday, June 18th, 2016

Article source: ALPHAVILLE architects

The current wooden house system based on bearing wall calculation hardly fits in with the ‘eel’s bed’ or the elongated housing lots typical of Kyoto, an old capital of Japan. While the width of lots has been segmentalized  to provide minimal daylight, ventilation and access over a long period of time, the only option today of opening up the frontage is either steel structure or specialized wooden frame structure.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

  • Architects: ALPHAVILLE architects
  • Project: New Kyoto Town House 2
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Kei Sugino
  • Building scale: 3 stories
  • Structure system: Wood
  • Structural engineer: Takashi Manda (Takashi Manda Structural Design)
  • Site area: 52.93 m2
  • Building area: 30.00.00 m2
  • Total floor area: 84.86 m2
  • Complete: 2014

(more…)

“House in la Cañada” in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

Friday, June 17th, 2016

Article source: Ramón Esteve Estudio

The house in La Cañada is placed on a residential area very close to Valencia. Its plot is surrounded by existing vegetation and opened to its immediate surroundings. A large number of pine trees and palm trees forms the background of the house.

The origin of the project is the need of self-enclosed house, protected from the exterior but also fluid and opened to the depth of the garden.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: House in la Cañada
  • Location: Paterna, Valencia, Spain
  • Project Team: Anna Boscà, Estefanía Pérez, María Parra
  • Staff: Tudi Soriano
  • Building Engineer: Emilio Pérez
  • Area: 1053 m2
  • Year: 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy