Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

M House in Garda, Italy by CLAB architettura

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: CLAB architettura 

M house is placed in a little hill surrounded by vineyards, in the southern Garda, close to the town and only a few steps away from the Natural Reserve of the Frassino Lake.

This amazing  natural Environment, enriched by the silent presence of the Mount Baldo, provide us the inspiration for the project.

Image Courtesy © Michele Mascalzoni

  • Architects: CLAB architettura
  • Project: M House
  • Location: Garda, Italy
  • Photography: Michele Mascalzoni and Marco Campolongo
  • Project Team: Circlelab s.r.l.
  • Landscape: Studio Lugo

(more…)

Lissen House in Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Spain by Studio Wet

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Studio Wet 

“We carried out the expansion of a detached house, in an urban environment with a city model already closed years ago, a legally protected atmosphere, a building remaining in the plot that customers are willing to exhaust but always under the premise of a budget Limited and with reasonable programmatic requirements.We also add the derivations of the urban regulations -separation to boundaries and maximum fund- and the technological limitations in the local construction.To our methodology we call it critical pragmatism.Through it a project is built Of the tangible thing that always evaluates as contingencies indispensable, never assigning them the name of renunciation.In the end, contingencies become one, its construction.With
our proposal we respect the existing building by action (enlargement is done with a language Totally different) and omission (without transforming the volume or its appearance.) We have also found in the reverberation of the curved motives a vehicle for the visual coherence of the proposal, both for us in the process and for the client in the constructed. The curve as an expression of what is added to the existing building, both internally and externally.

And the result is a slowly developed and slowly built project. Too slowly, we are aware that this is also a luxury, especially for us, and that model of work is bound to disappear.

Image Courtesy © Fernando Alda Photography

  • Architects: Studio Wet (Gómez Mora, José and Montes Estrada, Daniel )
  • Project: Lissen House
  • Location: Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Spain
  • Photography: Fernando Alda Photography
  • Collaborators: Sharifa Haidari, Manvir Hansra, Anna Thomaidou, Julián Calvo, Simona Lupo
  • Structure: Pedro Lobato
  • Facilities: Víctor Silveira
  • Execution Director: Daniel Yusty
  • Constructora: Cruz y Maguillo SL
  • Date: 11/23/2016

(more…)

M10-House in Fukuoka, Japan by Architect Show co,.Ltd

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Architect Show co,.Ltd 

M10-House 「House with Objects」 was a design planned in a corner lot in area crowded with houses and mansion right inside the heart of Fukuoka City, Fukuoka Prefecture.

With light court stands in its center, two volumes with different height and material articulation was neutralize by the L shape eaves element creating a modern an simple exterior appearance.

Image Courtesy © Ikuma Satoshi

(more…)

House in Hollywood Hills, Los Angeles by Fran Silvestre Arquitectos

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

Placed on top of historic Hollywood Hills, the ones which draw Los Angeles profile where part of Case Study Houses program was built. The project lays on the ground, adapting to its hard slope and conditions, carrying out a change of direction at house level in order to frame the horizon of the city till the ocean.

John’s view, who will live the home, was determinant for its design. A monolythic piece, hanging from topography and opened to the distant landscape was what he imagined for this place.

Image Courtesy © Fran Silvestre Arquitectos

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: House in Hollywood Hills
  • Location: Los Angeles, CA, USA
  • Principal in Charge: Fran Silvestre
  • Project Architect: Maria Masià, David Sastre, Álvaro Olivares
  • Collaborating Architect: Sevak Asatrián, Esther Sanchís, Eduardo Sancho, Vicente Picó, Diego Civera, Fran Ayala, Ángel Fito, Estefania Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santiago Dueña, Ricardo Candela, Rubén March, José Manuel Arnao
  • Interior Deisgn: Alfaro Hofmann
  • Partner: Manuelian Architects

(more…)

Courtyard House in Toh Yi Rd, Singapore by Ming Architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Ming Architects

Flanked between the koi pond and the swimming pool, the double volume courtyard – a fulcrum to the house, was introduced to break the monotony of spaces in this linear house. Horizontal and vertical movements are endless and ample daylight floods the key living spaces. A 3-storey high feature steel staircase floats above the koi pond, with a vertical feature wall of black river pebbles as its backdrop. A slim bridge suspends over the courtyard and ties the front and rear wings of the house.

Image Courtesy © Ming Architects

  • Architects: Ming Architects (Tan Cher Ming)
  • Project: Courtyard House
  • Location: 22 Toh Yi Rd, Singapore
  • Software used: Google SketchUp Pro, Autocad

(more…)

Portales Housing in Mexico by Fernanda Canales

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Fernanda Canales

How to create a new house for twelve families that share the same site but different services? This project aims at redefining the concept of private domestic space within a collective structure. In a 400 square meter rectangular site, the building has three levels, plus one subterranean parking level with service areas and storage rooms. Each level has four apartments, with variations in each apartment, depending on different interior heights and views from the balconies in each room. The rooftop offers four terraces, each belonging to one of the duplex apartments in the last floor.

Image Courtesy © Rafael Gamo

  • Architects: Fernanda Canales
  • Project: Portales Housing
  • Location: Mexico
  • Photography: Rafael Gamo, Sandra Pereznieto

(more…)

House 669 in Stockholm, Sweden by HelgessonGonzaga Arkitekter

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: HelgessonGonzaga Arkitekter

“House 669” is an expression of the customers dream of getting their own house on a low budget and within a set fabrication process. The context is typical of many mid-sized Swedish towns contemporary development. The plot is prepared for fast and cost-effective construction of a catalogue house. Building your own home here normally comes down to the choice of a style. “House 669” lands in this context, neighbouring the neofunctional look and across the street a modern mansion sitting on a plot of 600 m2. It is a house built in collaboration with a local catalogue house manufacturer, but sustains the pursuit of living in an environment that supports the families everyday life, including work, play, social life and rest. The volume is archetypical, like a quick drawing of a house. 1 1/2 levels and open to the ridge, it provides a variety of spaces. By stripping away the standard materials (3-strip parquet, plasterboard ceilings, laminate window sills etc.) often found in catalogue houses, “House 669” achieve a more tactile material palette. Three coloured “islands” divide the ground floor which becomes the scene for social life, while structurally supporting the private rooms upstairs.

Image Courtesy © Mikael Olsson

  • Architects: HelgessonGonzaga Arkitekter
  • Project: House 669
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Photography: Mikael Olsson
  • Architect in Charge: Isabell Gonzaga, Andreas Helgesson Gonzaga
  • Collaborator: Malin Larsson
  • Contractor: JB Villan
  • Area: 172.0 sqm
  • Budget: 310 000 Euro
  • Project Year: 2016

(more…)

West Dune House in Fatima, Canada by Bourgeois / Lechasseur architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: v2com

This secondary house is located in the Magdalen Islands, facing West Dune and the sea. The clients are a retired couple that would like to spend a few months a year there.

The house was inspired by a formal exploration of sand models, seen at a Wallpaper Magazine exhibition in London. The volume measurement is inspired by local traditional architecture and by the natural shapes of wind-swept dunes. Due to its shape, the house looks as though it was sculpted out of a monolith of sand. The side walls follow the roof’s slope and extend to the edge of the deck to create an enjoyable space sheltered from the wind. The entrance is concealed in the reinforced side wall, providing protection from the weather.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Bourgeois / Lechasseur architects
  • Project: West Dune House
  • Location: Magdalen Islands, Fatima, Canada
  • Photography: Adrien Williams + Nigel Quinn
  • General Contractor: Constructions MPL
  • Year of construction: 2013

(more…)

Superhouse 00/30 in Illes Balears, Spain by Superhouse Property Group Ltd.

Saturday, February 25th, 2017

Article source: v2com

Superhouse is a brand and an ethos – a vision for what is possible in contemporary residential architecture. Superhouse want to create nothing but the 30 most exceptional houses in the world for the super-rich.

Superhouse has been created by Magnus Ström, founder of Ström Architects, based on the South coast of England. Inspiration for the Superhouse concept first came when Ström worked next to a world-renowned naval architect. This was when Superyachts were first brought to his attention, and it raised the questions: “Why couldn’t houses also reach the same heights of design quality and workmanship?” and “Why do ‘Superyachts’ exist, but ‘Superhouses’ don’t?”

View to the house from the sunken pool firepit, Image Courtesy © The Boundary

  • Architects: Superhouse Property Group Ltd.
  • Project: Superhouse 00/30
  • Location: Illes Balears, Spain
  • Photography: The Boundary
  • Lead Designer: Magnus Ström
  • Dates: unbuilt
  • Awards: American Architecture Prize (Silver in Architectural Design / Residential Architecture)

(more…)

46H in Toronto, Canada by baukultur/ca

Saturday, February 25th, 2017

Article source: v2com

Toronto-based development company baukultur/ca just recently completed the transformation of a 110-year-old house into a contemporary, highly sustainable home and, even though strictly modern, its exterior complements the traditional Beaches neighbourhood.

The four level residence is one of the few houses in Toronto designed to minimize the carbon footprint, and its specific use of materials and finishes reduces future maintenance as well as supports the sustainable approach even further. Even though it is built to sell in a market just about to become aware of sustainability and its benefits for both the city as well as the homeowner, baukultur/ca took the opportunity and, at the same time, the risk to construct a home that not only enhance the immediate environment but also would establish new standards in design and energy efficient green building.

Rear View: Thermal modified wooden siding framed by white metal cladding of side walls and roof. Back addition housing the family room cladded in standing seam copper, Image Courtesy © SilverHouse

  • Architects: baukultur/ca
  • Project: 46H
  • Location: Toronto, Ontario Canada
  • Photography: SilverHouse, Alex Lukey
  • Designer: Felix Leicher
  • Contractor: Tipeq Inc.
  • Size: 3 storeys + finished basement; 2,880 sqft
  • Construction period: May – November 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy