Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

San Carlos Midcentury Modern Remodel in California by Klopf Architecture

Wednesday, May 24th, 2017

Article source: Klopf Architecture

The previous owner of this 1960s modern home covered over the walls of glass with plywood and installed a massive awning at the rear of the house, blocking out most light and connection with the outdoors. The original interior had a maze-like layout starting with a small entry area and moving into too many hallways. In short, the house felt dark and closed-in. Nevertheless the new owners saw the potential in the home, purchased it, and hired Klopf Architecture to help them realize the potential. Today it is an open, light and bright, indoor-outdoor, clean and simple, modernist home for two professionals and their young son.

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: San Carlos Midcentury Modern Remodel
  • Location: California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Klopf Architecture team: John Klopf, Chuang-Ming Liu and Ethan Taylor
  • Landscape Design: Growsgreen
  • Structural Engineer: Sezen and Moon
  • Contractor: Starburst Construction
  • Landscape Contractor: Inside Out SF
  • Year completed: 2016

(more…)

Event House in Gyeonggi, South Korea by UAARL_Urban Alternative Architecture Research Lab

Wednesday, May 24th, 2017

Article source: UAARL_Urban Alternative Architecture Research Lab

The house was designed for a couple. The husband is a college professor at art department. The site is placed on a hillside with a sweeping view and a broad slope to the northwest, and faces a mountain to the south. It poses a particular challenge that the orientation of the house and of the main view cannot be the same.

Image Courtesy © Kim, Jae Youn

  • Architects: UAARL_Urban Alternative Architecture Research Lab (Lee, Woo Hyoung, AIA, LEED AP)
  • Project: Event House
  • Location: Yangpyeong-gun, Gyeonggi, South Korea
  • Photography: Kim, Jae Youn
  • Design Team: Suh, Jin Hyun
  • General Contractor: Muyu Design
  • Built Area: 278.34 m²
  • Completion Year: 2017

(more…)

CBR House in Bío Bío Region, Chile by Cristian Berrios Architects

Wednesday, May 24th, 2017

Article source: Cristian Berrios Architects

The restriction of a square plant (9 x 9 meters) is the context in which the project is developed. A central aisle with a dimension between enclosure and corridor defines the spatial structure that organizes this house. In its geometric center a skylight floods of light both levels crossing the floor of the second level. For this soil, flat steel bars were used, reminiscent of the urban gratings that conceal the installations and an unknown surface of the cities. On this structure, in the center of the dwelling, the experience can be of weightlessness or vertigo, the sensation is tensioned with the skylight that accompanies in concordance.

Image Courtesy © Ignacio Bisbal

  • Architects: Cristian Berrios Architects
  • Project: CBR House
  • Location: San Pedro De La Paz, Bio Bio, Chile
  • Photography: Ignacio Bisbal
  • Author: Cristián Berríos
  • Architects Collaborators: Pamela Cordero, Ignacio Rojas, Simón Guzmán
  • Materials: Concrete, Wood
  • Surface: 172 m

(more…)

Villa in Kirishima, Japan by Atelier KAN

Tuesday, May 23rd, 2017

Article source: Atelier KAN

It is a villa built in the mountains of Kirishima famous as a summer resort with rich natural hot springs. A spectacular view over Kinko Bay and Sakurajima spreads beyond the south slope. In order to make use of the superb view, we adopted a structure in which the approach level floats as it is against the slope in order to make the viewpoint higher than the grounding property. Also, in order to preserve the natural topography, I widened the jumping part and reduced the ground contacting surface. Horizontal line floating in the vertical line of trees is the essential point of design, finish the roof of the horizontal plane and the floor board white, and the vertical elements such as pillars are made to release concrete with texture. It is an image that the floor board and the wall board protruded from the wall of the concrete piercing the slope.

Image Courtesy © Atelier KAN

  • Architects: Atelier KAN
  • Project: Villa in Kirishima
  • Location: Kirishima, Japan

(more…)

Cliff house / Flying container house in Johannesburg, South-Africa by Architecture for a change (pty)ltd

Tuesday, May 23rd, 2017

Article source: Architecture for a change (pty)ltd 

The main idea was to create a lightweight, off the grid, and affordable house. The design philosophy relates to critical regionalism within architectural theory. The South-Africa residential design market is still stuck with conventional building methods that aren’t suitable for our environment (colonial building methods). We had to analyse our current solutions, available technology and where the future is heading before we could start designing this house.

Image Courtesy © Architecture for a change (pty)ltd

  • Architects: Architecture for a change (pty)ltd 
  • Project: Cliff house / Flying container house 
  • Location: Nortcliff, Johannesburg, South-Africa
  • Client: Mary Driscoll
  • Lead architect: Dirk Coetser
  • Engineer: Ancast
  • Budget: 1 400 000 ZAR / 100 000 USD
  • Internal area: 130sqm
  • External area: 80sqm
  • Completion Year: Early 2017

(more…)

STV House in Biobío, Chile by Cristian Berrios Architects

Sunday, May 21st, 2017

Article source: Cristian Berrios Architects

From the architect. “Reinforced concrete does not grow like wood, is not rolled like steel sections, is not jointed like masonry. It is more comparable with cast iron, another material cast in moulds, in which through long experience shapes have been developed which lead easily and gently from one constructive element to the next without any shock or sudden break. It is the overall view which, integrating the parts into the whole, conditions these lovely shapes.” (Robert Maillart, 1938)

Image Courtesy © Cristian Berrios Architects

(more…)

CASA LAPA in Lima, Perú by MARTIN DULANTO

Sunday, May 21st, 2017

Article source: MARTIN DULANTO

The Project´s basic idea was to have minimum impact in the natural setting. Having this in mind we planed the house to be felt smaller tan what it really is. In proportion it is 15% smaller tan the average existing projects in the club prioritizing the relation between the architecture and its natural setting.

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: MARTIN DULANTO
  • Project: CASA LAPA
  • Location: Pucusana. Lima –  Perú
  • Photography: Juan Solano
  • Project Managers: Miguel Gutierrez y Raúl Montesinos
  • Contributors: Emilio Jordan Fernandez, Dora Gonzales, Luz Vega, Luciana Escobar
  • Structures: Ing. Jorge Avendaño.
  • Land Area: 505m2
  • Covered Area: 313.6 m2
  • Year Built: 2015
  • Software used: AutoCad and Sketchup

(more…)

Connectree in Tbilisi, Georgia by Stipfold

Sunday, May 21st, 2017

Article source: Stipfold

The house splits the outdoor space in two and stretches between fences that face each other. Double entrance, one of which leads to a garage, cuts through the side fence and is separated by a wall keeping a parking spot out of sight.

Image Courtesy © Stipfold

  • Architects: Stipfold
  • Project: Connectree
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Software used: ArchiCAD

 

(more…)

Monster House in Hague, Netherlands by HOYT Architecten en Bouwmanagers

Sunday, May 21st, 2017

Article source: HOYT Architecten en Bouwmanagers

Unconstrained views towards water, a need for as much opened space as possible, a bright, airy environment and a unique design with use of natural materials, where inside-outside relation is blending into the surrounding were the primary desires of our client, whose vision influenced the designing path in the Monster Villa hidden in the dunes.

Image Courtesy © HOYT Architecten en Bouwmanagers

  • Architects: HOYT Architecten en Bouwmanagers
  • Project: Monster House
  • Location: Hague, Netherlands
  • Team: Joris van Hoytema, Barbara Jakubowska
  • Building Management: Vincent Mélotte
  • Renders: VO-lume.com

(more…)

Webster Terrace in Nova Scotia, Canada by TEAL

Friday, May 19th, 2017

Article source: TEAL 

Webster Terrace was a distinguished modern movement house built in three stages. It had an open plan living/dining/kitchen with a distinctive sloped ceiling extending into a mono slope cantilevered roof.

Image Courtesy © Riley Smith

  • Architects: TEAL
  • Project: Webster Terrace
  • Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
  • Photography:  Riley Smith Photographer
  • Software used: Revit, 3DS Max and Rhino
  • Other participants:

    • General Contractor: Special Projects Limited
    • Structural Engineer: Campbell Comeau Engineering
    • Subcontractor: JETCO Contracting Inc
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 3800 SF
  • Completion Year: 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise