Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

Casa Sophie in Barcelona, Spain by A53 | architecture + interior design |

Friday, February 16th, 2018

Article source: A53 | architecture + interior design |

Casa Sophie Apartment Refurbishment in Gràcia, Barcelona”

The project consists of the complete refurbishment of a 160m2 apartment, in one of the most important axis of the city. The geometry of its original plan layout corresponds to the building typology with load-bearing walls parallel to the facade and the rooms positioned to each side of a long corridor. The owners were attracted by the traditional typology of the flat and its exceptional illumination by the three patios. It had not undergone any fundamental change during its 100-year life.

Image Courtesy © Alex Álvarez

(more…)

Art and Light Apartment in New York by Andrew Mikhael Architect

Friday, February 16th, 2018

Article source: Andrew Mikhael Architect 

Imagined as a gallery for the client’s artwork and lifestyle – colorful and social.

The apartment, in a building that was originally a factory, looked like a regular old rental when we started: home depot finishes, awkward walls, a tiny master bath and a powder room. My clients brightened it up with their colorful art collection, and I wanted to design a home for them that would inspire and freshen their palate and complement the artwork for their frequent home parties.

Living-Room, Image Courtesy © Brad Dickson

  • Architects: Andrew Mikhael Architect
  • Project: Art and Light Apartment
  • Location: New York, USA
  • Photography: Brad Dickson
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Contractor: King Rose and Associates
  • Size: 920 square feet

(more…)

Camberwell House in Australia by AM Architecture

Sunday, February 11th, 2018

Article source: AM Architecture

The site is located in Camberwell, Victoria on a unique L shape block, overlooking a leafy park. The existing architecture is rendered precast at first floor, sitting on external clinker brick planes at its base.  Its living areas were originally situated at first floor.

The brief was mostly pragmatic. More space for a large family, better zoning, and importantly to create a better connection to the outdoors but not lose the stunning views of the neighbouring parkland.

Image Courtesy © Dianna Snape

  • Architects: AM Architecture
  • Project: Camberwell House
  • Location: Camberwell, Melbourne, Australia
  • Photography: Dianna Snape 
  • Lead Architect: Andrew Mellios
  • Completion Year: 2016

(more…)

Grid Apartment in Rome, Italy by Brain Factory – Architecture & Design

Sunday, February 11th, 2018

Article source: Brain Factory – Architecture & Design 

The renovation of this bright apartment located in the Prati district of Rome represents a perfect blend between the customer needs and the design intentions: in fact, even though it is 80 square meters, it was designed by favoring a displacement of the spaces in favor of a large openspace, environment most lived by homeowners, and reducing to the maximum, but always in line with urban parameters, the sleeping area and the bathrooms. Contextual to a wide architectural requirement, there was a desire to separate the kitchen environment from the living room through a glazed system divided by a regular square mesh grille and with a very industrial aspect: it was made into galvanized iron profiles with micaceous finishing and artisanally assembled on site and completed with stratified glazing. The mood of the apartment prefers the total white combined with the warm tones of the oak parquet floor. On the theme of the grid also plays the espalier of the bedroom: in drawing the wall there are dense parallel wooden profiles that have also the function as shelves that can be placed at various heights. To exalt the pure formal minimalism, there are wall-wire wardrobes and a very linear and rigorous technical lighting.

Image Courtesy © marco marotto

(more…)

Nelson Road in London by MOCT Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: MOCT Studio

Crouch End sits in a hollow between the sharp ridge of Crouch Hill to the south and Muswell Hill to the north. Between the dialogue of views from Crouch Hill to the iconic Alexandra Palace the topography steeply descends along residential streets of terrace housing. The house forms part of the final group of four early Edwardian terrace properties on this path.

Image Courtesy © Valerie Bennett

  • Architects: MOCT Studio
  • Project: Nelson Road
  • Location: London, England
  • Photography: Valerie Bennett

(more…)

Courtyard house of stone in Sicily, Italy by Studio 4e

Friday, February 9th, 2018

Article source: Studio 4e

Nature and the relationship to the landscape play a fundamental role in this work. The architects have combined a rigorous, rational approach to the project with the expressive freedom typical of organic architecture, enhancing the relationship between inside and outside through a careful dialogue with the pre-existing environmental context.

The pedestrian entrance, Image Courtesy © Studio 4e

  • Architects: Studio 4e
  • Project: Courtyard house of stone
  • Location: Sicily, Italy
  • Lead Architects: Fabio Costanzo and Maria Rosaria Piazza
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 240 mq.
  • Construction: 2014

(more…)

Curtain Cottage in Carlton North, Australia by Apparte Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: Apparte Studio

Passive energy design

The narrow house faces north and the front living area becomes flooded with sunlight, penetrating deep into the hallway.

The raised cathedral ceiling draws up much of the hot air during occasional hot summer periods, leaving the lower areas of the house cooler.

The existing house had good thermal properties to begin with. Most of both party walls are shared with a neighbour and there is good cross-flow ventilation to release heat when the front and rear doors are opened.

The large skylight over the dining area to the south saves hours of artificial lighting each day.

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Apparte Studio
  • Project: Curtain Cottage
  • Location: Carlton North, Australia
  • Photography: Daniel Aulsebrook, Christopher Alexander
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Site Area: 95m2
  • Floor Area: 60m2
  • Construction time: June 2012 – March 2017

(more…)

House C in Valencia, Spain by Estudio Veinteporveinte + Miguel Torres Architect

Thursday, February 8th, 2018

Article source: Veinteporveinte + Miguel Torres Architect 

The house is located in the urban plot characteristic of the Maritime district of the city, the neighborhood of Cabanyal.

Dating from the mid-20s, it shows the traditional typology at the time: oversized day and representation spaces and two resting rooms, one on each side. At the back of the plot, the patio with the kitchen and toilet facing each other.

Image Courtesy © Estudio Veinteporveinte + Miguel Torres Architect

(more…)

Saint Peter House in Puebla, Mexico by Estudio Tecalli

Thursday, February 8th, 2018

Article source: Estudio Tecalli

Designed from a high tech, local handmade perspective. This residence integrates regional materiality elements like the red brick due to the closeness of the local brick producers in San Pedro Cholula. The material is arranged in an artisanal way, allowing expressive geometry due to the modular repetition. This introverted house incorporates natural lighting through the lattice and window openings defined by the interior programme and outside relevant views.

Image Courtesy © Patrick Lopez

  • Architects: Estudio Tecalli
  • Project: Saint Peter House
  • Location: San Pedro Cholula, Puebla. México 
  • Photography: Patrick Lopez, Roberto Martínez
  • Studios: collaboration between Estudio Tecalli and Proyecto cafeína
  • Project Architects: Leonardo Neve, Diego Vilatela, Roberto Martinez, María Menéndez
  • Design Team: Ana Paula Borbolla, Juan Yanuzzo, Javier Flores, Jesús Amezcua, Roberto Tlatela, Otli Campos Carrillo.
  • Area: 118 m2

(more…)

Historic House Renovation in Suzhou, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Monday, February 5th, 2018

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

Located in the core of the historic town of Suzhou, China, the site covers about 2,500 sqm, once was the residence of family Bei. The traditional Chinese garden consists of four ancient wooden structure architectures with courtyards built in the Qing Dynasty, dating back over a hundred year of history, and other four buildings built in the 90s of concrete structure. The renovation project aims to transform the historical house into a modern apartment.

Image Courtesy © Eiichi Kano

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio
  • Project: Historic House Renovation
  • Location: Suzhou, China
  • Photography: Eiichi Kano
  • Site Area: 2500㎡
  • Building Area: 2500㎡
  • Design Period: 01.2017 – 05.2017
  • Construction Period: 05.2017 – 10.2017
    (more…)
Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise