Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

House H in Madrid, Spain by Abiboo Architecture

Thursday, July 14th, 2016

Article source: Abiboo Architecture

House H  is located in an exclusive area in Madrid. The house has a floor area of 16,145 sq. ft. (1.500 m2) and is the answer to the broad and diverse functional needs of the client, a well-known international sportsman.

Image Courtesy © Joao Morgado

Image Courtesy © Joao Morgado

  • Architects: Abiboo Architecture (Alfredo Munoz-Herrero)
  • Project: House H
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Joao Morgado
  • Design Team: Ronan Bolaños, Felipe Samarán, Jesus Amezcua, Delia Rodriguez, Oscar Hernando, Luis Rocca, Daniel Jimenez, Carla Anton, Jordi Mas, Manel Rio, German Gil, Emiliano D’Incecco, Rodolfo Pomini, Jesus Reyes, Ivan Sanchez, Mariluz Jimeno, Cristina Domecq
  • Structures: ABIBOO Architecture & Jorge Torrico + Alvaro Ruiz
  • Facilities: JG Engineers, Engineers Plenum
  • Lighting: Icon- Akari Ishii & Ilmio Design
  • Furniture: Abiboo Architecture & Ilmio Design
  • Rigger: Carlos Garcia
  • Contractor: Contratas y Obras
  • Area: 1500 m² – 16145 sqf
  • Plot Area: 3720 m² – 40000 sqf
  • Completion date: April 2015

(more…)

Outsu-House in Shiga Prefecture, Japan by ALTS Design Office

Thursday, July 14th, 2016

Article source: ALTS Design Office

This house was built in the newly-developed subdivision surrounding new housing.

While planning a design with client many times, we hit upon a keyword: “comfy house” so we considered how to make a welcoming atmosphere with lots of light.

Image Courtesy © ALTS Design Office

Image Courtesy © ALTS Design Office

  • Architects: ALTS Design Office
  • Project: Outsu-House
  • Location: Shiga Prefecture, Japan
  • Area:
    • 1 floor space: 55.89 m2
    • 2 floor space: 49.68 m2
    • Total floor space: 105.57 m2
    • Building area: 55.89 m2
    • Site area: 160.45 m2

(more…)

Las Trancas House in Araucanía Region, Chile by CIA_ARQ

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: CIA_ARQ

The Las Trancas house is the first of a series of new constructions on this . It’s a starting point for the colonization of this property, located on the banks of lake Calafquen near Coñaripe. A virgin place which must be tamed.

For this first construction, the project’s logic had to be as fitting to local knowledge as possible, because due to the terrain’s characteristics and the difficulties of access, most of the materials, techniques and workmanship used would have to be local, presenting a somewhat technically atemporal construction.

Image Courtesy © CIA_ARQ

Image Courtesy © CIA_ARQ

  • Architects: CIA_ARQ (Cristián Irarrázaval Andrews Arquitecto)
  • Project: Las Trancas House
  • Location: Las Trancas estate, Coñaripe, Lake Calafquen, IX Region, Chile
  • Author: Cristián Irarrázaval Andrews
  • Predominant materials: Oregon pine wood, impregnated pine wood
  • Location surface: 20 Ha
  • Built surface: 125 mt2
  • Project year: 2011
  • Construction year: 2011
  • ICA: In process

(more…)

House Camps Bay in Cape Town, South Africa by Babett Frehrking Architect

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: Babett Frehrking Architect

The brief was to give an existing residential complex consisting of two units a new contemporary look and feel, create some additional quality space, improve the flow and convert a double garage into a new bachelor apartment.

Apartment 1: Four bedroom unit over three storeys + additional study

By replacing an old timber deck with a deep concrete balcony stretching from one side of the building to the other.covered by a concrete roof of the same size the open outdoor space is now usable in any weather condition and incorporates it visually and spatially into the living area with any easy flow between in and outside.

Image Courtesy © 4otomo

Image Courtesy © 4otomo

 

(more…)

Wirawan House in Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: RAW Architecture

Located in Puri Indah, West Jakarta region, the tropical open house creates intimate space from entrance through void in the garden, in living room, library, and the roof top garden.

Berlokasi di Puri Indah, Jakarta barat, rumah tinggal tropis terbuka didesain dengan ruang – ruang yang terbuka tertutup dari pintu masuk, dengan pengalam ruang void di taman dan ruang- ruang yang lebih kecil.

Image Courtesy © Eric Dinardi Bacteria Photography

Image Courtesy © Eric Dinardi Bacteria Photography

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Wirawan House
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Photography: Eric Dinardi Bacteria Photography
  • Client: Mr. Wirawan and Family
  • Architect in charge: Realrich Sjarief
  • Interior Designer: Mondrich Syarif, and Karina Tjandra from STUDIO PIU
  • Architecture Project Team: Bambang Priyono, Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat, Rio Triwardhana, Suryanaga, Anton Suryanto, Andhang Trihamdhani, Emmy Ulfah, Randy Abimanyu.
  • General Contractor: > O + Workshop
  • Supervisor in charge: Sudjatmiko and Singgih Suryanto
  • Construction Manager: Endhang Syamsuddin, Bonari Ari Dzaki
  • Structure Engineer: John Djuhaedi
  • Mechanical and Electrical Engineer: Bambang Priyono, Andi, Karim, and Hamim
  • Landscape: Mr. Wirawan and Family
  • Project year: 2016

(more…)

CH house in Nuevo León, México by GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

Wednesday, July 13th, 2016

Article source: GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez

In a privileged site occupied by an old and obsolete house, we face a dilemma: renovate or demolish such house in order to make way for a new residential project. In conjunction with the client we decide to go for the latter alternative and go ahead with the demolition, adjusting the topography according to the new scheme, which will seek to benefit from the wonderful city views.

Image Courtesy © Jorge Taboada

Image Courtesy © Jorge Taboada

  • Architects: GLR arquitectos / Gilberto L. Rodríguez
  • Project: CH house
  • Location: Monterrey, Nuevo León, México
  • Photography: Jorge Taboada
  • Project Team: Emmanuel Soto, Pamela Díaz de León, Rafael Návar, Oscar O´Farril, Priscila López, Tonatiuh Aguilar
  • Extension: 850 m2
  • Year: 2011-2013

(more…)

Gutter House in Guaíba, Brazil by Núcleo de Arquitetura Experimental

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Núcleo de Arquitetura Experimental

The house has a naturalistic character, with its structure and covering being molded “in loco”, through the use of   traditional construction techniques. The openings, exterior walls and other similar elements were designed and executed by local professionals, with no predominant suppliers.

Image Courtesy © Alexandre Prass

Image Courtesy © Alexandre Prass

  • Architects: Núcleo de Arquitetura Experimental
  • Project: Gutter House
  • Location: Guaíba, RS-Brazil
  • Photography: Alexandre Prass
  • Project team: Arq. Alexandre Rögelin Prass
  • Area: 74,91 m²
  • Project Year: 2010
  • Construction Year: 2011

(more…)

House Daasdonklaan in Roosendaal, Netherlands by zone zuid architecten

Sunday, July 10th, 2016

Article source: zone zuid architecten

Dutch design office zone zuid architecten recently completed a new home in one of the suburbs of Roosendaal. The 225 sq m house is designed as a deconstruction of a traditional Dutch house silhouette, several floors for living with a gable roof.

The main goal was to create a strong relation between the interior and the exterior of the plot. For example the house is placed on a raised terrace. This terrace becomes part of the living space but also the other way around. The volumes are then shifted relative to each other and are abstracting the silhouette.

Image Courtesy © Ruimtes in beeld

Image Courtesy © Ruimtes in beeld

  • Architects: zone zuid architecten
  • Project: House Daasdonklaan
  • Location: Roosendaal, Netherlands
  • Photography: Ruimtes in beeld, gido van zon
  • Main contracter: Bouwgroep middenbrabant

(more…)

Siglap Plain – RAW n REFINE in Singapore by AAMER ARCHITECTS

Sunday, July 10th, 2016

Article source: AAMER ARCHITECTS

Located in front of a bus-stop at a junction of a minor road and a busy main road, this reconstruction of a small bungalow house is attracting attention from the community for its dynamic form and interesting use of materials.

The unique combination of raw off-form concrete and finely crafted solid teak screens from Bali veils and protects the house from its harsh urban environment without compromising on views, natural light and ventilation.

Image Courtesy © Sanjay Kewlani

Image Courtesy © Sanjay Kewlani

  • Architects: AAMER ARCHITECTS
  • Project: Siglap Plain – RAW n REFINE
  • Location: Singapore
  • Photography: Sanjay Kewlani
  • Project Team Members: Albert Yeo, Ryan Kim
  • Civil & Structural Engineer: S B Ng Pte Ltd
  • Quantity Surveyor: BKG Consultants Pte Ltd
  • Main Contractor: Heng Chiang Pte Ltd
  • Land / Built-up Area: 349 m2 / 448 m2
  • Completed: 2016

(more…)

THROUGH HOUSE in Ontario, Canada by DUBBELDAM inc. architecture + design

Sunday, July 10th, 2016

Article source: DUBBELDAM inc. architecture + design

A busy doctor commissioned the renewal of this 128 year-old house to fulfil his desire for a modern and light-filled home with a connection to the outdoors. Situated on a narrow lot in a dense downtown neighbourhood, the renovation of this 135 s.m. residence also aimed to provide increased living space on the interior. However, in order to preserve the intimate rear garden, the design challenge was to ‘expand’ the interior space without increasing the footprint of the house. This was accomplished by a rethinking of traditional programme, utilizing built-in place elements and changes in ceiling heights to define spaces rather than walls, and by creating a powerful visual connection with the small backyard to extend the living space. The dark, cramped interior was carved out to create bright, airy spaces connected by an open plan. Materials and built-ins are designed to emphasize linearity – horizontal lines of rift cut white oak millwork, linear divisions of cabinets and display units, stacked strips of industrial felt on the fireplace, and long porcelain tiling with a linear pattern; they create the perception of expanding and stretching the space and direct the eye through the house towards the rear garden.

Image Courtesy © Bob Gundu

Image Courtesy © Bob Gundu

  • Architects: DUBBELDAM inc. architecture + design
  • Project: THROUGH HOUSE
  • Location: Toronto ,Ontario, Canada
  • Photography: Bob Gundu
  • Project Team: Heather Dubbeldam, Jason LeBlanc, Bindya Lad, Oliver Dang, Jacob JeBailey,
    Johanna Bollozos, Lynden Giles, Suzanna MacDonald
  • Contractor: DDF European Design
  • Size: 1,450 s.f.

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy