Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

ECO-CITE LA GARENNE in FOURCHAMBAULT, France by Guillaume Ramillien Architecture

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: Guillaume Ramillien Architecture

In a city split by rail lines, neighborhood transformation through an appreciated “eco-city” must take into account its unique scales and existing qualities :

– the smooth downtown connexion via a footbridge

– the proximity of “La Garenne” woods with their rich arboreal heritage

– an ancient and deeply-rooted gardening culture in urban areas ; and vast open spaces.

Image Courtesy © Pascal Amoyel

  • Architects: Guillaume Ramillien Architecture
  • Project: ECO-CITE LA GARENNE
  • Location: Fourchambault (58), PRU La Garenne,  France
  • Photography: Pascal Amoyel
  • Engineering: La Motrice (paysage/ landscaping architect), bet VRD-Ingénierie (vrd/ roadworks), bet Louis Choulet (fluides et HQE/ environnemental engineering), bet Altaïs (structures/ structure), bet CS2N (économie/ building cost)
  • Client: Nièvre Habitat
  • Commande: Concours restreint, lauréat
  • Cost: 3 650 k€HT + 650 k€HT
  • Area: 2 500 m2 sp/ 2 ha
  • Year: 2012 – 2017

(more…)

Screen House in Singapore by POIESIS ARCHITECTS

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: POIESIS ARCHITECTS

The Screen House is located on a triangulated plot of land somewhere in the western part of Singapore.  Prior to the rebuilding, the carparking for the house was located on a steep incline leading up to the 1st storey of the house which is approximately 2.5m higher than the adjacent road level.  In order to take advantage of the topography of the site, the decision was made to “carve” out a basement storey. With this strategy, the carparking area is hidden away.  An entire new basement storey could then be tucked neatly into the site. The new house from road level looks like a 2.5 storey house when in fact it is a 3.5 storey volume.

Image Courtesy © ROLAND TAN YEOW TECK

  • Architects: POIESIS ARCHITECTS
  • Project: Screen House
  • Location: Singapore
  • Photography: ROLAND TAN YEOW TECK 
  • Lead Architect: Tan Sok Tuan
  • Team: Ho Shok Wan, Eunice Wung Shuk Pui, Lim Huiling, Varit Charoenveingvechkit, Ong Sheng Hua, Wang Mei Yee
  • Structural Engineer: JS Tan Consultants Pte Ltd
  • M&E Engineer: B S Ong

(more…)

The Tides Brentwood in Los Angeles, California by Valerie Schweitzer Architects

Monday, January 8th, 2018

Article source: v2com

Completed in spring 2017, this 33 unit LEED Gold apartment building, sits on an interstitial street in Brentwood, one block from Wilshire Boulevard. With its sculptural and colorful dimension, it celebrates the iconoclastic spirit of Los Angeles.

An assembly ogf fiber cement, stucco, and blue and white glass, Image Courtesy © Dan Arnold

  • Architects: Valerie Schweitzer Architects
  • Project: The Tides Brentwood
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Dan Arnold, Inc. and Josh White Productions
  • Client: Pluto Partners, Inc.
  • Architect of Record: Plus Architects
  • Design Architect: Valerie Schweitzer Architects
  • Landscape Architect: S.Q.L.A.
  • Structural: Masoud Dejban and Associates
  • Mechanical Consultant: Air plus Consulting Engineers
  • Budget: Approximately 20 million dollars for total costs, hard and soft.
  • Project end date: May 1, 2017

(more…)

Deep Point Road House in Montross, Virginia by BFDO Architects

Monday, January 8th, 2018

Article source: v2com

A 1950s ranch house failed to make the most of its 17-acre site overlooking two converging creeks. The owners wanted to enlarge the house and take advantage of the sweeping vistas and light reflected off the water. The house was torn down to its foundation, which had to be kept in part due to the building’s proximity to the water. (The Chesapeake Bay Act would have required that a new structure shift significantly away from the shore.)

Image Courtesy © JFrancis Dzikowski/OTTO

  • Architects: BFDO Architects
  • Project: Deep Point Road House
  • Location: Montross, Virginia, USA
  • Photography: Francis Dzikowski/OTTO
  • Engineers: Leslie E. Robertson Associates, Structural Engineer
  • Project End Date: June 2017

(more…)

GOM House in Castelnau-le-Lez, France by (ma!ca) architecture

Friday, January 5th, 2018

Article source: v2com

The villa was built in the ’90s. Its floor plan presents very particular proportions: a 15 metres long entrance hall which leads inside the house and a linear perspective view opening up to the garden.

The parcel shape is a narrow rectangle and one facade, which is built straight on the very limits of the plot, is blind.

kitchen terrace, Image Courtesy © Julien Kerdraon

  • Architects: (ma!ca) architecture
  • Project: GOM House
  • Location: Castelnau-le-Lez, South of France
  • Photography: Julien Kerdraon
  • Surface area: 1800 sq.ft.
  • Completion date: April 2016

(more…)

M Grund – Social Housing In Vienna, Austria By Nerma Linsberger Ztgmbh

Friday, January 5th, 2018

Article source: v2com

The building’s introverted structure is a response to its heterogeneous surroundings: the complex has clearly defined edges on the north, east and west sides, and opens up to the south, where it faces wide open spaces. Two courtyard blocks build an urban space sequence, creating a south-facing relationship. Cuts, openings and large windows structure the west, north and east sides, entering a dialogue with the surrounding urban space.

Image Courtesy © Daniel Hawelka

  • Architects: Nerma Linsberger Ztgmbh
  • Project: M Grund – Social Housing
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Daniel Hawelka, Thomas Hennerbichler
  • Floor space: 11,000 m²
  • Year: 2011–2016

(more…)

1864 Greenwich Street in California by M-projects

Friday, January 5th, 2018

Article source: M-projects 

Property Description

Provide a written description of the property, describing its architectural form, features, materials, setting, and related structures:

Subject Lot

The subject lot is located in the Marina neighborhood of San Francisco on the north side of Greenwich Street between Laguna and Octavia Streets, just south of Lombard Street. According to the Assessor’s Records, the parcel at block and lot 0506/013 is a total of 3,437 square feet.

Image Courtesy © M-projects

  • Architects: M-projects
  • Project: 1864 Greenwich Street
  • Location: Greenwich Street, California, USA

(more…)

N-House in Breda,The Netherlands by Lab32 architecten

Friday, January 5th, 2018

Article source: Lab32 architecten 

The forest at your feet. Opposite the beautiful Boswachterij nature reserve in Dorst, a mere stone’s throw from Breda, a new residential area of the same name is being built. On the north side of the area, on the edge of the forest, are five lots designated for private development.

The key starting points for the design of this villa were the natural setting, the relationship with the forest and a timeless, minimalist design with warm materials and first-rate detailing. In addition, the villa was required to be energy neutral and a home for life.

Image Courtesy © Rene de Wit

(more…)

QUID vicololuna in Sicily, Italy by Lillo Giglia Architecture

Thursday, January 4th, 2018

Article source: Lillo Giglia Architecture 

Named after its charmingly christened Moon Alley, the Vicolo Luna neighbourhood is an urban quarter on the edge of Favara’s town.

This project’s target is to toggle on urban and social regeneration dynamics, to the benefit of such complex network of old and new buildings, of public, private and venue spaces: squares, historical streets, alleyways, plazas, courtyards and gardens.

Image Courtesy © Salvatore & Lillo Giglia

  • Architects: Lillo Giglia Architecture
  • Project: QUID vicololuna
  • Location: Sicily, Italy
  • Photography: Salvatore & Lillo Giglia
  • Software used: ArchiCAD, Autocad and Photoshop
  • Clients: Quid
  • Collaborators: Giorgio Parrino
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1.500 mq circa
  • Completion lear: 2016

(more…)

Mid Century Modern Residence in Montgomery County, Maryland by Studio Twenty Seven Architecture

Thursday, January 4th, 2018

Article source: Studio Twenty Seven Architecture

The mid-century modern home was less than two thousand square feet, yet beautifully sited on a densely wooded hill.  The property provided an extraordinary amount of privacy and seclusion for a house less than four miles from the District of Columbia.  Despite the very limited amount of space for a family of four, the clients purchased the property immediately.   Five years later, with their two children rapidly approaching teen-age years, the time had come to look at a house expansion.

Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography

  • Architects: Studio Twenty Seven Architecture
  • Project: Mid Century Modern Residence
  • Location: Montgomery County, Maryland
  • Photography: Hoachlander Davis Photography
  • Lead Architects: John K. Burke-Principal in Charge, Niki Livingston-Project Designer, Claire Barrows-Project Architect
  • Structural Engineer: Ehlert/Bryan
  • MEP Engineer: Setty Associates
  • Civil Engineer: Christopher Consultants
  • General Contractor: Landmark Construction
  • Gross Built Area (square meters or square foot): Area: 3,847 sf/ 357 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise