Open side-bar Menu

Archive for the ‘House’ Category

Cantilever House in Seattle, Washington by ROBERT HUTCHISON ARCHITECTURE

Sunday, March 4th, 2018


The clients, both working professionals, lived in a small Seattle bungalow for fifteen years on a small site that overlooks Portage Bay and the University of Washington campus to the northeast. They loved the convenient location to the University and downtown Seattle, and the dynamic water views filled with rowing shells and sailboats. But the inefficient bungalow was cold in the winter and hot in the summer, had poor natural light, and suffered from significant water intrusion problems. The couple decided to construct a new house on the same property, one that would distill their urban lifestyle on an equally small footprint, yet that was specifically tailored to the qualities of the site. To assist in financing the project, they chose to devote a third of the available living area to a rentable mother-in-law apartment.

Image Courtesy © Mark Woods Photography

  • Project: Cantilever House
  • Location: Seattle, Washington, USA
  • Photography: Mark Woods Photography
  • Software used: Autocad
  • Project Team: Robert Hutchison, Scott Claassen
  • Interior Designer: Carla Allbee
  • Landscape Architect: Jonathan Morley, The Berger Partnership
  • Structural Engineer: Perbix Bykonen
  • Contractor: Dolan Built LLC
  • Completed: 2015


Beach House in Chile by Schmidt Architects

Sunday, March 4th, 2018

Article source: Schmidt Architects 

For the owners, an academic couple with grown-up children, the house “should allow the following:

– Living room with fireplace and view.

– Interior dining room for 10 people, with a view.

-The kitchen with direct access to the dining room and close to the exterior.

-External eating area for 10 people protected from the wind with a little sun, view and bbq.

-View of the sunset, in a hot tub, looking at the sea with friends and a drink.

-To write looking at the sea in the master bedroom, with desk and fireplace.

-To be able to sleep while young people get together in the living room. ”

Image Courtesy © Aryeh Kornfeld

  • Architects: Schmidt Architects
  • Project: Beach House
  • Location: Chile
  • Photography: Aryeh Kornfeld


House Pinto in Oria, Italy by INSITE STUDIO

Sunday, March 4th, 2018

Article source: INSITE STUDIO

Casa Pinto is a country house surrounded by the olive trees in Salento, the southest area of Apulia region. It was designed by Insite Architetture Studio that consists of three young professionals in architecture and engineering. The front kept the facade of the previous 50’s house, typical in this area, and the back, totally white, is characterized by basic volume shapes and windows with a beautiful view.

Image Courtesy © ORASPOT

  • Architects: INSITE STUDIO
  • Project: House Pinto
  • Location: Oria, Italy
  • Photography: ORASPOT
  • Year: 2017


Panorama House in Japan by CAPD

Sunday, March 4th, 2018

Article source: CAPD 

It is a residential area near the capital of the prefectural government, but it is blessed with a natural area dotted with fields and irrigation ponds. Facing the lake, surrounded by lush greenery, it is a great location that seems to come out in the movie and folklore story. The so-called architecture of the picture is a site with the power which is likely to draw how much.

Image Courtesy © ad hoc inc Daisuke Shima

  • Architects: CAPD
  • Project: Panorama House
  • Location: Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: ad hoc inc Daisuke Shima
  • Structural Design: Hidetaka Nakahara(Q & Architecture)
  • Site Area: 521.07 sqm
  • Total Floor Space: 159.90 sqm(1F→36.12 sqm ,2F→123.78 sqm)


Forest Road Home in Inanda, South Africa by NICO VAN DER MEULEN ARCHITECTS

Thursday, March 1st, 2018


The light-filled unique and eco-friendly home designed by Nico van der Meulen Architects is situated in Inanda, with views of the Sandton skyline to the north.

The stand is 1511 sq.m. and the house faces 15° east of north.

Upon approaching the home the first view is of the cantilevered porte cochere screen of suspended steel tubes with double sliding garage doors clad in dark limestone to blend with the wall.    A steel sculpture by Regardt van der Meulen twirls on a podium next to the front door built of privacy glass.



Cloud 9 Villa in Netherlands by 123DV MODERN VILLAS

Thursday, March 1st, 2018

Article source: 123DV MODERN VILLAS

Elegant & playful

Duin & Beek residential district adjoins the young dunes. The natural scenery all around creates a sense of total freedom for the residents. This district radiates luxury, grandeur, and comfort, combined with the tranquility and privacy of living in natural surroundings. The landscape consists of an impressive dune forest atmosphere at the foot of the Kennemer dunes.

Image Courtesy © Hennie Raaymakers

  • Architects: 123DV MODERN VILLAS
  • Project: Cloud 9 Villa
  • Location: Netherlands
  • Photography: Hennie Raaymakers
  • Plot Area: 1330 m²
  • Gross Floor Area: 517 m²
  • Floors: 3
  • Living Areas: Garage for 2 cars, living area, cooking and dining area, 5 bedrooms, 2 bathrooms, study, children’s playroom, wine cellar
  • Completion: 2013


Aqua House in Buenos Aires, Argentina by Vanguarda Arquitectos

Thursday, March 1st, 2018

Article source: Vanguarda Arquitectos 

The house was placed on two lots, reaching 3080.11 m2 and connected through the back area. The lots don’t have a linear relation but are connected by an angle that was profited by means of a particular deployment.

Image Courtesy © Vanguarda Arquitectos

  • Architects: Vanguarda Arquitectos
  • Project: Aqua House
  • Location: Parque Leloir, Ituzaingó, Buenos Aires, Argentina
  • Total Area: 1600 M2


The renovation of Ngamwong-wan 44, Thailand by FATTSTUDIO

Thursday, March 1st, 2018

Article source: FATTSTUDIO

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovate husband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area, 70 Sqm. on main floor and another 20 Sqm. above as mezzanine. Our clients required living area and bedroom with decoration style which we haven’t known it before.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

  • Architects: FATTSTUDIO
  • Project: The renovation of Ngamwong-wan 44
  • Location: Ngamwongwan44, Nagmwongwan Road, Bangkok Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan
  • Director: Wattikon Kosonkit
  • Project interoir designer: Wipada Simthamnimit
  • Design team: Aphinat Jongphianmungmat, Supanna Chanpensri
  • Area: 90 Sqm.
  • Year project: Early 2016


058_Countryside Villa in Montebelluna, Italy by MIDE architetti

Thursday, March 1st, 2018

Article source: MIDE architetti 

The building is located near Montebelluna, in the province of Treviso. The design idea results from the will to enhance the existing context, gently immerging the new house into the greenery: two thin horizontal and parallel lines define the foundation and the flat roof, protecting the ‘dwelling box’ in between. The idea of timber cladding greatly integrates the project with the surrounding environment and the use of large windows allows tangible continuity with the surrounding vast green park.

Image Courtesy © MIDE architetti

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: 058_Countryside Villa
  • Location: Montebelluna, Italy
  • Construction Company: VISENTIN COSTRUZIONI S.r.l.
  • Infixes: IMPRONTA serramenti
  • Surface: 190 m2
  • Timing:

    • Job assignment: 09/2013
    • Start of construction work: 09/2015
    • End of construction work: 10/2017


ZHY House in Guangzhou, China by Studio YUDA

Thursday, March 1st, 2018

Article source: Studio YUDA 

In the center of the largest Jade Market  in Guangzhou, a few old houses sit at the end of the small path leading to the Hualin Temple. Characteristic of the old and aged, these houses have narrow, small and dark rooms. The client was looking to create a new type of jade store that would leave a clear and fresh impression on the visitors.

Exterior New, Image Courtesy © Studio YUDA

  • Architects: Studio YUDA (Yuchen Guo & Alex Darsinos)
  • Project: ZHY House 
  • Location: Xilaizhengjie, Liwan District, Guangzhou, China
  • Gross Built Area (square meters): 78
  • Completion Year: 2017


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise